За 81% от българите жената трябва да е домакиня

81% от българите смятат, че най-важната роля на жената е да се грижи за дома и семейството, сочи ново проучване на „Евробарометър” за половото равенство в ЕС.

Обратно в новината

Коментари - За 81% от българите жената трябва да е домакиня | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези 81% селяни са виновни за бедността и простотията в България, защото не дават на жените да се развиват, а самите те не стават за нищо, но се имат за силен и интелигентен пол.

Ще ви опиша как съм израсла аз и какъв всъщност е проблема на българина...Родителите ми са прости, а баща ми стана и религиозен и от дете помня само скандали за пари в грозна панелка...Допълнително ходеха на бинго и взимаха заеми, защото заплатите са ниски и няма откъде другаде...Баща ми тормозеше майка ми за пари непрекъснато, че никой не й давал и т.н. и беше и ревнив, а реално той й изневери...Накратко казано, българските мъже са много прости и не стават за нищо, но им се иска да е патриархат и да се изживяват като силен и интелигентен пол, а точно тези слабоумни нещастници ни държат на дъното.

А стига бе... чак пък толкоз... Лично аз не познавам семейство, в което жената да е проста домакиня. Всичко се дели по равно.... да може в даден момент тя да остане да подреди нещо, но пък мажът ще иде до магазин, ще гледа децата, ще седне да направи някой домашен ремонт. Един ще сипва яденето, друг ще слага приборите, някой ще простира прането, другия ще сгъва старото... "Ти мини с прахосмукачакта и избърши прах, аз ще изчистя прозорците". Не мога да повярвам, че някой ще седни да си чете весника, докато жена му вдига джангър с прахосмукачката (например) и е разхвърляла цялата къща... ами най-малкото кофти и гадно е да видиши всичко с краката нагоре.... ще станеш да помогнеш, да се свърши по-бързо работа, а след това ще седнеш да си прочетеш вестника (например)

"смятат", но нищо не правят реално, за да не бъхтят техните жени и на работа и у дома - на две работни места за броени стотинки. Ако българските мъже са имали характер, достоинство и отговорност към семейството, нямаше да позволяват държавата да е на такъв хал, заплатите и пенсиите са толкова подигравателно малки. Истинския мъж осигурява материално и всякак своята жена, а като се капичне от многото бири, ракии и мръвки, госпожата има достатъчно пари на сметката си, за да живее достойно и да го поменава с добри думи.

То заради това сигурно в Швеция има толкова гейове...

Ха-ха, Ганьо Балкански се е изказАл. Ама е пропуснал да каже, че тя трябва и да работи на пълно раб. време, да ражда и гледа деца, да взима голяма заплата, за да покрива ракията, цигарите и другите простотии на Ганьо. А освен това да е и супер секси, за да му завиждат у маалата. На Ганьо, дето целия свят му е крив, че не го бива дори и 500 лв да изкара заплата. И не му става.

Абсолютно вярно! Ама то 500 години трудно се трият от начина на възприятие на света.

Май са питали точно тия които нито знаят как , нито знаят колко ...а бе с една дума - нито изобщо са работили НЯКОГА ТАКА - както се работи по белия свят..Там в гетото мисля , че нито знаят кой как какво и колко трябва да работи , нито ПЪК онова за живеенето - КАК ТРЯБВА ДА СЕ ЖИВЕЕ... ТО ТАМ ИЛИ ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕШ СЪС ПОДАЯНИЯ ИЛИ ДА РАЗДАВАШ ПОДАЯНИЯ И ДА КРАДЕШ НА ВОЛЯ.

Проучвания и данни, направени от между 10 приятеля на маса!

Абсолютни глупости са тези данни. Как пък нито един път не са ме питали мен в тези проучвания?

Как да бъдем само домакини и да раждаме деца, ами ако след 5-години бащата на децата ми си хване любовница и направи и на нея дете и духне с нея, какво да правя аз с тези две деца.Съдби различни, има безоотговорни към децата си както жени, така и мъже. Като, че ли повече от хората си слугуват на кефовете и гледат да се надхидрят един друг. За това има толкова разводи и най-вече нещастни деца. Особено софиянци, когото и да погледнеш, все има по два или три развода.

Като си ползвате мъжете за банкомат - така ще е!

с ниско самочувствие, с увиснала пишка, с много фукане и празни джобове - това сте вие, днешните мърлячи в увиснали дънки

Ми да си родите, той на 76, ас на 50 )-) Кандърдисвътм го за инвитро, той се дърпа, ама нема да устиска, виждъм му очичките. Ако доде бебе, ке рипаме до небето! :-) Положителни сме демек. Да удвоиме британската и балхар нацията и да ги омещаме. неговите сини очи и мойте цици, искъм дъщеричка!

