Нов световен ред с глобална отговорност на Китай

Пекин е в състояние да намали заплахата от война посредством санкции и дипломация или пък да остави всичко на самотек и окончателно да загуби контрола.

Обратно в новината

Коментари - Нов световен ред с глобална отговорност на Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Целта е да има война в която Америка да не участва а да раздава долари . Всяка война на Америка е за доларизиране . Най силното американско ( богомилско) оръжие е долара .

Нов световен ред с глобална отговорност на Китай??? интересно ще е да видя милиард и кусур китаици как стават юдеи и четат Талмуд

Пак ли коментар на германците? Нахалници, пъхат ги гагиге дето не им е мястото. Преди да започне войната с Ирак, германското разузнаване донесе на американците ,че Ирак има химически оръжия, плашещи американците, повод и те съсипаха Иран. Сега същия номер и със Северна Корея, но този път американците може да се опарят, а Южна Корея може да стане като Ливан преди много години, от процъфтяващ в пълна разруха в сегашно време.

ти що не се уточниш иран или ирак? това са две различни държави, шъ знайш!

Жална ни майка, щом САЩ не могат да се справят с една ракета до островчето Гуам.

Страхотна статия, като за солиден хонорар. Особено заключението : "През 2017 година корейската криза може да доведе до нов световен ред, в който САЩ и Китай ще трябва да си поделят глобалната отговорност." Само не разбрах каква ще е ролята на САЩ? А относно глобалната отговорност и новия световен ред - До сега си мислех, че с това се занимава ООН, но явно съм се объркал нещо.

Какви са тези глупости в стил фашистка пропаганда?!? То е ядно кой създава конфликтите по желият святза да не фалира. САЩ какво търси в Китайско море? Новият световен ред е многополюсов. И докато краварите все още живеят с илюзият, че държат всички на синджир. Русия, Китай и Иран си оплетоха кошницата и казаха не на кражбите. Само един удар по САЩ е достатъчен и всики техни съюзници - роби ще се разбягат и ще се отрекът от тях. Краят на краварското робство наближава но ще има голяма агония!

Ами кога ще почне освобождението на народите от традиционите ,,освободители"от Русия? Ами доларите да си ги сменяваме ли във рубли или в риали?А на световните борси със каква валута ще си търгува?

А защо се прехвърля топката на Китай? До 80-те години двете Кореи са имали близък икономически статус. Това, че Северна Корея се опитва да бъде независима от никого, не означава, че трябва всички държави да спрат да подържат икономически отношения. Индия и Пакистан и те имат ядрено оръжие и там е подобна цигания.

Ами то Северна Корея от 2015 година се натиска да подпише мирен договор със САЩ... така че Китай отдавна е свършил своята част от това което предлага авторът на статията;)

болката на изродите е, че нещата в сев.корея се променят и то много бързо. до вчера бяха гладни но днес са на ниво 90те в бг. има изобилие от стоки и улиците им се напълниха с коли. а, китай модернизира страната и изцяло контролира жълтата откачалка. окончателно ще им се срине доктрината на пентагонците, ако сега и севернокорейците заживеят по-добре. и това, без да са им демократизирали страната с няколко милиона тона бомби... но истината е, че целта на занятието е максимално да се очерни, да се удари, да се внуши вина и отговоност на китай. чува се как гадовете в пентаграма пукат и цвъкат от злоба и мъка, а реалният проблем, само и единствен е, че биткойн днес мина 4000 долара!

ми прилича на улично пале, което подлайва на кварталната батка, щото знае, че е твърде мижаво той да го вземе насериозно.... Все едно аз да псувам Кобрата...

Все едно да псуваш Кобрата, ако зад гърба ти е Джошуа.

ами кажи С. Корея увеличи ли добива на трева,че тежка зима ги чака... Ще минат на дървесна кора скоро...и ако продължават да лаят - още 1 степен на санкции, докато заколят Прасчо за вечеря... Тръм ги предупреди, разбрахте ли, мурзилки? после да не се правите на сърдити!

