Горанов се закани на фирми и НПО-та

Финансовият министър Владислав Горанов твърдо се закани на укриващите ДДС и държащите огромни пари в брой на каса. Той обеща проверки в НПО.

Обратно в новината

Коментари - Горанов се закани на фирми и НПО-та | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудесно! Не е ли време да погледнете и в касите на фирмите които извършват заснемане на терени и с кадастър? Има доста такива, но една която е във Велинград, обслужва Пазарджишки окръг, взема доста пари за нищо работа, ама не дава касови бележки и всички пари се дават на ръка или по лична банкова сметка, а не на фирмата. Освен това усукванията са толкова големи, че не става ясно защо плащаш тези високи суми.

Всяка глупост има си време, да стане малка правда дори, щом овчарят може да дреме, а стадото да точи зъби. Злото ви поглъща с грозната си паст, никой не посмя да чуе моя глас, браните с рогца жалката си власт. Не, аз не мога да съм като вас! Аз сам си избрах тази съдба, вечната черна овца!

Тъжно е, че след 30 години текста пак е актуален! При това новите са по-безцеремонни и от старите!!

Горанчо, настъпило е масово преместване в другия крачол от страна на ДДС фирмаджиите....

Банковите депозити също за значително над 14,5 милиарда лева (над 60 милиарда лева са!). Защо не проверят банките колко пари имат в трезорите и защо разликата е толкова голяма?

Ами да се замисли, дали не е по-добре да вдигне този смешен праг за ДДС и да си направи сметка, че хората изнемогват като им събереш всички данъци. Никой не иска да си направи сметката какво му коства на малкия бизнес взел кредит, да облагаш парите му които връща на банката(главницата) или да си увеличиш материалните запаси и тях да ти ги обложат, да не ти признават самоосигуротелния доход за разход и него да ти облагат и т.н. Вземаш персонал и 40% от сумата която трябва да платиш отива за плащания към държавата( аз давам 1000лв, до него стигат 600). Тоест ние искаме те да работят за 1000лв, ама те си работят като за 600лв.

И ОЩЕ НЯКОЛКО НЕЩА: 1-- КАК ТОЧНО СЕ ХАРЧАТ ПЛАТЕНИТЕ ОТ НАС ДАНЪЦИ? 2-- ЗАЩО СЕ УДРЯ САМО И ЕДИНСТВЕНО ДРЕБНИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС И ТО РЕГУЛЯРНО? 3--УЛТИМАТИВНИЯ ТОН И РЕКЕТЬОРСКОТО ПОВЕДЕНИЕ НА НАП СРЕЩУ БИЗНЕСА ЛИЧНО ТВОЯ ПОЗИЦИЯ ЛИ Е? 4-- ЗАЩО СЕ СКУБЕ/КРАДЕ/ОПРАСКВА/ЩАВИ БИЗНЕСА КОЙТО КУПУВА СТОКИ ОТ ЕВРО СЪЮЗА ЧРЕЗ КОПОИТЕ/МИЛИЦИОНЕРИТЕ ОТ ФИСКАЛЕН КОНТРОЛ ШИШКОВ И ТОДОРОВ? 5--ЗАЩО НА ВСЯКА ФИРМА ДРЪЗНАЛА ДА СИ ПОИСКА НЕЗАКОННО ВЗЕТИТЕ ОТ НАП/ФИСКАЛЕН КОНТРОЛ СУМИ ПОД ФОРМАТА НА ГАРАНЦИИ?! ГИ "ПРАСКАТ" С РЕВИЗИИ ? 6-- НЕ Е ЛИ ПО ДОБРЕ ДА НЯМА ПЛАЩАНЕ М/У ФИРМИ НА СТОКИ И УСЛУГИ С НАЧИСЛЕНО ДДС ( ПРАКТИКА В ЕС!)? 7-- ГЛОБИТЕ СА ИДИОТСКИ В СРАВНЕНИЕ С НАРУШЕНИЯТА НАПРИМЕР :( ЗА НЕИЗДАДЕН БОН НА СТОЙНОСТ 0,20СТ АКТ ЗА 2000 ЛЕВА), НЕ Е ЛИ ПО ДОБРЕ ДА СЕ МИНЕ НА ПАТЕНТЕН ДАНЪК? 8-- КОГА ЩЕ ВИДИМ РЕКЕТ/НАПАДЖИЙСКИ ПОДХОД, ВЪРХУ ГОЛЕМИ ФИРМИ КАТО ВЪРХУ ФИРМИТЕ НА ТВОЯ ПРИЯТЕЛ ШИШИ ИЛИ АВЕРА ВИ ЗЛАТЕВ??? 9-- И ЗА ПОСЛЕДНО, ЧАКАМЕ ВИ НА СРЕЩА ПРИ СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ....БОГ ДА ВИ УМОРИ ПО СКОРО ДАНО!!!! АМИН.

