Яйчен прах с фипронил откриха и у нас

В България е получена нотификация за една партида яйчен прах с наличие на фипронил, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите.

Обратно в новината

Коментари - Яйчен прах с фипронил откриха и у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За какво получават заплати българските кретенски контролни органи? Да им кажат от чужбина какво ядем?

Да се забрани вноса на подобни продукти от фалшивите по правило заводи на Западна Европа.Хората там отдавна ядат пластмаса и отрови,а сега видяха възможност да тровят и нас.Това идеално съвпада и с политиката на геноцид на ЕК над българите и прокарвана от гербавите национални изменници.

Нашите не са по-различни

Кво ревете бе, мизерници? Собствените ви производители, родните, българските!! да не би да не ви тровят по същия начин? Гледали ли сте скоро етикетите на прехвалените ви български храни? Знаете ли защо се внася яйчен прах, а не се използват български яйца? Това е защото бълхарските производители предпочитат евтини, а не качествени суровини за любимите ви бълхарски стоки! И това се случва заради вас, дето купувате козунаци от Италия с трайност по няколко месеца, например! Или етиопски фъстъци и египетски картофи и китайски чесън и турски домати! Вие ги купувате! Така че не се притеснявайте! Вие така и така не четете етикетите, няма и да забележите! Родните ви производители отдавна са надминали химията в тия 500 кила яйчен прах, ама вие сте овци заспали и скачате да блеете само като чуете ЕС, щото си вярвате, че българските производители милеят за вас и ви хранят качествено и здравословно!

По себе си ли съдиш за четенето на етикетите?

Знаем, че ни тровят от години! Какво да пожелаем на либерастите!? Кой го допуска, Кой, Кой!?

Официално съобщиха за 300 000 заразени животни.Всяка кокошка снася на 3 дена 2 яйца(минимум).Или на ден 200к заразени яйца.Умножаваме по 60 дена и получавате приблизително вредните яйца.

Те ви сега двойни стандарти при храните :)))) Който е одил на запад знае (е не иска да си го признае) че се ядат "лай...на" там. Обаче като се върне в България и апне от прасето и агнето на баба и дядо и лъзне една нашенска ракийка и вино е горд българин. То и живота на запад е едно голямо "лай....о" ама пак не искаме да си го признаем затова сами си осираме райското кътче тук и одим на запад да папаме.... техните лай.... :(

ес!!!!!!!!!!! това е навсякуде !!!!!!!!!!!!!!!!!!1111

Бла бла...вече сме ги хапнали яйчицата...

Сега започват промоциите на майонезите по веригите Същото стана и с урановите Каменица Астика и Старопрамен

Ас пак пия само каменитса

А, забеляза ли че са снимали яйца, а не яйчен прах. При комунизма поне го нямаше това подвеждащо лицемерие. Иначе яйчния прах отдавна е отишъл в Мурите и Морените и както казваш всичко е на промоция. Наздраве!

Фипронила е забранен за използване при продуктивни животни.За борба с т.нар. ,,червен акар" по кокошките има други,разрешени продукти и то такива,които не съдържат химически отрови.Лошото,е,че акара привиква бързо на всички химии,с които се обработва.В Холандия птицевъдите наемат външни фирми,които са специализирана в почистването и дезинфекцията на сградите.И именно тарикатите от тези външни фирми са добавили в оргиналният препарат,който е на растителна основа и има репелентно действие фипронил.За да има фипронил в яйцата,това означава,че са обработвани чрез напръскване не само клетките,а и самите птици,а даже и фуража в хранилните линии.За разлика от България,в Холандия самите производители много рядко си продават яйцата директно на потребителите.Яйцата обикновено заминават на палета в голяма пакетираша станция,която изкупува яйца от много производители,там се опаковат яйцата в потребителски опаковки и заминават за пазара.Част от яйцата директно се преработват на яйчен меланж и яйчен прах.А Белгия е най-големия преработвател на кокоше месо.Кокошките се изкупуват живи,колят се ,варят се обезкостяват се ,месото се лиофилизира и идва при нас като ,,пилешки Маги малки тайни" и прочее буламачи. В България не се внасят яйца от Холандия,а само от Полша и понякога от Румъния.Най-правилният ход на БАБХ беше превантивно да забранят вноса на яйца и яични продукти от засегнатите страни веднага след като избухна скандала.В интерес на истината фипронила в яйчният прах би трябвало да бъде в доста по-висока концентрация от самите яйца,от които е произведен..ако разбира се е произведен само от замърсени яйца.

