Нови уникални експонати са изложени в НИМ

Зала 2 на Националния исторически музей бе обновена и в нея са представени нови, емблематични паметници на торевтиката, на пластиката и изкуствата и др.

Обратно в новината

Коментари - Нови уникални експонати са изложени в НИМ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мнение за размисъл. Кога и в България ще има закон, намерените археологически разкопки да остават в местните музеи, а не да ги изземват в областните градове или в НИМ?!

В България богатите българи, са забравили, че са българи срам, за тях. Толкова ли няма някой да даде пари да се направят силиконови или восъчни фигури на царете от тракийският период , (това са всъщност първите ни царе). Имаме главите на някой от тях, знаем как са изглеждали остава да ги облечем с това което е намерено като облекло и въоръжение, за да може като се отиде в музея да се види всичко така както е било. Сега шлема в една витрина главата в друга, меча в трета. В Плиска един български патриот от арменски произход е направил чудеса. Отидете и вижте, как се прави . Изпишете в гугъл "Крепост кирилица" влезте и разгледайте!

Траките са приели гръцките "ценности". И какъв е резултатът - изчезнали от историческата сцена. Като държава, език, етнос. Сега и ние приемаме нови "ценности" - европейски. И какъв е резултатът - изчезваме. Полезно и поучително нещо е историята !!

Иска ти се Танко, ама няма да стане.

stan_posta@

Какво ми се иска - да ми изчезне народът ? Да няма за кого да се оженят/омъжат внуците ми ? Това само на либералхунвейбин, индоктриниран с омраза към страната си от дойчевеле може да му се иска ! Аз не искам. И като му дойде времето - няма да го допусна !

По точно казано самите гърци са приели доста "ценности" от траките,или по-точно откраднали и представили за свои ,а самите траки изобщо не са изчезвали както доказаха и днк тестовете

подведох се от заглавието,язък,рекох че са изложили дипломата на баце