Неграмотен прати приятел на изпита за книжка

Неграмотен 18-годишен тийнейджър реши с измама да вземе шофьорска книжка, като прати свой приятел да се яви на изпита вместо него.

Обратно в новината

Коментари - Неграмотен прати приятел на изпита за книжка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

voknid

Май ще трябва да се взема пръстов отпечатък при провеждане на шофьорските изпити...

Само не мога да разбера отдолу кво се радвате, че бил циганин, а не българин! Утре нали точно тоя циганин вас българите ще гази? И то без книжка?

то за 25 години толкова много неграмотни карат че още 25 години да пускате само грамотни положението ще си остане същото....

хванали са един от хилядите.. защото е бил прост и беден

Чка ме е страх да си помисля, колко такива неграмотни има по пътищата!

А като се явяват, някой лични карти търси ли по списъка, гледат ли се тия работи. Проверяват ли се дали е допуснат на курсовете още без диплома. Язък за свръхтехниката значи.

А колко ли неграмотници са успели? Все си мисля, че на такива изпити не трябва да се проверява случайно, ами винаги и всеки. Както и да е, съсипах се от смях, обаче, като прочетох това: "само в държавни коли, оборудвани със супертехника, маршрутът да бъде определян от компютър, а инструкторите от автошколата да не присъстват." Направо ме разбира. Държавни коли и супертехника - ха ха ха ха, каква е тая техника обаче си остава мистерия и какво ще прави също, а и какво общо има с неграмотниците и писмения изпит - пак не е ясно. Колкото до присъствието на инструкторите или не, мисля, че тук много хора ще сме на различно мнение по простата причина, че сме имали различни инструктори и различен опит с тях, едни са доволни, други не са, така че това е субективно.

А, ако бяха проверили двама? Ами целият поток?

Ако не бяха решили да проверяват?

До края са чакали да се сети кафявия. Трябва и малко финикийски знаци,не само на приятелчето.

Това казвам и аз - трябвало е финикийски знаци за първия, а не пари.

...ха ха как "демократично " звучи само ...."неграмотен 18 годишен тиинеиjaр " !!!....на ви западни тSенности тапунгери прости !!!....по Jивково време и циганите пишеха и четяха !!!

те може и да можеха, ама ти още не можеш!

Трябва да се провери валидността на дипломите на всички, които са взели шофьорски книжки през последните 27 - 28 години. 90 % от циганите, станали шофьори през този период, са с фалшиви дипломи.

Защо са го проверили накрая, а не в самото начало на изпита - идиоти!

Слаби са им умствените реотани и докато загреят ...

Не, бе, важното е, ракията да не е слаба.

Горкото тинейджърче трябвало да му дадат книжка. Сега ще кара без книжка и няма да има какво да му отнемат. Глоби и да му налагат той няма да ги плаща.

Циганче, нали? То само той да е - с мед да го намажеш ама не е. За писледноте 27 години всички цигани така взеха книжки.....

А при такава сериозна администрация на МВР и КАТ, защо не се разпореди и извърши проверка на грамотността на всички "правоспособни" водачи на МПС от контингента на едно толерирано и привилегировано етническо малцинство? Вероятно е да отпаднат голяма част, а и БХК няма как да възрази!

Има роми които четат но има българи които ги мързи да четат че дори и да пишат та за какво говорим кои следи никои

Гледайки правописа ти, мисля че и ти не четеш, а само пишеш. И сигурно си циганин, защото те ходеха на училище поне докъм осми клас, та се научиха поне да пишат. Откакто станахте роми, ходенето в училище за повечето не е на мода.

неграмотен на 18?!? мангуста значи

Като правило в медиите има ли само инициали или изобщо не се споменава име, значи става дума за циганин. На българите им дават пълните имена. Ако можеха и точния адрес щяха да им публикуват, но за щастие е наказуемо.

Ще го направим министър.

Я да видим, какво пише "между редовете"? НЕГРАМОТЕН 18-годишен тийнейджър от ШУМЕНСКОТО СЕЛО Пет могили ("съвсем случайно" е пропуснато именцето и етническата принадлежност на "юнака", нали?!) Като се замисля: Другия "юнак" - грамотния, с известно приближение, се явява водач на листа в няколко избирателни района, а горкото неграмотниче е плътно след него. Позната картинка, нали? Всяко съвпадение с реални личности и събития НЕ Е случайно!

Мангото неграмотен, но знае да натиска газта!

Сте неграмотни,а имате книжки. Затова и катастрофите са толкова много.Аз от 1977г. Имам книжка и помня всички знаци,обупението е било на ниво

Ти, грамотен ?

е човека. Ами тези с тапиите, как са му я дали? Оглупението е било на ниво, очевидно. Магерато му ще вземе по-лесно книжка от него. Ако е е честна играта, но не е. Та да не ни поучават за катастрофите. Не съм убил нито едно цигане или куче, които се мятат пред колата ми от 35 години. Обучението не беше на ниво, но го имаше. Сега няма!

