Асад: Русия и Сирия пречат на западната хегемония в региона

Западът "се стреми да установи хегемония" над Близкия изток, но Сирия заедно с Русия "се противопоставят на тези опити".

Обратно в новината

Коментари - Асад: Русия и Сирия пречат на западната хегемония в региона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Умен човек! Браво! Сигурно е и християнин?...

Бо Бо

Тези, които някой определят за терористи най-често се оказват революционери - въпрос на гледна точка. А какво ще прави Асад в Сирия е работа на Сирийския народ. Тероризмът в Европа няма нищо общо с Хамас. Тероризмът в Европа е дело на създателите и покровителите на муджехидините, талибаните и последното им творение "Ислямска държава". Тероризмът в САЩ е дело на тези, които създадоха ИДИЛ. А тези, които създадоха ИДИЛ финансират и им продават оръжие.

Разбрахме те, тъпако - ти си от, онова окаяно, безродно племе зовящо себе си гордо "русофили"! За всички останали и Асад и Хамас са терористи и тирани!

Точно му го каза. Асад избива демократичните сили в Сирия. Те се бият за правото на свобода за всички. Асад въвежда исляма в Сирия

Бо Бо

Българино събуди се, СТОП на американското робство и на американската зависимост!

Да и Кадафито така се репчеше

И не само Кадафито и Садам се репчеше. Ама виж колко хубаво си живеят сега либийците и иракчаните, като ги няма Кадафито и Садам. Направо идилия.

Може и да се е репчел ама е говорил истината и тя е в своя блясък сега реално - разбита държава, обеднели и наплашени хора помнещи обаче какви е било при него и именно заради това са всички раздори подкрепяни от франция и сащ там - едните искат справедливостта да се върне другите искат раздорите да продължават защото за това им плащат..

Защо? Защото САЩ терорезират света и правят всичко не за другите а за себе си! Колко години сме вече под американско влияние невиждам положителни промени. Преди да кажете, че запада е добре, те винаги са били добре Франция, Германия, Англия- те винаги са били добре още преди 600 години. Сега ще кажете, че Русия ни е пречила досега, но в действителност по времето на соца България е била 10 пъти ПО- ДОБРЕ но сега се обърнаха нещата. Сега ще кажете, че сме били окупирани спор няма, но ние изгубихме ВТОРАТА СВЕТОВНА Запада спечели по НАЙ- ПОДЛИЯ ВЪЗМОЖЕН НАЧИН КАК ДА ОПРАВИШ НАЙ- ГОЛЯМАТА СТРАНА В СВЕТА С ПО- МАЛКО С 40 МИЛИОНА СМЯТАЙТЕ!!!

не виждал бил положителни промени. оди да правиш ножки.

Ножки правиш ти, щото ти е малка чопката, нормалните мъже, правим саби,ха ха ха.

Господин Асад е част от проблема с тероризма, той няма моралното право да се прави на герой. Хизубла е призната от почти целият свят за терористична отганизация и сега воюва за Асад. Защото за тях Асад е толкова скъп в допъление и "гвардейците на ислямската революция" от ИРАН са в същият кюп. Утре ИДИЛ няма да ги има обаче същите ще продължът да налагат шиитски ислям в светите земи и по света. В своята съшност те са едни и същи с ИДИЛ и целите им са същите.

За тези които слагат минуси да се замислят, утре благодарния Асад ще даде цялата си територия за бази на Хамас, за да се избиват с ножове и еклопозиви хора в Израиал. Същата тактика с ножовете се използва сега и Европа - делата и на едните и на другите са едни и същи.

Хората ти слагат минуси защото тези, които някой определят за терористи често се оказват революционери. Въпрос на гледна точка. Какво ще прави Асад в Сирия е работа на Сирийския народ. Тероризмът в Европа няма нищо общо с Хамас. Тероризмът в Европа е дело на създателите и покровителите на муджехидините, талибаните и последното им творение "Ислямска държава".

