Бирата се завърна в Сирия с нова чешка пивоварна

Производството на бира в Сирия възкръсва с отварянето на нова пивоварна за 16 млн долара. Тя ще произвежда впечатляващите 15 млн. литра бира годишно.

Обратно в новината

Коментари - Бирата се завърна в Сирия с нова чешка пивоварна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хора пишете защото "тролчетата-професионалисти" ще цъфнат вече ваканцията свършва скоро

А сирийците в Европа кога ще се завърнат.

Най накрая нещо положително. Чрез светло пиво към светло бъдеще.

СЛАВА на братския Руски народ, избавил не един народ от робство, терористи и фашисти!! Да се пукате душманите, Българи и Руснаци са БРАТЯ!!!

аз ли се бъркам, или на тия религията им забраняваше да пият алкохол?или тая бира е безалкохолна?

Сирия бе светска държава. Но САЩ и запада упорите се опитваха да я дадат на джихадисти. След което щеше да следва геноци и избиване и поробяване на всички несунити. Някога там май работеха и българи.

дано освен бирата да има други причини, които да подсигурят нормалното бъдеще на тия хора, за да може да се върнат по родните си места!хем добре за тях, хем добре за нас!

Сред сирийците има и много християни, не всички са мюсюлмани

диктатора Aсад иска да напие народа ,че пак да го изберат.

олигофрен...Не съди за другите, по себе си..Това че ти се наливаш като свиня, не значи, че и другите го правят.

Хората си искат бирата, а не класовата борба.

Е, нищо не е случайно. "Бирата се завърна в Сирия" и то не каква да е, ами чешка, Братушките смачкаха ИДИЛ и: "Повече от 600хил. сирийци се връщат у дома, главно от Алепо: ООН", пише на сайта на френския ТВ канал Франс 24 ("More than 600,000 Syrians return home, mainly to Aleppo: UN", 14 August 2017 - 13H20).

Да си живи и здрави руснаците, които спасиха Асад и власат му, но чеченците от ИД ще се завърнат в Мамашисатн и ще си вилнеят там, а Путю ще съжалява, че командированите и финансирани от него бойци в ИД се завръщат!!! 50% от територията на Сирия все още не под власта на тиранина и скоро няма да бъде, което ще дразни руснаците, пък те за да си задържат протежето на власт ще трябва да плащат и то много и в пари и в човешки животи, иранците също!!!

Честито на сирийците! А в Либия, където демоНкрацията победи дали пият бира, как мислите, а????

Че и газ не могат да изнасят за Сирия. Всички строежи за 3ти път в Сирия почнаха да се печелят от европейски компании. Руснаците ще си останат с няколко самолета и калпави С400 дето 30 годишна томахавка не могат да засекат.

Шило

Е, как да ги засекат, като се губят нанякъде? Уж тръгват в една посока, в един момент 36 ги няма. От останалите, 20 се изсипват върху селата около целта...

Така ли казаха по ТАСС дето дори СС е лъжа?

Шиле....нали видя в Сърбия руската техника....в Ирак също. Е и?? Те една ютия не могат да направят, ти ми ги величаеш тука

Бате..............ти наистина си ПЪЛЕН ОЛИГОФРЕН!! КАКВА ГАЗ ЩЕ ИЗНАСЯТ ЗА Сирия руснаците ве малоумнико! Самите сирийци си имат нефтени и газови полета! За какъв чеп ще купуват руска газ, като имат собствена газ и петрол! Аман от неграмотни идиоти!

Ти верно си много тъп ако това си разбрал от поста :)))))

С-300/400 не са за ниски цели. Нито пък Пейтриътите. За това се ползват други оръжия. Там не е ясно какво е имало и кой го е контролирал. Летящи над повърхността ракети и Пейтриътите не могат да свалят. Има си минимална височина за този тип ракети.

