Най-добрият тунинг за ”Лада Самара” (галерия)

"Лада Самара" има славата на спорен модел, но с подходящия тунинг съветският хечбек определено може да ви изненада.

Обратно в новината

Коментари - Най-добрият тунинг за ”Лада Самара” (галерия) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с новини за Раша и Путин.

Руснаците никога няма да се научат да произвеждат коли на нормално ниво.

имаше рубрика "Съвети за домашния майстор", в която се даваха препоръки как да отстраниш дефектите на ново закупена стока ???

Здравей г-н Мармот, аз съм инж. Бакалов - ДВГ '87г. да, пич така е, това е най-точния коментар, който си написал по-долу, ама кой да го прочете и да помисли! Овладяванео на триенето и инерционните моменти са разковничето на успеха в автомобилостроенето от там пада и разхода повишава се пробега, но тук няма специалисти, кой да разбере, тук само хора без работа и пенсионери! Това им е слабото място на руснаците, нямат потенциал за разработка на добър завод за коли! и процесори не могат да правят! ВИЖДАМ И СРАВНЕНИЕТО С РАКЕТОСТРОЕНЕТО И Е ТАКА! ако можеш да правиш ракети не означава че можеш да правиш и двигатели с вътрешно горене!

мерси .... все пак, наистина много баластра в коментарите и малко конкретика...

Така е, г-н инженер. То дори и ракетите им са почти всички украински с изминал преди десетилетия срок за годност. Помня онази на морските маневри в Севастопол, дет се разпадна механически без да гръмне.

така е, за съжаление това не може да остане скрито и се излагат пред света, ...

"Инженер Бакалов", ти си минал покрай ДВГ и автомобилите. Въздухарските констатации, които правиш, доказват, че хабер си нямаш от света. Това което си написал за инерционните сили и триенето го знае и моя внук. То е известно от сто години и е съвсем недостатъчно при създаването на съвременен ДВГ.Тук става дума за усъвършенстване на процесите пълнене, горене и разширение с оглед да се получат висока мощност и екологичност, като същевременно двигателят е достатъчно мощен. Технологиите са твърде сложни и управлението им е свързано с прилагане на много електроника в съвременния автомобил. Автомобил, които се е движил през 90 години трябва да се сравнява със също такъв. И още нещо; да те светна малко. За да направиш космическа и военна техника на високо ниво, трябва да разполагаш с високи технологии! Никога ли не си чувал,че всички новости в автомобилостроенето идват от космическата и военната техника?! Ти направо изби рибата с твърдението, че не е едно и също да направиш ракетен двигател и ДВГ. Искаш да кажеш, че Русия може да прави ракетни двигатели, но ДВГ не може? Глупости! Всичко е въпрос на финансиране, а не на технологии. ВЪПРОСЪТ Е КЪДЕ ЩЕ БЪДАТ ВЛОЖЕНИ ПАРИТЕ! В КОЙ СЕКТОР! И те не искат да правят оръжия, но им го налагат. Няма къде да се дяват!

У рашата е сътворен исторически филм "Матильда"за романа на царя им с нек'ва танцувачка. Всичкото путинец се разпищя с/у филма- кривославната църква, чиновници и депутати. Защо? Щото филма представял Рашата като страна на бесилки, пиянство и блудство, поучава ни депутат Поклонская.

Селският тюнинг си остава селски тюнинг. Преди няколко месеца купих една Волга и ще я реставрирам да изглежда така както е излязла от завода.

Цивилизования свят какви електромобили правят вече особено моделите на Тесла X P100D и най вече Porsche Mission E, може да ги видите в нета, а тук ни занимават с глупости и тунинги на Лада.

А най новото в момента Tesla Roadster 4.0 е просто върха, ще ускорява до 100 км под две секунди. Видео в гугъл Tesla Roadster 2019 - New 2019 Tesla Roadster P100D Interior, Exterior & Reviews

може да хване окото само ако се задвижваше по метода на Фред Флинстоун от ония времена.

Ако впрегне човек отпред три кранти (руска тройка), току виж наистина тръгнала Ладата. Тунинг...

ето така се " калява стоманата" така се градят характери, така населението винаги е в готовност, не се разглезва, а и младите почват да разбират от ремонти. така се учиш и ти расте интелекта! ама ха! нищо не разбирате! Я вижте к'ъв самолетоносач имат! а! лични състав постоянно го тунинговат, амаха! тикви, нищо не разбирате, вие!

Факта, че "авианосецът" им въобще мърда, с много зор и много пушек, е че не е правен от рашки, а от украинци. Затова сега се чудят как да го ремонтират.

Кой го боли фара за Лада Самара. Реклама на руските трошляци ли правите?

Руснакът е най-спокоен когато заприлича на карикатура на американец. на карикатура, защото американец не може да бъде. Генна предопределеност.

еееееее, хе хе хе , ...... прекаляваш .... ха ха ха хаааа хааааааа особено кат си сложат тениски "УСА" и амевреиканското знаме.....