За мен най-важното е мъжът да бъде мъж, а жената жена. Има граници, които не трябва да се прекрачват. Следните примери от приятелския ми кръг: 1) Тя топ-мениджър със 10 бона заплата. Но пък грозноватичка. Никой друг не ще да я клеца. Той пълен мухльо, но пък нали има парички за нов Голф и за цигари, прежалва се. Общо взето двамата не си говорят, но се търпят. 2) Той преуспял бизнесмен, тя кукличка на 22 годинки, 18 години по-млада. Дупе като на Дж. Лопес, абе голяма работа. Оня купува дрешки и бижута, тя по цял ден по заведения. Виждат се по 1-2 часа дневно. Нея я праскат млади момченца, той знае, но нали му се отваря парашута веднъж седмично, трае си. И без това не му става заради стреса от работата. 3) Младо семейство по на 30. Вече с 2 дечица, да са им живи и здрави. Работят за по 1000 лева в София, свързват някак двата края. Щастливо семейство от една черга и на едно ниво. А и бабите помагат за децата. Според вас кой е най-удачният вариант?

Само три примера от които два са определено изнасилени не определят морето от примери. Нито един не е подобен на другият и всеки си има своите оправдания. А и с течение на вемето онова уж щастливото семейство започват да се карат ил уж чудесните дечица залитат по алкохола, докато онези с двата бона доходи едва се гледат защото вече не се пнасят но понеже имат имиджа на Перфектното семейство и понеже вече ги е страх или не знаят как да живеят сами ил нямаат пари да живеят отделно и всяка вечер влизат в спалняята с досада или даже вече се опитват да не се срещат аако могаат. Живота е едно непрекъснато движение и бизнесмена с младата девица вероятно преди е бил щастлив с друга но нещо се е прекършило а той също е исскаал всичко да е прекрасно.. ИИ така хиляди животи и променящи се съдби

И ас затова му сложих минус. Сложил е в чекмеждето неговите си класификации, а живота е толко разнообразен. Човека е просто умствено увреден. Тия, директно в психиатрията, и след една милостива индженкция, напрао у гробището.

сетне Иво Храсиов бил такъв бил онакъв...

Интересно. Шведите не бяха ли достатъчно обогатени културно от топ- инженерите от Aфганистан, наводнили ги напоследък? Интересно имали представителна извадка от мнението на именно тези тесни специалисти.

Странното е да се приемат жените, като утроба за размножаване. Гледам мнения как Баба ми не е работила а е гледала амнаес деца и баба и не е работила а е гледала амнаес деца. И това го има като правилен модел. Т.е. една жена ТРЯБВА да ражда. Може да не знае да чете, както беше казал този за прословутата си баба, но трябва да Създава потомство. Хъхххх. Ако не ми се мандахерца нещо между краката автоматично трябва да бъда поставен като разплодителна еденица. Да не говорим за тъпизмите около приините за създаване на деца. Чувал съм и съм виждал Следните причини. Требва да се размножаваме за да има България/тъпо е да се размножаваш с тази цел ама ти си знаеш. Трябва да предам моят ген/ еднакво ще си умрял предаал или не великият ти ген, да не говоирм, че е много вероятно да е един увреден ген които ще обрече едно бъдещо поколение на страдания. Бе ше прайме деца за да остави на нази апартамента тате а не на брат ми/ този мотив съм го виждал на живо в няколко варианта. Аййй, забравих да купя презервативи/или не обичам да ги слагам или давай аз шъ съ дръона на време, виждал съм този мотив да правиме деца. Абе наще ме натискат за внуци/ бахти тъпата причина да се размножиш, ама съм го виждал и туй. Аааа и нещо друго, бабите ви са се размножавали за да има кой да копа на нивата и са имали по мноо деца не от родолюбие а от чистата егоистична причина, ако умрат три да остане някое да ги Гледа ...да де и заото не са били чували за презерватив а онзи дядото е пиивал две ракийки и като е нямало телевизор е налитал да запложда по едни не съвсем патриотични причини

Ми мри бездетен бе! Но какво ни проповедваш бездетие и на нас! Искъме ергенски данак, ние защо гледаме деца, та после нашите деца да ти плащът на теби пенсията. Аре къш, не гледал деца, а сега ние да го гледаме на дърти години. НЕ, НЕ СМЕ ТИ ДЛЪЖНИ! ДА СИГЛЕДЪЛ ДЕЦА И ЖЕНА! ИНАЧЕ МРИ!