винаги съм казвал, че холандита и белгията требе да се потопят! а знаете ли ли кви са животинските ферми там, а? ха ха ха! да ви сладко! а това че ша пукнете си е ваш проблем! ха ха ха!

no shit? notifikacijata send-nata li beshe ili receive-nata? DGD redaktora

Тая Агенция по храните трябва да се закрие. Там нищо не работят, само текат едни заплати. Аз от големите вериги не пазарувам - имам някакво отвращение към тях. Обикалям си пазарите, имам си две баби, да са живи и здрави. Едната произвежда моркови и картофи, а другата прави от нейни домати най-вкусната лютеница. Ям риба и много малко пилешко. Дори и замразената скумрия е по-полезна от всякакви меса. Колбаси не ям. И хич не ми дреме кой какво внася.

Нашия вход имаме имунитет една наша комшийка дошла от ямболските села пуска един списък кой иска да пръскат общите части за хлебарки. На списъка се записват две баби разбрали не разбрали и организаторката. Идва фирма и напръсква навсякъде за 100лв.

не са го 'открили' - германците са ни съобщили че има и при нас

ха ха ха! а у францията са изтеглили още отровни храни, вкл и сладкиши!!! да ви е сладка брукселската отрова!!!! А....Ний у малата решихме единодушно да построим ново движение: "Угоби Европа, Спаси Азия!" Целта на движението е да се изтръгне от континента и да се затрие туй раково образование , наречено "Европа" и да се направим щастлив континент от Атлантика до Тихия Океан! А на здраве за новия стар континент Азия, без тумора Европа!

Крум Зарков ти ли си ?

днес научихме за фипронил, а какво ли има още, което не знаем! какво ли в момента консумираме и дали ще разберем някога колко е токсично или че не е! Всъщност единственото бързо решение, освен подбор на храната си, е да се яде по-малко, полезно е и за наднорменото тегло.

Още преди дни казах: Да не се бърза с изявления от рода, че у нас няма от заразените яйца, а да се проверят производните от яйца. Междувременно в една селска махала(селото е от благоденстващите) починаха двама млади мъже(Бог да ги прости) - единият едва навършил 60, а другият ненавършил 30! Каква ли е причината... можем ли да си дадем отговор на този въпрос?! Аз за себе си имам и той никак не е приятен за управляващата ни паплач от 89-та година насам.

Чернобил

Яйченият прах с фипронил може да се ползва за ефикасно средство за борба с хлебарките...Ръсиш навсякъде и забравяш за хлебарки за 10 години..

към Пешо как после ще ядем хлебарките, Пешо? те ще са станали токсични ....!

В България се отвратих и погнусих от качеството на скъпата храна, която се предлага в магазините. Саламите са направени от всякакъв боклук, но не и месо, Телешкия салам е направен от пилешки дреболии, свински кожкчки, сланина и нишесте, луканките са пълен фалш, както и сиренето, кашкавала, киселото мляко, и... какво ли не.. допускането на такива менте храни до пазара говори, че държавата е опънала чадър над измамниците " бизнесмени".

Добро утроо!? Вие сега ли се събуждате ;)Чадъра над нас капиталистите е много дебел и голям. И не само за храните, пътищата, данъците, цената на работната ръка, всичко е в наша полза. Няма по могъщо нещо от парите. Нещастници вие сте една работна ръка, материал. Говорете колкото си искате.

Знам,че Германците не искат да ни Отровят защото ни чакат да им работиме като Хора секънд хенд,Но за мен е Унизително в Големите вериги да ни Предлагат Опашките на техните Колбаси.Отваряш опаковка на Линд от "Германия" и дирикетно в Кофата,Четеш Модифицирано Царевично нишесте и То за Кофата....всичко за кофата,като,че ли ни е ударила Светкавица и сме умрели.

А, че тая същата агенция до вчера ни уверяваше, че няма опасност за нас! Дали в понеделник няма да се окаже, че и яйца от въпросните има у нас ?

Цитат: "Пратката е с произход Германия. " Германците не са това, което бяха, вече... Сега са най-големите мошеници, ние от тях можем само да се учим, едва ли ще ги стихнем...

към ДДРОНег тук се оля : "сега са най-големите мошеници", това не е вярно, германците не са мошеници, но така се получава, защото има много заселили се чужденци, турци най-вече, и точно такива, слагат лош "етикет" на германското качество! Един най-обикновен пример: германия знае за българия чрез циганите.

На всеки 30 години Германия трябва да се бомбардира /т.е. демократизира/ и винаги има защо. Всички злини за Европа са от Турция или Германия!

Не са измамници ли? "Чудовищни измами" и "петно върху имиджа" - скандалът с германския автомобилен картел се разраства - Дойче веле

И нашите не са много цвете за мирисане, върви да видиш от какви домати се прави лютеницата например, повече няма да намиришеш лютеница. Иначе онез на запад поне имат оборудвани лаборатории и правят изследвания. На фермерите които отглеждат кокошките изобщо не им пука, че ще натровят хората, даже в бг действителността ще бутнат малко пари на контролните органи и всичко ще си е по мед и масло.

