”Алфа Рисърч”: Българите са сред най-големите еврооптимисти

Десет години след приемането на страната ни за пълноправен член на ЕС, българите остават едни от най-големите еврооптимисти, сочи проучване на Алфа Рисърч.

Обратно в новината

Коментари - ”Алфа Рисърч”: Българите са сред най-големите еврооптимисти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докога Алфа - Рисърч ще изпълнява поръчки на ГЕРБ?

Това ме кефи, ,,високо образованите българи до 40г", че от къде такива при това трагично българско образование.

Е как бе?Вие путопроститутите със присъщата ви простотия си мислите,че всички са дебили като вас!

Типична мисъл на ... живковист. Според теб човек не може да се самообразова, нали? Може би и няма право на това, да чете книги, да разсъждава, да мисли и тълкува, ако БКП/БСП/"Атака" не са одобрили с постановление "правилната" литература?

Това беше агенцията на бъбривата кака, нали? Отвратителни помияри, които никога не са правили истинско проучване.

Ако бяхме по-будни и ясно можехме да разберем, какво точно ни се причинява, едва ли щяхме да бъдем толкова "лева" оптимисти! Само който не е излизал навън, да се увери що за отношение имат към нас и за какви ни имат, ще може да се радва на тази сладникава псевдо-новина.

Мине не мине и ни съобщават какви сме оптимисти по отношение на нещо, което ни унищожава като народ и държава.

Като милиардите евро от кохезионните фондове или милиардите евро за селско стопанство или десети милиарда евро предназначени за България по европейски програми директно от Брюксел?

Тия евро тъпотии ги пробутвайте някъде другаде.

Ми , то дебилите са си оптимисти....а тук са 80% така ,че статистиката е правилна......

80 %.

БКП(ДС),ЕВРОРОМА,ДПС(ДС) са 100% комунистически ДЕБИЛИ.

Какъв беше процентът на дебилите, че го забравих?

Най-хубавото нещо, което се е случвало от 1 век насам за този нардо е точно това- свобода ( на пътуване, работа, волеизявление, печат и т.н. и т.н.), уважение от другите европейски народи, възможност на младите ( кадърни и немързеливите разбира се) за реализация! Не случайно всички възрожденци са копнеели за Европа, учили са се и са се връщали в родината!!Евразийския съюз си го заврете в някоя удобна вами дупка!!

Точно така! Най-хубавото нещо което се е случило на този нещастен, изстрадал български народ в последните 100 години е приемането на България в Европейския Съюз!

Което, наред с факта, че сме най-бедни, още веднъж доказва, че сме най-тъпи.

след пропадането на ссср ,другата ми най-голяма мечта е да видя пропадането на евр.с и свободна,НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ ! знам,че го можем,но трябва да го осъзнаем и пожелаем заедно всички !

Аз пък чакам да видя дали ще ни намерят и върнат парите, ако не- ръшата да ги изръшка и взаимно да се изтръскат, та белким се посипят отнякъде тия милиарди дето ни ги взеха всичките в сговор и в разпри....

Това е страшна лъжа и манипулация!

Ние сме древен и мъдър народ! Вероятно това силно дразни рубладжиите, които смятат, че 80% от българите са дебили! Протовно на насажданото мнение,в България няма много русофили.Има една малка маргинална група съветофили(които си искат да ги мачкат).Русофили биха били,ако гледат руски филми,четат руски книги,карат руски коли,и ползват руска техника,или се обличат по руската мода.Пък те нашите дори руски не знаят,камо ли да са чели руска книга...

според мен ,в това проучване са участвали само от гроб,но са пропуснали да го отбележат по някакъв начин !

Смяяяяяятай. Какви ли са еврооптимистите в Европа, щом ние сме най-големите, а моите наблюдения са, че от 10 човека у нас 9 псуват ЕС.

