Цацаров: Птиците в Калиакра са важни, но хората са по-важни

Трябва да търсим оптимално решение, при което и птиците да са цели, и хората да съществуват, но с предимство към хората, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Обратно в новината

Коментари - Цацаров: Птиците в Калиакра са важни, но хората са по-важни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова години в тази част си имаше и птици и земеделие и не си пречеха???Не проумяхте ли че хората вече знаят че глобата е заради перките на цветелинка??? Ако толкова ви беше грижа за хората нямаше толкова години да ги набутвате все по надолу...

превод: хората=интересите на мафията... ето как звучи: птиците са важни, но интересите на мафията са по-важни...

А перките?????

МИНИСТЕРСТВО НА ИКОНОМИКАТА И ЕНЕРГЕТИКАТА Доклад от 23.01.2006 За следващите 50 години ветровата прогноза за територията на Р. България като енергиен източник е лоша. Климатичната обстановка е коренно променена и хоризонтални ветрови потоци със средно годишна скорост от 6-8 метра за секунда могат да се наблюдават само по високите върхове- връх Ботев, връх Мургаш, Рожен, Мусала, Черни връх, връх Перелик и други. В настоящата година средногодишната скорост на вятъра и в района на Каварна и нос Калиакра е под 5 м/сек. По високите ни върхове като връх Мусала на Рила, Черни връх и местността Ветровала на Витоша, върховете в Пирин планина, а също така и Връх Рожен в Родопите не дават необходимите икономически изгодни ветрови условия за промишлена ветро-енергетика. Данните от половин век на Българските метеорологични служби не показват добри прогнози за ветро-енергетиката. В Стара планина също условията за монтиране на ветрогенератори от различен тип и ефективно използуване на вятърна енергия, например връх Мургаш не са благоприятни. Редната скорост на вятъра е около 8-9 метра/сек. Което условие на границата на приложимост на ветроенергетиката. Следователно за близките 50 години 21 век (на максимум на Слънчевата активност) за нашата страна България е неподходящо изграждането на вятърни електростанции. Недостигът на вода за период от 50 години също ще се отрази неблагоприятно и върху функционирането на изградените вече хидро-енергийни мощности около нашите язовири.

Едно време по 200 000 фазана на година правехме. Нема проблеми с която и да е птица. Само да плащат.

Да бе. Наистина изкуственото размножаване ще помогне на животните. Ако има фондове на ЕС и плащат за това........

Има, обаче някой трябва да се сети да води разговори в тази посока с комисията в ЕС. А това значи Борисов пак да не почива а да ходи до Брюксел. Той ще си прецени де!

Добра идея. Някой трябва да говори по въпроса с когото трябва.

Ако ЕС финансира волиерно отглеждане на птици от жителите на тези райони и пускането им на свобода в последствие ще призная еко стремежите им. Това ще бъде прекрасно съчетание на хора и птици в борбата им за оцеляване. Земеделците ще земеделстват, голфаджиите ще голфаджиистват, строежите спират, който иска му плащат да размножава птици срещу пари от ЕС и готово.

Това се прави и е практика във Великобритания и Швейцария със сигурност.

Това вече е решение което може да се предложи за обсъждане!

Цацаров този път ми хареса. Говори разумни и верни неща. Хората са част от природата. Без хора в този свят си е чиста проба идиотия. Който не е съгласен ще го сложа рамо до рамо, шкембак до шкембак с Ким Чен Ир и Адолф Хитлер. Евреите са хора и какво против тях имате?

има за хора фамозния Цъцерков!?Перкаджиите и владетелите на голф-игрища!?Всичките други-казва-ще ви плъзнем, мръсничко встрани, които и ще да сте!?

Браво на Цацаров! И хората са част от природата и са природен вид, защо хората трябва да бъдат убити, за да се развиват паяците!

Въпроса е кои хора?????

някои хора, нашите хора! останалите кучета ги яли - буквално, а ако се защитят , влизат в затвора

sawo

Цацата от толкова политическа коректност сам не знае какво иска да каже. Хем има незаконни ветрогенератори и голф игрища (които лично бат бойко откри), хем обаче НПО-тата били виновни? Последно кое от двете е? Калиакра е едно от последните красиви места по крайбрежието в България, но естествено това не е вариант за алчните олигарси, които искат навсякъде да излеят бетона, след това като видят каква грозотия са сътворили, започват да търсят друго място, където не е строено - точно какъвто е случая сега.

И Цацаров не може да ми отговори- как тези райони в северното черноморие са се запазили сравнително екологични в съвременият смисъл още от памтивека,хилядолетия и през това време е имало земеделие и продосъобразен начин на живот и сега хоп- не може. А България поне 205 от територията е в натура 2000.Явно има строго определени причини,дори и стратегически,земеделие и др.чов.нормални дейнодсти не може, ама вятърните "мелници и голф игрища не може.И то Брюксел не давал- утре ще кажат че в селата Брюксел не разрешава външни тоалетни с яма по селата че и в повечето градчета!? е това е вече натурално и естествено,трябва да не влиза в разпоредбите,но нищо не може да ме учуди вече, по-зле сме и от времето на Хитлер или Брежнев.

Какви хора бе дебил, парите са важни само за вас.

Важните неща са започнали по време на тройната коалиция и бяха довършение с Орешарски. Сега Цацата се чуди как се случи всичко това. Как, много просто в знанието на всички във властта. После сметката пак ние ще я плащаме.

Да си кажа, не мисля, че нито ние, нито птиците, сме му важни. Жобът да са пръска, другото не е важно. Убеден съм, че ако някой "наш човек" нареди да се замрази проекта, в ДИР ще пише нещо от сорта на "Птиците умират, Цацаров защитава природата ". Тъпо, но е така.

или печалбите на някои хора?

"Птиците са важни.Хората са още по-важни". От раз се досещам и КОИ са важните хора. Прокуратурата ще установи това,което е наредил първо Най-Дебелия.Второ,това,което е разпоредил Тупанбаши.Третият по дебелост,ще го формулира надлежно.

Стига ве Цацата може ли такава глупост да каже. Птиците и пчелите са на тази планета преди хората. Птиците и пчелите няма да я съсипят, човеците да. Ако във Варна изчезнат чайките, само до седмица ще се заринем в битови отпадъци. Цацата ще го яде акула

Цацаров да не се прави на луд. Специално за Калиакра се знаеше от не знам си колко години. Много преди първия ветропарк там, на който Борисов ряза лентата! И тези хора, за които Цацаров говори да не са случайно само собствениците на ветропарка, защото всички други ще плащаме глоби!