ТЕЦ-Варна спира 3 блока, вадят го от студения резерв

КЕВР е разрешила на "ЧЕЗ България" да бъдат изведени от експлоатация енергийни блокове 1, 2 и 3 в ТЕЦ "Варна", съобщи БТА.

Обратно в новината

Коментари - ТЕЦ-Варна спира 3 блока, вадят го от студения резерв | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американските тецове кога? Тях най-накрая ли?

Най накрая ще изпълнят задължението си да еколозират тека.(превод на чешки).

Обяснете на хората защо такова важно решение на КЕВР се взима на тъмно. Не е ли редно ЧЕЗ да вкара централата в норми и ако не е в състояние да си ходи. Защо държавата така лекомислено се съгласява да ликвидира централата. Хора от района, дигнете се. Друг начин няма.

Ега си ! Чупете, рушете, дойде ред и на най-голямата централа на Балканите. Закрийте я тази държава и бягайте. докато не е късно. Печките с кюмур и дърва ли са по-екологични ?

Аре кво толкоз, нали има перки и соларки. За кво са ни тея социалистически тецове. Па и в Турция АЕЦ правят, има откъде да си купим ток.

Проблемът е, че в мразовитите декемврийски нощи, когато небето се е оцъклило, нито перките, нито фотоклетките работят.

Понеже не можаха да боядисат всичко, започнаха да го режат и вече 30 год режат!

Европа погуби България. Затриха най-еколологичния ТЕЦ, поради това, че е трън в очите на евроенергийните магнати. Цялата Езерово се снабдяваше с най-евтината топлоенергия в страната. Оня пумияр еврокомисар си счупи краката да лети до Варна, че да ни каже колко е опасен този ТЕЦ. Билл неекологицен. Закриха го. Нямаме центр. парно. Веднага се явиха малки камиончета с дърва и въглища. Нелегални, разбира се! Цените бяха... ехххей! Помя комините как толкова слабо пушеха. Никъде не миришеше на пушек. Днес цялото ни селище Езерово се отоплява на трърдо гориво. Един еврорадетел до днес изтъква, че причината била в сгуроотвала. Днес цяло Езерово си изхвърля пепелта където му падне. Пластмасовите контейнери за смет са на дупки и вече не могат да държат никакъв боклук. В цяло Езерово мирише на пушек и не се диша. Предната зима и тока ни спираха. Честито членство в ЕС!

те са или участници в сценария за голямата газова хапка или баламурници!,но фактът ,че градът е обречен остава.Простаците са винаги и лакоми.

Какво друго да им пожелая на КЕВР ? Нека по-скоро и Тях да ги ЗАКРИЯТ, но НАПЪЛНО !!!

Точно в навечерието когато ще се чества Денят на Независимостта, КЕВР разрешиха да станем Енергийно - Зависими !!! Още отсега Теменужка Петкова да започне да се подготвя със Зимните си оправдания за поредния Замръзнал Студен Резерв ! ТОТАЛНИ АХМАЦИ !!!

закрихте дължава миндили мръсни .

Абе тази новина от коя година е? ТЕЦ Варна не работи от 2015г!

От тогава не работят, но са в студения резерв. Сега тези три блока се вадят от експлоатация и вече няма да бъдат в този резерв.

Миналата зима ги видяхме колко са в студения резерв. Само взимат пари за студен резерв.

Сега е момента да бъде нарязан на скраб.Желязото се изкупува по 45 стотинки за килограм. След преработка в Перник заминава в оръжейните заводи, за производство на снаряди.

А що ще чиним ние зимъска, когато сняг запръска... и прехвалените ВЕИ-та заспят сладък зимен сън?

ти недей,ТИМ ще ни загрей,,но шшшт,не смей да риташ ей.......

Нека да припомним, че залеза на ТЕЦ ВАРНА започна през емблематичната за БСП 2008-ма година, когато бяха на власт станишев, и петър димитров министър на икономиката. По времето на тези видни заслужили другари беше видяна сметката не само на ТЕЦ Варна, а още на Български Морски Флот пак през 2008-ма, също и на летищата Варна и Бургас 2006-та година. Така че калпавия материал може да се сърди на себе си, когато отново реши да избере другарите на власт а те да му говорят кухи дрънканици за "икономика и работни места", при положение, че най-много безработни бяха създадени през последния цял мандат на БСП. Колкото пъти тези другари са на власт, толкова пъти страната стига до катастрофа. А един от сегашните им депутати георги андреев е бил кмет на герб във Ветрино. То бива бива да си закъсал за кадри ама чак толкова...

Не ми е ясно тези с минусите какво мислят и кога се е случило.

те са или участници в сценария за голямата газова хапка или баламурници!,но фактът ,че градът е обречен остава.Простаците са винаги и лакоми.

Тъп си и лъжлив като Бойко! Тогава ТЕЦа беше вече чешки, работеше и планираше преминаване на газ, НО ИСКАШЕ ГАРАНЦИИ, че токът му ще се купува, независимо, че ги оставят резерв! Пък и от 2008 г изтече много вода, що пониярите от ГЕРБ не оправиха нещата? Може би защото чехите не си плащат комисионни, или не са американци, на които държавата ни е подложила яко в "Марица-изток"?!

jingiby

А ако тая зима е люта като предишната и никой не иска да ни продаде ток от внос, със сигурност ще има режим на тока...

Тея ще нарежат за скрап всичко. Представяте ли си колко метал трябва да се нареже /това са съоръженията за производство на ток/ за да струва 8 милиона евро при цена на килограм 16 стотинки за желязо на скрап. А представете си сега колко струват тези блокове ако се закупуват нови? Те ще отидат на милярд ебаси хаха. Едно време хората са градяли мамка му, комунисти социалисти построили са държава, която и до ден днешен немогат да разпродадът местни и международни кръволоци.

Въпросът е защо ще ги режат за скрап, когато ще платят повече отколкото ще получат?????? Или цифрите са нагласени или имат купувач за оборудването.

Ами построените при социализма мощности не са вечни. Дойдоха западняците, взеха ги за стотинки и ги изчерпаха докрай. Печалбите изнесоха. Следват и другите централи. Работа на износ, нищо не реинвестират, всичко изнасят. А ние още се мотаем с АЕЦ Белене. И след още няколко години и ще почнем да внасяме ток. Пак от руска централа - атомната Аккую в Турция.

Невероятна глупост и простотия на управляващите! А вие се надявайте на новости като електромобили и прочее.....

Така, така.... Затваряме електрически централи и ще генерираме ток с перки и фотоволтаици. Затова още от утре, във Варна и Добрич ще се раздават безплатно шапки с мини фотоволтаични панели и гащи с перка. Гащите специално, ще имат и турбо версия, ама тя ще се дава само на доказани пръдлювци.

ЧЕЗ продава на ЕСО ток, който българите плащаме. Баси та.ака!

Идиотска държава с управници идиоти и население състоящо се предимно от овце!!!