Ракка се отцепи от Дамаск (видео)

Град Ракка и едноименната провинция ще бъдат част от "децентрализирана федерална Сирия", заявиха представители на Сирийските демократични сили (СДС).

Обратно в новината

Коментари - Ракка се отцепи от Дамаск (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сирийската армия не "превзема нови и нови територии" а ги ОСВОБОЖДАВА!

Що така, нарушават конституцията, сепаратисти такива.

Взехме си Ракка. Сега идваме и за Раковска,... Московска, Лъвов мост и всичко свързано с историческия КюрдоБулгаристан. :)

СДС - да си умреш от смех. Американците нямат и един грам въображение да посменят плочата. А Рака ще бъде толкова умерено-халифатска, колкото Хитлер оцеля след ВСВ. Просто един ден кюрдските милиции от СДС ще бъдат позорно изгонени от там, и то пред очите на подсмърчащите им американски кукловди. Помнете това предсказание!

Личи си, че си руска пачавра, нали?

А ти си елементарен минетчия.

Демократичните терористи победиха ислямските терористи и създадоха демократична терористична държава под ръководството на САЩ

Преди Ракка била под управлението на ИДИЛ.... сега е под управлението на САЩ.......Ами ТО СИ Е ЕДНО И СЪЩО

странно защо САЩ са против това, а каПутин мълчи като посран папагал.

По-странно е защо след като са разрушени 80 процента от града никой от еврогейовете не обвини САЩ за избиване на мирни граждани. Ако това го бяха направили руснаците щеше да се реве денонощно и да се налагат нови санкции всеки месец.

СДС ли!? Какъв гърч ги чака само...

Да живее братския сирийски народ! Долу окупатура Путин и кучето Асад.

ОкупатОр бе, каУн. А сирийският народ къде го виждаш в новината - кюрди срещу САЩ и арабски ренегати. Русия къде е в случая?

''Русия къде е в случая?'' Tочно така. Hикакви ги нEма. Hикой не ги ебава за слива.

Няма условия Рака да стане самостоятелна държава. Така, че тези измислени СДС ще се наложи да опразнят града!

за това ли ходи руския генерала в израел , за да пазарят сирия ?

поради "перфектната" политика на обамго щатите загубиха турция като съюзник и сега се чудят какво да правят с новите си приятели - пиш миргата.

уу, бре проруски боклуци, стига сте драскали. как па не измряхте бе...

Какво си се изнервил, помни историята. САЩ подло бъзикат разни бунтовници, подготят ги за метеж и после ги изоставят. Примери: Куба, Унгария, Чехословакия, Либия. Така и сега, използваха кюрдите в Ирак и Сирия с обещания за независимост, после ще им теглят шута.

"Из Сирии приходят сообщения о том, что на мине в районе острова Сакер подорвался известный сирийский генерал Иссам Захреддин."

Новината е от преди два дена. Този смел човек последните 3-4 години громеше ИДИЛ около Дейр ез Зор. Онзи ден загина със смърта на смелите. Ти на това се радваш ли?

Сега стана вече ясно, че тази "демократична опозиция " е и самата ислямска държава!

каталония не може, но ,,ракалония-да,,...!!!

Това се очакваше,САЩ искат да разкъсат Сирия,но скоро САА,Иранците,и ВКС ще си върнат града.

Сега вече никой не се съмнява, че разлика между СДС и ИД не съществува...

така си е

Тези Сирийските демократични сили са 90% кюрди. Вижте хорото от клипа, пред огромния транспарант на Абдула Йоджалан. Почти никоя арабска групировка неще да си сътрудничи със САЩ. Преди 1 година, когато турските войски навлязоха в Сирия, там цъфна и едно подразделение на САЩ. Гледах един клип на който минаваше американска воена колона , а "Умерените опозиционери" крещяха по техен адрес: "Прасета", "кучета", "кръстоносци","махайте се".... И американците наистина напуснаха района на град Джералблус и отидоха при кюрдите.

Сирия я пишете бегАла. Няма как да се възтанови тази държава за жалост. Всичко е политика се оказа, и никой не се интересува реално от хората там. Интересно как ще свърши тази война? Русия е за Асад, САЩ е против Асад, Турция е против Асад и против кюрдите, които се обявиха против режима на Асад. САЩ са за кюрдите. Русия е против воюващите срещу Асад, вкл. и срещу кюрдите...

Ракка си остава столица на създадената от сАЩ ИД. Никакви сражения не са водени. Всичко е имитация.Ще си похапнат руски борш в скоро време

Сигурно си прав, само да свършат в Хама и Дейр ер Зор. Това се знаеше отдавна че е работа на службите от САЩ, но кюрдите не са луди да се изправят срещу Русия и Иран. А и Турция ще е против иначе...Вероятно ще има някаква автономия, но в държавата Сирия.

Абе, тия от СДС колко ли човешки сърца изяждат на ден????

под слънцето. Тия са си ония. Демократичната опозиция са същите главорези, които уж изгониха.

5000 от СДС участват в нападението на Ракка, 10000 празнуват освобождаването ;)

Това на практика означава разпад на Сирия. С други думи войната продължава, Израел и САЩ потриват доволно ръце.