Съпоставяйки езика, агресивността, дивотията си представям какви деца си отгледал и се радвам, че точно мене няма да ме гледат. С удоволствие бих плащал ергенски данък, жалко, че няма. Ти твойте що ги направи? Щото ти беше в повече водката или щото реши да го Вържеш?

Оди го обяснявай това на Правителството, БХК, бежанците, мангалите и турчеещите българи! Или отивай да се молиш - Бай Тошо да излезе от гроба!

Българската жена е домакиня и работи. Моята майка и двете ми баби са гледали децата, домакинствали и работили професии, всички имат висше. Кой го интересува какво мислят 80% от мъжете, като действителността е съвсем друга. А каква според жените трябва да е ролята на българският мъж?

81% от мъжете искат жените им да са домакини, а те да изкарват парите. А колко процента от тези 81% са постигнали да това- да осигурят семейството си, че жените им да си гледат децата на спокойствие. Дали има и 20%?? Какво излиза???

Процента на мъжете постигнали финансов комфорт е два и повече пъти по-голям от процента жени станали домакини.Жена-домакиня-такова животно нема.

ХЕХЕЕЕЕе, те хубаво го смятат, ама защо всяка жена работи като вол, наравно до мъжа си! Ако и наистина жените си бяха само домакини, а мъжете изкарваха парите за цялото семейство сега тука да е приказка. Ей това е мъката на държавата ни, мъжете ни, за нищо не стават, само да мрънкат им дай, салатата и ракията и да псуват по телевизора. Мамини сладурчета. Държавата това, държавата онова, а те не се поглеждат в огледалото. И на всичкото отгоре страхливи и безволеви! Хубава статия сте написали, сега дайте извадка колко от жените са домакини и колко от мъжете вадят парите за семейството.

Ха, ха, ха, така значи, а: "мъжете ни, за нищо не стават, само да мрънкат им дай"? Ами кой ви е виновен, че привличате САМО ТАКИВА мъже? Защото и ВИЕ СТЕ КАТО ТЯХ! НЯМА КАК щом и вие сте такива, да привлечете от другия вид мъже! НЯМА КАК!!! Как, щом вие не ставате за нищо, искате да имате мъже, които стават за нещо? В природата има съответствие - народът го е казал: Търкулнало се гърнето та си намерило похлупака! ;-)

ох, спокойно, разбрехме ти от кои си. Комплексите избиваааат! Пий една ракия и удари една чикия, че си смешен.

БЪЛГАРКИТЕ И ЗА ГЛЕДАНЕ НА СЕМЕЙСТВО И ЗА СЕКС НЕ СТАВАТ ... ЗАТОВА АЗ НАБЛЯГАМ НА АМЕРИКАНСКИТЕ СКАНДИНАВКИ :))

От толкова много секс, гледам ръката ти хванала мазоли ...

Ти чочка на живо виждал ли си, бе?

Някак си доста логично е докато майката се грижи за детето да се грижи и за дома?!?!? Все пак мъжа не може да ражда и да кърми! Така че не ебаш на който както му е кеф! Има различни възможности и отговорности! Разбира се от десетилетия гледаме филми за супер-хипер-ултра жените които работят, изкарват милиони и на 50 години още нямат дори дете! Само дето обикновенно парите им отиват за скъпи играчки и в най-добрия случай благотворителност! Нищо подобно като семейство и наследство! Което е мега проблема за Европа!

Дойчевелето пак мръсничко изкривява мнението на българите. Да, 81% искат мъжът в България да може така добре да печели, че жената, ако иска, да може спокойно да се посвети само на децата си. Нали такъв е американския модел, нали това е американската мечта !? Защо българите да не искат същото, те не са ли хора, те не искат ли да имат средства да отгледат по 3 деца ? Да имат къща с деца и куче, с гараж и две коли (защото жената, за да си е в къщи, трябва и' втора кола, с която да пазарува, да кара/взема децата от/на училище/детска градина). Но мръсната уста на дойчевелето мръсничко извращава всяка българска мечта. И изкарава, че 81% от българите искали жената да е робиня на мъжа. Откъде я намериха тази "снимка", какво общо има тя с темата ? Дойчевелци, сър !

А 99.9% от българските мъже смятат, че освен да готви, жената трябва да е винаги готова за секс! И най-вече за анален ....

Точно така.Не за анален секс а за висш пилотаж.

Типичен безпочвен аргумент на българска партизанка-многомашинничка.Точно са го казали-феминизма е за тъпи курв..ци, а не за истински жени.

