Южна Корея: ООН да намери ”фундаментално решение” за Севера

Южнокорейският президент Мун Дже-ин призова ООН да играе по-активна роля за мирното решаване на севернокорейския ядрен проблем.

Обратно в новината

Коментари - Южна Корея: ООН да намери ”фундаментално решение” за Севера | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубаво е,че мислите и имате собствено мнение. Какво обаче предлагате да се направи?

"Северна Корея има правото да се защитава. Защо тя да няма ядрено оръжие, а другите да имат"? Аве тъпунгери, да не би другите държави в региона да нямат право да се защитават? Виетнам да не би да няма такова право? Ами Тайланд, Лаос, Малайзия, Филипините, Монголия, Камбоджа? Някой от тях да развива ядрен арсенал, уж за "баланс и защита"? Някой от тях да вижда постоянно само врагове около себе си, особено САЩ? При това някои от тези държави съвсем не са в цветущи отношения със своя голям ядрен съсед Китай. Но пак, никой от тях не се държи като малоумния Ким и кликата му. Тези държави нямат никакви проблеми със САЩ. И пак жителите на тези държави живеят в пъти по-добре от севернокорейците! Развиват икономика, развиват туризъм, вдигат все повече стандарта на населението си. Виетнам можеше да е в подобна ситуация както Северна Корея, но виетнамците се оказаха нормални и разумни, оправиха си проблема със САЩ и сега са процъвтяваща държава, привличаща много туристи и инвестиции. И Северна Корея можеше да е така, но не. И причината е повече от очевидна- просто една банда долнопробни престъпници, скрили се зад маската на бомбастични и превъзнасящи клишета и лозунги, си е построила собствена крепост, държейки собствения си народ като заложник. Постигнала е пълна изолация на страната си (е, почти пълна, все пак малко трудно би се освободила от пълна независимост от Китай), и се гордее с това. И какво, голямо постижение, няма що! И тук някои наши ганьовци, които са или платени, или изключително невежи и прости, превъзнасят дебелия Ким и кликата му, ей така, просто защото мразят САЩ, не за друго! Бълнуват някакви "победи" на Ким и как "набил канчето" на САЩ, и изобщо не ги интересува действителността! А нищо не би попречило и в Корея да е като в другите нормални държави. Но не, малоумието на някои е твърде голямо бреме както за тях, така и за света!

"Северна Корея има право да се защитава, защо другите да имат ядрени оръжия, а Северна Корея да няма". Аве тъпунгери, Северна Корея да не би да е единствената държава в района? Какво, Виетнам например няма ли право да се защитава? Ами Лаос, Тайланд, Монголия, Малайзия, Филипините, Индонезия? И те са в онзи регион, при това някои от тях не са в особено добри отношения с големия си съсед Китай (заради островите в Южнокитайско море например). Въпреки това някой от тях да развива ядрена програма? Някой от тях да тръби как САЩ щели да страдат и други подобни? И пак хората в тези държави живеят в пъти по- добре от севернокорейците. С какво Северна Корея е по-специална от другите? И Виетнам е бил в подобна ситуация преди 30-40 години, и във Виетнам е комунизъм, обаче виетнамците се оказаха нормални и разумни, оправиха си проблема със САЩ, и сега са развита страна с развит туризъм. Тогава севернокорейските власти какви са, на какви се правят? Отговора е очевиден- това не е нищо друго освен една шайка долнопробни престъпници, които са се скрили зад бомбастични и възвеличени лозунги и клишета, окупирали са се в своята крепост и са горди от изолацията, която са постигнали, държейки собствения си народ като заложник на болномозъчните си доктрини! И тук някои наши ганьовци, които или са платени, или са изключително прости, ги превъзнасят ей така, просто защото мразят САЩ. Всичко на корейския полуостров би могло да бъде много по-нормално и спокойно, и хората там да живеят далеч по-добре, както е в съседните държави на Източна Азия. Но не, малоумието е поразило някои много сериозно...

Да попитам аз този май-Мун Дже-дай: -Южна Корея има ли балистични и ядрени ракети?

