Рекорден брой жертви на пожарите в Калифорния

Жертвите на пожарите, бушуващи в Северна Калифорния, се увеличиха до 31. Стотици хора са в неизвестност.

Обратно в новината

Коментари - Рекорден брой жертви на пожарите в Калифорния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересният феномен в америкаската икономика е че всяко бедствие само засилва икономическият им възход. При всички други е на обратно. Сега ще построят на ново всичко което е изгоряло, ще го обзаведат и засраховат. Това при другите обикновено е равносилно на фалит, но не и при печатарите. Фед ще им осигури нужните количествени улеснения и готово. Е, дългът може да понарасне малко, трилион, трилион и половина. Въпросът е към кого е този дълг? или пък на кой му пука!

чел съм данни - в Япония става същото. А пък у нас да ви се оплача от всяко бедствие най-много да се пръкнат до няколко нови милионера. Въпрос на модел. Ние сме по следния такъв - бърза европеизация на 1 процент от населението. Другите да духат. Ако не щат да заминават. Духачи ще дойдат поне 1 милиард само от Африка в Европа. Ще има и за нас. Хахахахаха.

ОЧЕВИДНО НЕ ИМ СТИГА,ОБАЧЕ-ИСКАТ И ВОЙНА ДА ЗАПАЛЯТ!СЕГАШНИТЕ ЖЕРТВИ И ПЕПЕЛИЩА ЩЕ ИМ СЕ ВИДЯТ ДЕТСКА ИГРА!!! ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ ИЗПЕПЕЛЕНО!НЯМА КОЙ ДА ЖАЛИ ЗА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!

Българите са имали винаги къщи от камък. После им се натриса книжничеството. Традицията за здрави домове продължава. Но е постепенно заличен импулсът и високият критерии към качеството. Сега се радват "на ново строителство" в някой затворен комплекс наблъскани в бетонни кафези. Други се радват на дървени бунгалца, а иделът е Израел. Именно за него масово в ,в,ре,йските среди им се говори, че ехееее, още преди векове Израел бил само с каменни къщи. Знаят какво е стандарт. И си го приписват за помпене на самочувствие. Номади търгаши. Довели са целия свят до пожар, подменят критериите и всичко е изпепелено. Та тъй дАрАгие. Каменните къщи са си каменни къщи.

Вай, вай, вай, да ги ожали човек бедничките. Ами да им събираме помощи тогава, да скърбим с тях, да хванем да си вземем по някое хамериканско бежанче тогава. А като се оправят, пък те ще дойдат в България и в знак на признателност ще ни дават акъл как да дишаме, как да ходим до WC-то, как да преглъщаме и т.н. И всичко това НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО. Абе какви сте само вие, какви сте гъз*близци неедни. Тия, ако могат да ни затрият като народ ще го направят все едно муха трепят, а вие виете с тях на умрело.

ОЛИГОФРЕН

Хората се борят за животите и имотите си, а негрите мародерстват.

Има неща, които като ги види човек в САЩ разбира, че "американският начин на живот" е нещо странно и далече не съвършенно.... В най-развития (най-богаташкия) американски щат Калифорния електрическите стълбове са дървени и по тях висят трансформаторите - гледката удивително прилича на ... .... циганска махала в България където електрмери и трансформатори са монтирани по същият начин. Самата енерго-система, въпреки компютризирането на управлението и е допотопна - 110 В напрежение (водещо до огромни загуби), дървени стълбове, язовир и централи някой от които на възраст над 100г.. Далекопровод от вида на нашите 100 КВолтови са рядкост, да не говорим за 250КВ. Спирането на тока е често срещано явление. Къщите са дървени и един от големите им недостатъци е, че са абсолютно неспасяеми при какъвто и да е пожар - изгарят като факла за под 5 мин - напоени са с някакви масла. Една къща обаче струва доживотен кредит за дадено семейство, а застраховаелите при които сте заробени като крепостни селяни, при масови бедствия обявяват фалит и не плащат нищо ! Започвате живота отново ! В същото време Калифорния е щат подложен на много природни бедствия - най-вече земетресения и пожари. За това е и пълен с "преуспели" емигранти, които в един миг стават бедняци нямащи нищо освен ризата на гърба си. Калифорния е щат заграбен от Мексико с война в средата на 19-ти век заради неизплатен дълг към САЩ !