Виш сега ко ке ти каем, от една образована индженерка. Никога не съм се пазарила, в къщи ли да седим иле да бачкъм. Бачкъне има и в къщи, и навън. не от сека жена става тая свирка. некои жени го могът, ама некои не го могът. Ти да си фнимавал коя си избирал. Но грозната истина е че жената требе да е къши с деца докато може да зачева. Което муслуманите прекрасно го разбират. А бай ганю вижда жената саму като предмет за ебане, без собствена воля и виждане. Нищо лошо, ама един денс се плесвса по челото ас защо немам семейство и деца. Ми как ше имъш като си стоял със затворени очи. А това е хабене на националния фертилен потенциал. хабите времето на фертилните жени. Ако вие не можете иле не искъте да им правите бебета, оставете поне некой друк да ги заплоди. Вие като кучето на нивата - ни мръФката давате, ни я ядете. Жените имът право да се реализират кату майки. Ако вие не искъте, поне оставете истинските ебачи да им направът бебета и семейства.

Мъжете да се избиват веднага след раждането.И престанете с тези провокативни снимки бе курв,,ляци.Може да се покажат куп снимки как мъжа се гърби, а жената ходи по кафенета, спа и шопинг.Колкото и толерантен да е един мъж, ще ви тегли една заради провокативните зглавия.Жената, та жената.Колкото има от едната страна , толкова е и от другата.

Ас сам на мнение, на околу 30 мъШ бива изцеден за малко сперма и айде у гроба, да не аби яденето и кенефа. И бес това ви гледаме кату малки деца, да съкратиме мъките и за двете страни.

Roxana, на 29 съм... ела пиленце да ме изцедиш, и ти обещавам, сам ще вляза в гроба! Сам ще го изкопая... дълбок, мнооого дълбок, а след това ще те съсека с лопатата и ще те зарина в него, теб, турчеещ се цигански боклук!

жените са свободни да правят каквото си искат. за обществото в бг бих критикувал само положението, в което, ако само жената се грижи за домакнството, то не би следвало да ходи на работа, защото много често се получава, че жените и са домакините и тези, които печелят парите. От друга страна защо никой не обсъжда обратната крайност - Швеция - обществото там е болно и това не може да е цел на ЕС - едниствените хора, които не са разведени в швеция са мюсулманските имигранти.

Колко български семейства биха се развели ако това не би довело до финансови затруднения, включителни и при отглеждането на децата на двойката? Щведите базират връзките си изцяло на личното щастие в двойката, докато в БГ и много други фактори оказват влияние, включително общественото мнение и предразсъдъците.

Бля бля бля! Явно това щастие не включва деца?!?!?!

Какво бе комуняго, засегна ли се от истината? Моята баба например не е работила извън дома, първо я е издържал баща й, после мъжът й. Както е редно да бъде. Вие комунягите натирихте жените да работят и то като какви ли не, защото бяхте некадърни да си издържате жените точно затова. И трябваше жените ви да ви хрантутят. Вашия идеолог Маркс е бил некадърен и семейството си да изхрани та жена му горката си е залагала бижутата семейни реликви да свържат двата края. Такива пройдохи и боклуци сте.

Все някой трябва да е домакиня ...

Ми бъди ти бе! Аре на миФката да триеш тенджерата и да слагъш гащите в пералната!

За 81% от българите жената трябва да е домакиня, което е същото което са смятали и нашите деди че жената трябва да си знае хурката.

Всъщност, от това проучване излиза, че у нас хората са най-нормални... Ами, честито, ама к'во от това!...;-)

Всъщност зад феминистките внушения за еманципация стоят от една страна неосъществили се като жени и майки мустакати лелки, а от друга работодателите, които с излизането на жените на трудовия пазар получават евтина работа ръка и в резултат на това намаляват заплатите на работещите мъже. Като резултат - класическото семейство се разпада до двама работника с брачен договор. Като добавим и натикването на тези двамата в работническата душегубка - апартамент и резултатът е налице - изчезваща нация мечтаеща за евтина черна и бяла техника.

Само забрави да споменеш, че също и държавата участва, хитро заставяйки и жените да плащат данъци. Всичко друго, написано от теб е точно така, при това, казано ясно и просто.

От Роксана коментар, и до ден днешен нации, които пазът религия, ценности и вера, не са под куманиЗкия чехъл за съсипия и деградация. Не съм привърженик на религията, а съм верваща в Бога. Да се прави разлика. Но верата в Бога, дава морал, пази морала и семейството. Ценностите са ясни и са сложени пуб;лично като коректиФ. Върнете се към верата и Бога, иначе нема да се оттървете. Ако ви е невъзможно да се махнете от куманизма и атеизма, поне съберете пари да се погребете, че ас нема ви събирам труповете кога се връщим и кацам на терминал 2. Бог държи саму онва, което пази закона МУ. Додом и Гомор е каретинката, която се случва на секи неверник. Ако си верващ, Бог ке те изведе от Содом и Гомор непокътнат. Но нарушителите на Божия закон, ке бъдът унищожени, и не само във физическия смисъл на думата. Вземете се в ръце и се върнете към християнските ценности.