И тази година няма да влезнем в Шенген . България и Румъния няма да се присъединят към Шенгенската зона и през тази година. Според сайтът link ЕК е обявила, че решението за пълното присъединяване на Румъния и България към Шенгенската зона е отложено за следващата година. Отбелязва се, че двете държави трябва да положат още усилия, въпреки че са покрили почти всички критерии. Румъния е получила 12 инструкции, а България - 17, като много от тях са свързани с осигуряване на по-голяма независимост на съдебната система, борба с трансграничната престъпност и корупцията. Това решение е неочаквано, тъй като през септември тази година ЕС призова Съвета на ЕС да приеме двете държави в Шенгенската зона.

Как може да се лъже толкова нагло? Българна по природа е песимист,скептик,неверник,рационалист,селски тарикат. С една дума Алфа рисърч - мнозинството бг нямат кеепир и се евроскептици.Българина е на принципа ръка да пипне,а от ЕС ръете му са празни.

Най-големите страхове реално се сбъднаха - не сме равнопоставени на пазара на труда, български предприятия са закрити, младите емигрират, ние си оставаме най-корумпирани и най-бедни. И нещо не се променя. Но според социолозите сме оптимисти. Къде ги правите тези изследвания, бе?

не вярват на собствените си лидери за 5 стотинки

това проучване с каква цел е направено ? защо нас не са ни анкетирали ? докога ще ни подлагат на тестове за дебили ? откъде крадат парите за проучвания срещу нашите интереси?

Нека позная. 80% са оптимисти, нали?

ПУТКИНОИДИТЕ ЩЕ СИ БРЪКНАТ В ЗАДНОТО ОТВЕРСТИЕ, ХАХА

Членството ни в ЕС и евентуално Шенген ще е единственото спасение за обикновените хора от корупцията и мафията, била тя държавна, частна, общинска, лична топлофикационна, водна, екологична и т.н.

Май забравихте до преди 10 години какъв кенеф беше България. Има още много какво да се иска, но с продажни, алчни и прости политици - толкова.

Лично мнение: 1. На Алфа Рисърч не може да се вярва; 2. От както сме в ЕС сме в криза. Дори министър Горанов преди каза, че от 2009 година България живее на заеми. Преди ЕС или първата година имахме излишък от примерно 3 милиарда лева - едва ли е точно; 3. За икономическите проблеми с влизането ни в ЕС повлия липсата на мита, което е загуба на приходи за държавата. От там се нацвъкаха чужди магазини, които изнасят печалбата в чужбина. Автоматично ставаме по-бедни. Ние не може в същата сила да се възползваме от чуждият пазар и не се компенсира; 4. ЕС е загуба на суверенитет. Закони се определят и променят от тях. И ние трябва да изпълняваме "синхронизиране с ЕС законодателство"; 5. ЕС ще се опитат да го направят държава - тип СССР. Вече предлагаха име СЕЩ (Съединени Европейски Щати). Това е зтриване на България; 6. Ние вече не определяме съдбата си, а сме предоставили това на други. Ако някой например реши да се справи с циганската раждаемост, веднага ще бъдат ударен от ЕС; 7. Нашите политици вместо да слушат народа и изпълняват неговият интерес (така е по Конституция и клетвата там), слушат много повече разни като Юнкер. Важи и за други като САЩ; 8. ЕС измисля все повече правила и така България затъва в тях и все по-трудно може да се измъкне. Обобщено ЕС е риск за просъществуването на България в прекият смисъл на думата. Поради това, че българите са бедни и заради модата, ЕС още се харесва от много. Хората вярват в някаква илюзия, че друг ще ни оправи. Само че онези не са по-добри от нашите. Просто както каза един англичанин, къде България ще стигне Великобритания? Че те са крали 500 години, а нас са ни крали 500 години.

Изследването е фалщшиво, а резултатите ме са фейк-нюз.

в България оптимисти бол, както и дебили.... а вчера новината за цигарения дим беше че в България пушачите били най много понеже били депресирани... всички депресирани са оптимисти...

Какво чудно - имаме отлична дресировка от времето, когато бяхме най-големите поддръжници на СССР, че даже на два пъти и тяхна република искахме да станем. Ако от ЕС започнат и пари за кебапчета да дават, не само за асфалт и бетон, направо докато не изхарчат всичките си пари ще ги обичаме!