Има балистични,а САЩ имат ядрени!Дебелото прасе Ким ще бъде изпържено за ужас на путопроститутите!

Южна Корея има балистични ракети,а САЩ имат ядрени!

С ТЕЗИ ПИСЪЦИ НА ИЗНАСИЛЕН САМО ЩЕ ПРОГОНИШ ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ОТ ДЪРЖАВАТА СИ. ТОЙ ТРЪМП ТОВА И ЧАКА. ПРЕДЛАГА ИМ ЕДНО ПО ДОБРО МЕСТО - САЩ.

"Колелото на историята се върти и ще се върти до окончателната победа на комунизма.." Георги Димитров не винаги е бил прав, особено когато е казал, че българският народ не е див и варварски. И най-великите грешат понякога.

Във СССР се е убедил какво значи див и варварски народ като е видял мащабите на варварският геноцид на руснаците

моралното задължение за намиране на решение е на русия и сащ, защото те са разделили стараната!!!

Така е казал бай Маркс - комунизмът е неизбежен. Както и репресиите, съжалявам, но те също са неизбежни. Все пак, да мислим, позитивно - Съвсем скоро БКП ще ви осигури курорт на дунавски остров, рано ставане, рано лягане, диетична храна, безплатно здравеопазване, безплатно образование, е, малко бой ще пада - но за ваше добро! После ще се пишете репресирани и ще разправяте врели-некипели. А, пенсии? Няма да има, съжалявам!

Така си е. Погледнете правителството - толкова много комунисти в българско правителство нямаше и по времето на Бай Тошо.

по вашата класация комунист е и бай Костоф Драгалевския Джипси,. Илюзии! Великият Ким Чен Ун е комунист и скоро ще въведе нов ред на Земята. Тъй речи баба ви Вангелия. Комунстката пророчица!

А не мислиш ли, че може да стане нещо друго? Например всички болни комундели в лудницата в Карлуково? Там много добре ще ви излякуват от комуноидната шизофрения?

хахаха Вие малоумните селски неудачници цял живот комунизъм сънувате. И безплатни кебапчета на бузлуджа. Няма да има. Съжалявам. Така и ще си умреш с отворени очи.

КНДР има право да се защитава.

Балистични ядрени ракети не се използват като защитно , а като нападателно оръжие.

Когато пишката ти е голяма дори и курвите се плашат....!!

Балистичните ядрени ракети са най-добрата защита срещу такива супер агресивни и нагли държави като САЩ!

Знаеш ли защо американците раздухват тази еуфория за Северна Корея ?Два дена след като краварите се изтеглят от Южна Корея , ще се създаде една изключително мощна държава обединена Корея, разполагаща с ядрени технологии от севера и супер технологии от юга. Затова и Русия и Китай не бързат да решават кардинално проблема .

И все пак кой ги е разделил , че сега да ги обединяваме.

за комунизъм - че бил неизбежен ... ха-ха! (от всекиго според възможностите) Мойте възможности са да лежа по гръб и да се чеша по дебелия тумбак. (всекиму според потребностите) А потребностите ми са безгранични - по десетина шафрантии дневно, ядене и пиене на корем, 10-на тона злато месечно, по 3-4 милиона долара седмично, стотина роби да ме обслужват ... Пич, нещо не се връзва "теорията" с практиката?!

Ами стани член на управителния съвет на някоя крупна банка или корпорация, и желанията ти ще се сбъднат! Няма нужда да си комунист, достатъчно е да си едър капиталист (или робовладелец, което е почти едно и също)!

пример, че на комунизма основата му е фундаментално сбъркана.

дебелака Ким е трето поколение от червена династия и тука в България трябваше сега да управлява психото алкохолик Владко Живков а след него пък супер алкохолика малък Тошко

ООН освен да намира балъми да внасят членски внос, друго рядко му се случва да намира , каму ли решения на проблем от времето на ВСВ.

Няма как от ядрена държава да направиш не-ядрена.

Има как.

ООН-ето веднъж търси едно решение от 25 юни 1950 до 27 юли 1953 и сега още ви треперят насраните гащи!