Ако беше и грамотен, може би нещата нямаше да изглеждат толкова страшни...

Феминизмът е чумната идеология на богоборците и враговете на християнството и на християнското семейство. Кой принуди, кой натири жените да работят? Комунистите богоборци. Кой внуши на жените, че е по-добре да не създават семейства, а да правят кариера, да трупат пари и да водят егоистичен и хедонистичен начин на живот? Другите богоборци - либерастите. Кому е от полза да използва евтиния женски труд и да тормози нерядко и сексуално подчинените си жени? Алчни и развратни работодатели робовладелци - други богопротивни индивиди. Точно феминистката идеология е идеология на женомразци и донесе най-много злини и нещастия и на жените и на съвременното общество. Присъединявам се към съжденията ти и напълно ги подкрепям.

Това са глупости. Аз съм с определени финансови възможности и без проблем мога да изфържам жената и децата. Но жената е с елитно образование, занимава се с наука (не в БАН :) ), има научна титла и т.н. и не иска да стои в къщи да гледа децата. Иска да работи по специалността си и т. н. На външен вид е супер, не се заблуждавайте че се занимава с наука. Така че има жени, които искат да работят.

Твоята жена е изключение. Повечето жени в България, даже с титли са кифли, не искат да работят, а само с.е .с и срещи с приятелки.

в наше село шовечето мадами имат титли и те: мара свирката, катя..... и т.н.

Съгласна съм и потвърждавам, трудн ое да намериш равностоен партнер. Една образована и модерна жена трудно си намира достовен партнер. Ас мирясах кога си намерих моя чувек, британец с инженерно образование, ИТ, и силно интелигентен чувек, който не си избива комплексите на мени и нема протиф да си менками ролите ако се стигне дотам. Щото то в модерния свет се стига, нема ко дасе лъежем. Но него не го мързи, мен не ме мързи, и ето как, с едни оПщи разбирания, и с доверие, сме заедно. И никой не страда от комплекси, щото и двамата сме реализирани и пичелим, и има, и не се караме, и се обичеме, и си отстъпваме, и сме безумно шесливи. Но това, с интелигентен и реализиран мъЖ. Не с леке, дето хапе като бясно куче.

Роксано, Страп-он правиш ли му? Британците обичат това.

Аха, жената ти е руса, на 25 е защитила докторантура по астрофизика и работи за НАСА. Многа филми гледаш, пич...Старгейт и подобни :)))

Може бе, защо не, еденични исклучения да, съгласна съм. Ас станах индженерин на 25, защо не? Два езика покрити до 25, защо не? е не перфектно ...но ми послаха пътя ......после още езици.....и още ги работим.... После още образоване, .....и работа кату диване..... То не стаа в лущене на семки по градинките.... Не че имъх нещу протиф.....що да имъм.....ма, се ме подозираха дане съм работна, и се требаше да се доказвам, и ко да праим, от зор станах учена....щото се не ми верваха и се ме тармозеха, че не съм била умна, че съм била капиталиЗка, че съм била тфа и онва..... И те ме бутът у тая страна, и ас да не паднем у водата, и бутъм у другъта страна...... при мене, как да каем, ми тоя тормоз ме създаде ....що кал се изспипа по мени.....саму ас си знам.... Още на 18, осъзнах, че който ми прави зло, ми правъ всъщност добро....те ме бутът да ме утрепът, пък ас от зор, и ......развивам се.....и тека, как'ви Роксана, проХфесор ке ме направът, от зор.....

И защо не? Или не можеш да си представиш, че има умни, амбициозни и способни жени ли? При това може и да са красиви.

Какво точно означава "определени финансови възможности" и "елитно образование"???

Ооохх,милата...колко тъжно гледа към ...вратата на съседа... После уж той бил виновен... Айде де:))

За съжаление следва да си зададем въпоса - могат ли 81% от българите да издържат семейството си сами? Ако да - то и жените не биха имали против да са домакини. Щото те сега пак вършат сами всичко вкъщи, но ходят и на работа.

И за какво са им мъже на такива, след като сами се оправят? :D

Ами правилен въпрос, защо такива мъже са ненъжни като цяло.

в този аспект има три типа жени. едните са домакини. другите имат слугини. третите са мърли!

Жените са три тупа: Прости Пу... Просто Пу... Проститу...

По всичко личи, че си комплексиран, неудовлетворен и нереализирал се в живота "мъж".

