”Спаси София”: Фандъкова, правите от ”Дондуков” Франкенщайн

От Гражданската инициатива “Спаси София“ сигнализираха за неразбории около ремонта на столичния бул. “Дондуков“ и атакуваха кмета Йорданка Фандъкова.

Обратно в новината

Коментари - ”Спаси София”: Фандъкова, правите от ”Дондуков” Франкенщайн | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

потресаващи са.....това е тотална наглост и безхаберие. Срам....отново ще станем за резил

е най идиотското , евтино и некачествено решение. Отидите дори в Испания и вижте как се полагат тротоари....върху бетонова подложка и фугите запълнени с подходящ цимент. Гаранция 10 и повече години.

Селяци, вие избирате лудата крава от Крушовица. Софиянци избираме кмет на София. Затваряйте си устата.

Най-добре е тези глупци да си ходят на село и да спасят София от себе си.

""""""Спаси София: Фандъкова, правите от Дондуков Франкенщайн"""""""Но това е най-малкото и най-невинното ,което прави тази грандиозна градостроителка последователка на Осман / да не се бърка с Осман основателя на осмонската държава/ и Корбюзие.Много бързо превърна София в една бутафорна и картонена клоака под благосклония поглед на управляващата партия

Доста претенциозно за червен глупак. Вие не можете да управлявате и селска махала. Чувал си за Льо Корбюзие и Осман някъде, но това не те прави гражданин и софиянец.

Може да ви звучи невероятно ,даже фантастично ,но напрегнете си и минималните когнитивни възможности и допуснете невероятното ,че има родове ,които живеят в София от 100 и повече години /като моите/ , а не са допълзяли в града ,/който съсипаха/ с вълната на "демократичните" промяни

София бе европейски град по времето на соца , с големи мъки и репресии. Улиците се миеха всяка вечер и сутрин свеж въздух и мирис на цветя. После дойде банановата революция и се върна славното време отпреди 9 септември на кореняк софиянците- простотия, алчност и мръсотия. С два-три обществени тоалетни, навсякъде по софия има екологични такива - по-тъмен ъгъл или изоставена къща, всичко опикано и осрано.

Улиците се миеха преди 60 години. София беше най-голямото село в Европа. Сигурно си малоумен, за да не видиш разликата.

Нищо пособно, миеха се и преди 50 години, ръчно, с маркучи; от онова време си спомням поне 3 асфалтирания на улицата, а сега от 30 години - нито едно....

Това е много точно " БАНАНОВА РЕВОЛЮЦИЯ" И наистина - най-голямата промяна , която настъпи в България, е възможността някои хора да ядат по цяла година банани. И те смятат това за най-ценното на промените. Друг смисъл от тях НЯМА.

Най-демократично щеше да е, след като има допитване до хората, решението на казуса да се съобрази с решението на хората!

Докара до полуда откачлките на БСП.

Щом фирма "ТрАйси" е взела поръчката, ще си траете!Най-малкото проверете кого обслужва тази фирма?

..кметицата играе фалцово за да излезе невинна за разходите и бъркотията... друг да поеме вината. Както винаги "ни лук яла-ни лук мирисала" ....два мандата.

Вече май никой не е наясно какво ще излезе от този "РЕМОНТ"! И така е на МНОГО места в София. Погледнете пародията ' Шипченски проход"-4 месеца за 2х500 метра!! Ами стърчащите вече 3 месеца тръби на съседния бул. "Асен Йорданов"! ТОТАЛНА НЕКАДЪРНОСТ и на възложителя и на изпълнителя!

Ей сега в обедната почивка направих един тигел по булеварда, трагедия е меко казано. Паветата не са плътно наредени и хлопат, даже като минаваш по тях пеша, бордюрите са супер грозни и оръфани, ожулени навсякъде, работниците, предимно цигани седят на тях и гледат тъпо, разказаха му играта на хубавия булевард, както всичко, което се прави в последните години в София, крадат се едни пари! Столична община е най-корумпираната структура в страната, там няма една нормално проведена обществена поръчка, всичко е само на наши, е как да е качествено?!

Паветата ще спрат да хлопат като запълнят фугите с пясък;)

А от вятъра и пясъка бордюрите ще се полират като стъкло и ще може да се оглеждате в тях

Избрахте една селск даскалица за кмет, а се ривете..... Да сте очаквали нещо друго освен да се краде от нашите данаци ?

поправка: проблемът не е, че е учителка, а че е провинциална селяндурка....