Към края на 1951 година ООН почти го беше намерило , преди Китай да влезе с 200 000 армия на страната на Северна Корея.

...почти...

сатрапът Сталин въоръжи комунистическите орди на Ким Ир Сен и ги насъска да нападнат Южна Корея. Без тая гнусотия СССР, светът щеше да е много по-хубаво място днес.

Комунизмът е етап от историческото развитие, който възниква като НЕИЗБЕЖЕН резултат от развитието на производителните сили, предизвикващо свръхизобилие на материално богатство и даващо възможност за разпределение, основано на нуждите (от всекиго според възможностите, всекиму според потребностите), и за обществени отношения, базирани на свободното сдружаване на индивидите

Комунизмът идва и ще дойде. Но истинския комунизъм - така както го е описал Маркс. И ще тръгне от най-развитите общества. Наченките са налице. Все повече роботизация на производствените процеси, налагането на минимален базов доход и други.

си ги наври отзад.

Има много варианти. -Мирни. 1.Купуване на номенклатурата, който е приложен в Русия и Източна Европа. 2. Намеса в храната и напитките на Кимчо и смяна на диктатора. - Немирни. 1. Отваряне на коридори в границата между Южна и Северна Корея. Няма да остане население в Северна Корея. 2. Въоръжаване на Южна Корея с ядрено оръжие.

Вярно, първият вариант с купуването на номенклатурата е с доказан ефект в Русия и Източна Европа, но не е сигурно дали ще сработи и в С.Корея. Другите варианти са малко вероятни.

Нашето решение , на нас от 00-нетото е ясно! даваме на наш Кимчо целата корея и целата япония да си лудува момчето, без ограничения!

...колкото по-дълго съществува частна собственост и докато парите са стандарт едва ли не за всичко, нацията не може да бъде управлявана нито справедливо, нито честно, тъй като най-доброто пада в ръцете на лошите, нито народът може да живее щастливо, тъй като всичките блага ще са за малцина, а останалите ще са изложени на абсолютната бедност. ...много нации си измислят все по-нови и нови закони, но не могат да регулират правилно управленческата си система , където всеки държи на своята собственост ...тъй като много съдии, корумпирани и безкрайно зависими, ежедневно демонстрират нарушаване на законите. ... разбирам защо Платон, като мъдър човек е предвидил, че само издигането на духовно ниво е единственият начин да се подобри положението на народа, и че това не е възможно докато съществува частната собственост, тъй като всеки взема за себе си онова до което се добере..

Защо трябва да бъде подобрявано положението на народа? Аз ако искам да подобря положението си , го подобрявам само за себе си - положението на останалите си е техен проблем.

КОМУНИЗЪМ СЕ ОПРАВЯ С ФАЛИТ! ФАЛИРВАЙЙЙ ТЯХНАТА МАМА, ПОСЛЕ - НА КИЛИМЧЕТО ЗА ЗАЕМИ НА ЗАДНА ПРАШКА И НА КЪСА ВЕРИГА, МАМЕТО ИМ КОМУНИСКО...

Ким ще фалира, когато изяде и последния останал жив кореец.

Щорощоидите са изпаднали в бяс, хехе

СЕ ОПРАВЯТ КОЛКОТО ТУКАШНИТЕ... ВИЖ ГДР И ДР. МЕРКЕЛ...

фундаментално решение за Севера = Цялата върхушка, начело със свинята Ун - да стане на сапун.

Преди 4-5 години от Юга бяха приготвили около 100 милиарда долара, които да налеят в икономиката на Северна Корея, ако стане евентуално обединени, но с всека изминала година тази сума расте. А промитите мозъци от комунистическия режим няма да оправят и след 50г.

Този южнокореец голям веселяк. Не си погледне окупираната кочина ами седнал акъл да дава на Великите сили на коя страна да застанат. Смеееех

ако корея е кочина то кндр и русия са в задниците на прасетата

Съгласен съм с теб, но с малка корекция - КНДР навря САЩ в кучи гъз по бързата процедура. Да не говорим за прошляците там наоколо.