Аз не мога да разбера, кой и как успя да убеди жените, че да работи по 12 часа с идиоти и шефове да и дигат скандали е по-важно от това да отгледа семейство?!? После се чудят, що не били щастливи! А на де, чудно що! Станат на 40 и се осъзная ама вече е късно. Много пари са спечелили и голяма кариера са направили - щастие неземно! Мъжете се стремят към това, само и само, за да осигурят семейството си материално и от към потенциал, връзки, положение. Жените жертват именно семейството, за да постигнат нещо, което мъжете правят, само и само, за да осугурят семейството си. И за кво ти е тая кариера, ма ше си я носиш на оня свят?!?

Защото са патки.

еманци-ПАТКИ !

Щастието е субективно усещане. Ако една жена е щастлива да виси по цял ден по градинките и да си говори с други жени за пюрета и детски градини, друга е щастлива да отделя време за собственото си усъвършенстване - да има хубава работа, да е независима, да си има хоби, да пътува и т.н. Второто не изключва семейството, дори напротив. Но превръщайки се в домакиня, жената губи от женствеността си. И да прав сте, ролята на жената не е да печели пари, а да бъде щастлива. Начинът, по който постига щастието е различен за всеки индивид и зависи от разбиранията. Не може да се обощава и категоризира. Човек трябва да разсъждава "out of the box" и всеки има право да избира как да живее.

Абе ас немах протиф и по градинки да висим и кото требе. Просто маШленцата околу мени беха буклуци. Екса беше (и още го вервам) най-свесния който намерих, и не беше грешка, че се оженихме, но и той издъхна под натиска на събитията, и пак требеше да се оправъм сама. МъШленцата са масово лекенца. Ноо повредени от комплекси, вервания, откровено тъпи и прости. БайганюФщината ме отказа тотално да си търсим мъЖ у балХар. В некаква степен, сички са повредени от байганюфщината, мозъчно. Късо съединение, шунт. Некои повеке, некои по-малко, но сички до един, байганюФщината не прощава. Ни на мъШе, ни на жени. За съжаление, и за мое също, тека и не намерих кураШ да се занимавам пак с байганюФци. Не моем да си преТставим, че една умна жена би заложила на пръдлиФ дибел и тъп мерлизЛиФ бай ганю с торбата простутия.

Не става ясно какви категории са питали тия, но такива проучвания за пари и за генериране на още някакви пари за проекти, говорилни, полово равенство, докато всъщност показват разделение и прочее, въобще не трябва да им се обръща внимание. За съжаление това няма да ги спре, и още повече ще крещят своите глупости, за привличат внимание. Точно като тълпи педали, феминистки, сексуално тормозени преди 50 години, транс- и без-всякакво и прочее психо-сексуални отклонения. В еволюционен и исторически план се е наложила една система - семейство от хетеросексуални родители, в което ролите на мъжа и жената са ясни на всички, смятам. Наложила се е тази система, защото всякакви други са нежизнеспособни. Сега поради целенасочено унищожаване на ценности, история, традиции, идентичност (заради какво - за пари естествено, за власт), както и заради технологичния прогрес, материалът е така объркан, че ще си измре или ще се избие или ще е неадекватен - като например младежите, дето са вече женени/омъжени за телефоните си. Равенството на половете не е врясъци и проценти, знамена, паради и изречения. Всяка жена ( и мъж, естествено) е свободна да приема каквато роля желае, дори да я променя с течение на времето в зависимост от промени в желанията си. Ако обаче има каквато и да принуда да бъдеш в роля, която не искаш или да правиш каквото си искаш пречи на други хора - твои близки, да кажем, или дори обществото, ето тези фактори трябва да се минимизират. Един пример - аз съм майка, обидена съм, че трябва да си седя вкъщи и да гледам детето, я да изляза и да го накърмя в мола. Това е неприемане на ролята, и не е борба за равенство на половете също. Друг пример - аз съм богатия чичак, нося пари, жената да не си подава носа от вкъщи, а междувременно ще олабя стреса с някоя друга. Това също е неразбиране на ролята и определено не е равенство на половете.

Не се женете и обвързвайте и ще има мир и спокойствие. Защо си го причинявате, като след това става по-зле просто не знам, ама избора си е ваш и последствията също!

Като се срещнели ергенът и жененият, всеки завиждал на другия.

Не разбрах само защо ергена ще завижда на женения, нима има защо! И без това може всичко да имаш и без да си женен или обвързан!

Допълвам предишното си мнение с следния факт: "България продължава да е сред страните от ЕС с най-слаб резултат според изследването по Индекс за социална справедливост и спешно се нуждае от реформи". Та поставям отново въпроса си към 81%: Как ще стане това? Единствения начин е поне 81% от българските мъже да са заможни над средно западно европейските, швейцарски и шведски мъже. Нали така, колеги-дебили?!