те и сега си имат достатъчно санкции и пак не им пука и показват среден пръст на краварите. Какво още ще им спрат? Те не внасят от никъде другаде, освен от Китай

на фона на многото правописни грешки, стоеше и това: "...САЩ ще победят Ким..." Исторически САЩ имат победа само над Англия при войната за независимост. Другите им победи са в съюзи с други държави. В първата световна, без коментар, за Втората световна ролята им не е основна. Нито победиха Виетнам, нито в Корея навремето, та се наложи да я разделят.

Амиии... Френските полкове и флота, а и обявения от Русия въоръжен неутралитет също са помогнали за американската независимост;)

След като Китай Контролира 90% от износа на Северна Корея, тогава по най-елементарната логика тя е отговорна за режима наложен там. Въпроса е следния - -Защо режима на Северна Курея е в най-добри отношения с Китай? -И втория въпрос е: Кой финансира Китайската комунистическа революция и направи китай най-мощната икономика в света? Два въпроса, които дават отговори на много други :)

аве няма ли бежанската вълна вместо в китай да се насочи към Рая на земята - Москва))))))));

Какво е това аве, защото го няма в речника??? Аве Цезаре, аве!!!

Крайно реален и интересен сценарий. Браво на редактора този път.

В библията пише -жълтата раса ще владее света.Всичко останало е ала бала.Ебем ти тъпи американци.

ами изглежда, че за Китай е по-удобно да имат на границита си Северна Корея, отколкото Южна Корея барабар с всичките американски бази там. Защото нали не се заблуждавате, че ако Ким сдаде властта и Кореите се обединят, американските бази ще изчезнат?

Малей, това, което КПСС сега ще го направи ККП.

AbuTalib

Има два варианта за излизане от тази криза. Първият е, Северна Корея да гласува присъединяване към Китай, така и така са си първи братовчеди, тъй де.Вторият е един икономически лост, който Китай може да приложи.

Ами, ако Китай предложи икономически лост, сваляне на всякакво ембарго срещу С.Корея? Какво ще стане тогава? Какво ще кажат САЩ? Например: Китай казва на САЩ ние поемаме политическия ангажимент да озъптим С.Корея, след като вие декларирате безусловно снемаме всички санкции срещу нея!

Статията е сякаш от Дойче Веле!! Васи пропагандата се лее тук. За какъв хикс му е на Китай да подкрепя световният тиранин - САЩ. Каузата на СК е справедлива и всеки нормален човек го съзнава.

Китай зависи от пазара на САЩ и от инвестициите на САЩ в Китай. Няма да рита срещу собствения си интерес.

това го слушаме от бая време, ама май накрая в краваристан някой ще остане силно изненадан

Не пиши глупости Дедо! Знаеш много добре каква огромна задлъжнялост имат САЩ към целият свят! Най голяма е естествено към Китай!

ЗАБРАВЯТЕ, ЧЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ ГРАНИЧИ И С ОЩЕ ЕДНА ДЪРЖАВА КОЯТО Е ВРАГ НА САЩ! АВТОРА НА СТАТИЯТА СИ МИСЛИ, ЧЕ РАШКИТЕ ЩЕ НАБЛЮДАВАТ КАК НА ГРАНИЦИТЕ ИМ НЯКОЙ СТРЕЛЯ С РАКЕТИ И С АТОМНИ БОМБИ, ЧИЯТО РАДИАЦИЯ БЕЗ СЪМНЕНИЕ НЯМА ГРАНИЦИ. Северна Корея знае, че РУСИЯ и КИТАЙ са и съюзник по ПРИНУДА! ДА АТАКУВАШ С АТОМ СЕВЕРНА КОРЕЯ ОЗНАЧАВА ДА АТАКУВАШ КИТАЙ И РУСИЯ! КОЙ БИ МОГЪЛ ДА КАЖЕ КАКЪВ Е ЗАРЯДА НА ИСТРЕЛЯНИТЕ ОТ ГУАМ АМЕРИКАНСКИ РАКЕТИ?! КОЙ БИ ГАРАНТИРАЛ, ЧЕ ТЕ НЕ СА НАСОЧЕНИ СРЕЩУ РУСИЯ И КИТАЙ?! ОБЯВЯВАНЕТО НА ВОЙНА НА СЕВЕРНА КОРЕЯ ОЗНАЧАВА СЪС СИГУРНОСТ ЕДНО - обявяване на война на Русия и Китай.