Дрогаре , асфалт и евросъюз не се едът, искаме кал и евразийски съюз!

Българите са сред най-големите еврооптимисти СПОРЕД поръчителя- Представителството на ЕК в България :)))

Нека видим икономиката. Относително добри условия за работа и що годе прилични заплати, (доближаващи се до 50% от доходите на най-бедните в Гърция) виждаме в София и още 2-3 града. Провинциална България обаче как живее? Да, тесен кръг от няколко стотин IT, мениджъри и програмисти са ок, но това не е България, а и те са мобилни-хем са тук, хем не са. Пенсии 200-250 лв. десет години след приемане в ЕС? Учители 700, полицаи 800-900, лекари 1000 и т.н. Еврооптимисти ли са тези хора? Образование? Здравеопазване??? Справедливост? Ц*гански безчинства, напълно безнаказани-пуснаха до един биячите от Асеновград например. НПО правят каквото си поискат, обличайки го в законова перфектност. Корупция на всякакво ниво. "Мигранти", за които сме длъжни да плащаме и заселваме. Толериране на ислям, който е исторически неприемлив и непоносим за нас. Атентатите са въпрос на време и всеки добре знае че ни ненавиждат мюсюлманите, но ЕС иска да си заровим главата в пясъка. Медиите свободно ли говорят? Дойче веле наред ли е? Русофобията като държавна политика допада ли на всички? 25-30% одобрение за ЕС добра подкрепа ли е?

Мястото на България е в ЕС. Обичам България и ЕС!

ето това е класика в поръчковите проучваня....не мисля че българина е оптимист след като европа му разруши страната и прогони з5% от населението

европа разруши стената страната я разрушиха ваште приватизатори-заборавихте ли щото ние не сме хаха

песимиста казал: лошо ...лошоооо... оптимиста добавил : не бои се !!! иде и по лошо !!!

не бе, искаме при монголия при узбекистан и при кндр хаха

A бе цървул , да те светна само че горепосочените от теб народи са нации , за разлика от нас ... Oстанахме 6 милиона от които 80% дебилни ...

не може всички да сме еуитни азиатски червени катили бе вие сте само 20% преко сили хаха

Пълна лъжа и измама! Като е така, да направим един референдум за излизане от ЕС тогава, да видим какъв ще е резултата!

Не може да има референдум за излизане, защото не е имало референдум за влизане. Това е все едно да викаме Не горим (обикновено се вика Горим).

Не си дадох труда да прочета това манипулативно материалче - коментирам само заглавието - Смях през сълзи!

За тези глупости и пари ли се взимат?

Ако като "еврооптимизъм" се идентифицира одобрението за членство в ЕС, да ... но някак си е леко неадекватно. Всъщност поне 80% от тях са дебили и никак не виждат каквото и да е бъдеще освен единственото сигурно - умирация.

Изобщо не прочетох нищо от това поръчково изследване и глупащина.Точно на обратното е.Кой го съчени?Явно много му е платено за тази небивала лъжа.

Милорда, четейки вестника: -Джон, кои са най-големите мизерници в ЕС? -Българите, милорд. -А защо са най-големите еврооптимисти, Джон? -Защото са дебили, сър!

Стокхолмски синдром. Харесва ни да ни газят като мишки докато от ЕС ни замерват с неефективни доклади.

Мен, що не са ме питали? При този отток на човешки, материален и финансов капитал. От България ще остане само София. А вероятността да остане, единна и независима държава са нулеви.

естествено бе нема да сме най-големите азиат-песимисти хаха

Шок за антибългарските русофилистици и путлерастките рубладжии!

Поредни лъжливи проучвания в полза на клозетния европесимизъм на доларовите и евро милионери от БСПДПС! Европа е спасението от бедноста и безизходицата на ДС -КГБ капитализЪма

Тук не става дума за Европа, а за ЕС. Разликата е голяма.

България единствена от страните членки беше набутана в ЕС по криминален и незаконен начин, въпреки правилата на самия ЕС. Явно никой не се интересува от българите.

Представям си другите. СМЕХ