Много по-важно е как се харчат и за какво събраните пари...защото ако се харчат за помощи на мургавите българи, за допълнително материално стимулиране за доуогояване на огромната маса бюджетници, за предсрочно пенсиониране и 20 брутни заплати, за издръжка на ведомствени хотели-почивни станции с цени нямащи нищо общо с пазарната икономика и т.н. по добре тези несъбрани пари да си остават в бизнеса...после да не се чудите, че няма кой да работи в частните фирми ..

Не разбрах, Горанов смята ли за незаконно прехвърлянето на фирми преди регистрация по ДДС? Ако е законно, но не му харесва, да промени закона.

Според мен това правителство е с изчерпан кредит на доверие (Корнелия и сбирщината й, нарекла се ръководство на БСП също не са алтернатива, разбира се, всъщност те реално са си партия с Борисов и с Доган...) и не е в позиция да отправя заплахи, а по-скоро да обясни защо Бъгария е на това дередже! Така че поведението, приказките и заканите на Горанов са неадекватни! Явно опитват да използват любимия си прийом "Атаката е най-добрата защита", но не мисля, че и този път ще сработи както си представят!

Така е. Изчакаха да мине протеста на 11-ти септември и на 15-ти пуснаха "кърваво писмо" до бизнеса с откровено рекетьорски тон. На следващия протест ще има в пъти повече!

Също така мен лично ме интересува, а убеден съм и всички български граждани, какво е личното имотно състояниер на Горанов (а и на началника му Борисов, а и на Пеевски, като депутат и обществена фируга, особено в светлината на Кражната на века КТБ и участията му - явни и скрити, защото всички отлично си спомняме колко бе беден Пеевски години наред и как ни убеждаваше, че не притежав амедии, и после как за една нощ внезапно забогатя и стана и медиен магнат..., та не е зле специалистът Горанов да ни обясни тези чудеса на нас, простите българи), и как са се движили авоарите на Горанов през годините, какви са доходите му и какви - разходите му да кажем месечно, вкл. стандартът му на живот! Това са логични и резонни въпроси, имайки предвид огромната корупция в България и думите-проплакването на самия Горанов на рамото на Борисов на времето, че "всичките му връстници вече били станали милионери, само той завалията трябвало да издържа семейството си с няколко хиляди лева (мисля 2,000 на месец)... Та е интересно да знаем той стигнал ли е въпросните си връстници, ПОНЕ КАТО НАЧИН И СТАНДАРТ НА ЖИВОТ! Например в какво и ЧИЕ жилище живее в момента Горанов, какъв е обичйният на подобно жилище в такъв район наем и какъв - наемът, който Горанов реално плаща... Да не се притеснява, че ще ни досади с цифри и подробности, той като финансист най-добре го знае:)

Откакто са на власт само проблеми правят. Ден не се минава и предлагат хипер вредни неща. Данъчната тежест (вкл и косвена такава чрез банковите такси) ефективно се увеличава всеки ден. Само гледайте как след нова година ще праснат 1000 лева ограничение за плащанията в брой (водещите икономики в ЕС ефективно нямат такова ограничение), данък транзакция, и прочие простотии.. В същото време като голяма услуга ни се обещава че видиш ли в бъдеще няма нужда да тичаме до НАП за документ че нямаме задължения, който ни трябва за ... друга държавна институция. И да стане, ще въведат други 5 подобни документчета... Бе тия институции да не са на отделни планети??