"ОБЯВЯВАНЕТО НА ВОЙНА НА СЕВЕРНА КОРЕЯ ОЗНАЧАВА СЪС СИГУРНОСТ ЕДНО - обявяване на война на Русия и Китай." Да ама началното пусково копче на Ким е в Китай :)

пропагандата ти не важи - Китай са по- голям приятел на САщ от русия - виж им оборотите! те са като дупе-гащи със САщ! А русия не я меси, тя няма капацитет, сиромашката. Добре,ч е ги подкрепи сащ през ВСВ. И ядрените им ракети са благодарение на кражба... толкоз им потенциала....

Как глупако си мислиш, че рашките ще допуснат някой да мята томахавки на 50-60 км от най голямата им база в ТИХИЯ ОКЕАН. ЗНАЕШ ТЪПАРИНО КАКВО ОЗНАЧАВА НА 50 - 60 КМ ОТ ВЛАДИВОСТОК ДА ПАДАТ РАКЕТИ И И ТЕ ДА ГЛЕДАТ СЪС СКРЪСТЕНИ РЪЦЕ, молейки се някоя по погрешка да не ги удари?! ПОДОБНА ИЛЮЗИЯ МОЖЕ ДА СЕ РОДИ САМО В ГЛАВАТА НА ЕДИН ЗАВЪРШЕН ИДИОТ!

Кажи колко и какво откраднаха САЩ след приключването на ВСВ?

нещо в схемата Русия я няма бе, никой не я брои нея, какво я намесвате? Безгласна буква... Става само да взима територии от слабите комшии...

интересно, как Китай ще бъде "залят" от сев. корейски бежанци, това е все едно софия да бъде залята от един автобус селяни..!? Но така е, опорната точка повелява да се къдри интрига на "правилните теми". Даже не е и толкова важно да се лъже внимателно, гласоподавателят е лумпинизиран на 99%.

Разбирайте ,,Великите сили,, си търсят нов полигон да си мерят пи*ките, до сега бяха Балканите,Афганистан,Ирак.Либия,Сирия и т.н.

СК е в състояние да облече във военни дрехи 15 милиона фанатични войници. Притежава мрежа от подземни бункери и щабове, цели градове. Китай и Русия категорично не желаят там да победи САЩ, защото получават на момента бази с ракети. Това означава, че 100% въоръжават Ким и ще се намесят. Как би изглеждала американска операция там? Първо, в Сеул живеят 300 хиляди американци. Второ, артилерийският и ракетен удар върху ЮК ще разруши икономиката и, което непредвидимо ще се отрази на световната. Сухопътна операция в СК ще е страшна кланница с милиони жертви. Виетнам ще изглежда като детска смешка. Война там няма да има. Което показва колко прав е Ким да притежава ядрен арсенал и да развива бойни ракети. Точно това ще го спаси. А за българина, чиято родина е САЩ ми пука, колкото за някоя хлебарка. Цялата история е жалък американски провал. Каквито тепърва предстоят.

С изключение на последните 3 изречения - съгласен. Добавям още един аргумент- Тръмп иска да вдигне американската икономика на крака. А една война със Сев Корея няма как да докара икономичвски разцвет. Освен някаква форма на военновременна икономика, което е абсурд.

почваш да стопляш... икономиката, брат!помниш ли ссср как го сринаха? не с война, а със страх и ембарго -сега след санкциите веднъж жълтурите ще огладнеят от недоимък, втори път ще засилят до безбожие военните разхооди - оня ден прасчо Мобилизира 3, 5млн доброволци, които трябва да папат... ипосле - фалит, и на килимчето във Вашингтон за заеми... катогорби и елцин... сещаш ли се?

"...Прасчо мобилизира 3,5 милиона души, които трябва да папкат... " Абе козяшки, те и без да са мибилизирани пак трябва да папкат. Ха ха ха. Що за дебил трябва да си, за да вярваш че КНДР се тресе от някъв недоимък на храна? Соросопитек?