Първо ядрения арсенал на Израел, Индия и Пакистан, тогава на Ким. Иначе не е справедливо. За първите има ли резолюция на ООН и ако няма, може обща за четирите.

ако светът беше справедлив идиотите като теб нямаше да изразяват мнения и да дават съвети

ТИ НЕДЕЙ МНОГО ДА ЗНАЕШ, ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ИЗВЕДНЪЖ СЛУЧАЙНО, КАКТО С КНДР, ЧЕ ЯПОНИЯ И Ю КОРЕЯ ИМАТ ЯДРЕНИ БОМБИ, ТОГАВА ЩЕ ВИ ВИДЯ ПУТИНКИТЕ КАК ШЕ ЗАКВИЧИТЕ...

ЗАЩО ПОЛЗВАШ АМЕРИКАНСКАТА ОС УИНДОУС, БЕ МУЖИК? ШЕ МИ ГОВОРИ! ИЗОБРЕТАТЕЛИ НА ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ, КОМПА И ВСИЧКО ПРОГРЕСИВНО НАПОСЛЕДЪК Е САЩ! КИТАЙ И РУСИЯ СА САМО ЕДНИ НЕУМЕЛИ КРАДЦИ, КОИТО СЛЕД КРАЖБАТА ПРАВЯТ ПРОДУКТИ, НА КОИТО СИ ОСТАВЯТ РЪЦЕТЕ...

За да държат Южна Корея в подчинение САЩ поддържат там близо 200 000 армия. Към 1000 пъти повече от колкото в България. Щото Корейците не са дупедавци кат бъгарите.

28,500 американски войници са позиционирани в Южна Корея, за да подпомогнат страната при евентуална агресия от страна на Северна Корея. Данните са от 2017.

Фундемонтално решение за С.Корея са следните варианти: 1. Смяна на режима на СК 2. Спиране на пдкрепа от Русия и китай. 3. Война За други варианти не се сещам

ООН е кукла на конци в ръцете на САЩ. А Ю Корея е окупирана територия бъкана с американски военни.

Новина! значи Ким ти плаща! еее уточноихме се! в рубли или в севернокорейски рубли?

Интересно как Тръмп смята да унищожи цялата Северна Корея без да засегне Южна?

НА ПОГРЕБЕНИЕТО НА БАЩА МУ ЖЕНА МУ БЕШЕ С ЧАНТА НА ГУЧИ, ДА ПУКАТ ИМПЕРИАЛИСТИТЕ ГАДНИ, ПЪК КАТАФАЛКАТА БЕШЕ КАДИЛАК, НАПУК НА АМЕРИКАНЦИТЕ. САМИЯТ КИМ ИМА АВОАРИ НА ЗАПАД В ДОЛАРИ, ДА СРИНЕ ИКОНОМИКАТА ИМ))))))))):( А ЗАЩО НЕ МУ ГИ ПРИБРАХА ПРИ ТИЯ САНКЦИИ МЕЖДУ ДРУГОТО?)

Началник Ким им бръкна с клечка в мозъка на САЩ-исаните и мекеретата им! Сигурно го сънуват в кошмарите си, как ги тепа, като маче у дувар.

И НА ТЕБ СА ТИ БРЪКНАЛИ С НЕЩО В МОЗЪКА И ОПРАВИЯ НЯМА...

Леко, оплю компютъра!

Значи редактора да не бърка името на Южно Корейския президент! правилно е втората буква в първата част вместо"У" да е "И" третата буква във втората част да е "А"а не "Е" и тирето и "ин" да се премахнат!!!!!!!!!!!!!!!!!

да се изключат Китай иРусия от ООН, те не присъстваха на сесията, както Руснаците ги изключиха от Г8, и тогава - резолюцийка, тотално ембарго и - Кимчо овесен с краката надолу...

Северна Корея е под ембарго от 50 години, не дават признаци да са се трогнали. ООН без Русия и Китай ... удобно, само безрезервно слушкащите САЩ да оставим, а?