Карал съм такъв боклук. Седалките като столчета от инквизиция. Воланът най-нечуствителния който съм срещал в практиката си. Скоростите проблемни. Шумоизлоация -нула. Корозионна защита - нула. Чупеше се сякаш бе от пясък направена. На 200 километра път пристигаш като пребито куче.

Не стига, че Лада Самара, ами и тунинг. Само руски идиоти могат да сторят това

Какъв е тоя хечбек?казва се хачбак!

Дайте нещо за Путин га е бил малък или за некой руски танк или самалотАве пишети за Расия ве

нАПИШЕТЕ НЕКОЯ СТАТИЯ ЗА БОРША И ЧРАВЕНОТО ЦВИКЛО.

дааа за атомна бомба, може!

може и списък на купилите Лада Самара, няма да е дълъг, особенно от по-развитите страни

"Руска" и "кола" са толкова близки, колкото "дървен" и "камък"

Тази не я знам но имах ВАЗ 2105 и не мога да се оплача. Вървеше си без проблеми и сигурно още щях да я карам ако не беше станал спор с роднини заради наследство (понеже така я бях получил...)

Да ти пикай котка на наследството

Значи твоите мили роднини ти взеха хубавата ладичка,а в замяна ти дадоха някаква камениста нива високо в Балкана?

не, още по-тъпо: дадоха ми пари за половината (понеже другата "половина" беше моя...) уж да я карат но я оставили пред блока и там някви апаши я "оправили"... простотия

А оръдието къде е ?..ха.ха и бригадата от РМЦ(ремонтно механичния цех) липсват..ха.ха

Ейй тва дира ден и нощ руска пропаганда .

Путин тва путин онова нямате спиране с руската пропаганда.То вече направо сте жалки и смешни.То бива бива ама вече се оляхте.

Ние,суперкомпетентните ,подготвяме сензационна статия за съв...,пардон,за руските космонавти на Венера! Ватенките са ни обещали тлъсти премии.

Това беше ужасна кола... никога не успях да разбера целта на тази Лада - спортна кола ти трябваше да бъде, какво нужда на пазара се опитваха да задоволят...? Ако ТРЯБВА да имам руски автомобил освен Лада 1500S с оборотомер (като от Оркестър без име) друг вариант няма :)

Руска кола? Военна УАЗ-ка, със сменени седалки, за лов/риболов. Внимание- само за фенове, със здрави вътрешности.

Най добрият тунинг е да смениш мотора, купето, ходовата част и т.н. по списъка с нещо по-добро. И не руско, разумеется.

Е това сте. Стига мучене. Руснаци, германци, американци правят коли и имат икономика и износ, а ние не правим нищо. Всъщност бг автопарка е скрапа на Италия и Германия. Коли които ще стават на купчета за Китай се продават у нас. И ги тунинговат....смех.

Всъщност ние правим много работи,но платени по руски програми тролове като тебе се псуват и самоунижават представяйки се за българи,но са си ...овньовци на заплата от москва

Нямам нищо против на една новичка ладичка...

... за частното музейче.

що бе, що искаш нова? Сегашната нива вече изгни напълно нали?

верно ще взема да стана соросоид... има ли някой от сащ желание да финансира един сайт със силно про-натовска ориентация??? най-малкото "новините" за автомобили със сигурност ще са по-качествени! -------------------------- дир! срам!

Аз пък ще взема да стана тъп путиноид,тоест мазохист.Ще си намеря един Москвич 407 и по цял ден ще лежа под него,омазан със масло. А,да не забравя - на всеки 1000 км трябва да смазвам лагерите на колелата с такаламит(специална гресьорка,подобна на помпа,с която греста се вкарва в предвидените за тази цел отвори).Ще поставя и картонени парчета да колелата,за да не изгарят гумите на слънцето,а таблото ще покрия с бял чаршаф или в краен случай с вестник "Работническо дело".

Целта на тунинга на руската кола винаги е била нищото да заприлича на нещо, да се пооправи фабрично недоглеждане или да се отстрани проблем. Всичко това не се е налагало при западните автомобили, произведени по същото време. Погледнете във Википедия през коя година е пуснат съветския автомобил, а след това за същата година направете справка коя е била Sar of the year. Погледнете и подгласничките. Истината лъсва с цялата си непривлекателност.

Покъртително некадърен фотошоп...

Шилo

Пак небивалици за великата съветска автомобилна промишленост! Стига с тая руска пропаганда бе, спрете се вече, жалки сте!

След като сме на издръжка на колхозниците,ако е необходимо ние дирниците ще направим специална поредица за всички съветски автомобили!

предполагам отдавна е ясно на всички здравомислещи че дир е сайт за руска пропаганда винаги е бил собственост на ДС сега и моника станишева помага

Лада Самара беше първата ми кола след като взех книжка. Въпреки многото фабрични дефекти, гнилоча по купето и липсата на каквато и да е динамика все още го обичам този модел. Нито веднъж не ме остави на пътя в дъжд, жега и сериозен снеговалеж. На -20 палеше от раз! Частите са намираха почти за без пари :)

Бай Георги,силно съм впечатлен и направо съм зашеметен!Ако ми намериш някоя старичка Самара,веднага продавам моя Мерцедес!

