Ало-изнудвачи блокират телефонните връзки на жертвата

За нови опити за телефонни измами съобщават от полицията. Измамата отново е по схемата "оказване на съдействие при полицейска операция".

Обратно в новината

Коментари - Ало-изнудвачи блокират телефонните връзки на жертвата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цялата държава се състои от измамници!

Моля Ви стига с тези циркове, стига сте ни правили на канарчета. Властта е във Вас и съответно без властта не може да стане нищо нито измамника Младен, нито джебчииката от Игнатиево, нито боса от гр.Левски с голямите палати и скъпите коли, във всичко е тънката игра на властимащите начело с Прокуратурата.

Това!

Крайно време е ЕГН-тата да станат не публични.Къде в Европа или Сащ и другаде си дават социалните номера (тоест ЕГН)на всякаква фирма,служба,магазин и т .н?

Имам някакво усещане, че телефонните измами са под покровителството на държавата. Ами просто никой не ги разследва както трябва. Елементарно са разкриваеми, просто защото нищо в телефонната мрежа не е анонимно.

Освен описаните начини телефонните измамници прослушват бсички телефони от големия телефонен кабел, който отива в централата, което означава, че имат помагачи и от техническите лица, обслужващи стационарните телефони!

Напоследък има доста новини за тел. изнудвания. От какво ли се отвлича вниманието на овцете?

Узнават номера на жертвата и блокират телефонните й връзки, как? Това означава дълбоки връзки в оператори и полицията - това някакво самопризнание ли е от страна на органите или просто някпй е объркал фразите в статията?

Много лесно. За да Ви блокират СИМ-картата е необходимо да дадете на оператора само ЕГН-то си. Измамниците имат данни за набелязаната жертва. Могат да се набавят от много места, било то познати на ниско ниво в полицията, интернет и много, много други. Останалото е лесно - "Центъра за обслужване на клиенти ли е? - Да. Откраднаха ми картата на телефон ХХХХХХХХ. - Моля кажете ЕГН. - 0123456789. Ок, блокираме.". Толкова е просто!

А на мен ми искаха отговор на тайния въпрос дето го пише в договора с моб. оператор

И как ще ти се обадят, ако я изключат? Много филми гледаш.

ДОКАЗАТЕЛСТВОТО, ЧЕ ИЗМАМНИЦИТЕ СА СВЪРЗАНИ С ПОЛИЦИЯТА Е ФАКТА, ЧЕ ОТ ГОДИНИ ЕДНИ И СЪЩИ ТЕЛЕФОННИ НОМЕРА УПРАЖНЯВАТ ТЕЛЕФОНЕН ТЕРОР НАД ГРАЖДАНИ, ЗВЪНЕЙКИ СЕРИЙНО ОТ ЕДНИ И СЪЩИ ТЕЛ. НОМЕРА - около 15 на брой - ОСОБЕНО ПРЕЗ НОЩТА. МАСОВО ХОРАТА СА ПРОПИЩЕЛИ И ПОДАВАТ ЖАЛБИ, КОМЕНТИРА СЕ ВЪВ ФОРУМИТЕ НА САЙТА "КОЙ МЕ ТЪРСИ", НО РЕЗУЛТАТА Е: 1. НИТО ИЗМАМНИЦИТЕ СА ОТКРИТИ 2. НИТО ТЕЛЕФОНИТЕ СА БЛОКИРАНИ 3. И ПРОДЪЛЖАВАТ. Хайде, дайте ми обяснение, ако имате такова.

1 няма измама, колегите не са лъгAли! 2 без телефони не можемE да работимЕ! 3 балъците още не сте свършили!

Тога Ало и другите измамници, и тези , коита ги пазят ще са най-малкия проблем. Но макар и малка капка в морето проблеми, може да се окажат точно тази, последната, от която да прелее чашата.

Щом става въпрос за заплахи и изнудане, то това не е телефонна измама, а просто заплаха и изнудване и трябва дори да се класифицира по друг начин от МВР, да не си правят оглушки. Стига вече с приказките за "оглупели" възрастни хора, "измамниците" вече си показват лицата, много е лесно да сплашиш човек на 70 години, и вината съвсем не е негова!