затва ким изрева на умряло след резолюцията на ООН...ма верно не им пука, пасат си, 5 пари не дават... И кво, мислиш, че така ако я карате, няма да ви огрее ли? САщ плащат 22% от бюджета, а вие , скъсляците , ще ми налагате вето! За тва оня ден се пени Дони, и ще ви оправи...

япония и корея две от най-големите икономики в света и перфектно мирни държави са разигравани от един луд с ядрена бомба какво ще направи оон? русия и китай? постоянни членове на СС? които са пряко отговори за възхода на този лунатик! сетят и мълчат като путин и се правят на неразбрали

Бъркаш, мадам, Ким прави луди Щатите, другите полудяват по индукция :)

Да не забравяме коя е страната усетила на гърба си ядрена бомба, и после да говорим за термини като индукция.

FuckTheEU

ООН дори да работеше, не е панацея за глупостта на южнокорейците. Те трябва да се оттърват първо от американската окупация под която са вече над 60 години, след това да седнат на масата и откровенно да си поприказват със севернокорейците. Един народ са, ще намерят общ език и без отровното посредничество на сащ. Постепенно ще отворят границите и корея ще стане една страна, една наистина суверенна и независима страна!

бе той ги заплашва идиота с атом, ще се откажат от САщ? алоу, аве пийте хапчетата.. Я кажи Ким с кого се разбира, че не се сеща? Той с чичо си не се разбра, ми го уби...

Глупав за да кажеш на черното като антрацит,че е бяло и на цялото черно! Южна Корея е световен икономически тигър който произвежда световно известни брандове електроника,автомобили,кораби и свръх модерни оръжия ,а Севера е една тъмна робовладелска комунистическа диктатура! Южна Корея мина Русия по БВП въпреки,че няма ресурсите и територията и!

Сигурен съм че всички нормални южнокорейци симпатизират на Севера в борбата му срещу САЩ. Този на снимката вероятно е от същата порода колониална администрация както нашите продажници.

и бегат на тълпи през границата към Ким хахаха смееех

Ако не ги закачате, и те няма да ви закачат. Махнете санкциите и започнете диалог. Ето ви мирно решение! От мерене на пи ... бомби няма да се стигне до война, Северна Корея просто демонстрира волята си да запази своите суверинитет и идентичност. Зачитайте правото им те сами да избират политиката си и управниците си. Насилствено наложената отвън демокрация никъде не е довела до нещо добро. Справка - Либия, Сирия, Ирак ... Ако местните искат друга форма на управление, те сами могат (и трябва) да си я извоюват. Все пак населението е 25 милиона, а управляващите - няколко хиляди души. Не се месете във вътрешните им работи!

корекция: суверЕнитет

DGD

При Северно Корея наложената от вън демокрация ще се получи, защото я има Южна Корея, която ще управлява процеса на преход.

При Северно Корея наложената от вън демокрация ще се получи, защото я има Южна Корея, която ще управлява процеса на преход.

Бре, коравите и печени комуняги от малка КНДР направиха луди демонокрадите от цял свят, барабар с уж великите и всемогъщи ФАЩ. Та чак цъфнала и прецъфтяла РБ започна да ги бомбардира с истерични декларацийки.

тоя смях всеки ден, много банален стана! Айде пий, че налли знаеш кои така безпричинно се кискат? Въобразяваме си , халюцинации...

Какво да правя, смешно ми е! Всеки ден гледам как Ким се майтапи с изкуфелия дядка Тръмп!

Все едно някой, някога е намерил фунаментално решение за комунистите. Това си е нелечима болест.

Основната причина на всички пороци и беди това е частната собственост и обусловените от нея противоречия на интересите - на личността и в обществото, на богатите и бедните, на разкоша и нищетата. Частната собственост поражда престъпления, които не могат да се спрат с никакви закони и санкции. Томас Мор, шериф на Лондон. През 1517 усмирява Лондон, където избухват масови бунтове против чужденците. После става лорд-канцлер. Един от основоположниците на комунизма.

трябва тая пропаганда да се вкара в закон като хитлериската и да се лежи за нея!