Не мога да разбера кой идиот може да сложи минуси на такъв разумен и подплатен аргументи пост.

КАТО ПОЧНЕ 3-ТАТА СВЕТОВНА ИЗЛИЗАМ С МОТОРНАТА РЕЗАЧКА И СЛЕД ТОВА ВТЪМНОТО ПОЧВАМ ЛОВА НА АНГЛО-САКСИ И НЕГРИ :)) ... ТОПЛОВИЗОРА - НОЩНОТО ВИЖДАНЕ Е САМО КЪМ 300 ДОЛАРА :))

Абсолютно вярно, пожарните постояббо хвърчат да гасят бараките им. Остават да стърчат само комините на прословутите им камини. Дори току-що построения дом на Джек Лондон изгаря до основи и той не го възстановява. И до днес стои така, обрасъл и зеленясъл от мъх. По ирония на съдбата се намира в планинската част между долините на Напа и Сонома.

къде са великите американски пожарникари от сериалите им?...

Един акър е малко повече от 4 декара. 190 000 акра са около 770 хиляди декара или 770 квадратни километра. Това е площта на квадрат със страна 27-28 километра. Горе-долу толкова е разстоянието между центровете на София и Перник. Площта на щата Калифорния е 424 024 квадратни километра.

Манипулативните Медий са най-голямото бедствие на нашето време ! Гьобелс е бил като детски плач в сравнение със съвременната пропаганда !

Медия - медии.

Нищо не разбираш, Медий е брат ми.

Нещо не ти се получи! Не може на фона на така придирчиво подбраните думички, в едно инак просто изречение, да накъдриш 3 откровени грешки, като тази с буквичката й да е нетърпима! Стоиш смешно (показваш дебелашка неграмотност) на екрана)!

В ДЕМОКТАЧИНОТО И НАШ - АМЕРИКАНСКО ПУЕРТО РИКО МИНА УРАГАН 5-ТА СТЕПЕН И В "ГАДНАТА И БЕДНА КОМУНИСТИЧЕСКА " КУБА МИНА УРАГАН 5-ТА СТЕПЕН ... РЕЗУЛТАТИТЕ : - ХОТЕЛИТЕ В КУБА ВЕЧЕ СА ОТВОРЕНИ И ПРИЕМАТ ТУРИСТИ СЯКАШ НИЩО НЕ Е БИЛО - ПУЕРТО РИКО ЩЕЛИ ДА МУ ТРЯБВАТ НЯКОЛКО ГОДИНИ ДА ВЪЗСТАНОВЯТ ВОДАТА И ТОКА НАВСЯКЪДЕ :))) ... ТАКА ЧЕ АМЕРИКАНСКАТА "ЦИВИЛИЗАЦИЯ " Е МНОГО БОЛНА КАТО НАЧИН НА МИСЛЕНЕ ... А ЗА КАЛИФОРНИЯ - МИСЛЕТЕ КАТО ЗА НОВО ПУЕРТО РИКО - А ТОВА СА НАЙ-ХУБАВИТЕ БИНЕНИ РАЙОНИ В САЩ .... И СЕГА ВСЕКИ СЕ ОПРАВЯ САМ - ГОЛЕМИТЕ КОРПОРАЦИИ ЩЕ ИЗКУПЯТ ИЗГОРЕЛИТЕ ЛОЗЯ НА МИШКИТЕ .. КОЙ ЕБАЛ ЕБАЛ , КОЙ СЕ РАЗОРИЛ , РАЗОРИЛ СЕ :))

Путин е подпалвача на СаЩ.

Ако не сте забелязали Путин увеличи многократно влиянието си след като комуниста Обама стана презитент :) Може и случаеност да е обаче в един контролиран свят аз в геополитически случаености не вервам.

Какъв - случаен; какво - случаЙност.