Щом бирата е чешка е добра. Най-добрата! И щом Братушките са се захванали, скоро в Сирия ще се пие бира без страх от терористи, без Ислямска държава. Не знам обаче как ще се пие бира в Европа, щото както върви: "...Терористичните атаки с викове Аллах акбар се умножават в Европа ... малко повече от седмица след двойния атентат в Барцелона, в петък вечер бяха извършени едновременно два атентата. Единият в Брюксел, другият в Лондон...", писа вчера швейцарският Ле-з-Обсерватьор в публикация под заглавие "Два нови ислямистки атентата" ("Deux nouveaux attentats islamistes", le 29.08.2017, Les Observateurs), в която изрежда множество знайни и незнайни терористични актове на канените от баба Меркел и брюкселското пиянде ислямски джихадисти. И още в Les Observateurs: "Ислямизъм, когато данъкоплатците издържат палача си" ("Islamisme, quand les contribuables entretiennent leur bourreau", 23.08.2017). "Италия. Виченца: 74 млн. евро за прием на мигранти. В същото време държавата орязва помощите за италианците" ("Italie. Vicenza: 74 millions d'euros pour l'accueil des migrants. Pendant ce temps, l'état coupe les subventions aux Italiens", le 28.08.2017). "100 млрд. евро годишно за "мигрантите" в Германия" ("100 milliards d'euros par an consacrés aux "migrants" en Allemagne", 14.04.2017) е друго заглавие , където четем: "...Германският икономист Айке Хамер прецени наскоро, че що се отнася до парите, обречени от Германия за "мигрантите" разходите изобщо не са прозрачни. Официално разходите са около 50млрд евро годишно, но в действителност общата им стойност надхвърля 100 млрд евро годишно, като се крият разходи отвсякъде, чрез бюджетите на малките общини, чрез транспорт, пенсии, зравеопазване...".

Добре че братушките смазаха краварските Джихади Джота от ИДИЛ и Ал Кайда....Че за бира, според тяхното виждане на исляма, тия олигофренски краварски ислямски изроди режат ръце и глави!

Тя бирата ще се завърне в Сирия ами кога салама и кашкавала ще се завърнат в руските магазини ???

гаписа една простотия и се кефиш?

Шило

Е, то друг няма. Помпа за самочувствие.

че те, кога са били там? По времето на крепостничеството или по времето на сталин? Виж имало е три, четири периода, когато САЩ дават хуманитарни помощи на рашките и така те не умират от глад. Най-хубаво се вижда от картините на Айвазовски, когато бедните руснаци, с протегнати ръце, чакат по пристанищата американските кораби и веят американския флаг. Ама кой ти за знае за това?

насра ли се, коппеле?

Това са парадигми от миналия век и наистина трябва да си от дълбоката провинция, та да си вярваш. Ела в София.... виж какво има в магазините "Берьозка" и.....ще ти потекат лигите.

В Берьозките стоките са предимно от Германия, Украйна, Прибалтика и около 15 до 20% руски, предимно част ото водките, хайвера и гнусните пиби пушене с червата, от които ти се додрайфа!!!!

Странно е че сирийците говорят за долари а не рубли.

Те и за рубли говорят ама само като ходят до тоалетната. За търговия и инвестиции им трябват долари

аве руснаците ги освобождават и накрая ес и сащ си вкарват бизнеса там и путин с пръст в г.за хаххаа руските балъци, те и България така освободиха и после -чао! хаха баламурници велики

Дори не си разбрал, че сирийци вкарват бирата в Сирия, а в руските бази ще я пият. Американците само ще преглъщат на сухо, защото нямат нито бази, нито капитали. Междувпрочем .... арабите по начало така мразят американците, че никъде по арабския свят не смее да влезе американски инвеститор.

Следващата стъпка е завръщането на "Сирийците" в Родината им.....

Какво ми дреме за тия резани муджихидини, та ме занимавате с тях. Да си седят там, да си смърдят там, само насам да не припарват!!!

Ако не го знаете, бирата се бутилира с температура 4C, почти ледена, за да не се пени при бутилирането. Случвало ми се е да посещавам по работа някои от нашите пивоварни лятно време и е разкош да те почерпят в жегата с такава прясна и ледена бира, налята направо от бутилиращата линия. Предполагам, че в жегата на Сирия това удоволствие трябва да е нещо неописуемо. Радвам се, че Сирия се връща към светския живот и вероятно ще изпревари и Ердоганова Турция. Добре че Русия се намеси и не стана желаното от САЩ върховенство на исляма и шериата там.

ХААААААХАХАХАХААХА СМЕШНИК

Дай боже Сирия отново да стъпи на двата си крака.

Шиле....напиши в Гугъла "Iran before and after" и виж какъв е бил Иран преди СССР да подкрепи ислямската революция

.... напиши в Гугъл "Сирия преди и след войната" и ще видиш каква е истината.

Шило

Ами погледни и Ирак, какъв е бил преди Буш, Либия- преди Саркози. Какво ще кажеш за нивото на демокрация в Саудитска Арабия?

садам и кадафи, особено кадафи, за когото така искрено плачеш, изнуди България с медицинските сестри. Това болшевишката сган е много вредна за България. Ходи си в тайгата и величай путеф. България е европейска държава, стремяща се, както сега, така и след освобождението към западна Европа. Болшевишките гниди се познават лесно и по слабите им познания, както е в твоя случай. Аре къш към тайгата!

