Свада между ватманка и пътничка задържа трамвай №5

Трамвай №5 е бил задържан за 15 минути при пл. „Македония“ в София заради свада между ватманката и пътничка.

Обратно в новината

Коментари - Свада между ватманка и пътничка задържа трамвай №5 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната селяндурка дошла направо от каруцата

Дамата със затиснатото краче и сприхав нрав е трябвало да знае че в баттрамвая на Батманката трябва да се качваш БЪРЗО ...иначе краченцето "хряс" на вратичката.

Ако Евгени Минчев караше трамвая щеше до им прищипва задниците.

Няма по-долен и мрсен народ от българският. Всичко ни е гадно и пртивно - историята ни е проституттска и помярска. Фолклорът - цгански и вулгарен. Традициите - варврски. Манталитетън ни - ориенталски. Морал и ценности - никакви. Срам ме е, че съм българин.

Като те е срам, че си българин /защото - не си!/, върни се там, от където си дошъл. Не гази по родната ми земя, от която се храниш! Не обиждай народа, който пет века запази идентичността си! И имаш наглостта, да говориш за морал?! Кретен! Върви на майната си!

Аре стига пишман патриотарство! Научете се да виждате проблемите и да ги решавате! А не да повтаряте като малоумни папагали едни и същи тъпни!

Ей мангал... не плюй по България!

Няма по-долно и мръсно изчадие от платената нпо-фекалка ! Не смей не да пишеш или да говориш , а дори да мислиш за древния род Български , шломо асане ;)))

вие като си траете нека ви мачкат ватманки мутри и политици... плащайте на мафията и мрънкайте в интернет

Колко софийско...

и като дойдеш в София прескачай релсите .

Не го открехвай ... нека се изпържи ;)

Селски, шопски неволи.

друго си е да те ритне магарето нали ?

Що не разказвате вицове за "сеУЪните Ут прУвинциЪтЪЪЪ" бе, шопаре дръвени?

ми нема нужда, е го - ти си се изакал подходящо

Прокажен народ, толкова да ме е срам, че съм българин...

Като те е срам, чий го търсиш в България? Марш от тук, боклук!

Особености на шопийския етност.

Гледам трамвая ... Трамвая ! ...който Е из Европейска Столица ! ...и то през 2017та ! - Е ли Възможно да има Съответните Предпазни системи (та да НЕ таковат вратите Хората) ?! - НЕ. - Е ли Възможно ватманът/ката Да види Всички врати Отвсякъде ?! - НЕ. - Е ли Възможно тозТочно трамвай (каквито са Доста...а Има И ЙощПо) да е поМлад от 30-40 годишен ?! - НЕ. ... И ! - що Прави 'нашта' Дирекция РелсовТранспорт ?! ...както И Инситута по РелсовТрансопрт (Развойната база) ?! - Нищо ! ...просто АбсолютноНищо !! а им Плащаме НиеВсички Данъкоплатците И на тях !!!

ватманките са простакеси мъжкарани и недоклатени и требва да се опрашват редовно

е кои иска да опрашва редовно простакеси и мъжкарани?

Има както ужасни ватмани, така и ужасни пътници. Свадливи селяци станали с гъза на горе. Още от сутринта започват да вдигат скандали и да нареждат през цялото време. Почти винаги са от женски пол.

А провериха ли дали пътничката не е в ме.......с . Като вика нещо оправила ли е. Едно извинение оправя работата, ако ли не медицинско и жалба. Другото е врякане

Аз като гледам снимката на трамвая по вероятно ватманката да е слънчасала. Ама то в нашата държава все касиерките и акушерките са виновни и никога тия които им осигуряват условията на труда.

подобно нещо ми се е случвало и е много лошо, а също и да изхвърча в движение поради рано отваряне на вратата така че се отнасям с разбиране

повече толерантност в градския транспорт от всички страни. Да не си разваляме деня!

В "белите" страни при такъв инцидент, ватманката щеше да се извинява на пътничката поне до следващата спирка, само и само да няма по-сериозни последствия за нея. Тази ватманка според мен изобщо не е за "СТОЛИЧЕН ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТ". Да върви да кара електрокарите на гарата - там няма да вози хора. И последно - един въпрос: След този инцидент СПАЗИ ЛИ РАЗПИСАНИЕТО?