Полицията и операторите също са в играта. Не може една шайка кретени да тероризират възрастните хора в България вече години, и да не ги хващат. Явно от МВР мислят, че ядем доматите с колците. В София например НЕ може да продадеш и 5 грама трева, без зад гърба ти да има кука от СДВР. Същото важи и за телефонните измами.

ТУКА СОРОСОПИТЕЦИТЕ МИ ВИКАТ "ЮДЕИТЕ И ЦК НА БКП ОТ ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТЪЛС ИМАТ И РАЗХОДИ КОГА КРАДАТ ЗЛАТОТО НА БЪЛГАРИЯ" .... ТА И ВАШАТА Е ТАКАВА С АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ :)) ВИЙ ЗАБРАВЯТЕ ДА ОТЧЕТЕТЕ ЧЕ АЛО ИЗМАМНИКА И ТОЙ ИМА РАЗХОДИ : - 25% ТАКСА ЗА ПАРТИЯ ГЕРБ - 25% ТАКСА ЗА ПОЛИЦАЯ - 25% ТАКСА ЗА ЦИГАНСКИЯ БАРОН ... ТАКА ЧЕ ОТ 10 000 ЛЕВА МУ ОСТАВАТ САМО 2500 ЛЕВА :))

Sm3hurk0

Участвал съм в подобен цирк преди няколко години... Усетих се на време.... обадих се кадето трябва... 01 ПРУ.. шеф беше Капитанов, ако не се лъжа... и то доста преди да се осъществи измамата... В деня на измамата се обадих за да потвърдя, че ме търсят за предполагаема измама... Отидох, взех парите.... Дядото бе събрал 3980 лева.... Даде ми ги в пощенски плик с цена 0,06 лв. .. - от татово време... Дядото трепереше, слаб , съсухрен...с бастун... немощен човек в залеза си... През цялото време, ало-измамниците ме държаха на линия... и забелязах, че ме наблюдават от червена кола в момента в който взимах парите.... Продължиха да ме държат на линия и да ме питат дали съм взел пакета..., макар, че виждаха прекрасно всичко което се случва... Отидох си до колата след като потвърдих, че парите са в мен и ми казаха да се прибера и да чакам инструкции... Помотах се малко време и тръгнах... На всички светофари минавах на червено и гледах, дали някой ще ме последва...... Трябваше да отида в 05 рпу, че това бе се случило в техния район.., но аз отидох в 01 РПУ, понеже бях говорил с началника.. Там ме посрещна цяла плеада от светила извикани от СДВР - помня единствено Асен.... После последва пътуване до провинцията.., после ме гони кола с включени специални светлини... и това става по магистралата с над 240 - поне с толкова карах аз.. и едвам им избягах... В крайна сметка, ало измамниците не бяха хванати, но на дядото му бяха върнати парите.... Аз лично не пожелах да се срещна с "жертвата" за да ми благодари - останах анонимен и съм доволен, че осуетих една измама.

а дали някои има инфо за излъгани от "ало" възрастни цигани или турци,може би алаха забранява рязаните да се мамят помежду тях си.

И пълна конфискация!

Делото за спасяване на давещите се е дело на самите давещи се. Никой не може да ви задължи да водите разговор с непознат. Не се обаждайте на неизвестни на вас номера. Има и стационарни телефони, които посочват номера на звънящия. Снабдете се с такъв.

Ние не живеем в пещерата!

Пешо, аз хиляди нямам, съседите ми също и пак ни звъняха. Получиха псувни, естествено.

А защо не хвърлят нарязани хартийки?

По-добре с ла-на.

Защото ги заплашват, това е новия начин. Малко му трябва на възрастен човек. Приказват им глупости "знаем къде живееш, знаем от коя поща взимаш пенсията, не прави глупости да хвърляш вестници".

Същият опит и с моята майка!Още ми е гадно,как ме ,,отсвириха,, в РУ.За блокиране на връзките трябвало да говоря ссъответните съобщ.компании,за безпокойството на възрастен ,-е да внимавала с кого говори....Даже не заведоха жалба!Прецених,че и да настоявам , от идиоти,читава помощ няма да получим!Още ме боли от безизходността.