Може и да ви е чудно, но в нашия регион хората по селата не само че не могат да четът и пишат, ами и български не могат да говорят. И това са младите. Старите всичко си могат и знаят. Въпросът е защо са оставили децата си да тънат в безпросветност. Иначе са кротки и добродушни селяни. А с манговците също не могат да се търпят де.

Децата. Ако им остане време може и да стигнат до "Е" от АБВ... Може и до Университет да стигнат стига да имат книжка, някой да плати и да не минават с кола през Орлов мост тези дни. Може да се получи, ако старите не знаят,че са напуснали ?!

Грамотността, интелектът и способностите за някаква работа, са три ама съвсем различни неща!

d4

има и щастливи цигани! онези, завършили с повтаряне първи клас. останалите да се кандидатират за Гинес. бирата ще е безплатна!

Всеки циганин под 35 години, който има шофьорска книжка, в 99.9% от случаите няма основно образование и е с нередовна шофьорска книжка! Ако въобще има такава :)

КАТ като спрат водач на автомобил задължително да минават на тес по образование да пишат и да четат някакви въпроси от теста за изпита и ще си проличи кой си е купил книжката и глобата да е затвор за инструктора и изпитващия

Ти вече си скъсан на "теса" по образование!

Че циганите да не би да са грамотни? Пък имат книжки. Само дето са купени. Вие циганин в учебна кола да сте виждали? Интересно какво ще стане, ако на всички цигани-шофьори им направят по една проста диктовчица. С текст от читанката за втори клас.

А в София ако се направи изпит, ще останем без таксита.....:))))

Хаха, прав(а) сте :))))

добре де,като ги виждате че са маслено зелени защо се качвате в таксито???

Да си добър или отличен водач ИЗОБЩО не зависи от това, дали си грамотен или не. От моите познати, всичките двойкаджии са прекрасни водачи, а всичките отличници са просто сакати в ръцете и в краката. Дори си мисля, че и в главата ...

И ти ли с трети незавършен клас взе книжка ??? Тръгна да оправдаваш неграмотните шофьори !! .Не се учудвам всички от гетото се подкрепят ,но шофирайте и се изтрепвайте само и единствено между вас ( само в гетото ви молим ) даже ако може никога не излизайте от там ,никой няма да ви търси !!!

Да даде Господ само грамотни отличници да те возят от днес нататък ...

Слагам ти минус, защото говориш глупости и насърчаваш мързеливите и умствено ограничените да се възползват от слабостите на системата!

Само да те питам, как мислиш, дали Михаел Шумахер е бил двойкаджия или неграмотен, та караше така добре колата си?

Не бъркай ябълките с крушите ...

преди години когато се кандидатстваше със войнишка книжка мой приятели се смениха и момчето си влезе студент без да е ходил на изпит..... и си завърши снимката се лепеше с плюнка на книжката.....така беше

Това лято станаха трима такива, които кандидатстват за работа при нас. Даже и след като си гледа личната карта, пак си обърква имената.

Докато учех математика в СУ масово мои колеги се явяваха на кандидатстудентски изпити в УНСС на мястото на някой друг. Така че схемата е стара....

тоз пък по-големия е много грамотен, щом си е помислил че ще мине номера...Да е$а и телетата ви селски

Ооооо, това е супер, че вече компютър ще ти определя маршрута по време на изпит. На мене сега точно ми предстой да се явявам на изпита за книжка. Предния път като се явявах имаше някакъв мазен даяджия при мене. Три пъти съм се явявал на практически и три пъти са ме късали за простотии, само за да ми вземат парите да им платя. Обаче, им отказах и ги пратих да ходят на м*айните си. Първия път ме засякоха неправомерно и ме скъсаха. Втория път в най - големия дъжд, в най - натовареното движение на ме накараха да шофирам. Третия път, ръчната спирачка на колата не работела, не била технически изправна, затова те късам. И всеки път по 160 лв. за нова явяване. Това е най - голямата мафия за изнудване, шофьорските курсове. Отделно, уча клинична фармация. Явявам се на далеч по - тежки и сложни изпити от тия за книжки и винаги ги минавам с шест. Тука луд ме направиха с тия простотии.

Пич, фармацията си е едно, шоф. книжка съвсем друго. Това, че не са те подготвили в школото е друг въпрос. Сърди се на тях. И никой не казва, че куцо и сакато трябва да има книжка, ама бизнес, какво да правиш.

18 годишен и неграмотен,не се научил да чете и пише но тарикатлъци те изучил.такъв е тотална щета и за себе си и за тези около него.

Обади се на приятел :)))

Мой познат така прати брат си на изпит в техническия университет, да отиде на изпит вместо него, и сега същия неграмотник благодарение на църквата на съботяните е назначен на инженерна позиция във ВиК Варна. Преди това беше пазач на автопаркинг, и това е единственото, което е работил през живота си.

тоз сега ще кара без книжка и е още по- опасно

Е, ти, кво предлагаш, бе. Да го остави ме да си вземе книжката просто ей така и да не може кара. Аййй, ше ти е*ба майката проста, аз на тебе.

Ако кара без книжка, рано или късно ще го хванат, а като има и е неграмотен, дори да го хванат, ще го пуснат.