Брей как видя този Запад от панелката... Ще ти кажа какво би станало... Ако е нещо сериозно се спира, вика полиция, линейка и се действа. Ако както в случаят е станало, се отива в болницата и се вади медицинско и после се подава жалба. Ако изобщо се стигне до някакво обезщетение ще е нищожно, но в случая няма никакви последици така, че нямаше да стане нищо. При всички положения фирмата има застраховка която би покрила евентуални щети. А да съдиш някого в онзи сънувам запад е толкова скъпо и дълго и безсмислено, че няма смисъл освен ако няма някакви сурови травми, счупвания и т.н. Нали се сещаш, че фирмата превозвач има една тълпа от адвокати на заплата и ще се борят да не ти дадат нищо и да те изкарат виновен. Отделно, че ти трябва да си плащаш адвокат и да си тровиш нервите. Много филми гледате

Ако си мъж ти пожелавам тази пътничка да ти стане жена....Тая ще ти разкатае живота...Направо ще станеш разноглед. Предполагам, че пътничката е някаква кифла, която ако имаше пари никога не би се возила с трамвай и би се надсмяла над тези, които се придвижват с трамвай. Типично за тази част от жените, като тази...

Е как да спази разписанието, след като 15 минути се е разправяла със зазяпалата се прегрята патка? Която и се е разкрякала до небесата. Да лети ли след това?

Имам една съседка, от 30 години шофира тролей. Добре че заядливата леля не е попаднала на нея. Прочу се преди двадесетина години с това, че на Петте Кьошета преби един гамен с ауди, дето нещо я засякъл и я спрял да и иска обяснения как си кара тролея. Интересното в случая беше, че пребитият се оказа сина на Филип Боков (известен автоджамбазин и понастоящем покойник, след катастрофа предизвикана преди години от самия него в Обзорския проход). Та такива работи..

гонзо е софянец и виден столичен простак

Малко го е била защото Боков син там утрепа и жена си. На двамата главите им бяха на задната седалка на колата след удар в рейса.

Може да е случайно, но има нагли ватмани, които тръгват, когато слизаме, отварят вратите преди да са спрели и наистина затварят, когато още си на стъпалата! Гонели разписание! Някои заслужават не скандал, а бой, щото ни писна! 1,60 лв. за билет и се отнасят с теб, като натрапник и боклук, стига!

TIREX

а що е тоя вой срещу тези женици каращи всякакви луди баби, лелки пияндета и прочеее?за да и затисне крака къде трябва да е била пътничката??

'Ватманката на трамвая' Специфично е указано, да не се сбърка с 'ватманката на самолета' или 'ватманката на баничарката'. Ватман според ред източници означава 'шофьор на трамвай'.

Това е същото, като рекламата "Ще им я ритна с крак" Все едно можеш да ритнеш топката с ръка.

и тос акадимик са включи у мъдята де са ва учили, бе ко сти учили, чи сти толкос умни

Там селянина даже казва , ще им я Е ритна с крак.

"ватманката на (съответния) трамвай", бе галoн аман от пpocти граматици, аман от гнуcapu като теб, че и плюсове събрал от академиците

Едно време идваха от село да стават ватмани, заради Софийското жителство. После някой ватмани станаха Лордове, други от селяни станахме селяндури. Сега кой става ватман не знам.

В Брюксел една пияна баба каза на ватмана макак; спря трамвая, спря движението, и то на оживено кръстовище, и не мръдна докато не дойде пътна полиция. а веднъж видях как автобус кара със SOS на таблото за номер - съответно полиция отвсякъде да го придружат да си успокоява нервите.

Ами не стойте по вратите бе хора! Сутрин е нещо страшно, блъскане и висене по вратите. Но вместо хората да се карат с ватманите по-добре да се каже на г-жа Фандъкова, че не е нормално такава натоварена линия на градския транспорт да няма повече мотриси на по-често време, ОСОБЕНО В ЧАС ПИК!!!

в япония не само че стоят на вратите ами има и платени "бутачи" та да може повече хора да влязат. и пак скандали нема, возят се като сардини и не гъкват. едно време ме беше едва ли не страх от шашавите бабки в софето дето за нищо почваха скандали, ся чак ми е смешно как може да съм имал такова уважение към разни кукундрели и смотаняци.

"без да иска е затиснала крака на пътничка, при затваряне на вратите" В 21 век, при толкова много решения за блокиране на вратите ако има човек или препятствие, това не се използва от градския транспорт! В България, думата модернизация означава само пребоядисване но не и обновяване и безопасност. Така е защото умните и кадърни инженери заминаха в да работят в чужбина за достойно заплащане а тук останаха само калинките с купени дипломи и стремеж за бърза кариера.