Пробваха се на бащата със схемата за ПТП и следователя. Той се направи на артист и уж им се върза. Цял ден го въртяха, а аз с колеги чаках да се уговорят къде да носи парите. Бяхме му приготвили една чанта с вестници. Накрая ония кандисаха да се направи среща в едно кафе. Натоварихме се на колата два часа по-рано и отидохме да чакаме. Онези явно са имали отцепка и не дойдоха. А как искам да ми дойдат...

Странно е, че една държава толкова години не може да се справи с тази напаст. Със сигурност и в Германия и във Франция има тарикати в чиито глави зрее такава схема, но не я прилагат - нещо ги спира.

нима?и какво ли пречи на родната полиция да ги хване ....я да помислим.ААААА баба Яга ще да е!.Я да изберем комисия дето да предложи на парламента......да се съберат всички метли по градове и села,че да не избяга бабаЯга.........

И да направим "Комисия" към МС с председател, зам. председатели, секретарки, шофьори и 50-тина роднини и партийни другари за членове с четирицифрени заплати....Пример: "Комисия за борба с нелегалният трафик на хора при МС"...на бул. "Г.М. Димитров" се намира и се БОРИ,БОРИ, БОРИ......

При мен такива нямаше Ако се появяха заминавха в Белене и там работхе за да станат хора.... Ама нямаше евроатлантически банани.... Яжте сега бананите

Аз искам само да спомена,че ако науча кой е този юнак обиращ възрастните хора при първата възможност ще освободя света от присъствието му и то по такъв начин че другите да се позамислят преди да позвънят на някой с подобна цел.Мръсни гниди и мърши.

Герги, в МВР знаем кой е, ама нали си плаща ..............и го пазим ха-ха-ха! Айде със здраве, и не се коси толкоз!!!

Да се налага 30 години затвор БЕЗ компромиси и уговорки. Хванат да извършва или съдейства на телефонен измамник ДИТЕКТНО да отива в затвора!!!!!!!!! Друг начин НЯМА!!!!!!

Браво -а онези горе за милиони директно на гелотината нали

Глупости! Нито можеш толкова просто да блокираш стационарен нито мобилен телефон. Технически е възможно, но практически е трудно осъществимо, освен това необходимата техника струва пари, а не на последно място се иска акъл да я ползваш, а това все пак са неуки мангали. Обхвата на т.нар. "тапи" е сравнително малък, така, че да работи те трябва да знаят точния адрес и да са на място, което е трудно осъществимо. Достатъчно е да затвориш телефона и си готов, връзката се разпада. Някога по времето на електромеханичните АТЦ ставаше номера отсрещния абонат да държи връзката и да не можеш да прекъснеш, сега всичко е цифрово и тоя трик е неприложим. Подобни статии само всяват паника сред простолюдието, стига сте писали глупости. Има наивни хора дето се връзват.

как мислиш..сигурно не са безакълнииии-шараните са без мозък.

А като срежа едно от жилата на кабела твоята съвременна цифрова АТЦ все още държи връзката, нали? Мобилните връзки са още по-лесни за блокиране, недей да лъжеш народа.

я ни открехни как са толко лесни мобилните врузки за блокиране, че ние дето работим в телецоуминкациите не знаем.

Se taia

Нещо много се филмираш пич. За да отрежеш жилото в АТЦ, трябва 1. Да знаеш на кой адрес се намира жертвата 2. Да имаш физически достъп до АТЦ, където се обслужва този адрес 3. Някой да те пусне да влезеш в това АТЦ ;) Та викаш - лесно, а? Колкото за мобилните - да могат да се заглушат, но тогава пак трябва поне т1 да е изпълнена и евентуално ако имаш техника, можеш да заглушиш. Но заглушаване и прихващане са две различни неща ако не знаеш ;)

Нали на такива шарани и телета се крепи власта та по голям мошеник има ли от тях.

Къв батко, бе? Аз имам само каки!

Гришо, разкрих те!