Не е и в това. Проблемът е че е безмозъчНА ТЕТКА, тО ББ ЗАТОВА И Я ИЗБРА ДА ГО НАСЛЕДИ

Фандъкова е избрана мажоритарно на първи тур от СОФИЯНЦИ. Селяндурите нямате думата.

уви, селяндурите и герб-гъзолизачите са повече...припознават се в бойко и фандъкова

По стечение на обстоятелствата станах пряк свидетел от близо на ремонта на Цариградско и сега на творящото се по Дондуков, като имам честа или нещастието да им се "наслаждавам"/тествам от съвесем близо. Имаме залагания в офиса, колко време ще е необходимо преди да се ползва гаранцията за безумията на Дондуков, с преобладаващо мнение под една година. Начина на работа е умопомрачителен и крайният качествен резултат е точна негова производна. Може би единствено в очите на Фандъкова ще има съществена разлика преди и след "ремонта".

Разбирате ли нещо от строителство на пътища и магистрали? НЕ?! ЗНАЕХ СИ;) ПОРЕДНИЯ ДЪРВЕН ФИЛОСОФ:)))

може би човека и не разбира от пътища, но лошото е там ,че и Фандукова не разбира.

В момента се прави "ремонт" на пуснатия преди 5 дни бул. "Прага". Нарязаха новия асфалт за да сложат отводнителен канал напряко на една от пресечките. Ако не вярвате елате и вижте.

Ми, не е за учудване. Нали знаеш, какво е ГЕРБерското определение за асфалт, а то е валидно не само за София: Асфалт е пътна настилка, която се полага преди да започнат ремонтните работи.

Дръжте си я учителката! Щото ако я изтървете и се върне, ще ни се стъжни! Молим ва съ!

Идеята е да се УСВОЯТ напърво място средства. Ремонти, некачествени, се правят докато изтече гаранцията и след това - УСВОЯВАНЕ на нови средства. Тъпаците да ПЛАЩАТ.

И аз вчера бях на Дондуков. Паважът е в по-лошо състояние, в сравнение с времето преди "ремонта"! Хващам се на бас, че с вързани ръце, със затворени очи, след третата ракия, по-добре ща положа паветата, отколкото именитите майстори от ремонтната фирма.

Интересно как в други големи градове хората си пазят паважа - не се нагрява и не излъчва жега през лятото. Шанз Елизе е с павета, но споени, така е и във Франкфурт и във Виена, само ние наливаме асфалта, после го кърпим. Фандъчката да изиска фирмата на Цариградско да го преасфалтира изцяло, а не на кръпки, ако Даскалицата от Самоков си поръча костУмче и се окаже леко дефектно, ново ли й правят или слагат кръпка. Тази е ПОЗОР ЗА СОФИЯ!

До Бяло море трябва да се прекръстите преди да направите опит по-маршрута на ф-ма trace. Кмета или кметицата е задължително да са архитект или инжинер.

Фандъка влиза в историята на Европа като единствен кмет на град, в който на ремонт се прави ремонт след само няколко месеца, и така години наред. Толкова некадърна е Данчето, че София изостава по чистота и ред дори от градове с по-скромни бюджети и без еврофондове. Фандък!

Проект има. По него изобщо не се работи. Работи се по количествена сметка и общината плаща като поп. Контрол=0. Финалът ще е: втори ремонт 2018г.

Фандъкова с подправеното си излъчване на добричката и проста даскалка от Самоков е доказателство, че на селяни не трябва да се поверяват столици. София изглежда убийствено зле при тая измислената.

Евалс

Асфалта не се яде! Ама паветата изглежда стават за кльопачка, някой си е напълнил яко гушката заради тези павета.