Това е основно правило за контрол над природонаселението на бюрократичната държава, което отлично обслужва мутро-олигархията на власт - да те ошашави и затрупа с излишни и безпредметни задължения, за да не може да гледа в канчето им! А по същество това си е държавна репресия! Все едно да те викнат без да си направил нищо нередно в слествието и някой със строг глас да започне да ти задава с обвинителен и заплашителен глас един и същи въпрос! И след като си му отговорил, да ти го задава пак, и пак, и пак... С две думи - държавата те наказва за собствената си некадърност, или още по-лошо - преднамерена таква, тоест престъпност, просто защото в тях е властта и те могат да го правят, разрешаваме им!

Така е - стара еврейска тактика за отвличане на вниманието - "keep'm busy".

Аз съм разговарял лично с трима финансови министри на България, и то не по общи теми, а за конкретни крупни престъпления, кражби и измами с държавни активи, в държавни фирми, и нито един от не бе в течение, или поне така казваха! (а мисля, че точно това вилза в задълженията им, затова имат и зам. министри, и персонал и ресурси, затова им се плащат заплатите, лимузините, екстрите,...) Да не говоря за скандалния Олигарски... Но след като вече знаеха - вкл. и запознати с документи, НИЩО НЕ НАПРАВИХА, тоест разлика нямаше - видимо от последващите събития! Тоест, ТЕ СА СИ МАРИОНЕТКИ, МАКАР И ПОСТАВЕНИ НА ВИСОКИ ПОСТОВЕ! А иначе умират да се правят на автентични и да се заканват и тормозят "дребните хорица" и фирми..., за които не са ги предупредили, че ако пипнат там бият през ръцете, нали Владко Пеевски? Тези много обичат "на умряло куче нож да вадят"! Ако някой все още не разбира за какво става дума, вземете само като сравнение някое дребно капанче, което едно българско семейство е събрало малко парички или взело под наем за да продава например вода, безалкохолни напитки, кафе и закуски и се издържа от него, и друг, някой перач, който е направил проформа кафене или барче за да си пере парите... Има ли система в България (а това не е никак трудно), КОЯТО ДА РАЗЛИЧАВА И ИДЕНТИФИЦИРА ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ? Въпросът, разбира се, видимо и от лакардиите на Горанов, е РИТОРИЧЕН!

Ами то на хората им писна да ви хрантутят та за това използват вашите методи - лъжи и манипулации.. Рибата се вмирисва от главата т.е. бая години вонята ви се разнася ама сте седнали да търсите вината както вие си знаете при другите..Недорасляк в никоя действаща като държавна администрация по света ако не е мутренска не говорят кого и как ще проверяват а изнасят резултатите след реални проверки..

Горанов, това дето смяташ да го бориш го знае всеки втори. Затова не ни трябва да ни го съобщаваш, а да обясниш, защо досега не си го преборил.

Скандално броят на инвалидните пенсии нараснал над 3 пъти Д-р Калин Поповски Сериозна разлика в броя на хората, получаващи инвалидни пенсии преди и сега, очерта д-р Калин Поповски. Ако преди 27 години, при население 9 млн. души, освидетелстваните от ТЕЛК-ове граждани са били 150 хил. души, то днес, при население 7 млн., инвалидни пенсии получават 450 хил. в работоспособна възраст и още 500 хиляди пенсионери.

От ''хубав'' живот, от ''здравословна'' среда от ''нмапреднало'' здравеопазване се стига до тези резултати:(((Когато властващите не мислят за хората се стига до инвалидизирането на населението..Примерно да заливате цвете с гореща вода и да не искате да изсъхне...за което естествено то ще е ''виновно''