Хизбулла е призната за терористична организация САМО от наглосаксонската общност и прилежащите й колонии. От никакъв "почти цял свят" не е призната за такава. И си има свои интереси, които отстоява с оръжие - както западните глисти.

Сега каквото и да кажа няма да се разберем, нека да изчакаме и да видим.

Комуноиднорусофилистичните бетонирани в главите тролчета пак се мъчат да замърсят форума .

abasador

облечен, както винаги в перфектен костюм и с усмивка на лицето, това са невероятните снимки на военнопрестъпника Асад, през последните години. Най-важното за него е това, че не той а запада му е виновен за: избитите над 1 милион сирийци, за прогонените близо 5 милиона от родината...., за превърнатите в руини съвременни, стари исторически градове и архитектурни паметници на световната култура....! Всичко това направено с мълчеливото съгласие и заповеди на Асад е нищо повече от жестоко безумство! На какво се усмихва и радва този престъпник, не знам! Лек ден.

И КОЙ финансира ислямска държава, Асад ли? А КОЙ избиваше язиди, сирийски християни, шиити - Асад ли? А КОЙ изпрати военни съветници там? Кой продаваше петрол през Турция на западни рафинерии? КОЙ?? Асад ли????

Асад години наред е подръжал скрито шиитският тероризъм на Хизбула и сега си плаща явно за греховете като страда от сунитският тероризъм на ИДИЛ. "Каквото сееш това и жънеш".

abasador

виж какво, уважаеми, разбирам и виждам, че си "горд", но не и европеец! По начина на писане и мислене, приемам, че си по-скоро неандерталец, отколкото образован човек. Като се научиш да четеш правилно и да излагаш мнението си аргументирано .... тогава ме репликирай. Лек ден.

Защо Китай се оттегли от руската хегемония след Мао? Виетнам след като изгониха американците ? А какво да кажем за Куба и покойния вече Фидел и завоя който направи ? Защо Източния блок избра НАТО, а не Русия след 45 годишен съюз ? Защо...защо .. защо ? Колко щастлива ще бъде Сирия утре след руската победа над ИДИЛ ?

Глупости на търкалета. Никой от никъде не се е оттеглял. А в източния блок, западните говеда използваха платени подставени лица в политиката, за да пробутат членство в нато. И сега продължават да плащат на предатели.

Китай, Виетнам, Куба ?

Западните народи винажи са ограбвали народите по света. Португалци, нагличани, франсета, германци, холиганци - всички те са избили милиони хора и са грабили от над 50 държави повече от 300 години. Славянската общност не е имала никога колонии. Напротив, славяните винаги са се противопоставяли на западните нагли изроди и Асад е абсолютно прав.

Няма да изброявам руските колонии. Само благодаря на Бог, че ние не станахме такава.

Винаги може да се напише някоя глупост, но тя не променя ФАКТИТЕ.

А МАНГАЛИНО ПОМИЯРОВ ОТ ПАЧАВРВСТАН - САПУН ДА ТИ ИМА ИЛИ ВИКАШ АЗ САМ СЪМ САПУН

Ограбвали са, ама се махнаха от Хонг Конг, Макао, Сингапур и Аден преди това, както и от Бейрут и още много други държави. Само Русия окупира част от Украйна, Грузия и други плюс Сирия в последно време !

Окупирала е украйна? А има ли наложено колониално управление там? Окупирала е Грузия? А има ли наложено колониално правителство там? А в Сирия? А ти пи ли си хапчетата?

Трябва да си изключително ограничен човек за да пишеш такива глупости!

Селски Русия не може да окопира Окраина защото това си е Русия. Сащ са окупирали Калифорния и тексас

Пречат всъщност на краваро-ционистката сган крадлива!

... политически просяк, който чака да му пуснат нещо. Само че този просяк е заел трайно северната част на страната му и няма намерение да си ходи. Създава лагери, връща бежанците там и хич не му дреме за Башар, Иран, Хизбула, ИДИЛ - който там талибан се сетите.

