”Граничният контрол не е панацея”

Подсигуряването на външните граници на ЕС няма да спре миграцията, предупреждава шефът на Фронтекс.

Обратно в новината

Коментари - ”Граничният контрол не е панацея” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Удобно са пропуснали да му зададат въпроса защо от Либийски води карат "спасените" в Италия, а не в Либия.

Явно местните туземци - европейците никой не ги пита! Сякаш ние нямаме проблеми, всичко ни идва даром и единствената ни цел е обслужването на орките от цялл свят! Трябвало да се решават проблемите им - тоест ние да ги решаваме, а те да се множат на воля! Баста!!!

Струва ми се има Три ОсновоПолагащи аспекта/направления : а. разглеждането на Исканията за Убежище да Се финализират ТамОткъдето СА Хората б. Контрол доНаноединица при Влизане В ЕС ... Особено на НЕевропейци и НЕподаници на ПартньорскиДържави в. Вътрешен за ЕС граничен контрол - Изцяло&Навсякъде ала Канада-САЩ .

Трябвало да се спасяват всички в открито море.Ааа, чий го търсят там по сто души в гумени лодки? Това да не им е Круиз? Я да си затворим границите и строг контрол. Който иска да им дава паспорти,да им дава. Ние сме малка държава и нямаме нужда от повече наематели. Всяка жаба да си знае гьолОТ.!

И от най-бърз прочит на статията става ясно, че основна задача на Фронтекс не е охрана на границите, а де факто "спасяването" на мигранти. Т.е. Фронтекс извършват ТРАФИК на мигранти в Европа. Корабите и пр., дадено на Италия, не са за охрана, а за извозване на орки към континента ни. Докога ще търпим това гнусно и нагло лицемерие!? Та шефът на Фронтекс с това интервю се е изплюл в лицата на обикновените евр. граждани. Ерго, мизерникът-предател е за СЪД! И да се проследят банковите му сметки, попълвани от финансовия мошеник Сорос!

Грешите. - въпросът е да НЕ стигат до Земя в Европа ...т.е. Всички Искания за Убежище да Се процедират ТамОткъдето СА Хората.

"Вие си говорете, но не вие вземате решенията." ви казва един среден чиновник в ЕС. РЪКОПЛЯСКАНЕ ГОСПОДА!!!

Не е лесно, но е необходимо. Шестотин човека на нашите граници е малко, но шест хиляди ще е ефективно. Ако всеки преминал и третиран грубо се връща, ще се откажат да минават. Со кротце и благо, но и с достатъчно кьотек.

Има няколко прости правила които да се спазват: - на територията на ЕС се влиза през официален контролно пропусквателен пункт с необходимите документи за това - виза и межднароден паспорт - сам олегално влезлите имат право да претендират за бежански статут - статут се дава ако кандидатстващото лице след една година сдаде успешно изпит за владеене на езика на държавата за която е подало заяваление за убежище и придобита поне една професионална квалификация - статута се отнема за ЕДНО умишлено нарушение на който и да е закон - изпитателен срок - 5 години - лицето придобива право на гражданство ако е работило и плащало данъци поне пет години Всички останали се третират като нарушители на държавната граница със съответните последствия - затвор и депортиране. Толкова ли е сложно за изпълнение????

Хе, че то на това "граничен контрол" ли му викате? Как се пази граница, ни демонстрираха македонците- това е граничен контрол, а не да им носят чантите и децата