Какъв 112 , какви пет лева бе приятели? Преди няколко дни ми се наложи да ползвам услугите на тоя телефон и слава богу на случайността, че се отървах без проблем, защото докато ме свързваха сигурно вече щях да бъда в небитието.

Закрийте си стационарните телефони!

Аз стигнах до същия извод. Няма телефон, няма проблем. Да ми хванат мобилния, ако могат.

От 6 години съм без стационарен телефон. Прекрасно е.

Нали се бяха разбягали като мишки?

Ха представете си какво щеше на момента да им се случи на ало - специалистите, ако бяхме 1985 година например...

Щяха да са излезли от пандиза преди 2 години.

закрилата идва от полицията, част от парите са за тях, те са организираната престъпност в бг и затова никога няма да има промяна

ами да им увеличим заплатите на 5000 лева месечно(на полицаите) че дано кандисат и започнат да си вършат работата за която им плащаме

Надали, депутатите, като си увеличават заплатите постоянно, да не би да са почнали да работят.

Да искат от НОИ мижавите им пенсии и готово. А това чака всички ни, вкл. измамниците.

Като са им блокирали комуникацията, как да звънят на 112? Някой мисли ли изобщо като пише? А как става това блокиране, то ако всеки можело тъй да блокира на някого комуникациите...

телефона, де! Ако нямат сигнал, да тичат до съседа! Стига да не си тъп!

Да, могат да ви блокират комуникациите, защото са по радиовълни, умишлено се генерират смущения и мобилните връзки прекъсват. Как смятате, когато покрай вас минава кортежа на министър-председателя или президента телефонът работи? Не, една от съпровождащите коли заглушава всички мобилни телефони.

И като ми заглушат сигнала на GSM-ма, как ще ми се обадят къде и колко пари да дам бе? А?

А откъде имат информация за извършени сделки с продажба на имот и откъде идва информацията? - от адвокат, от нотариус, от брокер, Агенция по вписване на сделките, от Данъчно при регистрация на имота??? ОТ КЪДЕ????? Май са все високите нива на администрацията? Г-н Цацаров????

галевата им прави чадър и цял свят го вижда, без цацаров разбира се. той още брои костинбродските й бюлетини..

според мен от роднините им

"...препоръката е да се звъни на телефон 112..." Файда йок!!! ТЕ СА ЗАЕДНО!!! 60:40!!!

Дори и телефоните да с румънски предплатени карти, още по-лесно могат да се локализират, когато звънят от БГ. Нямате си представа каква техника вече има. Не казват, за да не Ви плашат, иначе всичко е под контрол. Не са искали, не са ги хванали. Да се държи обществото в стрес и страх също е вид стратегия. И какво прави човек, радва се, че не му се е случило на него лично. Властта да не прави на ударена с мокър парцал, а да вземе спешни мерки.

Нямаш си представа колко си далеч от истината. Да, може да се направи пеленгация на местоположението на даден мобилен телефон чрез базовите станции, които са наоколо. Но приблизителна - не може МВР да арестува всички, които се намират на площ 1 квадратен километър. Освен това тази информация ще дойде с половин час закъснение и заподозреният вече ще е напуснал терена.

Всичко това се случва с покровителството и съучастието на организацията с име МВР.Допълнителни доходи за високоинтелигентните полицаи.

Гоше, на измамниците въобще не им е нужно МВР, ако знаеш за какво им е - обясни. Точно обратното - те не искат да се срещат с МВР по обясними причини.

Щом имат силата да блокират връзките, значи отлично се знаят техни роднини, адреси и телефонни номера. Отделно...абсолютно ясно им е, кои са номерата на пенсионерите, защото само тях тормозят. Такава информация иде от високо ниво. И не казвайте, че полицията нищо не знае.

Никаква информация не идва от никакво ниво. Средно интелигентен човек, седейки в креслото с книжка в ръка, без интернет, без телефони, без връзка с външния свят може да състави списък на пенсионери с техните телефонни номера.

Я, бе средно интелигентния...после вземи да им разучиш роднините, кой какъв е и къде е и им блокирай мобилните.

,,... Това им дава възможност да блокират комуникацията на жертвата с близки и роднини както през стационарен, така и през мобилен апарат. ..,,??? каква технология използват за да ги ,,блокират,,...??? ,,милиционерите,, не могат ли след това да ,,блокират,, блокиращите...???

