Фотограф съди Кристо за авторски права

Италиански фотограф съди Кристо за авторски права върху снимки, които българският художник си бил присвоил.

Обратно в новината

Коментари - Фотограф съди Кристо за авторски права | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тука няма полза от родоотстъпници

Много интересно защо го наричат художник? и българин? -той винаги се е представял като космополит-интернационалист-комунист, а за произведенията му великите художници ,ако се събудят и ги видят ще се учудят много.

Бай Ристо е от групата небългари, които заслужаван нула внимание.

Пак добре, че не го обвиняват в похищение на тленните останки на Чарли Чаплин. През март 1978 г. един друг българин в съучастие с поляк "прослави" именно по този начин името на България.

Аз

... ми и той, човекът, направил инсталация, бе...

Кристо се срамуваше, че е българин, но май ние трябва да се срамуваме, че е българин.

това, че дои луди пари от Запада, пълен с шашави да му дават парите си и да се възхищават на изкуство го оставям настрана... но този БЪЛГАРИН- с брат Анани не ще да промълви и дума на родния му български - езика на ботев, вазов, елин пелин, вероятно от любов към българия...а българите следят със затаен дъх неговите успехи......

едно доказателство, че не само в България, а и в "съвременния" и особено в "артистичния, творчески" свят дебилността е над 80%. Единствено такива среди във Франция оценяват тъпите рисунки и "скулптури" на Веждито Рашидоф за изкуство....

Кристо/бай Ристо наистина е гениален...успя с безсмислени "арт инсталации" да докаже, че огромна част от съвременните хора са с вакуум в главите...ръкопляскат и се възхищават на планините му от боклуци и слушат с уважение простотиите, които ръси на завален английски, който все пак за 40г. все можеше да научи.

Изкуството печели от сноби и наивници! А с възможността всеки първи да се сдобие с телефон и да снима каквито и където му попадне глупости, просто е смешно да се предявява подобен иск. Няма да се учудя, в случай, че някой преди мен в градската тоалетна се е изходил преди мен и предявява след това по-сериозен иск:)))

правилно!!!

Аз леко се обърках. Кое е направено първо арт инсталацията или снимките? Щото тоя жабар как може да има претенции за нещо дето го е създало нашето деде. Не трябва ли да е обратното? Е ама егати то и останалите 20% ни правят на идиоти.

показват жалката си душица :)))

lu4ka

Прегледай се! И двамата са капиталисти.

pompai

Всеки има право на възражение.

А за сексуален тормоз не е ли повдигнал обвинение срещу Кристо? Че то много модерно стана напоследък.....

ПРИЛИЧА МИ КАТО ПРИКАЗКАТА ЦАРЯТ Е ГОЛ. ТОЙ ПРАВИ БЕЗСМИСЛИЦИ, А ДРУГИТЕ МУ СЕ ВЪЗХИЩАВАТ, ЗА ДАНЕ ИЗГЛЕЖДАТ ПРОСТИ.

... да, за разлика от... "пропадащите огради" ... на елена иончева...

бе манете го тоя Българомразец ... можеше с тия пари който използва за скапаните си водни простотии пак да направи голямо абстрактно изкуство но и да нахрани половин Африка .. примерно конкурс за мечта на африканче и да ги нареди в дадена фигура след което да се снима от космоса .... съответно всяко детенце ще получи награди .. и пак щеше да е известен а то кво хвърли няколко милиона направи дени мостов и след това какво .. нищо .... все едно се гаври с парите

ми да! да опакова онова, което "ценностите" създадога и в света няма да има повече глад, мизерия и мизерници, като сорос, меркел, клинтън... всичко ще е както в сегашните медии на пропагандата на неолиберастите - опаковано в злато, но вонята от дейностите им остава..

А бе ако комунистите гръмнат и твоя свако докато е министър председател и ти ще намразиш не само родината си ами и континента. А четете малко преди да се изказвате, че си личите, че сте от ония 80%.

Ми да мрази комунистите, що мрази България. Аз какво съм му крива.

да много си прав, този да не го наричат повече Българин, този няма родина

Тоя селски тарикат не ми е ясно защо никой не го осъди, след като тъпите му чадъри убиха хора в Япония? Според мен е бил ченге, защото некадърният му брат колеше и бесеше в Младежкия театър, и съвсем нямаше вид на човек от семейство на невъзвращенец!

абсолутно

Този откачен да не цапа България с името си.

"български?! художник"???? с името кристо? та нали той сам се отказа от българското?

и за спортисти и евродепупатки се отнася

Отдъхнах си, като видях, че става въпрос за Кристо, а не за Криско.

И каква е разликата? И в двата случая имаме наличието на пълната липса на талант=

Гледам,че сега по книжарниците са пуснали книгата "Криско. Пътят нагоре".

Какъв "художник" е този псих, да се самоупакова и да се гръмне. Жалко, че има други психопати, които му уйдисват на идиотиите

Не бил художник ама я дай пример кой е истински съвременен художник? Не можеш да го направиш.

Кристо сигурно е увил снимките на тоя фотограф в хартия, преди да ги прати на Смитсониън. Следователно, след тази високоартистична интервенция, той отново има права върху опакованите снимки на опакованата му ограда. Case closed. Поне докато фотографът не произведе авторски снимки на пакетираните снимки.

Хубава работа ама българска. Колкото и да ми е тъжно ще излезе така.