Тека е, има го тоя момент, че се доказа, че има бел геноцид. Ас лично съм съгласна, че белата раса е поставена в тия условия изкуствено. Но се осъзнайте кой ви постави - баш куманягите. Кога религита беше силна и хората верващи, тея глупости не се случваха, и хората имаха ценности. Куманягите и лефтистите разваиха християнския свет. Точно белата раса е таргетирана от зионизма, и нарочно еврейските медии проповедвът развала, безбрачие и проституция, гейство и гнусотии. Схванете, че жените също са жертви, и може би са по-лошата страна на жертвата да си бела раса. Затова е добре всеки да си осъзнае отговорностите и да спрете да хленчите, това мъжете. Съберете си краката и си поемете отговорностите, защото нема как иначе да стане. народа винаги ше страда, ако нема правила, закон и ценности. Докато не се научите да мислите за страната и народа, засемейството като основна единициа, и за жена си като единствената която може да ви роди деца...се ше сте слуги на куманягите и се ше служите за избиването и унищожението на сопственияси нарот.

И как ще стане това, след като... "Българската стопанска камара обячи, че не приема предложението на синдикатите, минималната работна заплата да стане 50% от средната". Само дебили продължават да "верват" във фантастики от българската реалност. А те се оказаха не 80, а 81 %. Нали така?!

Не знам това проучване дали взима под внимание броя на мюсюлманите в дадена страна. В отношението си към жените те са доста изостанали - считат ги за непълноценни, не им позволяват да учат, от малки ги подготвят за подчинената роля, която им е отредена в обществото. За съжаление и тук има мъже, които робуват на тези остарели норми - дори съпругата да работи наред с него, у дома главната тежест от работата пада върху нея. И това се счита за нормално.

точно пък дир.бг ще ми казва кой кво трябва да прави....... а и както е написано заглавието означава че 81% от мъжете и жените смятат така.... няма как това да не е откровена лъжа чрез която да се породи полемика....

Мъжете били криви, жените били онеправдани... Още малко и ще започнете еднополовите бракове да пропагандирате! Евро, евро, батка! Евро!

След Втората световна война животът на хората е коренно променен. Изравнени са правата на мъжете и жените. През 1945 година с Наредба закон за брака и семейството мъжете и жените имат равни права, Конституция , Кодекс на труда , Наказателен кодекс и Закон за наследството очертават равенството. Жените стават активни участници в обществения живот. Има съдийки, прокурорки, министърки, депутатки. Жени застават начело на големи предприятия, водят цялостното им счетоводство и организация на труда. Да се говори как една жена ще бъде домакиня е чист ислямизъм и нищо друго. Ако ние не ги подкрепяме като равни все по- често ще гледаме явлението Петър Волгин, който ще събаря всичко постигнато стига да служи за някаква спекулация. От равенството на мъжете и жените обществото има увеличена принадена стойност и ясни печалби. Причина за слабата раждаемост е сгъстеното строителство, живота в безпокойство, омразните новини и околна среда. Човекът е животно като всички други, не може да го плашиш и да искаш да ражда деца през такъв период. Основните виновници в това време не получават адекватно отношение от държавата- няма съд, няма справедливост, няма спокойствие. Освен това докато има комунисти с власт децата ще намаляват, защото няма родители, които искат децата им да живеят в страдание като на родителите. От 1945 година държавата постепенно ограбва този народ и на 30 години му прибира спестяванията чрез обмени, грабеж на баките и отчуждаване на построените и придобити имоти. Престъпни убийци грабят и убиват старците- като закономерен край на живота тук. Проблемът не допуска раждаемост, ръст на производствата без правова държава, спокоен живот, роботика и модернизация на живота?

Едно смислено и издържано мнение, без обиди и нападки! Браво.

Уеко с наследствата, жената има право на наследство във сички култури, еле па в ислама. Точно в ислама, жената е яко защитена финансово. Показвате лошо познаване на ислама ако некой се намеа да твърди, че жената в ислама не е защитена за наследство. И това не е нещо ново, и не е новина от 20 век. Ноо ви е криво, че жените имат права. Ми да, имат права. С лекенца за мъШленца, ко друго да правиш, освен да си защитиш правата. Лекенцата искът некой да им дава безотчено и завинаги. Е не стаа тека, ке требе да се помръднът и да поработуът малко и те.

Причината за слабата раждаемост е икономическата принуда на жената да работи и да издържа семейството си, разбра ли, гумен тъпак. Не си пиши и отговаряй сам копеле тъпо, жалко.

Прав излезе комунягата. А вие го псувахте и му искахте оставката.