Ами ако вземе да се отцепи Ричмънд и Съединените Конфедеративни Щати от САЩ, тогава какво правим ?

нови Съединени Щати.

Корпус от 3000 полицаи, обучени от САЩ, ще гарантират сигурността. ей тва е то "сигурност"....

щом е (СДС) подкрепено ФАЩ чакай много скорошно голямо осиране ....имаме си опит)))) ако си нямат Костоффф да им пратим таман ще им псане кат техен....))))

На посрещането ще има прегръдки и неща от рода: "Аре бееее братчед, отдавна не сме те виждали!"

Откакто САЩ станаха едноличен господар на планетата след разгрома на комунизма и въвеждането на НСР единствеото ,което се случва е разбиването на държави,военни бази,войни,нови ,,,борци за свобода,,които бързо преминават в категорията терористи,търговски войни,хибридни войни и прочие атлантически ценности...Дори Шрьодер изригна.Засега Си и Путин само дипломатично казват ,,приберете си пишката,,.Но изглежда не разбират от дума.

Шрьодер ? Тази политическа прост...ка ? И не бъркайте и пришивайте китайчетата към руснаците. Първите са умни момчета !

Меркел ич неее п-ка само мълчи кат насрана га я подслушват ама щом казваш....хи хи

нащу СДС го видяхме тамошното и американците ще видим

Гениален ход на Путин чрез РОСНЕФТ. Прецака всички ! Браво !

Големите пак се договориха. Руснаците ще подпомагат кюрдите при добива на петрол, американците ще възстановяват страната.

Сега трябва да има санкции срещу американските империалисти, които подкрепят сепаратистите в Сирия.

Хайде сега един път и завинаги да стане ясно нещо по отношение на САР! Специално за "надрусаното домино": 1. Почти половината от територията на САР е пустиня, където почти никой не живее! 2. Огромното мнозинство от сирийците живеят в западната част на страната по крайбрежието на Средиземно море. На следващо място е долината на река Ефрат! Така че, аргументът й/му "кой колко територия бил контролирал" е напълно неоснователен...

РОСНЕФТ официално обяви, че са сключили договор с кюрдите за разработки, пренос и доставки на петрол за Европа. Та къде остана борбата със СДС и защита на изконните интереси на АСАД ? Да не говорим турците сега как се чувстват.

Първо СДС-то ще изяде кура на БСП-то и ДПС-то пък после ще коментираме!!!

Тия "Сирийски демократични сили" щом ги управляват племенни старейшини ... първо ще се изпокарат, после ще се изтрепят.

Ще се отцепи разбира се. То в искуствено създадени държави какво да се очаква. Шиитите в сирия са малцинство, но държат властта. След толкова години война обаче, властта вече е напълно нелегитимна.

то в САЩ зер синовете на Давид са мнозинство шъ знайш...

Чрез измисленото формирование СДС, САЩ отхапват земя от Сирия, а чрез Пуч-демон ще отхапят земя от Испания. Към коя следваща земя хищника САЩ ще насочи обоняние и нос?!?!?!?!?!

хайде сега санкции срещу краваристан, заради подкрепата за сепаратистите от Ракка. а, соросчета?

На видеото плаката дето бе при войниците не е ли на Садам Хюсеин? ;) Поне ми заприлича на него. Като се гледат кадрите се разбира защо руснаците обвиниха САЩ за разрушенията там и че война не се води така, а по конкретни цели. Не случайно тези кадри са от руската телевизия RT в САЩ. А онези не получат ли гръб, не е толкова важно дали обявяват държава "ИД" или я прекръстват на "децентрализирана федерална Сирия". Пак ще ги погнат.

И сега Ал Багдади да не вземе да стане лидер на СДС?

нали е лидер нан нашето СДС. Може и Иванчо Костов, Раданчо, Пасито за връзка с Израел. Те ще им оправят държавицата. Ще им покажат какво е това демокрация или по-точно ДЕМОНОКРАЦИЯ.

Дано на "Дада" и подобните профани им е светнало защо са "освободили" Ракка.

Ако "Ракка" ще е някакъв залог, нека да си я задържат . И ще престане да бъде такъв. Нищо драматично не се е случило. ------------- Нима не се разбира, че Ракка не е синоним на Разбит и Разгромен ИДИЛ. По скоро на СЪХРАНЕН ИДИЛ ...

Да ви кажа,момчета, какво ще стане сега: следва war of attrition, после следва колапс на икономиките-едната в огромни дългове, другата- в дълбока рецесия, после следва поетапно изтегляне, после следват вътрешни политически имплозии, после на сцената идва китай, после европа едва успява да го надмогне и тогава най-после на всички дебелите им кратуни увират!- и лакомията се укротява и вече няма войни, нито външни, нито вътрешни, нито никакви. Но, разбира се, ако седнат и се разберат -като мъже!- възможно е и да не се стигне дотам. Е, дано.

Добре че не са Каталуния, че да видят какво е власт. Няма ли кой да освободи някой щат от щатите, за да даде и там демократичен избор на умерената опозиция.