Преди колко години беше това бе абдал? Каде беше тогава китайската икономика? Даже не можеха да се отъсят от вътрешните си проблеми, а къде е сега китайската икономика? Поднебесната бие почти по всички показатели краварската икономика, съществуваща благодарение на икономически шпионаж и инсцениране на преврати в държави които им се опълчват! Знаеш ли колко дължат САЩ на Китай? Проблема на краварите е в това, че Китай все по настоятелно декларира юана като световно разплащателно средство! А примера е заразителен! Хората започват да се усещат, че краварите ги ебават непрекъснато!

Нека погледнем нещата от по-различне ъгъл. Кой има интерес от военно решение? Този, който не може с чисто икономически средства да постигне целите си. Ето защо Ю. Корея е против военен конфликт. Затова и Китай не е много склонен "да друса клона". От война имат интерес само Сев. Корея и Русия. Защото по този начин ще укрепят вътрешните си режими. Защо Сталин и Хитлер са се стремяли към война. За могат да наложат властта си без икономиеска конкуренция. и докато при Германия нещата са били доста по-дискусионни - все пак да не забравяме че в онзи момент Германия е технологичния лидер и в европа и в света, то при СССр на Сталин нещата са били ясни - ако не изнасят ресурси загиват - няма кой да им купува боклучарниците тип "сделано в СССР". И през 1989 беше същото. СССР, готвейки се за война просто фалира. И се разпадена. Разкапа се. Като лайно на дъжд. При такова свръхвъоръжаване, каквото практикува сев. Корея нама как да не фалира. Всъщност те отдавна с афалирали, и се крепят само на робския труд на милиони сверно-корейци. Но в момента когато границите по някаква причина се отворят сев. Корея ще се обезлюди (справка ГДР след разрушаването на Берлинската стена). А когато няма безплатна работна ръка режими като този на династията Ким се разпадат за броени дни. Най-естествено е двете Кореи да се обединят. Като Германия. И Ю Корея да погълне северна. Да инвестира 10 години по 100 млрд и да стане една 100 млн (и малко отгоре) мощна икономическа държава. Но това няма как да стане ако Китай не иска. Китай трудно ще приеме една високоразвита Корея като ядрена държава. Другия вариант е Китай да окупира Сев. Корея и да инвестира по 100 млрд долара годишно. Така ще се реши автоматично и проблема с ядрения статут на Корея. Но не знам какво ще правят с др. Ким. Ще го трепят ли, ще го колят ли за суджуци (че как се е наклал като коледно прасе) или ще го направят зам. шеф на ККП.

Толкова си зле, че просто си нямаш на идея колко! Значи Путин има нужда от война,за да укрепи "режима" си, който кой знае защо обаче е подкрепян от 80% от руснаците (страшна нужда на Путин да си укрепи режима, няма що!), а не САЩ, които спешно трябва за нулират 20 трилиона дълг или изпадат в тотален колапс?! Откъде ви подбират такива ултра тъпанари за тролове не ми е ясно!

80% подкрепящи режима в Русия... - Това нищо не значи.. У нас бяха 100 %, ама като избухна демокрацията - меко казано станаха по-малко.. А иначе - Русия има сметка от виетнамска война в Сев. Корея... Колкото до Ким - той само говори, подтикван от Китай.... Война няма да има, освен ако някой не полудее съвсем.

Уважаемо младо момче. Вие сте крайно необразован, повърхностен, невежествен и високомерен. Коментарът ви е на ниво дете в трети клас. Повтаряте чужди пропагандни мисли, без да знаете как точно стоят нещата.

симо

Светът МНОГО пъти след Карибската криза е изправян на ръба ...И то все по причина на САЩ,които провокират БЕЗОТГОВОРНО....с действия разширяващи сферата на влияние на САЩ,или с премахване на неудобни чрез военни преврати/в миналото/,цветни революции след студената война или откровени войни и заплахи.