ФРОГОКО: Юристи на БНБ прикриват информация от 11 години? Източник: БГНЕС Юристите на БНБ продължават да не дават информация на гражданина Илия Боянов, дали упражняват контрол върху банковата система у нас. Те неистово твърдят, че тя била тайна, която не могат да разкрият. Това коментира пред Фрог нюз адвокатът на Боянов Светослав Спасов, който обжалва решението на ВАС на първа инстанция Централната банка да не предостави информацията. Юристите на БНБ твърдят, че било професионална тайна да дадат документ от преди 11 години. Докато говореха това, те бяха притеснени. Защо? Защото ще излезе нещо на повърхността? Ще стане ясно дали БНБ работи. Този път прокуратурата участваше в делото за разлика от първия път. Държавното обвинение също настоява да бъде предоставена информацията. Ако ВАС отсъди в полза на БНБ, това означава, че нашето законодателство противоречи на европейското, заключи адв. Спасов. Припомняме, че Боянов се обърна към БНБ с молба да приравни условията на банките за даване на заем. Той поиска това след като научи, че някои банки дават на своите служители кредити с много ниски лихви и попита дали Централната банка контролира банковата система у нас.

Горанов вместо да се опитва да формулира нелепи закани, да обясни на българските граждани КАКВО ПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВОТО, ТОЙ ЛИЧНО И КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ НА ДЪРЖАВАТА ПО ОТНОШЕНИЕ НА ОФШОРНИТЕ СМЕТКИ И АВОАРИ, И УЧАСТИЯ В ГОЛЕМИ (и не само) БЪЛГАРСКИ ПРЕДПРИЯТИЯ И ФИРМИ И КАКЪВ Е ПРОИЗХОДЪТ НА ТЕЗИ КАПИТАЛИ! Защото задуха нов вятър в България, който ще прерасне в буря и един от тези, които ще трябва да отговаря за огромните безобразия, престъпления и корупция в България е точно този кандидат-милионер на Пееевски и образа му в огледалото! Горанов да обясни ясно и подробно КАКЪВ ТОЧНО Е БИЗНЕСЪТ НА ПЕЕВСКИ И НА МАЙКА МУ, С КАКВИ ПАРИ СА ЗАПОЧНАЛИ И ОТКЪДЕ И КАКВИ СА БИЛИ БИЗНЕСИТЕ ИМ С ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ! И откъде са взели немалките суми на времето, за да изплатят първите си кредити от КТНБ и Цветан Василев... И как Доган е стана "милионер в зелено" още на времето, след като не е декларирал никакви доходи (освен депутатските заплати)...

Всички знаем, че Горанов е пионка на Пеевски и образа му в огледалото - Борисов. Ето още една такава пионка в правителството: Марешки: НяКОЙ е платил за назначението на икономическия министър 22.09.2017 Икономическият министър Емил Караниколов е пионка. Това заяви лидерът на Воля Веселин Марешки пред бТВ. По думите му той е от квотата на патриотите, но е подаден от друго място. Това си е кадър на Делян Пеевски, той е от неговия кръг, заяви Марешки и допълни, че зад скандалите с Дунарит прозират частни интереси. Според Марешки подобни случки гонят чуждите инвеститори от България. По думите му през 2016 г. спрямо 2015 г. чуждите инвестиции са намалели с 1 милиард, а в същото време в Румъния са се увеличили три пъти на няколко милиарда. Това е оценката на света за управлението в България, коментира лидерът на Воля.

Фирмите държали на каса 13 млрд, пък в обръщение имало 14.5 млрд. лева. Е, и? 1.5 млрд лева в актуално обръщение са съвсем обичаен размер - масово населението няма кеш, а за останалото има ограничение на плащанията в брой. То е ясно че една част от парите на каса са "виртуални", но тези дето са наистина "на каса" са там точно защото Вие и цялата политическа прослойка не спасихте КТБ. До края на октомври ще се случи следното следното - парите на каса ще са с 12 млрд. лева по-малко, в бюджета ще има 600 млн. повече, а в банките ще почнат да зейват дупки, които тия 600 млн. няма как да запушат, а много хора ще получат изведнъж такъв доход, че десетки години няма да се налага на тях и децата им да обясняват откъде имат пари за това или онова. А, и около 100 000 гладни и протестиращи пред Н.С. бивши фирмаджии и техните бивши работници.