И защо така нареченият "демократичен свят" не му налага снкции, за това, че е окупирал, забележете, окупирал, а на Русия, която не е окупирала, а присъединила след референдум Крим, се налагат санкции! А пък по въпросът за референдума-нека напомня, че Пуерторико стана американски щат след референдум?!

Много точно характеризира Асад опитите на евреите за хегемония. Евреина разбира само от бой. За това Асад до дупка евреите. В Северна Корея няма евреи и евреите от САЩ и Исраел се напикават само като Ким кихне. Вързан евреин, мирен свят.

Засега Израел го бие до дупка. Влиза със самолетите си, разрушава скалдовете на Хизбула, разположени на сирийски летища, и си ходи без последствия. Ролята на Асад е да изпраща хора и техника да разчистват руините.

Западът да има хегемония не само в Близкия Изток, ами и в Средния, Далечния, въобще из целия свят. Това е най-доброто за обикновените хора, но е лошо за туземните олигарси и деспоти.

Този дребен мошеник се вижда вече като лидер на арабските страни в региона.Той не може да си реши проблема в собствената стана и дори в столицата,където благодарение на него братоубийствата продължават.

Стоилчо ... ако си си заработил надницата, е време да удариш една ракия.

като ти брои копейките Путин иди да си купиш одиколон

А може и една чекия, за да му завехнат гнойните пъпки по лицето!

може и една чакия

сирийците бягат на ЗАПАД!

Не ги бъркай с Афганистанците.

че те и русские натам драпат!

Драпат драпат колко да драпат ходат по екскурзии имат пари купуват имоти а ти въшльо какво имаш във великата еврокочина?

драпат на баба ти внучетата...и последното ще остави на сигаанчетата ключа. Руснаците си имат държава, свободни и богати хора са, нямат нужда да бягат.

Браво ! ...- 'аргументацията' на Башар е АчикАчик кат на 'наште' и ДнешенКремъл. (Красата всреди Бегущих....первьiХ нет, ни отстающих...;-)

В Момента в който ДнешенКремъл си Признае - Това направление ЗА доставки Тръгва !, респ. ДнешенКремъл - Е Финансово 'мъртъв' .

Гледам негри,афганци,мароканци,иракчани ...Сирийцитеса малко.

момента когато Путин и Русия ще се измъкнат от Сирия/както Афганистан/ като пъзня от гащи и ще оставят марионетката си Асад на произвола на съдбата.

В Момента в който ДнешенКремъл си Признае - Това направление ЗА доставки Тръгва !, респ. ДнешенКремъл - Е Финансово 'мъртъв' .

Възможно...- ама то Всичко идва от Фундаменталното, Колега - Хората просто Продължават да бягат от у Нас !, и то като от Чума... ------ Си запазвам въпросите към Дир.бг.

Десетина години след като СССР напусна Афганистан, пратеници изпратиха ясно послание към своите създатели. От време на време към Европа прелита някоя телеграма ... Абе наближава.

столицата си Дамаск,заедно със руските ВКС не може да опази,а се перка .Последната новина е ,че е бомбандиран международния панаир в Дамаск и има четирима загинали и много ранени.Къде са руските оръжия-чудо дето прихващат безапелационно ракети ,а те падат или в посолството на Русия или в търговскити панаири.

Западът е пълен хегемон в близкият изток,докато Асад и Путин са изтощени ,очвидно,а и нямат капацитет и сила да се справят с опозицията,дори в предградията на Дамаск!Руската мощ и финанси потънаха в сирийската пустиня и съсипаха икономиката и финансите на Кремъл,който практически се оказва най-губещ от конфликта!

Звучи. ...а Привидното мълчание/бездействие на Вениамин - значи че иде Нещо Рязко&Тотално.

Освен Смърт и Евентуален потенциал за Минаване на горивопревоз - друго Днес в Сирия просто Няма.

За да разбереш как се чувстват лудите в съответното заведение, трябва да попрочетеш един форум като този. Наполеон разказва на Александър Македонски проблемите си, а той дори да кима разбиращо мрънка за своите. Някои си пречат и се псуват, но само теоретично има спор.