А дали пък главния виновник е САЩ? Дали пък действията на САЩ не са в отговор на ддействия на СССР? Я да помислим малко как и защо съвтески войски окупират Унгария през 1956. Да помислим как и защо съветски войски окупират Чеховловакия през 1968. Да помислим как и защо се стига до кубинската криза. СССР, яхват революцията в Куба (защото точно там те нямат ниаккъв принос за вземането на властта - доста е далчено да ги освобождават с танкове) и докато още не е ясно инсталират няколко типа ракети. Да не забравяме че куба е идеалния "непотопяем самолетоносач" на СССР само на 80 мили от американския бряг. Действията на САЩ са след настаняването на СЪВЕТСКИ ракети, насочени срещу САЩ (че срещу кого другиго? Е, по принцип може и срещу Мексико...). Всъщност действията на САЩ в Кубинската криза са хем премерени, хем отговорни. Много е писано за израелско-арабските войни. Но всички те са започвани от арабелниците. Който, както добре знаем, са съюзници на СССР и са въоръжени със съветско оръжие. Е, винаги евреите са ги счупвали от бой, ама като арабелниците са такива лайнари.... Военните преврати, инспирирани от САЩ са отговор на преврати, инспирирани от СССР. Само че СССР ги наричат революции. Но когато такива национално-освободителни движения се развиват в Русия, това са престъпници (според руснаците, де). И основния им аргумент:'А вие защо биете негрите?" На който един американски сенатор, отговаря:"Ние сме правова държава и в САЩ всички престъпници се наказват. Включоително и негрите и цветнокожите. Това че 90% от престъпниците са цветнокожи....

Да започнем мааалко от по - рано а ? Защо СССР разполага ракети в Куба ? Да не е защото преди това САЩ разполагат ракети в Турция насочени към СССР м ? Или не ти отърва да го знаеш ? Няма ли го в опорната точка ?

Някой задава ли си въпроса! Защо Тръмп, иска да създаде, няколко милиона работни места в САЩ ??? -Иска да върне производството на стоки в щатите?- Вярно- сега потоци пари- текът от всички страни на светът! НО утре, тези ПАРИ, могат да се окажат на никого не нужна ХАРТИЯ. Според американски специалисти, компоненти за американските оръжия се ПРОИЗВЕЖДАТ в Китай!

Прочетеното, което едва се чете заради очевидната неосведоменост и инфантилизъм на авторите му, ме хвърля в смут за антропологичното ниво на западния човек. Изводите са отчайващи!

По-тъп коментар не може да съществува, симптомът на тъпотията е авторството - американец за немско списание. Винаги се получава цирк, когато определени хора се опитват да си присвояват занаят, за който поначало не ги бива. Настоящият случай е много типичен! Слаб (2) на автора в голямата геополитика, за философият изобщо не можем да говорим - в нея няма американец, който да не е пълен трап, ако ще и да е завършил специалността в някой европейски университет. Резил!!!

ти освен обидни квалификации друго можеш ли? само за тва ви бива- да се джанкате! Ако ти кажа ,ч е си прост хубаво лище ти стане и това ли е нормалният, цивилизован разговор? А простако?

Май обидните квалификации са само в твоя несвързан и изкривен от злоба пост. В горния коментараз не видях нищо обидно! Може би само за теб е било такова. Но вие комплексарите сте такива! Мислите, че всяко действие е насочено против вас!

Както винаги, САЩ ще предизвикат някоя беля, месейки се винаги там където не трябва в качеството си на притежател на най-големият ядрен арсенал в света, щото за другите не може!

САЩ са моя Родина! И на още 2 000 000 българи! Ако си против САЩ, значи си против България.

Значи по твоята логика САЩ са провинция на България!

САЩ не са моя родино и няма как едно африканско гето с дървени бараки и хора чакащи на купони за храна да е моя родина.Това може да е мечта родина на съединени афрарабски щати.

Китайците как минаха на Тръмп отзад - пуснаха го да се джафка с Ким, пък китайците призовават и двете страни към сдържаност и благоразумие.

по-с коро дони им влиза почти фронтално под предлог за усложнената обстановка на полуострова... и се притесняват жълтурите, ама вие това рашките агенти ви е трудно да го проумеете..

Пропагандни глупости в стил Дойче Веле! "САЩ ще победят Ким, но Южна Корея ще пострада жестоко"... САЩ щяха да победят и Асад, ама нещо само с пропаганда вече не става!

За жалост най-добрия вариант, обединяване на двете Кореи не съвпада с плановете на Китай.