Всичките им ремонти на булевардите са същата дивотия! Кърпено, лепено ... Асфалт по тротоарите, плочки, бетонови вставки, метални люкове - по-ниски или по-високи от другата настилка на тротоара - това е жестоката реалност след цяло лято тормоз на жителите на Овча купел заради поредните 400 м от булеварда, които се ремонтираха и още се чоплят с цената на провален транспорт по всички линии - автобусни, трамвайни ... Явно е, че всичките решения са взимани на коляно, в процеса, след като парите са били преведени, според релефа и хрумките на мургавите трудоваци, които се виждат и на снимките ... Не може вече да се върви по улиците и тротоарите на Овча купел след техните безбройни, насипни, необмислени и несъгласувани с никого, нито с предишните ремонтиращи, "строителни работи" ... Човек трябва да се движи с поглед, забит пред краката, да не вдига глава, да не се разсейва и да не се отклонява, защото никога не се знае на каква повърхност ще стъпиш в следващата крачка, в какъв бордюр ще се спънеш посред паркинга пред магазина, къде вече се е образувала дупка в новия "ремонтиран" тротоар, къде си стои старата, къде един вид настилка преминава в друг вид, изглеждайки като грозна кръпка - нищо, че е съвсем ново строителство ... Има ли поне по един инженер в тия строителни фирми, толкова вещи в усвояването на едни пари, или са само бачкаторите, които си правят, каквото си могат - без планове и разчети, без мисъл, че хора ще вървят по тия техни ремонти?!

А новопостроеното покриха с някакъв бял насипен материал, който не е изметен и сега вървиме и дишаме незнайно какво . Чакаме да завали та да отнесе праха след ремонта.

Само да вметна, че напълно ремонтираното през лятото на 2015 г. "Цариградско" вече е напукано. Пукнатините са замазани, но са предостатъчно дълги, за да се видят. Визирам спирка "ж.к. Изток", но подозирам, че и другаде е така.

До човека с минуса: идете и вижте с очите си. Пукнатините са и напречно, и надлъжно. Това е нещо, което всеки може да провери, затова няма смисъл да пиша лъжи тук.

ПОСЛЕДНО - "СПАСИ СОФИЯ" ИЛИ "СПОСИ СОФИЯ"?!?!?!?!?!?!?! за последното изречение става дума ... и за прочитане на матрялчето преди да се пусне ... както винаги!!!!!!!!

Друг е въпросът колко са добри изпълняващите фирми на властта. От опит знаем, че след основните ремонти започва ремонт на ремонта. Просто приказка!!!

Е, вярно е, повечето селяни си падат по асфалта. Зер, добре, че беше бай Тошо да асфалтира мегданите по селата и да облицова общините с мрамор. Друго си е, как да не е!

"Знае ли изобщо някой какво и как се прави в тази община?" Знаят, всички и всичко знаят - Кой на Кого и през Кого по Колко, Кога и Как точно снася и на Кого лично и на Коя партия отчислява Данък Корупция... Сумите, процентите, паричните потоци - всичко им е известно и всички в общината зорко бдят, някой по веригите случайно или нарочно да не вземе повече от полагащото му се...

Не забравяйте, чие протеже е Фандъкова,кой я направи кмет, т.е. кой дърпа конците. Кметът напоследък направи много подвизи. Напр.,за да стигна до булеварда на безделниците (бул.Витоша), където живея и където не мога да паркирам,трябва да взема хеликоптер,за да мога да натоваря или да разтоваря багаж.Предлагам на кмета, за решаване на подобни проблеми на живущите в този район,,да обяви обществена поръчка за направата на портативни хеликоптери - така хем вълкът ще е сит, хем агнето ще е цяло

Ъхъм. "Пешеходната" Витошка - дето от маси на заведения и сергии и реклами я са останали по 3-4 м за минаване в двете посоки, я не. По-рано си разхождах кучето късно вечер там, сега не смея - такава мърсотия е, че... И се чудя още, как вие - живеещите непосредствено на нея издържате на този адски шум и смрадните от заведенията.

Добре че асфалтираха бул. Прага и махнаха големите гадни павета, елате и вижте разликата преди да пишете глупости

Е, защо не си остана край бащиното огнище? Роден съм на "Прага" и паветата не ми пречеха, нито на съседите. Явно само на вас "потомците" са ви криви! п.с. Ще говорим пак напролет, след като се стопи снега и асфалта с него :)

Много добре виждам разликата - преди бул. "Прага" пазеше духа на стара София, а сега е евтин и грозен селски път, асфалтиран по най-долнопробния начин.

Абсолютно съм съгласнаю! Не съм от София, но малко култутура и усет е нужен, за да осъзнае човек колко се обезличава духът на една стара столица, като наливаш този грозен асфалт.

Тротоарите на "Прага" са супер - капаците на половината шахти са над нивото, а дургата част - под нивото на тротоара, добре че Пирогов е наблизо

Не само от "Дондуков", цяла София е в подобно състояние. Сега тръпнем в очакване на небостъргачите, които някой болен ум е решил да забива в София. Като гледаме в мексико какво става, не ми се мисли! А иначе тя още преди да я изберат все каканижеше: на въпрос ще става ли кмет, отговаряше "не зная, ако ББ прецени, тогава". послушничка е, какво да се прави. Може би щеше да има шанс, ако повече мислеше със собствената си даскалска кратунка, отколкото да слуша покорно.