Сега не мога да разбера кой е по-големия тъпак - Агенцията по храните или вие, журналистите от дира! Какъв яйчен прах да се появи в търговската мрежа бе, умници! Той се използва за сладкарското производство, къде го търсят въобще?!? Сигурно вече е направен на бисквитки и вафлички.

А,после ми говорете Соросоидни ниедни,че нямало план РАН-ЪТ,който гласи да се затрие българският народ като нация,да ви еба и този измислен Е.С,и НАТО,преди при ТАТО,си бяхме стотици пъти по добре,имаше занимания игри,най вече през зимата имаше сняк по няколко месеца без да се разтапя,всичко беше безплатно,училище,градски транспорт,и през ваканцията ги водеха учениците безплатно на Море,аз лично съм бил така,във едно спортно училище в София,имаше Селско Стопанство,производители на истинска ЕКО продукция,без корупционните стелки стс Опществени поръчки,и пари от евро фондове,това всичко което сега го взимат,на някой-народа ще му излезе през гъза,Къде си Тато да видиш какво ни прави твоят прост Бодигард,както е тръгнал ще затрие България като нация,само заради спобственото му голямо ЕГО,заради тези тъпи и некачествени Магистрали,дестски градини,училищта,и спортни зали,които се строят от някакви си черни мангасари,уж строители,пример Тато,ако можеш за секунди да видиш какво са направили със цариградското шосе,ще се обърнеш във гроба,като се има предвид,че само през две три години се прави нов ремонт на асфалта,едно време като се строеше се правеше за 50г и напред,има още села и градове със построени пътища от твое време,и асфалта не е мръднал,но сега как да стане това,като асфалта сигурно му слагат пясък и вар,за нищо не става,и за тези които си мислят че ще забогатея хитретци бързо,със тези некачествени ремонти,парите няма да си ги занесат на онзи свят,светла ти памет Тато,Българският народ,никога няма да те забрави!!!Нека плюенето Соросоиди ниедни-Приятели за България-започне СЕГА:)ТАТО Е НАЙ ВЕЛИК ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА,НАРОДА ПОМНИ ТОВА!КОЙ КОЙ ЗАКРИ И ПРИВАТИЗИРА ВЪВ ПЕРНИК ЗАВОДА ЗА ЯБЪЛКИ,КОЙТО НА ВРЕМЕТО Е РАБОТИЛ НА ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА.

Пише се "сняГ" неграмотнико..За безумния ти пост нямам думи. Можеше поне като гърците да сме без Т.Живков и кликата му,наложена ни отвън.

Тоя е олигофрен като Крум Зарков

Като бяхте много добре при правешкия изрод,защо не го оставихте да ви управлява пожизнено,а го махнахте и сложихте пазвантина му-банкянския изрод.Защото вие,конунистическите плебеи го махнахте! М?

Баш 5 беше стигнало при чейндж бюрата, иначе в централния курс БНБ, не се е качвало наистина над 3, ако имаш напредвид това.

европата няма да миряса докато не ни изтрепе! белгията иска нов рекорд по геноцид! 95% от популацията у нас вече е отровена и зомбирана! няма прокуратура няма полиция няма съд няма джурналя ... няма ли най-после някой да освободи балканите от европата, а? та ако ще да са извънземните! вън европата от балканите! всички политици и вносители на храни да се разстелят по два пъти!!!

Явно си малък и не знаеш, че при Социализъма ядяхме кренвирши от тоалетна хартия и какви ли не още боклуци и тогава ли европата ни беше виновна. Явно са били много хранителни та са се родили такива интелекти като тебе !

Дотук разбрахме: 1. БАБХ няма система за контрол на движението на пратки храни от внос. Ако имаше, щеше сама да намери рисковите. 2. БАБХ няма ни един лабораторен анализ на пратки от рискови страни, вече известни от вестниците. Та новини с Бг и яйца отровни моля само свързани с 1 и 2. Стандартната боклукчийска дейност изхвърляне не е чак толкоз интересна.

И че не трябва да им вярваме, когато обявяват, че всичко е наред в България. Затова и независимите организации, когато изследват хранителни продукти, ги изпращат в Германия. Преди няколко дена ни обясняваха, как България не е засегната от проблема,а сега изведнъж се оказва, че вече сме изконсумирали отровата.

И мен най-много ме възмути фактът, че БАБХ получили нотификация за получена в БГ пратка със заразени продукти. Ако не бяха получили нотификация, щяха да продължават да твърдят че само ние нямаме заразени яйца. Излиза, че БАБХ работят добре платена пощенска кутия.