.... новината е, че се превърнахме в озлобени хейтъри и скандалджии. Вратите на мотрисите по Петицата не могат да се затворят, ако има нещо между тях. По-вероятно е пътничката нещо да е била недоволна и да е вдигнала скандал, че щяла да пострада !?!

До сега не съм видял трамвай в България, (опс, те са само в София) който да има такава защита и тя да работи! Целта е да се крадат пари, както със ситемата за броене на пътниците, която я има във всички нови(употребявани) превозни средства на градския транспорт.

Тази новина съобщиха и по BBC и по CNN.

.... нито такъв таралясник движи по линия 5, нито е възможно мотриса по Петицата (те са по-нови) да се затвори, ако затисне нещо.

и заради тая дебела идиотка, която сигурно е била и без билет, 1 час нямаше трамвай.. аман от простаци

Тъкмо тема да попитам градската мобилност защо за трамвай 5 тази спирка е пл'Македония както всеки истински софиянец знае а при трамвай 8 е ''моста на река владая'' дето всеки също истински софиянец знае че от там ни река минава камо ли владайската ни мост има..Да кажа че това не е някакво изключение или грешка а от бая време това се чува на тази спирка.. Незнам също защо пострадалата трябва да я изкарвате едвали не виновна за закъснението та и като новина да го давате..

То пък една река.

Някоя изтрещяла истеричка, но да не пробва това в коя да е столица на Европа, че там ще я задържат за 5 минути ако тръгне саморазправа с водач на такова превозно средство.

Е, и?! Ко толкоз станало...? Жива е, здрава е, няма счупено... Излишни нерви и разправии...

На Вас, ако Ви защипят крачето, а след това Ви теглят и една майна, след като сте направили забележка, няма ли да изхабите някоя нерва?

Не, няма да изхабя нерви! Нито ще направя забележка. Изхождам от това, че има риск част от тялото на всеки да попадне между вратите и зная, че никой водач не прави това нарочно. Случва се. Не си мислете, че основна цел на ватмана за деня е да гледа да прищипе колкото се може повече крака на пътници.

Тази пък Батманка, нали има метален лост за превключване на стрелките

ретрограден Меркурий - хората пощуряват през такива дни

Чакайте малко! Каква е тази пътничка, дето е надприказвала ватманка?! Тази трябва да е някаква много надарена женица!

Трамвай номер 5 не се ли пенсионираха преди много години бе?

развалили са хубавия бой със скандал...

Кво толкова е станало- пътничката искала трамвая да тръгне в другата посока- пък пътника винаги има право пред ватмана..............!

На нея защо не са взели проба за алкохол?

Дрегерът не може да отчита толкова големи стойности.

Аха. Над 3 промила направо започва да пее "Градил Илия килия".

сънувате като е нямало бой, а само свада.

Билетчето е застраховка, документира се случая, отива в болница /поне 3 има в периметъра/ и предявява щета. Какво има да се карат? Няма да се върне назад.

Племето, батка, е така изтрещяло, така злобно, толкова агресивно, че ще ти забият зъб във шията само ако вдъхнеш въздух по-силно нейде около тях. И не е изтрещяло от бедност и престъпността, колкото и да се раздува от кафявите медии, е ниска и няма глад, всеки втори би могъл да оцелее без храна поне 6 месеца. Мисля, че естественият подбор направи така, че само най-после, злобни, долни хорица са били селекционирани за последните 600 години и те цъфтят и дават поколение, отглеждано с идеята да стъпче другият, да го смачка и да го измами но и да си държи главицата ниско за да не я посече прословутата сабя. Опита ми все повече показва, че по тези географски ширини, ако си добър те приемат за слаб и глупав и съответно се смята, че слабият трябва да бъде смачкан и пре.ебан. Кофти матрЯла, не дай си Боже да му одереш таралясника , тогава ще има вендета и народният епос не познава за 500 години толкоз насилие колкото за одраскана 25 годишна ламарина седяла само в немски гараж и карана от една баба само в събота за покупки

По принцип си много прав. Но така се действа в нормалните държави с работещи институции. Тука освен присмех в болницата за защипания крак и последващото я размотаване по институции друг ефект няма да има срещу немърливостта и разсеяността на ватманката. По тази причина пътника е решил да започне словесна битка, така ме поне малко да се чувства възмезден , тровейки нервите на ватманката.

Сън ли ви гони та пишете това??Та нали трябват свидетели че там е станало а такива няма да се намерят не защото хората не искат а защото не са мазохисти да ги разкарватр и унижават бая време и накрая едно нищо.