Очаква ни мека зима

Въз основа на доминиращата циркулация през лятото, както и прогнозите на метеосайтовете, може да се очаква, че зимата, която предстои, ще бъде мека.

Обратно в новината

Коментари - Очаква ни мека зима | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е че сме приятели със САЩ , обещават мека зима ! Ако бяхме с Русия - сибирски студ ! Знае Бойко с кой да хване !

Това за успкоение че ще вдигаме цените на всичко ама пък по-малко ще ви трябва .... :) Хитринка Терминал(НО)

След 20 дни като завее от север, ще почнат да пишат - чака ни много студена зима

Това е добре, защото миналата зима четохме много новини за умрели българи и български семейства в къщите им от измръзване и глад, поради безпаричие да си купят дърва за огрев. Намерени вътре вкочанясали. Това да умреш от студ и глад е най-страшното. Затова нека да е мека зимата защото в провинцията хората едва оцеляват.

Нищо не познават , Да питат Толофикация ,от сега са приготвили сметките за СИБИРСКИ студ . Зимата може и да е Гореща , но с по скъпо парно !

Някой да те е карал да се връзваш към тях и да им ставаш абонат?!?! Сам си си виновен... Аз съм на дърва за огрев, цял живот съм бил на дърва и винаги ще си бъда само на дърва. Най-евтиното отопление, камина, домашен уют. И живея в къща. Никога няма да отида в блок-апартамент. По хубаво от къщата няма.

Изрод

1978 година комунистите ми бутнаха къщата построиха панелен блок докараха селяни за съседи и ме вкараха ме в Панелката с парно !

Олигофрен отиди в пещера и ще си на супер далавера. Е те хората отдавна излязоха от там , но ти може да се върнеш

сечете дръветатата и после се чудете - що няма да има сняг или пък защо е твърде топло зима/летоска?!? най-големият проблем са дръветата. температурата скача с 10-15-20 градуса лятото, на слънце, като се резне едно дръво! за неуките олигофрени, дръжа да отбележа, че значението на микро климата е ОГРОМНО и на базата на микроклимата, се променя и макроклимата... ама кво да ви обяснявам?!? вие сте ултра умни всете! гениални! и щото сте такива, натурално сте и скромни и карате 10-15 годишни МПС-та, в опит да не изпъквате с гениалността си... поздравявам ви за което! язе, от другата страна, съм тъпак и карам нова s класа и ме е еня за дръветата...

Ама прав си че си тъпак. С класа се возиш на задната седалка или ти неможеш щото там седи шефа?

ХААРПА работи, не се притеснявайте, зимата ще бъде мека... Абе, кравари, спрете го тоя ХААРП поне за малко, че много жега бе, до кога мислите да продължите лятото? До Рождество Христово ли, бе? Седнах днес да тренирам- то ад, братче- все едно правиш инхалации над тенджера с лайка...задух, мараня, няма въздух...Айде, че трябва да вдигам от лежанка, та дано да настигна татуираните , безмозъчни келеши с ръце- по 49,5 сантиметра, на които са закачили огромни часовници-будилници и с хилави, кльощаки, смешни , обръснати краченца.....

Друго меко, освен зимата да очакваме.

Ако зимата е мека, ще очакваме и по-хладно лято. Бъдещето ще покаже.

Нищо не познавате вие метеоролозите, питайте топлофикация и ще видите че това ще е най студената зима от 100 години насам и ще се отрази в януарските сметки, които ще са по-високи от миналогодишните.

Три месеца до "най-студената зима от 100 години насам". Всяка година едно и също.

Абе не знам дали ще е мека, като кестените цъфнаха повторно.

Значи американците, дето са на 3000 км от нас ще ни казват каква ще е зимата !? Ние метеоролози няма ме ли, иститут по метеорология към БАН нямаме ли ? Имаме, ама журналистите все към САЩ гледат, от там им идват парите.

Къде са се скрили в храстите тия американци на 3000км. От вас?

Я не дрънкай те глупости. Дългосрочните прогнози отдавна са числени. Тоест съвсем по законите на физиката. Друг е въпросът че числените прогнози имат проблем, наречен числена неустойчивост. Повече по темата не ви интересува

Е затва никви пенции нза вас, банаджиите- тъкмо се зарадва човек и вие- прас!- с науката по надеждите...

КАКВАТО РЕШАТ ТЕЗИ,КОИТО ДЪРЖАТ"ХААРП"!!! ТАКИВА МИ ТИ РАБОТИ...

Планетата се затопляаааа, Арктикът се топиииии...кеееефффф

Само като се сетя, че същото пишеше и миналата година по това време от този ''велик синоптик'', направо ми се плаче от смях. Тогава, заради пристрастия, подцени едни 5% за студена зима, сега те са повече, той отново ги игнорира. И не стига това, ама и сам си пише коментарите. Жалък трол, неудовлетворен от живота, който гледа само да провокира любителите на снега и зимата. Срам и позор е това същество за dir.bg, стигнахте дъното...