Северна корея - провинция на Китай. ще успеят да ги изхранят

Тъпо и твърде опростенческо мислене демонтрират авторите на тази "статия" - не вярвам само един човек да стои зад нея. И по отношение на САЩ, и на Китай, и на Русия, че дори и на Северна Корея. Ето САМО едно примерче - защо си мислят, че ако падне режимът на династията Ким, Северна Корея ще се обедини с Южна? На времето, подобни пишман анализатори са твърдели, че СССР ще се разпадне веднага слд смъртта на Сталин... Ким и да падне, могат да минат десетилетия преди обединяването на двете държави.

Трябва някой да ги храни. ще се обединят или с китай или с другата корея. Само да отворят границите и милиони ще побегнат.

Германия....

Не съм журналист ,но искам само да кажа ,че написаното от този изпаднал германец е на такова ниска ниво ,показва такова неразбиране на обстановката ,че се отказвам да приведа аргументи за несъстоятелността на тази статия!Но май и по-голямата част на анализите в немските вестници са на подобно или близко до това ниво!Жалка картина е немската журналистика!Поръчкова журналистика и посредственост!

рано или по-късно ще почнем да се изтребваме! Няма смисъл от нищо! Нали вярвахме в комунизма, ко стана - било лъжа! И намират оправдание! Няма к'о да го удряме на морал, праскай всеки ден мацките, лягай си доволен, прави каквото щеш, ако щеш деца, които ще умрат разбира се!! псувай , не си давай парите за бункери, а за секс. Не ходи на работа, какво да работиш, .... утре си на "другия свят"

Пропуснал е този фон някой си и третия сценарий. Краварите удрят Сев.Корея, следва отговор от Пхенян, а след това масиран удар от Китай и Русия, които няма да търпят ядрена война на границите си, и ......... няма краварник - няма проблеми по света.

няма свят, съвсем няма проблеми ....

Що вие тъпите, прости, мизерни, провалени неудачници мразите САЩ?

Копейките в твърда валута са достатъчно основание да се мрази САЩ по московска поръчка....

ЩОТ САЩ СА КОЛОНИЗАТОРИ И РОБОВЛАДЕЛЦИ ЗАГРАБИЛИ ПОЛОВИН КОНТИНЕНТ КОЙТО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 200-300 ГОДИНИ ГО ОПУСТОШИХА, ИЗЯДОХА И ИПОТЕКИРАХА ДО ПОСЛЕДНИЯ КАМЪК, А ТОЙ НЕ Е ТЯХНА СОБСТВЕНОСТ. СЕГА ЛАМТЯТ ЗА ОЩЕ И ОЩЕ РЕСУРСИ! ДРУГИ ВЪПРОСИ?

В анализа са пропуснали "малката подробност", че Китай печели от сделките със Северна Корея доста добре. Разплащанията не са в пари, а в труд и суровини. Подобна е ситуацията с разплащания в натура между Северна Корея и Русия. Сев. Корея е в Топ 10 на най-силните армиии в света. Много им се ще на някои някой друг да вади горещите кестени от Сев. Корея, но Китай няма да се върже на номера!

90% от алъш-вериша на Ким е с Китай. май Китай стоят зад бабаиткъка на Ким. Защото ако САЩ спечелят една война със Сев. Корея ще влязат в катастрофални разходи. Япония и Южна Корея - също. А Китай ще излезе с едни гърди напред от последващата криза.....

Американската Икономика ,ами си налягай съдраните гащи, кътай жалката пенсийка и си трай жалък дъртофелнико.

февруари правих на мъртва тяга 260 кг А съм бил и шампион по самбо. не се заяждай - няма да свърши добре за теб. И не съм на пенсийка а на заплата като програматорист на java+web+oracle , а нещата ми вървят в Германия. :))))))))))))))

25 милиона тъпи севернокорейци ?Ха,ха,ха ! Много просто, както се оправиха със сегашният си съюзник Япония през Втората Световна война.Сега Япония е в челните редици на Световната икономика.Две бомбички и всичко ще е наред.Като не щеш мира на ти секира!

Япония имаше ли атомни бомби, като сега Ким, че не моа се сети!?