Прав е Горанов за НПО тата и вероятно ще го направи. тук нещата обаче са доста по-дълбоки. НПО-тата скрито си плетат интрижките слещу тиквун. То това е идеята на Краварите - винаги да имат резервен кандидат-премиер. за да държат тиквун лесно под контрол, че ако не слушка ще изкарат протестърите на улицата и ще спретнат предсрочни избори. Точно соросоидите са най-големия враг на Герб. И те са най-голямата отрова за България. Затова стария тарикат Цвъки отдавна чрез гербаджийските медии подгрява хората да не вярват на соросоидите и да не се поддават на внушения от протестърите. то затова и протестите станаха съвсем рехави и никой не им обръща внимание. Сега явно се подготвя втория удар с който окончателно да ги отвеят - финансовият. ще има голямо квичене на соросоиди останали без пари. За некадърниците и продажниците, нормалната работа и изкарването на пари с труд си е истински кошмар.

ТРЯБВА ДА ПОТЪРСИ СМЕТКА НА ТРОЛОВЕТЕ ОТ КЪДЕ ИМА СА ПАРИТЕ!!!!!"Русия създава информационни войски.Създадена е войска за информационни операции, което е значително по-ефективно и силно от всичко, което по-рано създадохме в това направление, което се нарича контрапропаганда, каза той. Пропагандата трябва да бъде умна, грамотна и ефективна,да се плаща на тролове които да лъжат колко е велика Русия, добави руският министърът "

Ами ако почнат и тези, дето вече са изгонени от Русия и Унгария? Щерев, ти твоите грантове по ведомост ли ги получаваш? А данъци плащаш ли им?

Арест на бандата герб (ГРАБИТЕЛИ ЕЖЕДНЕВНО РУШАТ БЪЛГАРИЯ)

Целта на всяко едно българско правителство до момента е да смаже и поеме всеки кълн на самозародил се бизнес в страната, за да не се допусне демонополизация или казано с по-прости думи да гепи всичко, което може. Защо тъй услужливите журналисти забравят да споменат, че това секвестиране на имущество отпада в съда, само че процесът се проточва сумата и години, тоест докато съдът го отмени, съответното НПО вече е фалирало, и то не само по документи.

НАПЪЛНО СИ ОТКАЧИЛ АКО КАЗИНАТА И БАРДАЦИТЕ СМЯТАШ, ЧЕ СА ИКОНОМИКАТА, ОТ КОЯТО ЩЕ ТРУПАШ БЮДЖЕТНИ ПРИХОДИ. НЕЩАТА СТАВАТ НЕ ЗЛЕ , А БЕЗНАДЕЖНИ. ПУСНАЛИ СТЕ ПЕЧАТНИЦАТА НА ПАРИ. ЗА ДВЕ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА СТЕ УВЕЛИЧИЛИ КЕШОВИТЕ ПАРИ ОТ 10 МИЛИАРДА ДО 15,2 МИЛИАРДА ЛЕВА. Продължавай все така - тегли заеми и се прави на велик. След 2020 само луд ще иска да застане начело на тази ТЕРИТОРИЯ наречена БЪЛГАРИЯ.

Нямам думи

НПО-Национално движение русифилистици ще се проверява ли

"Отворено общество","Работилница за граждански инициативи","Център за изследване на демокрацията","Център за либерални стратегии","Център за социални практики","Атлантическия клуб в България","Фондация Европейски Институт","Институт за пазарна икономика","Институт за регионални и международни изследвания","Център за академични изследвания","Фондация Америка за България","Центърът за икономическо развитие","Фондация 14-ти януари","Фондация Пайдея","Фондация "Работилница за граждански инициативи","Институт за развитие на публичната среда","Фондация "АКСЕС-София","Български хелзинкски комитет","Институт "Разум","Център за култура и дебат "Червената къща" ,"Асоциация Прозрачност без граници","Фондация "ХХ-Триола Квинтола","Фондация "Инфо Спейс","Фондация Риск Монитор" и т.н

Не съм фен на Борисов и Горанов, но ако успеят да смачкат НПО-тата ще ги поздравя.

Ако видиш какво е казал данъчния министър... е притеснително... преди НПОтата смята да смачка БГ фирми... Започни да се страхуваш сега...