Ох, има Господ! Таман гадовете ни вдигнаха цената на газта с 30%, и Той вдигна температурите. Като си помислиш, никак не е зле- с тая скорост на поскъпване у нас, скоро ще станем на тропици. Да му мислят газопроизводитли и газотърговци. Р

Ох, дано!!! От една страна да е топличко, а от друга рекетьорите с неоправданите премии да гризат дървото :)

Малко са ни меките китки в България, сега и мека зима ни чака. :)

Джек Лондон често пише това в своите разкази за Клондайк : "Днес беше много топло, само тридесет градуса под нулата"

Мека сега, ама като дойдат сметките за ток, ще е най-студента зима от 100 г. насам.

Дългосрочната метеорологична прогноза силно ми прилича на астрология. Няма механизми да предвидиш на конкретно място какво ще бъде времето след няколко месеца. Миналата година като беше рекордно гореща в световен мащаб, а точно на Балканите имаше рекордни студове?! ... Едва ли някой го е предвидил това от предното лято. Т.е., че почти навсякъде освен на Балканите ще има рекорди нагоре и само на Балканите - надолу.

Като запука от средата на октомври сняг и януари стане -25 ще ви питам дали е мека зимата

Тогава ще кажат, че зимата ни е изненадала, защото е прекалено студена, такава зима не е имало от ... година и ще го "обяснят" с промяната на климата. Цялата работа е на вкус, а не според физиката.

Доколкото виждам от снимката, зимата ще бъде свежа, усмихната, топла и пълна с добри очаквания. Освен това ще пие чай.

през зимата ще вали сняг!

Като си такъв специалист, да те вземат да програмираш алгоритмите за прогнозите за Метео блу или Уиндити!!! Аман от нищо неразбиращи, но гледащи да блеснат с някаква "оригиналност" хора! Е, къде ще вали тоя сняг? И кога ще вали? Защото аз казвам, че в по-голямата част от Гърция няма да вали! И в Африка няма да вали, както и в цялото Южно полукълбо без Антарктика - там ще бъде лято - това е 100 % сигурно.

Началник

хеъ, умният. много е лесно да се пишат теа алгаритми, за който визираш! с ЕДИН ред решавам целото затопляне на климата! а именно: не режете дръветата! тава е...

Това са ми любимите "дългосрочни прогнози"! В края на лятото през 2016г.,пак беше така-очаква ни импотентна зима,т.е.,мека такава.Затова,през целият януари,по обяд беше слънчево и меко-скамо едни минус 10-12 гр.

Мека, мека, колко да е мека. По-мека от моя к... няма да е.

fall_out

То и преди две седмици имаше една глупава статия, че есента идва с пълна сила, ама като гледам тц....

ПСЕВДОМЕТЕОРОЛОГИЧНИ ПРОСТОТИИ...ЩЕ БЪДЕ МЕКО,АМА ДРУГО...

Да не и пипате вулвата ? Мека била?

Време за море

При много топло лято, каквото имахме с високи температури се очаква студена зима със сериозни ниски температури. За мека зима се спрягаше последната, но всички знаем колко сериозна беше. Предстоящата зима очаквам да е също сериозна.

Лъжи. Всички казваха, че зимата ще е много студена. И познаха. Не знам някой да е казвал, че ще е мека. Това са измислици.

Ако беше прочел поне статията щеше да забележиш, че там се признава провалът на прогнозите за последната зима - хората си казват, че са прогнозирали мека зима и не са познали. Та не знам кои са тия 'всички' дето са ти казали за студена зима.

Познава се по охлювите, ако са над земята през есента, значи зимата ще бъде мека, ако са се зарили дълбоко в почвата - тежка.

Симпатична информация, ще я запомня :)

И по индианците, колко дърва са насекли :):):)

А те пък питали синоптиците, които гледали, че индианците дърва събират.:-)

Йеееееееееееееееее :-)

Ха дано!

Очаква ни мека зима благодарение на управляващите от герб...Ама излезе люта , ония от БСП ще са виновни!

Нема дай лека, кат гледам топливото как трупат дърва и дигат цените....

Дано. Миналата година казаха, че ще бъде люа и познаха. Дано и сега познаят, че ще е мека.

Знаете ли и аз мразя студа, но от друга страна ми се иска да карам ски :). Чувствам се в раздвоение :) И предлагам да има сняг на всякъде, но в градовете да няма :) Ха ха ха, разбира се майтапя се. Не би имало съществено знчение каква точно е зимата, ако живеехме в нормална държава, в която има почистени пътища, прилични доходи, за да си плащаме сметките за отопление (все едно какво) и т.н. Поне аз така си мисля.