Преди месец по тази ало схема бяха хванали моя съседка ,като се обаждат на домашният и телефон ,който и стои още от времето на телеф, указатели(с имената и иадреса).След това от името на някой си следовател и искат и номера на моб.телефон и като и се обадят янакарали да държи телефоните отворени през което време да приготви сумата 47000 лв.и да ги слижи в хладилника и да чака указания!!След това почнали заплахите за убийство,изнасилване и т.н!!!!!!!!!!! Съседката дойде в къщи паникирана аз отидох в тях и се обадих на отвореният телефон на измамниците и им казах че ги чакам на терасата със заредено оръжие да им "съдействам'' Веднага се скриха от линията!!!!!!!Но реших да подам сигнал до полицията от където ми казаха ,че правилно съм постъпил и да сме внимавали но фуражки не си направиха труда да питат кой е атакуван ,нито пък да проследат от къде са се обаждали измамниците!!! АБЕ НАШАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ БЕ!!!!!!!!!!!!!!!!

Виж сега, той не е станал полицай да работи. Станал е защото дядо му вероятно с незавършено средно е станал. Баща му е полицай и никога не го е виждал да работи. и той става за да не работи.

"По схемата за оказване на съдействие основният похват, който използват престъпниците е да разберат номера на мобилния телефон на жертвата си." Ами аз откога пиша тук, че измамниците се обаждат на жертвите си до стационарните им телефони, защото в телефонни указатели могат да открият адреса на дадения стационарен телефон. Затова жертвите са предимно пенсионери, защото само те останаха с такива телефони. За един ало измамник е направо гарантирано, че като зввънне на стационарен телефон и отсреща ще му вдигне пенсионер. Не знам защо полицията не алармира за тази опасност със стационарните телефони. Може би за да не ги съди Виваком за евентуален отлив на абонати. P.S. И у нас беше звънял измамник, влязох у дома в момента в който той ревеше и хълцаше като магаре по телефона, а майка ми вече бе успяла да го помисли за племеника ми и той го потвърдил - да той е. Вече бе успял и да я попита колко пари имаме у дома. По стационарния телефон. Съвсем навреме прекъснах нещата.

Пределно ясно е,че някой им помага. Щом имат чадър,ще започнат да изнудват и да заплашват.Колко му трябва да стресират един възрастен човек. Първо трябва да се обесят помагачите,тяхната ма....ми...ца.

Пределно ясно е, че никой не им помага. МВР е военнизирана структура и като такава си има вътрешно контраразузнаване и то лови подобни самодейци. Само страхът да не те хванат е достатъчен.

Това не е измама, а престъпление. С едно такова позвъняване за умиращ близък един възрастен човек лесно може да бъде докаран до инфаркт и като следствие до фатален край. Престъпление е, че правоохранителните органи и далекосъобщителните оператори не обединиха усилията си за пресичане на това безобразие.

Така ли не вижда никой, че тези измами няма как да се случат без активното съдействие на родната полиция. Без тяхната информация и системата за контрол, която Цветанов въведе в МВР никоя измама няма да се случи. Трябва да се разстреля един полицай продажник и един циганин и тогава всичко ще спре!

Хайде без политиканстване, и преди цветанов имаше измами.

И в какво точно се изразява съдействието на полицията, че не мога да се сетя? Има бездействие на полицията, спор няма.

Е как се сдобиват с номера само на възрастни хора

Лесно. Вземате телефонен справочник, издание 1987г. Ако абонатът в справочника тогава е бил на 40 сега е на 70 години.

Не исках аз да го казвам, но може би по-добре, че някой го каза, все пак. Измамниците вече са се сетили. Трябва и останалите хора да се научат, за да знаят да се пазят от такива измами.

Помисли малко и сам си отговори на този въпрос. Както казах в по-предишния коментар, не искам да давам идеи на някои хора, въпреки че някои неща са добре известни. Първо, някои от младите хора изобщо нямат домашен телефон. Кой има домашен телефон и седи по цял ден вкъщи, ако не пенсионериге. Другото нещо е, че ако не си си сменял домашния телефон още от времето на комунизма, ще те намерят по него даже и къде живееш, сети се сам как. Аз спирам дотук.