В булгаристан за да живееш готино трябва да си във властта, правиш си каквото пожелаеш няма закони няма норми, няма паметници на културата, всичко е измислено за тормоз на дребния човек, тука властта няма кой да я спре нарочи ли те по каквито си измисли причини заминаваш, в най добрия случай за Англия. Няма съд няма затвор, само локуми и кражби.

Буля Фъндъчка, как от самоковска даскалка по руски стана градоначалник на София!? Чудеса правят герберунгите, чудеса!

Както пожарникар стана премиер 3 пъти, как! Избрахме си я!

Забравили сте кавичките на ''избрах ме си я'' може би от деменция или от материална заинтересованост.. Когато някой е ''избран'' от по малко от 30% от имащите право на глас логично е да е НАЗНАЧЕН от тия дето са зад него

За да откраднат колкото може повече мафиотите са готови на всякакви безумия, вкл. и това да обявят паветата за паметник на културата. Силно натоварена транспортна артерия като Дондуков ще направят с едри павета? Това може да стане само в София, защото пренареждането струва реално 200-300 хиляди и ще гушнат останалите 6,7 милиона! След като мине зимата Дондуков ще е същата гробница каквато беше преди ремонта, а приказките, че имало гаранция и фирмата щяла да си оправи безобразията са смехотворни лъжи, както сме се убедили от десетките калпави ремонти, където общината плаща ежегодно на едни и същи бандити!

Ти пък какво искаш да кажеш

Ремонта е с повишена трудност и не е по силите на Кмета. Само БХ-С може да разплете този толкова заплетен казус.

Заблуден лъжлив тип, ВИЖ бул. Прага Има Бог...?

Бог Асфалт!

Аман от тия павета! Видя се културата на Министерство на културата. "Кой ще пази пазачите?" е попитал Ювенал, а нашият вариант ще бъде: Кой ще ни спаси от "Спаси София"?

Що ходиш чак до Ювенал, фукльо? Баш по негово време са измислили да покриват улиците с каменни плочи.

Въпроса не е в това дали ще са павета или не! Лошото е че селяните столичани цяло лято са си на село, а ние се чудим как да се движим през града.На тях предполагам им е все тая как ще изглежда една улица.Лошото е че сътворяват глупости и след това си отиват в Белчин бани или Поручик чунчево, а ние оставаме тук и ги благославяме всеки ден.По тази и други причини трябваше да остане жителството за градовете - не само София. Нямаше да са безлюдни селата и проблеми в градовете.Няма ли някой да каже нещо и кой измисли магистрала Тракия да мине през центъра на града за да стигне до друга магистрала.Е на това му се казва селска мисъл. (Нищо обидно към селяните.Ние сме си виновни, че ги поставихме в управлението)

Неселяните -колхозници с червени каскети обезобразиха българските села, лишиха от земя и изконни традиции "колаците", а когато след 89-та започнаха да връщат земите и хората се зарадваха, че могат да сеят, орат и произвеждат, се появиха новите стари силни и не изкупуваха реколтите и ...цял роман може да се напише. Българските селяни са трудолюбиви, честни, предприемчиви, затова и бяха унищожени! Сега са повечето в чужбина, не тъпчат прекрасната ти София! И още, само тук в БГ се обиждаме на селяни, в нормалния свят това дума е гордост- само този, който може да се препитава сам има условията да се нарече свободен !

Абе виж разхвърляните и потъналите в боклуци селски дворове, пак тогава праскай кухи хвалебствия

София 21 век, автомобилите от 20 век. 90% от леките автомобили в РБ са над 10 години. В центъра на столицата стълпотворение от коли, едни напред, други назад - брауново движение, безмислено, скъпо и празно като тиква. Е, произвежда се - мърсотия и изгорели газове в излишък.

Това също е черна точка за кмета. Показва, че общественият транспорт в града е калпав и не става за използване. Затова много хора пътуват с автомобили. В моя квартал вече има семейства с по 3-4 автомобила. Просто защото градският транспорт просто не става.

Особено ако живееш в Манастирски ливади. Където и няма как да мине градски траспорт, просто инфраструктурата не го позволява, толкова е презастроено. Но и квартала не би трябвало да го има. Обаче...при липса на всякакво градоустройство си съществува...