отзаде ,защото освен с пръдня ,няма с какво друго да ги изстреля.

Тези мимикрирали комунисти не са за вяра. Единствено световната опора на мира и демокрацията може да бъде гарант на сигурността на планетата

Абе, добре, че са сащ с трилионния си военен бюджет, с хилядата си бази по света и у нас, с 200 военни операции, които са водили в 130страни, след ВСВ, с 15млн. жертви(това по ам.данни), че да защитят мира, демокрацията и правата на човека от Ким. Да живей демокрациятааа! Да живей сащ! Ураааааа!

Великите сили са САЩ и Китай и те решават правото и реда в света!Русия бе изритана от китайците и пратена в групата на на слушащите и изпълняващите!

Уф, хората говорят за сериозни неща, на него футболен мач САЩ-Русия му се привижда...

така са изритали Русия, че последната вече 5-7 години направи от САЩ една бананова държавичка която не знае от къде и идва.САЩ лъснаха като гол пиян играч на покер изгубил всичко от шахматист.

ма ти верно ли си верваш? селско пиянде с десетки левове в джоба нарича САЩ "бананова държава". Що за идиот си?

повърня, излязла от германски вестник, който се управлява от ЦРУ. Забелязвам, че повърните, които се препечатват няколко пъти в седмица, излизат предимно от германски парцали. А един германски журналист преди година написа писмо, в което много добре е описал, как в тези вестници няма никаква свобода, журналистите са контролирани и подкупвани от американските служби. Естествено изказванията на този журналист не се пускат по "нашите" просташки средства за масова манипулация, най-изявените от които са НТВ, Босфор ТВ, БНТ и ТВ Европа. Добре че има 1-2 нормални и обективни телевизии, че да чуем и видим някоя истина. Май на този журналист нещо му се случи преди няколко месеца, май вече не е на този свят, поне нещо такова чух или четох. Та в тази просташка и манипулативна статия ФАЩ се представя като доброто в света. Ама да припомня, че това са единствените престъпници, които са хвърляли атомни бомби над мирни хора. В СССР бяха много по-сдържани и разсъдливи по тези въпроси. Карибската криза стана, защото американските престъпници инсталираха ядрено оръжие в Турция, на границите на СССР. Ако не бяха сторили това, нямаше да има и карибска криза. Същото и със СКорея. Няма по-престъпна сган от американците, те са причина за всички злини. Доказателство е и това, че СССР го няма от 30 години, а войните по света не свършват, 800-те бази на ФАЩ не намаляват, няма държава, която да не санкционират, да я нападат, да я сриват, няма място по света, където да има мир и спокойствие. Престъпните американски варвари искат да "управляват", да грабят и командорят света, като че ли им е бащиния, па ако ще да е върху неговите развалини.

ВЕЧЕ Е В ХОД ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ! ОСНОВНА ТЕЗА В ТАЗИ ДОКТРИНА Е , ЧЕ СМЕ ТВЪРДЕ МНОГО НА ПЛАНЕТАТА И ТРЯБВА ДА БЪДЕМ РЕДУЦИРАНИ , НО ДО КАЧЕСТВО НА ОСТАНАЛИТЕ ПОСЛУШНИ И БЕЗМЪЛВНИ !! КОМПРОМИС НЕ СЕ ПРЕДВИЖДА !!!

вай! И ко ши праим сега бабо?

една баница, като за последно! А! И се напий като за последно кирчо !

дрън дрън дрън ким е ужасен да не последва съдбата на кадафи и саддам затова плаши народа си с външни врагове и т.н. ким няма да започне война със сащ защото това със сигурност ще означава край за него тъй като няма да получи подкрепа от никого тръмп плямпа много но и той няма да започне война сега се прави и той на спасител покрай ниския му рейтинг и скандалите от цялата работа печели само путин щото се измества фокусът от гнусната му война в украйна и идил свърши доста работа в тази посока

Зад Кадафи и Садам не беше Китай.

ако ким нападне пръв ще има ли подкрепата на китай? много се съмнявам

dobrin

мози би и зад идл не беше ,но петролните залези са си голямо изкушение... пук мозе имда е имал нещо общо...