Много правилно - жената трябва да се грижи за дома и семейството - да го храни, възпитава, облича, защитава и да не пречи на мъжа да се грижи за световния мир! Вземете пример от Боко - той така прави - назначава на възлови места жени, за да могат мъжете спокойно да играят с него мачлета и да бистрят политиката.

Истината е някъде по средата. Мъжа и жената трябва да се допълват. Ако мъжа изкарва високи доходи, жената ще се грижи за домакинството. Ако изкарват средни доходи и работят и двамата трябва да си помагат в домакинството.

Аз като съм изкарвал ниски доходи няколко години съм домакинствал, какво си мислиш? Но няма лошо - децата пораснаха, аз си възвърнах позициите и вече пак карам влака. И нищо не ми е станало междувременно...

За това говорим, не всичко върви по вода в живота и трябва взаимно да се подкрепят и помагат и в радост и в беда, обаче когато единия върви напред, а другия постоянно дърпа назад нищо не става.

Либерална пропаганда.

Алооооу, социалния инженеринг, тоя експеримент вече го правихте в България! Ае правете си го на запат, там жените сега много се радват!

То всичко с еманципацията много хубаво, ама простата аритметика показва друго... Мюсюлманките не се имат за толкова голяма работа като нашите и европейките, но раждат поне по 5 пъти повече и скоро ще ни зарият. Та не знам кой кум, кой сват, но все пак всеки трябва да се замисли...

не казах истината ли? Или просто на никого тя не е удобна, и не пасва на претенциите му...

Двете неща вървът едно за друго. Факт е, че жената е безпомощна докато е бременна или с малки деца. Затова ислама е указал, че мъжа поема сичкото по издръжката им. Тука подбегвате. И се превърнахте на заплодители, и се отказахте да сте бащи и съпрузи. Тука куца аритметиката. Що да не раждът жените, и те искът да раждът. Ама става невъзможно да раждъш кога си сама с малки деца на ръце, а заплодителя побегнъл и търси следваща ебня без задължения. А тия деца без баща ли да растът. Двете вървът заедно. ка ксе справът мусулманските мъже, иди ги питай, сигурн ои на тех не им е лесно. Абе бунак, ти некога попадал ли си в стая с 10 деца на различнавъзраст, които искат внимание от майка си и баща си. То тека наизуст ноо лесно бе!

не си казал истината, разбира се. Истината е, не че европейката не би раждала 5+ деца, както е било допреди 100-тина години. Би раждала, но европеецът не може да си позволи лукса да издържа толкова деца качествено и затова принуждава жена си да се оттървава от ненужните, било чрез аборт или други средства.

Мусулманките раждът тека докато са в некоя исламска държава. Второ покуление мусулманки на запад, и те почвът да не раждът. В ислама има едно правило, дето на балХар ич не им инсасе да го коментират и признаят - мъжа требе да пичели за целото семейство, фклучително и за жена, и деца, и сичкуту. И при развод е длъжен да я осигури пак до живот. В брака, жената верн оне излиза от къщи без разрешение, ама мъжа плаща от-до. Затова мусулманката саму ражда. В Кур'ана също е казано, че мъжа е длъжен да й осигури прислуга и домакински слуги. Чистачка, често готвачка, ей текиви. Щото жена заета с 5 иле 10 деца, не мое да мръдне в домакинството. В ислама, гръмко се прогласява, че жената е саму орган за раждане. Затова пък мъжа поема апселутно сичко друго! Нема и да видите работеща жена в ислама. Тука не ви излизат на вас сметките. БалХар не искът да издържат жена си и децата си и да им плащът обезщетения в размер пропорционален на целото му имущество. Примерно, мъжа се развежда от един брак (щото в ислама има и многоженство, ама да кажем за един брак как е). Имуществото на мъжа се разделя на частите на броя на децата плус жената взима полвината, а частите на децата от полвината на мъжа. Понекога мъжа дава 90% от имуществот оси и после пак събира, ако иска ново семейство. И не може да се ожени пак, ако не есъбрал некфо имущество, щото родителите на младоженката гледаъ дали може да издържа дъщеря им.

Ми да се беше взеле с мюсюлманин бе, щом толкова те кефи.

Пари се дават за децата, не за жената. Никой мюсюлманин няма да даде пари за това жена му да обикаля по моловете.

А защо постоянно ги представят, като много нещастни? Аз не познавам отблизо техния живот, но ми прави впечатление, колко са задружни и спокойни. Наскоро срещнах босненско семейство с четири деца, майката имбащата грееха от щастие. За какво също ше са им пенсии на тия хора?

Кой е казал, че са много нещастни?! Има и такива и такива - както и у нас. Зависи от междуличностните отношения в семейството, както навсякъде.