3а това, ни преха в EC-то!! 3атворете си производството,индустрията и селското стопанство, Hие, ще ви внасяме всичко!! Aма, ние нямаме пари, за да ви плащаме! Hищо, ще ви даваме кредити, милиарди!! Tова е !! Xубава врътка, и сме в EC-то!! Bечен роб, с никаква собственност и борчове до шия!!

Самата истина+++++++++++

Споко, бе! Сега се гласят каквото е останало непродадено и неконцесионирано да го предложат на Китай. Ако направят и някакви заводи ще станем китайски роби.

Умерено токсичния инсектицид фипронил,който е на БГ пазара,не е опасен за здравето на хората.Как можете изобщо да допуснете,че ще ни вкарат в милата родна страна такъв продукт.Яжте,пийте и дишайте спокойно.

Не усещате ли,че на фона на парите и глобалните капитали сте опитни мишлета.Колкото и значими да сте, колкото и пари да имате, вие сте едно нищо.

Нека да се радваме на братската обич на западняците.....за пореден път....колко ли трябва да се доказват ...(милите западняци) че мноооого ни обичат ...и ни имат за равни с тях.....безпределна е обичта им...бравус.....днес яйца на прах....утре ...ние на прах.....докато им освободим терена!!!

Искате луксозни опаковки от ЕС, тогава яжте и трайте

.....с произход германия. Представете си ние да изнесем такова нещо към германия. Ще ни таковат таковата от доклади и глоби.

Абе ние що сиганин им изнесохме. Може да е българска фирма там, но с произход Германия.

Споко народе, нашите юначни соросоиди са готови да изядат не 500 кг, а 500 тона еврофъшкии, само и само да докажат, че това са най-сладките фъшкии на света!

А проблема с тефлоновото производство? То на какъв етап е, щото някакъв си хербицид, не се води толкова отровен, колкото тигана.... Да - можеш да се оакаш или да оповръщаш от хербицида, но какво значи тук, някакво си разстройство пред опасността да се удървиш завинаги.

Журналяги, вашта мама скапана! Напишете имената на продуктите и фирмите!

Аз разбрах, че нямаше да хванем бълхи и кърлежи, обаче, след, като са го спрели, ще почнем да хващаме! Е, хубава работа!?

Не ни е страх от фипронила!

Дали ще се мре от поредният атентат на площада-майдан, или от храни пълни с отрова е все едно! Свиквайте! Ни казват от новия световен ред на евроатлантизма на комсомола. Глобализаторите нямат спирачки!

тровете ги веее!!!и без това нищо не става от тях!!!

Хайде сега да забранят вноса от Белгия и други страни използвали забранения препарат в птицевъдството си до изясняване на случая!Нали така постъпват с нашите стоки, когато нещо объркаме! А след това да изпратим специалисти да се убедят, че всичко е оправено по регламент и чак тогава да разрешим вноса!

Ех, размечтах се... Дали ще прочета някога новина - България забрани вноса от Белгия или Германия поради опасни за здравето храни...

Bunji

Поздравление за мечтата... Със съжаление казвам, че това няма как да да случи при нас. Нашите управници винаги са били "yes sir", независимо от партийната принадлежност. Това не ми дава мира....

Надъхаха ни как ни пазят от ГМО. Иначе ни тровят със всичко друго. То не са палмови мазнини, слагани навсякъде. То не е глутен добавян навсякъде. То не са канцерогенни оцветители. Сега явно сме много жилави и добавиха фипронил под формата на яйчен прах.

То беше ясно, че сме хапнали от отровните яйца. Надали някой се е съмнявал в това. Дайте следващата новина.

От къв зор ще трябва България да внася яйца от Германия, Холандия и Полша? Кви са тези еврогейски тъпотии!?! От къв зор България трябва да внася картофи, домати и др. плодове и зеленчуци? Кви са тези еврогейски тъпотии, бе!?! Трябва да внасяме само банани и портокали...

Щото руският пазар е затворен. И трябва да си пробутат химическите боклуци някъде.

Паисий

тези неща ги внасяхме и преди 2014 г. Аз помня! А ти?

Първото което направи Путин след като почнаха да се бъзикат с Русия е да спре преработените храни и след това всякакви храни от Европа. Има вече и резултати: броя на новите случаи на рак в Русия намалява.

Bunji

Моля, dir.bg да ни информира, каква е съдбата на двамата арестувани управители на фирмата, за която се предполага, че е използвала веществото в птицеферми...

Някой да е изненадан?

Осигуряването на безопасността на храните в днешно време не е проста работа. Не е като рязането на лентички.