Добра диагноза :) Друг интересен пример е "диалогът" по долу между един Дървосекач и същото лице като "Woodcutter". Жегата доста му се е отразила...

Дискретно : - вудкътъра - вероятно е Поредното Целево влудване на тов. Многоименясников.

Възможно...- ама то Всичко идва от Фундаменталното, Колега - Хората просто Продължават да бягат от у Нас !, и то като от Чума... ------ Си запазвам въпросите към Дир.бг.

МаматаВи разкатава тоя пустиЗапад, Шмок Задунайшкин ... ...пък И продължавате !

...и 'наште' 'умни' задунайци, нъл Са ВсеСъщите 'всезнайци' --> Пак се запрескундяха кат отгърмяни зайци .

...и Тези 'хора' - СА Локалните 'шишковци' и техните Отколешни ЯсноКои.

Къде сте козяци и козички? Само с един луд дърводраскач ли останахте? И още некъв слабоумен с променливо име? Къде са другите, да не спряха грантовете?

Спестили са някой кинт за слънчака...

виновни на Асад.То от пет години се води ожесточена гражданска война в коята повече от половината сирийци са срещу диктатора Асад,а той се хвана за сламката,като "покани" Русия да го спаси от народния гняв.А руснаците както и в други части на света имат своите "жизнено важни национални интереси",най-вече за газовите и петролните тръби и трасета.А стига този диктатор Асад е дрънкал глупости.А дрънкащите постоянно оръжие,все ново и унищожително,уникално вече се опитлаха в тази война от пет години насам,както във Афганистан.Пет години война,а снаряди и ракети се взривяват в или близко до руското посолство в Дамаск.

Виновни са, още преди 5 години трябваше да му спретнат едно атентатче, и да го пратят на небето, дето с нетърпение го чакат 72 голи руски девственици!

а защо не на теб атентат? с кво си по-добър? М?

На територията на Сирия от хилядолетия съжителстват различни етноси, нации и религии. За толкова години там не е избухвал спор, които да доведе до подобни последици. Следователно, някой го е предизвикал. Кой и защо? - сети се сам.

Светът е станало като България през "ранната демокрацията". Отвааряш магазин и "застрахователите" идват да те пазят срещу по-голямата част от печалбата. И няма "неискам застраховка", иначе нямаш магазин.

И тази война е заради алчност. Можем да покажем условно добрите или поне тези, които са по-близо до международното право, но чисти души в нея няма.

Западът е вече дълбоко изпържен в собствен сос - с безплатна промоция чалмалии с бусове по ЕС. Спрете коментарите. Game оver!

Ми то затова Запада се осъзна, че Путята им праща чалмалии и затова с яки санкции почна да го шиба през гащите!

МаматаВи разкатава тоя пустиЗапад, Шмок Задунайшкин ... ...пък И продължавате !

САМО КОЛКО КРАТНО И ЯСНО Е ОБЯСНИЛ ЧОВЕКА, ЕДНА ЦЯЛА ПРЕСТЪПНА ПОЛИТИКА. НО ВЪПРОСА МИ МИ Е ДРУГ? МОЖЕ ЛИ НАКОЙ ПО ПРОСВЕТЕН ХРАНЕНИК НА ЗАПАДА ДА ИЗЧИСЛИ, АКО НЕ БЯХА ТИЯ ВОЙНИ, КОЛКО МИЛИАРДА ДОЛАРА ДА Е СПЕЧЕЛИЛА БЪЛГАРИЯ ОТ ТЪРГОВИЯТА С ЛИБИЯ, ИРАК И СИРИЯ? И ЗАЩО ТОЧНО НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ КАДАФИ, АСАД И САДАМ СА ТИРАТНИ, А В ОСТАНАЛИТЕ СТРАНИ ОТ ТОЗИ РАЙОН СА ДЕМОКРАТИ? НЕЩО НЕ ПРОУМЯВАМ.

Кхадафи, Садам и Башар ?! - Е, ако Имате предвид че СА на 'наште' - Парекселанс ! ...и което Еднозначно определя Накъде Са Вси'наште'.