21-ви век, автомобили от 20-ти век, павета от 19-ти век...

Нагли провокатори КАКВО вие по- строихте и шефа ви нищо дори 00. Нагли провокатори Вижте София се промени и е един европейски град с най-хубавото МЕТРО в Европа... Какво лошо има съгласуване с МК? Какви разлики в цени тъпаци - те се актуват и подписват за извърше- ни СМР и тогава се заплащат!? Какво качество провокатори то се конролира от авторски контрол и.. ако има пропуски те се отстратяват за сметка на изпълнителя... Бог наказва предатели на народа!

Вижте София се промени и е един европейски град - стига де, преди дни в "престижния" Лозенец куче ми съдра панталона и то пред Факултета по химия. А около него тгачниа картинка - неасфалтирана улица с локви, изоставени стари автомобили, дори и един малък катер. Мърсотия, прах, боклуци. Не знам дали има толкова мръсно село.

абе сладур. това куче е било прибрано от екоравновесие, но некви такива граждански сдружения са казали, че кучето е добро и се грижат за него - затова е навън и сега те хапе ;)

Заблуден лъжлив тип, ВИЖ бул. Прага и Орлов мост Има Бог...?

Браво, страхотен сарказъм! Спукахме се от смях! лошо е, че не всички разбират бъзикът. Гледам, че само минусчета са нацвъкали.

Връщай се бързо на село.Асфалтираха ти улицата.Аз предпочитам духа на София от преди 50 г. когато ги нямаше селяндурите като теб.

Дано успеят да асфалтират булеварда за да спре непрекъснатия прах и мръсотия, а на "Спаси София" да им закарат по няколко павета в къщи да се друсат на тях.

Паветата са вечни, стига да са наредени качествено.

такова понятие като качествено в БГ няма! Ясно е как ще наредят паветата, така че само след една зима булевардът ще е като турски гробища, по- зле от колкото е бил преди ремонта!

Доколкото си спомням от трите варианти хората избраха варианта с напълно асфалтиран булевард. Въпреки това обаче се намеси "Министерството на културата" и наложи варианта с паветата. Тогава питам аз защо е този цирк и това уж допитване до хората след като "Министерството на културата" ще определя облика на София?

Паветата ще изкарат 20 години за разлика от асфалта. Моста Чавдар е на 3 год. след ремонта и го кърпят на спирката и долу на светофарите. "Нашите" фирми разбира се ! тАКА СЕ УСВОЯВА БЮДЖЕТ НАД 1 МИЛИАРД ЛЕВА ЗА СОФИЯ

Натоварените пътни участъци се правят от излят бетон. Има подобни пътища строени от Хитлер, които не са мръднали до днес. Само че от какво ще яде "Трейс-Груп" тогава?

Граните павета ще изкарат и 100 години, но не и натоварен път направен от тях. Паветат се редят върху пясъчна основа , което е предпоставка за допълнително прахово замърсяване. Няма начин да не се разместят при интензивна експлоатаиция. Паважа е Ок запешеходна зона но не и за натоварен булевард

Павета в 21 век, това може да дрънка само в гранитните глави на комундетата.

Клишето "комундета", трийсет години след комунизма - това могат да го дрънкат наемници като теб, дето и майка си ще наречеш ку р ва, родила ко пеле, стига да ти платят за това! Точка!

Виж на 09.09.1917г. пред паметника какви хора, речи и какво говорят... Заблуден лъжлив тип, ВИЖ сега бул. Прага и Орлов мост Има Бог...?

Хора, как да се спасим от гражданската инициатива Спаси София? Има ли там истински софиянци, мислещи за родния град? Съвремените ни архитекти унищожиха чара на стара София. А и не само на столицата. Да не говорим за хилядите хотели и хотелчета, барове и барчета нацвъкани по черноморието ни. Няма я вече красотата и природата на България. Всичко е бизнес и алчност за пари.

Върху паветата, да изгради асфалтови бабуни /легнали полицай/. Кмета много ги харесва.

Когато София е на последно място от европейските столици и то не по мнението на ''мрънкащите''българи какво има да се говори за некадърната в изпълнение на задачите си фандъчка ама много кадърна в лъжите манипулациите и кражбите.. Какъв дебил трябва да си да ти казват че си на последно място в Европа а ти да излизаш и да се самохвалиш колко си ''кадърна''