и мазохист!

Така са ме възпитали комунистите.Ако партийният секретар ми заповяда,аз бодро ще запея: "Червено е морее--то,червено е небее--то!"

Вие сте бахти тъпанарите. тая кола я карах като бях ученик в 12 клас сега карам ново Беенве, не ме мислете!

Бай Георги,ти си станал жертва на вредното влияние на загниващия капитализъм! Как може да караш кола от Западна Германия? Ще те предложа за партийно наказание и ще съобщя в милицията!

ха ха ха ... маймункеееее маймунке, толко разбираш от коли! Пали на "-20" защото тогава уплътняват буталата в цилиндрите, не те е оставяла на пътя защото ти не си я оставял, .... фабрични дефекти" имат всички коли, затова едни са скъпи, други евтини

На някои картинки, особено на червената кола със счупените амортисьори не разбрах кое е предница и кое е задница. Някой да ми помогне ?

Странно защо, "новините" относно техническите новости на руснаците, са винаги за разни неща, в най-добрия случай от преди 20 години... Както имаше няк'ва статия за "последния им компютърен чип", която се оказа препечатана от някакво руско списание от преди 15-тина години... И ако това не се нарича тенденциозна дезинформация, "здраве му кажи". Тук е важно да подчертая за всички малоумни лумпени, че определено не съм русофил, но просто много ме дразни цялата тази плоско скроена анти-руска пропаганда!

37 ГОДИШНА ЛАДА 2101 Е ПО ДОБРА.

Моята Волга(най-стария модел) е на 53 г. и се движи уверено и безотказно като руски танк!

да така е, поточната линия е италианска.

Колкото и да тунинговаш една Лада, няма да стане нито BMW, нито AUDI, нито Porsche. То даже и OPEL няма да стигне....

за "Москвич" - какъв тунинг, какво чудо е! Хахахахаааааааааа

Колко са добри руските коли, може да прецените сами каот видите какво караме по улиците. Има 2 опции: 1 или не можем да си ги позволим или 2 никой не иска и да чуе за тях Вие си знаете

Шилo

Точно!!!

В атомобилостроенето има една основна конфликтна точка върху която се работи настойчиво и постигнеш ли компромис то колата то ства дълговечна. Това е триенето и инерцията, и занижаването им в двигателя. Останалото е заварки форма и лукс за комфорт. Последните три не повишават надеждността. Но първото, те извежда на пазара подобриш ли го. Ще попитате защо! Защото колата ти има пробег не 300 хиляди , а милион км. до основен ремонт на двигател. Това е господа ... за целта са необходими инженери+ високи технологии. Те го нямат! Ракетите им са на Корольов, затова летят. И говедарите са същите говна даже по зле - ако не беше вернер фон браун, щяха да им летят в космоса мечтите! Затова германците "облагородени" с евреи, /виж. "паразитни листни оси бракониди"/са двигателите на т.н. прогрес .... ха ха ха ха ха ...

Не те разбрах. Какво искаш да кажеш, че Самарата има добри заварки ли? това ли е основното и достойнство. Корольов (светла му памет) умря в далечната 66-та! Защото го идиотите го държаха в ГУЛАГ 6 години. СъвеЦката космическа програма използва постиженията на Фон Браун не по-малко от американската.

коментара ми има разяснителна цел! мои заключения, на никого не го натрапвам

Всеки ден дирниците тряя изсер.т поне енда "новина" от Мужикландия.

Ела да видиш как съм го тунинговал на магарето самара, Айшето с детето и бебето се хващат.

Айшето, дъщеря ти ли е? А бебето е дъщеря на дъщерята на дъщеря ти? Само не ми е ясно, защо са само по една?

Няма да се оправиш в циганското родословие.

Единственото,което знам със сигурност е че майка ми и баща ми са първи братовчеди и поради това съм малоумен.

няма такава грозотия

Самарата най-добре я тунинговат на Балканто...

Поредната гениална новина от Русия по темата Технологии. Какво ли ще стане, ако Дир-а решат да публикуват статии за тунинг на други марки автомобили от 70те насам?

Поредна руска боза от ДИР. На кого му пука за Лада?

Разбира се че на Майстора му пука! Насрал се е от яд,че не може да си купи Москвич 403 или в краен случай ВАЗ 2101.Иначе веднага щеше да продаде стария си пернишки голф.

има славата на спортен модел!?? стига бе!

спорен бе, не яж букви!

Лада Самара с автокаско :)

Самовара над Самара-та на снимка 28 е спортния въздушен филтър?

Някой трябва да е на сериозни наркотици за да пусне това като новина. Батенца, спрете се, бре!

Най-добрият тунинг е на сн. 11, а може изобщо да махнем колата от тунинга, по-ще съм доволен.

Лада и Тунинг са думи, които не стоят добре една до друга.