Стига простотии и рекет бре сюндук, Съсипа и малкото среден и дребен бизнес дето едва почна да се съвзема от предишното ви гостуване в политиката!!! И ОЩЕ НЕЩО ГЕНИЙ, СКОРО ЩЕ ИМА ИЗБОРИ, ТОВА ЧЕ РЕКЕТИРАШ ХОРАТА ЩЕ ВИ ГО ПРИПОМНЯТ БОЛЕЗНЕНО. И още нещо, по леко с тона! Бих ти писал на лични точно какво мисля аз и хората които познавам за теб и майка ти, но тук не става, има цензура.

това показва доверието в банките по-скоро......

Вярно ли е казал "енджиота"? Ако да - той е дебил. Защото НПО е и по-кратко и по-звучно и е на български. Той си говори като в СПТУ където се хвали че е научил английската азбука.

Да, каза го, чух го по радиото (без да искам). Противняк страшен е горанов, слуга на бойко и КОЙ.

Специално на соросоидните НПО трябва да бъдат яки проверки.

Отново Педерастични циркове от снрана Геръп, за заблуда на простите, дето се разбират с най-простия

на триците - скъпи. Законодателните промени трябва да спрат възможността фирма с огромни задължения по ЗДДС да бъде прехвърляна и собственикът , както и собственици на фирми в несъстоятелност, довели ги до фалит с огромни задължения да НЕ МОГАТ да генерират нови задължения създавайки отново фирми на същата порочна практика, т.е. трябва да бъде ограничена възможността да регистрират фирми. И там е големия теч. Ако парите в касите са 13 млрд. не разбирам защо няма коментар колко е загубила държавата от дължимо ДДС от същите "фалирали" фирми. Също така защо не се коментират ревизии на физически лица без произход на доходи, имащи луксозни имоти и имущество и защо същото не се конфискува като незаконно придобито?! и съответно разпродава. Или тези "фирми" и "лица" са тези, които им поръчват какви закони да приемат

Бойко е царя на заблудата. И той като Тръмп, не трябва да се слуша много какво приказва, а да се гледа повече какво прави. На думи Бойко е голям глобалист и европеец, ама на дела ги мачка глобалистите и техните НПО-та. Ето, соросоидите ги е размазал направо и са на изчезване!

valentor

ба ти смешките

да провери Лукойл как така е единствената рафинерия в света която не е платила лев данък печалба 15 години :)

valentor

ъхъ, а де хъмъ там всичко многократно и непрекъснато е проверено и устанвено и е законно без пропуски

Браво, Горанов, браво! Погвай фирмите, та да има пари в хазната за народните представители, да си вдигнат още веднъж заплатите. И ВСС да си гласуват не по 20, по 30, даже по 40 заплати, че са гладни и боси горкичките.

И една проверка на СМГ, че иначе отрочето му няма шанс да влезе, след провала на конкурсния изпит.

Горанов като спре да краде, тогава да се кани на този и онзи.

Ще ги изтръскват да дадат на пенсионерите по някой лев за Коледа. Циганите пък и това чакат. Ще претрепат пенсионерите за тоя някой лев и хоп дошъл новияТ му бюджЕТ.

Българина е Русофил по рождение и родова памет ! Който не е Русофил има други национални корени и е пришалец домъкнал се от някъде !

по името ти съдя че няма нищо българско у теб...ти не си човека да обиждаш българите и да ги определяш кой е русофил и кой не..куфар ,гара,сибир.

Това говори че си Хохол миризлив , на морето имаше много сервитьори и чистачки Укри , мълчат като риби и като ги питаш какво правиш в гладна България , а не в Хохландия богата ?

Името ми нищо не говори ! Но по написаното разбирам истината която съм написал , домъкнал се мангал от майната му !

по-скоро русофилите са геронтофили и мръсни комунделски изроди !

