Неков: Бутиковата политика в образованието не води до никъде

Няма да разрешим проблемите в образованието с бутикова политика. Това заяви евродепутатът от БСП Момчил Неков.

Обратно в новината

Коментари - Неков: Бутиковата политика в образованието не води до никъде | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този някой си Неков едва ли е бил роден, когато в нашата си образователна система започна поголовното и методично разрушаване на нашето професионално образование и обучение. Закриваха се класически специалности, паралелки и цели доказани, отлично оборудвани техникуми. Уволняваха се и отиваха в небитието отлично подготвени преподаватели по учебна практика. "Директори"-печалбари разпродаваха безценни уреди и апарати от лабораториите, машини и съоръжения. И всичко това се извършваше пред погледите на всички "правителства" на безкрайния "преход". Дали другаря Неков знае да държи правилно чук, пила, ножовка? И умее ли да работи с тези инструменти? Предлагам др. Неков да създаде в родния си град едно ново професионално училище, да оборудва учебните работилници и лаборатории със съвременни машини, уреди и апарати, да набере необходимия квалифициран преподавателски екип. И да ни покани за неговото откриване. И да направи такава организация на работата, та след две-три години от това училище да излезат млади, образовани и обучени със съвършенни умения в работата с модерната съвременна техника. Такива кадри в момента производствените фирми в България, наши и от външни инвеститори ги търсят с фенер. Хайде да те видим др. Неков.

Не знаех, че на некадърната политика казват вече "бутикова" :)...Не трябва ли да е обратното?

Този момък какъв трудов стаж има? А педагогически ? Дано да няма никакъв, за да бъде достоен конкурент на Станишев . Поздрави на всички мамини синчета!

няма, но пък изпързаля тъпия червен електорат.. Влезе с 15 номер в листата на БСП и после отказа да преотстъпи мястото в европарламента което спечели. Добро дете :)))

Ето това е "да ти кацне птиченцето на рамото и .... да се изцвъка там обилно"! Това моченце попадна в Европарламента, поради някакво безумно недоразумение, сред и без това малограмотните избиратели на партията му. Сега, за да симулира някаква активност, младежът ръси безумия, като дъждовална машина върху засушен райграс! Ама ми е забавно да го чета - като поредния виц е :)

Какви политики, какви модернизации и реализации, бе въздухар? Ти селско училище със слети паралелки виждал си? На зима в класна стая влизал ли си? А във физкултурен салон, в училищна тоалетна? Колко струва един учебник по английски, например, знаеш ли? Учебника по Технологии за 7 клас чел ли си, че да ти паднат зъркелите? Питал ли си ученик от осми клас колко е 7 х 8 и виждал ли си го как мига и се мъчи да налучка отговора? Гимназист, който срича по- сложните думи и не може да състави едно елементарно изречение на български, знаеш ли какво е? Имаше някога образование в България, смешнико, вече няма. Край, капут, финито! Има имитация на такова в някакви зверилници, в които ученици и родители бият учители, директорка дава двора на училището под наем за снимане на гнусен чалга клип, в който ученичките си въртят задниците, дете убива друго в час , други пият и се друсат. И само тук -там последни мохикани като казанлъшкия учител Теодосий Теодосиев поддържат духа на знанието жив и създават златни медалисти - бъдеща гордост на най-престижните световни университети. Но те, уви, никога няма да се върнат в България.

Другарят Неков или по-известен като евродепутат 15-15

Ненкоооов! И всички подобни "специалисти" во главе с новоизмисления министър! Днес, след побоя с колове над учителя в Садово, отбелязваме края, финала, краха...на т.н. българска образователна система!!!!Отбелязваме края на т.н. български народ! Какво европредседателство, какви бутикови политики, какви рИформи са ви в тъпите продажни еврочутури нямам идея, но те нямат нищо общо с реалността, нямат нищо общо с интересите на бившата ни вече държавица!!! Бог да я прости България!!!!