Mного, Tъпо коментарче!!;) ZERO си, как да ти го напиша на Mаймунски??;))

...спОко, Шмоко ! -> Н'Ви съ впичатуавъм ут писЬмоту

Хипотеза : - а какво ако Израел каже 'Бонго !' , т.е. Стъпи В Латакия ...откъдето И Се осигури газо/гориво/танкеро Преноса ?! ...т.е. Се ли спихва Тотално 'потенциалът' на Сирия ?

тя тая е така яж боб и пърди

?!

Тъпо го каза.Явно не си умен.

колеги маи е време да сравним резултатите !!!!стана ясно че асад си остава кравите са аут нефт нема и нема да има катарски газ също така че това е башар сие прав за това че сирия сие сирия и рано или късно копита там нема да има !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Освен Смърт и Евентуален потенциал за Минаване на горивопревоз - друго Днес в Сирия просто Няма.

много си тъп, колкото и заглавия на книги да си изчел:)

Нямат свършване червеногъзите пишман диктатори

Питат ме Нещо ДобриПриятели - та Бихте ли Помогнали, Колеги ? ...тоя 'нашия' Многоименясников : - Висок 'наш' ? , т.е. Яко се нерви че Е на пангара - Ченге ? .. Високо или Квартално ? ...съобразно методиките-му - Енторазреден остатък из еНска махала с Подчертан СтокхолмскиСиндром към 'предишния' режим у Нас ? ------ Отчитат Систематичното-му много'появяване'. ...което говори за Немалко Налични ресурси, от технически до финансови.

Това, небостанските сили ли ти го сведоха, цървулане?

Aбе, защо пишеш на маймунски? Tука, е за хора не за добиTък!!;)

"Цената на съпротивата е по-малка от цената на капитулацията" Историята ще го запомни с тези думи! За това сирийци ще има а българите ще се затрият удавени в цигания и "ценности"

Пресно, пресно от мейл.ру, "терористи обстреляха с миномети и артилерия международна промишлена изложба в ДАМАСК" Пита се след 3 години яки руски бомбардировки, кво правят "терористи" с миномети и артилерия в предградията на столицата Дамаск? Все едно, "Центърът на София беше обстрелян с артилерия от недоволни жители на Бояна или Драгалевци"!

ами в барселона какво правят тези а ?????

Корида, чувал ли си за такова нещо! От 2000 години насам я правят!

Какво правят ли, ами гърчат се като за последно. Както и вие платените протестъри, предполагам?

Въпросът не е какво правят в Дамаск, а какво ще направят в Европа? И не е ли вече време Европейците да се събудят?

Центърът на София не беше обстрелян от Бояна и Драгалевци, а засрелян от Банкя!

Как неистово квичат на умряло БГ краварските подлоги, Боже! Прибери си вересиите, моля те!!!

квичат колега квичат яслата е празна !!!!!!!!!!!!!!!!11

Яслата празна, ама сиренце на корем! Тва не ти е да мааш цяла година руска картошка!

Реват подлогите на Путлер, краварските си лочат Ускито!

Мамата им разцъкват мужиците в Сирия! То затова и Западът подхвана Покрайната ! АМА КАКВО могат да направят циганя на Ръшата ,пък било то и постсъветски?..!

за да стане ясно за какво става на въпрос !!!!жена ми е асириика бил съм в сирия и тогава и сега знам за какво става на въпрос ане медиини изгъзици от рода cnn доичевеле или тасс !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

асирия и сирия са различни неща :)

Nikolai Vasilev

това е народност и днес я има там

"Горко на победените!" Асад и сирийците са осъзнали тази максима и не позволиха тя да се случи в дома им. Ако не бяха убедени, досега сирийските войници щяха да са в противниковия лагер, никой не ги е карал насила да воюват за каузата. И нали не забравяте, че Сирия притежава немалки залежи на горива? Та какви тръби за газ от Катар през Сирия, какви 5 лева. Протестърската пропаганда за няколко цента просто не върши работа - Сирия ще си продава нейните си горива, другите да се оправят, както могат. Сирийците имат достатъчно акъл кой какво свърши в държавата им, протестърсите мнения някак си не са на място, всеки да си гледа къщичката. когато някой се загрижи прекалено за твоята къщичка и за твоя петрол, не е доброжелател, тъй да знаете сирийците го знаят, и го показват.