я ти погледни преди и след войната чехия, полша, унгРИЯ, БЪЛГАРИЯ...АВЕ ЩО ИМАШЕ РЕВОЛЮЦИИ В уНГАРИЯ И чЕХИЯ БЕ? аМИ БУНТВЕТЕ В ГЕРМАНИЯ ОТ 1951? щОТО Е БИЛА МН. ГОТ РУСКАТА ОКУПАЦИЯ..

Я ти погледни, там където е стъпил руския ботуш, какво е станало след него ??? Само мизерия и страдания е донесъл. Примери много. Всички съюзници на САЩ станаха икономически сили и всички съюзници (роби) на Раша се превърнаха в коптори

Тъп си като речен камък...:))

шилето е прост, като зелка. Той дори сАвеЦки не знае, камо ли английски. Четенето нито му е сила, нито му е хоби. Ама така за смех понякога е забавен.

Д.Г.Д

Той Шилето не е плосък, ами вдлъбнат чак.....същата куха лейка като ония шизофреник - Гурлив КГБеец (ония с ника "горд европеец")

когато бирата се появи в ирак елате и ми се обадете ... американската демокрация в ирак победи !!! XA XA XA

Благодарение на великата Рус, животът в Сирия се нормализира.

Нормализира се благодарение на западни инвестиции след като теРорусия го срина от двете страни... от редиците на ИД идващи тренирани от Сибир мюслита и безразборни бомбения с варели от 10км височина

Шило

Значи, запада инвестира в териториите, контролирани от санкционирания Асад? Интересно. Нещо на лицемерие ми прилича.

Една позитивна и обнадеждаваща новинка от Сирия да дойде .... хората ще имат биричка, а вие ...... пак за световния империализъм и комунизъм се джафкате.

Фамилия Асад идва на власт след преврат, подкрепен от СССР. Революцията в Иран идва на власт след покрепата на СССР. Допреди това Иран е бил като европейска страна. Комунизма в източна Европа идва след намесата на СССР.....Където се е намесил СССР(Раша), всичко се е превърнало в кошмар. Отиде да "освободи" Сирия и я срина до основи. В крайна сметка пак САЩ свършиха работата, като ВСВ, но Раша почва да си приписва заслуги....кой и вярва вече ???

Шило

Та, какво са свършили САЩ в Сирия?

Всичко, за което Раша отиде, но не можа да свърши....нали всеки ден висиш във форума...не четеш ли статиите или само драскаш под тях безсмислици

Този, обаче, не се бъзика!.... следователно....:)))))

Прочети малко история и тогава пиши глупости.

Нещо май си позабравил български. Това "Раша" на какъв език е?

На нормален, който цял свят разбира.....още Раша се знае като свинарника, колхоза, кенефа.....и други такива. Понял бляд ???

Да, демокрацията постепенно се завръща в Сирия, но това няма да стане преди диктатора и руските му ИД марионетки да бъдат унищожени: там продължават да бъдат избивани инакомислещите и хората с различна сексуална ориентация и терора взима връх над всеки демократичен порив

Шило

Кои са демократите там? Ал Кайда? Ал Нусра? Или останалите над 60 банди на семеен или племенен принцип?

Най-големите демократи там са умерените джихадисти според определението на леля Кица Клинтън. Те режат главите по-особено демократичен начин. Засрами се още това не си разбрал.

Не му скачайте, човекът вероятно иронизира. Ако допуснем, че е сериозен, допускането води до извод, ч е е прекомерно ТЪП. Толкова прекомерно, че на минутата ми издъхнал от остра умствена недостатъчност, т. е не би могъл да пише коментари поради факта на своята смърт. Следователно, бъзика се:)))

Обемът на търговията между Русия и Германия за първото полугодие на 2017 година е нараснало с една четвърт и достига почти 30 милиарда евро. През 2016 година бизнесът между двете страни се приближи едва след осмия месец. През периода от януари до юни 2017 година обемът на германския износ за Русия е нараснал до 12.7 милиарда евро (+26,3% спрямо предходната година). Това става ясно от документи на Източния комитет на немската икономика. "Икономическият подем в Русия и доброто търсене се отразяват добре на немските стоки и активизират германския внос в Русия", коментира данните шредседателят на Комитета Волфганг Бюхеле. Според Бюхеле, за цялата 2017 година износът на Германия в Русия може да нарасне с 20%. Това за сведение на простите български свине, които от всичко разбират и всичко им е ясно.

Ами подлоги като нашите властващи си забатачват търговските отношения с Русия заради някакви измислени санкции към нея за разлика от тези дето мислят за страните си:(((((

Коко , а я кажи колко е стокооборота между Германия и Полша ... а ? Към 37 млд ....а ?