Чрез измислени анкети, в края на които питат откъде е участника и на каква възраст е.

Трябва хората да се научат да не се връзват на подобни глупости, вече. Всичко написано в статията е вярно. При нас са се пробвали с възрастен човек от семейството като измамниците са знаели имената на всички близки и познати хора. (просто защото телефоните се подслушват). Опитали са със схемата, че близък човек е направил еди какво си и трябва да се дават пари, за да се измъкне. При опит на бъде набран въпросният близък човек, обажданията са се пренасочвали към измамниците - мнимите "полицаи", "прокурори" и т.н, и оттам те са поемали обажданията. Разбира се, всичко това едва ли е възможно да стане, без да се бутне подкуп при съответния оператор, но това е друга тема. Факт е, че измамниците разполагат с подслушвателна техника. Имаше статия, в която се твърди, че домашните телефони, чисто технически, са по-попходящи за подобни манипулации, в сравнение с мобилните. Има и още една причина да са предпочитани, но не искам да давам идеи на престъпниците, не че не са се сетили и сами, но все пак...

За да съм още по-конкретен - ако телефонът Ви е бил обект на подслушване в продължение на няколко дни, няма нищо чудно, че измамникът знае имената на близките Ви. Нито една нормална институция не изнудва за пари по телефона. Отсреща на слушалката може да е буквално всеки, а е въпрос на едно движение да треснете слушалката. Нямате законовото задължение да поддържате разговор, с който и да е. Който и да Ви търси, има си официални канали за комуникация. За съжаление възрастните хора очевидно са живели в напълно друга реалност. Такива измами не е имало. Измамниците разчитат на моментния уплах, който замъглява съзнанието и човек не може да разсъждава нормално. Пообиграли са се в психологията на общуването и това да звучат убедително. Също така, ако на телефонит Ви се изпише "P", "Private" или нещо такова, това очевидно е скрит номер, от който обичайно звънят само мошеници. Случайно сега попаднах на интересна статия в друг сайт озаглавена "Как телефонните измамници в Англия лъжат жертвите си".

Също така бях втрещен, че съществува щуротия наречена "договор за продажба от разстояние". Щуротия привнесена ни от великия и неповторим ЕС. Не знам дали това вече е отпаднало и дали още го правят. Който има повече познания по темата нека каже. Но аз ще споделя как преди 3-4 години възрастен човек беше излъган с такъв договор, който после се оказа много по-скъп от предишния. Обаждат се по домашния телефон, неповторимия, оператор наследил всички пеннсионери като абонати на домашните телефони няма нужда да споменавам кой е, всички го знаят. И какво следва след обаждането - разговора се записва. Те разбира се звънят на домашния телефон и разговарят с титуляра на сметката. Разговорът се записва при тях и "важи" за договор. Съгласието е дадено, а пенсионерът не знае какво е "подписал", тъй като договорът го няма на хартия. След обаждания до всичките комисии за защита на не знам си какво си, най-накрая спряха да ми вдигат телефона. А договорът в хартиения му вид, пристигна след определения срок, в който може да се развали законово. Когато преди това се опитахме да отидем при оператора и да го развалим, те лъжеха, че такъв договор няма и ние разбира се не можем да докажем, защото на хартия го нямахме. Те и да го имат при тях, ще го скрият докато мине срока.

Освен тресването на телефона с пожелания да си завре слушалката в задника и ма още поне два три начина да се изгаврите с измамниците. Удължавате разговора колкото може повече, поне ще ги набутате за телефон, после пак се тряска слушалката с пожелания да си я навре отзад включена на вибрация. Може и да им съберете буклуците от коша, добре е да се гарнират и с нещо изсрано и да им подхвърлите торъбичката с"парите"

а вие искате да изберем честни и достойни политици с тоя материал наивници и глупаци -то гласува за който го лъже най-добре-каква демокрация с тъпаци?

Така е - в сащ (примерно) населението е съставено от интелектуалец нагоре.