Този коментар се отнася за нормалните фирми. За фирмата на баба ви и чичо ви където те са повече работници отколкото шефове. Не се отнася за НПО и т.н. Само да отбележа, че с тези действия ще бъдат унищожени сериозни слоеве от обществото което работи. Когато фалират една фирма покрай нея гръмват и близките. Всички те престават да пазаруват. Ако фирмата е с 5 служителя ефектът е лош поне за 10 -15 души. Прогнозата е поне 10 000 фирми да "гръмнат" това са над 150 000 наши сънародници, колеги и приятели. Тези хора имат ипотеки, имат деца и роднини. Това са човешки съдби. Към тези фирми има обслужващи фирми включително счетоводители, интернет доставчици и всякакви други хора - те ще престанат да получават пари и размерът на бедствието се мултиплицира. Когато тази маса не пазарува ще пострадат и другите и те ще се свият. Ще почнат да съкращават. Ще бъде една по-тъжна и бедна Коледа. Така ще изглежда Коледата на 2017 година. Сега коментарите - ама да са си плащали, кой къде бил спал, кой бил алчен и т.н. - БЕЗ тях моля. Който е истински престъпник, мутра, пари от криминални врътки, мафия ит.н. ще му се размине или ще мине леко. Жената която е с кафенето и продава минерална вода, а фирмата й е от 7 или 10 години ще гръмне. Всички знаем защо и кой го прави. Не може да има данъци и да не се признават разходи. Не може да се крепи една система само с лозунга - "Ама може да се злоупотреби". В Германия си събираш касовите бележки и ти възстановяват процент. Моя позната старателно събира всяка касова бележка - Ако беше в БГ щяхте да кажете , че тя злоупотребява, че е скръндза и т.н.

Няма как да има богата страна която е населена с бедни хора. Без значение дали сте леви или десни, русофили или русофоби, работодатели или работници, счетоводители или адвокати - ние всички сме в това блато заедно с децата, родителите и приятелите ни. Тук е момента да се запитате, кое е правителството, партия или личност която подкрепях или подкрепям ... И те представители ли са на НОРМАЛНАТА работеща част от българският народ ли са? Това ли е моето правителство, парламент или президент?

Много добър, точен и правдив коментар!

Много точен коментар, браво! Данъчния министър не вижда общата картинка, а това е лошо за всички. Моята преценка е за 30% от тия 11289 фирми че ще отгърмят яко. Съсипването на горе-долу работещи фирми е пагубно и за икономиката, и за банковата система, и за социалната система. След като имаме системен проблем е редно да се даде малко по-дълъг срок и нещата да се сложат в ред - година-две е ОК. Фирмите с реални наличности няма да се притеснят от това, а другите чинно ще си изчистят някак касата. Една част ще се закрият, разбира се.

Тоест да ги оставим да си прибират кинтите и да не ги закачаме? Това ли предлагаш?

Значи да се направи тази системна грешка платима. А не набий всички глоби, поискай да се платят в 14 дневен срок (така правят ) и убий човека с инфаркт или удар и му разбий семейството! Ако това сполети това твоето семейство друга песен ще запееш. Те се занимават с унищожение. Какво получи ти и твоите близки от платените данъци? 1. Сигурност и правосъдие 2. Качествено образование 3. Добро здравеопазване 4. Стабилна икономическа обстановка 5. Тенденции за разрастващ се пазар в България. Те ГЕРБ ще приберат над 500 милиона лева (половин милиард ). Ти какво ще получиш от горните ПЕТ точки?

Не знам защо господин финансовия министър се зъби на фирмите. Не знам кой разреши създаването на фирми с 4 лева капитал. Ако си беше като преди 5000 или се направи 50 000 тогава дали ще се правят така фирми?

С тия акции скоро дирекцията "Големи и средни данъкоплатци" ще стане ненужна ... или по-скоро ще и сменят името на "Големи данъкоплатци"...

защо пък всички да са регистрирани по ДДС? Това вдига цената. на мен като клиент значи ми е по-изгодно да купувам стоки без ддс?!

Системата не работи така. Дори търговецът да не е рег. по ДДС, той е платил ДДСто при предишния търговец. И ти е в цената, само че не го виждаш на бележката като отделна позиция. Изключение има само при услугите с голям дял на личния труд в тях - ако подстригването ти е 100 лева и 90 от тях са труд то тогава имаш ДДС за около 1.60 лв. /грубо 20% от 10 лева/ което е пренебрежимо.

Пълни глупости

приход във фиска, от който се формират бюджетните разходи.