Шило

Е, Сирия си остана светска държава. За съжаление на всички фенове на ИД, Ал Кайда и "уцелената", пардон, "умерената опозиция"

това е добре и дано така да бъде. Само ми е чудно, как се прави светска държава с диктатор убиец, м?

Шило

Кой го определи като такъв?

Шило

Созе, това наистина е добре. Да се усмирява тази държава, да си правят изборите и който спечели. Това, според мен им е пътя.

е как да се прави - както в Сащ и Русия ? И в още много от по-големите държави с демократичен диктатор..

СВЕТСКА АМА НЕ СЪВЕТСКА :)))) За това иска западни инвестиции :))))

сирийци, които са в ЕС правят инвестиции в Сирия. Да видим, какви инвестиции ще дойдат от русия, която бомбардираше, къде, каквото види.

Шило

Созе, а сега обясни защо са възможни и тези инвестиции. Що, до намесата на руснаците и победите на Асад, това беше невъзможно?

А няма ли да произвеждат нещо и от "освободителите" си.....примерно, руски квас и борщ ??? Като знаем какво направи Раша с тяхната инфраструктура, най-много да пуснат тоалетна хартия с лика на Путя

Шило

Докато дремчеш, другите заемат нишите. После, пак "световното положение" ще ти е виновно, че нямаш пари и до обществена тоалетна да отидеш.

Шиле.....вие комунастите сте тия, които все световното положение ви е виновно.....все евреите, американците, британците, марсианците.....все конспирации виждате а не виждате че сте мързеливи и некадърни. Мен не ме мисли за пари....аз взимат долари, не пикливи рубли като тебе

Чудесно! Остават само уискито, проституцията и наркотиците и демокрацията е готова. Евала на хамериканците!

Какви наркотици, каква проституция. Оня да не е луд да допусне руската мафия

Бирата се завърна в Сирия с нова чешка пивоварна Добре че бирата се завърна , а не фереджетата.

Русия руши, запада гради.

Ако Русия не се беше намесила запада нямаше да има гащи да строи там и както винаги едните гледат как да осигурят мира другите гледат как да трупат мангизи на техен гръб..

ХА ХА ХА ХА.... и ди вярваш :)))) Колко наивници.... Да беше чел поне новините и думите на каПутин да разбереш де от Сибир почва ИД....

В тубата клипчето е watch?v=pf8Fx7Ognrk

В Близкия изток се е произвеждала бира още преди хиляди години от асирийците. Най-древните фабрики за бира се намират в Ирак и Сирия. А потомствените производители, естествено, са християни. Доколкото подразбрах от статията, тия от Сирия са избягали в Чехия (забележете, НЕ Германия) след разгрома на Алепо.

Забележи... в гадна пропадаща Европа. Не при "освободителката" Русия.

400 000 сирийци получиха право да доведат и семействата си в меркеландия и да заживеят за сметка на европейците. Но без новината за бирата, гаврата не е толкова цветна.

Над 280 000 вече са в промишлеността, а още 250 000 свободни места са незаети за за 2017та година. И още ще вкара за да имат яка икономика. А ти бляд чакай копейки ....

Ама ти сериозно ли смяташ че арабелите ще работят в Германия и за германската икономика. Баси нещастника. Иди на околовръстното при майка си и сестрите си лузър ....

Запада почна с инвестициите и изкупуването на евтинийката.

Еееваляаа, еваля!)))

присъединяваме се към масата!)))

Слава Росии ! Единствено Путин, Асад и Русия успяха да изринат чумата, която запада пося в Сирия!

Това да се чува за Сирия, а не бомби и убийства на цивилни граждани ! Браво !

В ислямска държава? Това да не е шербет? Или гроздов сок, все още не ферментирал

Сирия е СВЕТСКА държава с преобладаващи ислямска и християнска религии, а ислямска държава е друга "загиваща бира"!!!

За съжаление вече няма християни. Всички са избити или принудени да напуснат. Цели села и градове с християнско население са заличени и просто ги няма. Същото се случи и в Ирак. Интересно защо никой не говори за това. Една от целите на тази война е тихомълком да се унищожат едни от най-старите християни там, които са си живели хиляди години. Единствените, които имат сметка от това са евреите. Управляваният от евреи САЩ запали тази, както и другите войни, а в Израел ни лук яли ни лук мирисали. Уж са им най-големи врагове, а един загинал израелец няма и нито едно нападение към териториите на Израел няма. Малко странна работа при условие, че уж са най-големи врагове. Някой да е чул ИД да отправя заплахи към Израел и САЩ.? Аз не съм.