Папата помоли за прошка заради насилени от свещеници деца

Папа Франциск помоли за прошка от семействата на децата, станали жертва на сексуални посегателства и самоубили се поради получената травма.

Обратно в новината

Коментари - Папата помоли за прошка заради насилени от свещеници деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига с тези лицемерни извинения! 1260 г. през Тъмното средновековие точно тази "църква" е гонила и убивала милиони души. "Християнската" ИД за времето си. И той папата, като какъв се извинява за това? Нали той не ги е правил тези работи? Те никога няма да спрат да изнасилват момичета и момчета, защото гнусната им езическа религия забранява женитбата. Това е противно на Божията воля. Господ скоро ще дойде и ще унищожи всичкото зло!

Католицизма е ерес.Родителите са виновни, че са попаднали под влиянието и.Дори в Библията пише цитирам по памет" Отче ти който наказваш децата заради греховете на бащите им".

Извинявай, че те натаковах.

Абсолютно лицемерие, всички са в кюпа, гледайте "Спотлайт", там всичко става ясно, свещениците посягат само на деца от разделени семейства, които живеят при майка си и имат финансови проблеми, дори да кажат вкъщи, майките или не вярват, или искат да се мълчи, защото зависят от материалните помощи на църквата. Голяма част от децата получават травма за цял живот и някои се самоубиват. Да премахнат безбрачието на свещениците, това ще премахне проблема.

молиш за прошка после клецаш после молиш за пирошка после клецаш малки дупета и те така... влаженни са вярващите

никаква прошка. Педофила е педофил независимо дали носи расо. Ако прощаваме на педофили свещеници, то тогава трябва да се прости и на всички останали. Църквата има нужда от реформа, така, че монасите да могат да живеят нормално

Религиите са най-голямото зло, сполетяло този свят ! Жалкото е, че ще продължат да съществуват - имат благодатна почва - безмерната човешка простотия, тъпота и наивност!

Точно така!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ето това е истински свещенослужител , демократ и най вече : човек. Какво друго да направи освен да се разкае за грешките на тия около него? А кога това ще направят поповете на православна Рассия? Или там не се случват подобни извращения? Никога, те са недосегаеми както идолчето жуже

имаш спомени от Pусия

Матей 6 "1 Внимавайте да не вършите делата на правдата си пред човеците, за да ви виждат; инак нямате награда при Отца си, Който е на небесата. 2 И тъй, когато правиш милостиня, не тръби пред себе си, както правят лицемерите по синагогите и по улиците, за да бъдат похвалявани от човеците; истина ви казвам: Те са получили вече своята награда. 3 А когато ти правиш милостиня, нека левицата ти не узнае какво прави десницата ти; 4 за да става твоята милостиня в тайно; и твоят Отец, Който вижда в тайно, ще ти въздаде [на яве]. 5 И когато се молите, не бивайте като лицемерите; защото те обичат да се молят стоящи по синагогите и по ъглите на улиците, за да ги виждат човеците; истина ви казвам: Те са получили вече своята награда. 6 А ти, когато се молиш, влез във вътрешната си стаичка, и като си затвориш вратата, помоли се на своя Отец, Който е в тайно; и Отец ти, Който вижда в тайно, ще ти въздаде [на яве]. 7 А когато се молите, не говорете излишни думи, както езичниците; защото те мислят че ще бъдат послушани заради многото си говорене. 8 И тъй, не бъдете като тях; защото Отец ви знае от що се нуждаете преди вие да Му искате."

и без да вярвам в бог знам че да педофилстваш е загубеняшка работа.... ти виж че точно богоугодните са най гнилите...

Господ е един и той не дава прошка.

прошка ли мамка ви извратена....оня горе да ва прощава ние не можем...

Защо,между мен и Господ трябва да има посредник..."прибери се в къщи,заключи вратата 3 пъти и слави името Господне.Дядо Добри,е пример за велик дух,всичко друго е ...

Съвсем нормални са за това еретическо учение посочените извращения... Папата няма какво да се извинява - просто трябва да ОТПАДНЕ измисления ЦЕЛИБАТ (въздържане от сексуални контакти, от женене), който те налагат над свещенниците. В Православието няма такова нещо - даже за да станеш свещеник - ТРЯБВА да си женен! Ти си постоянно сред хората, сред изкушенията - как ще служиш на Бога и ще се бориш сам сред изкушенията? Затова нашите свещеници се женят, имат си семейства и няма посегателства над деца. Така че римокатолиците първо да признаят този си грях - ерестта, която изповядват, пък тогава да молят за прошка!

СВЕЩЕННИЦИТЕ С МОНАСИТЕ! ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА,С РАЗЛИЧНИ ПРАВИЛА!!!

Нищо не бъркам, другарю! Вие не разбирате каквото четете... Монасите си стоят по манастирите и рядко общуват с външния свят... В статията става въпрос за мирските свещеници, тия, дето живеят сред хората, служат всеки ден в храмовете, извършват църковни треби и ред други неща. Едно е хиротонията за свещеник, друго е обета за монашество...

Закривай тая загубена религия! И покрай нея - всякакви други релизиозни простотии! Не сме в Средновековието!

Какво лицемерие! Правиш гадости и престъпления, молиш за прошка и всичко"пито платено"!

Това признание е голяма крачка за католическата църква. Доскоро не говореха по тези въпроси публично и се опитваха да скрият следите и свещенците педофили.

ДЪРТ ЛИЦЕМЕР!САМО С МОЛЕНЕ НЯМА ДА СТАНЕ!!! БРЪКНЕТЕ СЕ В БЕЗДЪННИТЕ КАСИ НА ВАТИКАНА И ДАЙТЕ НА ХОРАТА ПАРИ,СИГУРНО СА БЕДНИ!!! НЯМА ПО-ГОЛЕМИ ЛИЦЕМЕРИ ОТ ВАС!!!