Сирийците имат достатъчно акъл, повече от половината вече напуснаха Сирия, от 13 милиона бежанци 2 броя са се установили в Русия!

посерко аз сум изчел повече книги от сумата на косите ти идиот !!!!!!!!!!1заполитика неми говори слаб си като 0 пресечена !!!!!!!!!!!!!!!!!1

без обиди и нападки в сирия живеят асириици та кои са те ?????

Живееха, половината вече са аут! Още 2 години и жив сириец няма да видиш там!

Nikolai Vasilev

виждам го всеки ден до мене спи асириика е !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nikolai Vasilev

тим ти припомня асирииците са православни ане резани !!!!!!!!!!!!!!!!!1111

тия са от твоите братя дето ги има в изобилие, от Шекера:)

Асад не го бяха цитирали 6 години. Сега изведнъж го цитират с критика на запада. Интересничко.

Има изцепка в Дамаск. ...а и Започващото виа ЗаконаМагнитски (реф. КТБ) - Неминуемо отива към ВТБ&ДнешенКремъл.

Bиж ся, "дървенразбирачо", само ти си мислиш, че си много инфо. и многознаеш!! Mного си далеч, от истинските неща!! Oсвен, да пишеш за разни маймунски танци като "двустъпковата" и.т.н, друго не можеш!! Hе се напъвай, интелектът ти е ZERO!!;))

За ситуацията в Сирия накратко може да се каже следното: Един Държавник отказа на едни "хора" да даде да му разграбят Държавата. "Тези хора" обаче не обичат да им се отказва. Ето защо "тези хора" след като разбраха, че няма да им разрешат да ограбят поредната Държава. Решиха да я разрушат. Така както направиха и с другите, които не се съгласиха да ги ограбват. Проблем на "тези хора" е в това, че ако престанат да ограбват, ще престанат да съществуват.

браво соросите в чувала !!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Както ги оплювате яко соросите, изглежда, че те са върли комунисти! Правилно, империалическите Ротшилдовци трябва да ги оплюват! Иначе им е спукана работата и на тях и на Цар Долар!

...и Тези 'хора' - СА Локалните 'шишковци' и техните Отколешни ЯсноКои.

я тоя открива топлата вода

само, тепърва ще открие че не е вечен както и сатрапа от КГБ:)

задависе твоят сорос че му ритнаха канчето !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

дати припомя ли че когато петър велики се озова до сирииският бряг когато мункито изкаше да нападне се даде назад ама веднага че яслата немаше да издържи а !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Това ,че "цената на съпротивата е по-малка от цената на капитулацията " ние ще го разберем по-късно...разбира се ,ако изобщо остане някой ,който да плаща...това ще ни остане като утешение!"Няма да платим,няма да платим/"Дарио Фо/...

Абсолютно !

абе посерко ти да неси учил в изгорелото а >>>>кои направи изтока такава развалина асад ли или буш с мънки мен!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

поредният ?????абе яслата празна ли е че сте така загрижени за асад ане за бг!!!!!!!!!!!!!!!!

тук в България е същата работа, балансираме между 3-4 велики сили и има опасност да захапем дървения под

Говори като всеки диктатор, вкопчил се във властта със зъби и нокти. Ако ще и над пустиня да е, важното е да властва.

не бе тои ще овори бузи и ще чака баи сам наму го н.....и с мекият пищoв а ?????докато има корав и прав редовои иванов !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

по голем дебил може само да има в бг !!!!!!!!!!!!!1

напълно Ви подкрепям !

добре е да има баланс, не може да е всичко за америка, както не може и всичко да е за русия

Е, те тва е! Всеки с наговото си пийнье !..?