Антонина Желязкова: Вече фронт дели роми и българи

Образованието! Недостиг на образование е в основата на дълбокото разделение "роми - българи". В образованието е и ключът към решаване на етническите проблеми.

Обратно в новината

Коментари - Антонина Желязкова: Вече фронт дели роми и българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще повърна

Глупости! Живеят на аванта, не плащат нищо, редят се за помощи, ядат, пият, дебелеят и наглеят. Мизерията не им пречи. Защо да се напъват за интеграция след като с рев могат да си живеят като царе? Мисля оглупяхте вече.

По-големият проблем е, че мнозинството българи не осъзнават колко са необразовани всъщност... За съжаление, у нас това, че си завършил средно или дори висше образование, не те прави образован. Прави те човек с диплома и (често) с високо самомнение. Почти изцяло липсва у нас културата на непрекъснатото самообразование и самоусъвършенстване.

На вятъра са хвърлени парите за облагородяване на т.н. роми. В Германия попаднах на техни представители. Още като се приближиха, в мен заговори подсъзнателно заложеното съмнение и бях нащрек за това, какъв номер искат да ми извъртят. Като вълкът с козината, така и ц..ните. Облекли се прилично, изкъпани и чисти, ГОВОРЯТ НЕМСКИ БЕЗ ВСЯКАКЪВ АКЦЕНТ, НО ... манталитета не си менят. Живеят в Германия на сигурност и в охолство, но продължават да се издържат от мо..еничества и взломаджийство. Младите биват пращани задължително на училище, за да научат езика. Че как ще забаламосаш и пребъркаш немеца, ако не му отвлечеш вниманието с разговор на немски език. Аз още не съм чул наши роми да са се заселили в Сауд. Арабия и там да са се отдали на джебчийство , да не говорм за по*големи безобразия. Просто там не си поплюват и режат ръце без да им мигне окото. Не съм попадал на информация, че в тази страна ц..ани безчинстват.

обстоятелствата в , които живеят ромите са недопустими. изолирани от обстеството, и расизум. невузможно е прогресирането на ромите в булгаря. ромите са това, което вие сте направили от тях. а сега и воина им обявили селските, бабаити. нямат шанс сред диваци и варвари. булгарите не крадут ли? вие сте циганите в европа! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мангасарке, учете и работете, така правят българите, които освен това ви плащат- ток, вода, транспорт, помощи и на чийто гръб живеете. А това, ч започвате да се размножвате от 12- годишна възраст и раждате чаавета всяка година без да ви пука как ще ги гледате сами сте виновни, нагли паразити

Най- важната стъпка първо е да им СЕ ОГРАНИЧИ ПОПУЛАЦИЯТА чрез прилагане на законите на РБългария, а именно законът ПРОТИВ педофилията. Вместо да раждат от началото на половата им зрелост всяка година като животни да ходят да учат, ама манго не може да си смени манталитета, щото си прави , каквото иска. Колко години вече ги "интегрират" безуспешно още от времето на Тодор Живков- жилища, пари за ученик и прочие и същите животни си остават с редки изключения, даже и по- нагли от преди.

Първо проблема на циганите е че няма работа за тях , запомнете едно :" ГЛАДЕН И МЕЧКА НЕ МОЖЕ ДА ГО СПРЕ ". Ако Вие и семеиството Ви сте постояно без работа , и гладни какво ще правите , няма ли да почнете да КРАДЕТЕ . Другият основен проблем за ЦИГАНИТЕ Е ОБРАЗОВАНИЕТО и ТРЕТИЯТ ПРОБЛЕМ , В България е , липсата на ПРАВОСЪДИЕ . Всичките които пишете тук имате компютри , вижте как нещата са в Америка която постояно ни е сочена за ПРИМЕР там във повечето щати има смъртно наказание , и наи важното вижте във интернет видеофилма " НАЙ СТРОГИТЕ ЗАТВОРИ В АМЕРИКА ЗА МАЛОЛЕТНИ ПРЕСТЪПНИЦИ " И НАЙ ЛОШОТО ЗА БЪЛГАРИЯ НИКОГА В БЪЛГАРИЯ Е НЯМАЛО ПОЛИТИЦИ , ВЪВ МОМЕНТА БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ БАНДИТИ , ТОВА Е ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРИЯ.

всеки човек си заслужава проблемите ...може и всеки народ си заслужава проблемите .ние сме хората ,които ги създаваме и после малодушно бягаме от тях .обществото на егоисти не го чака нищо добро ,защото е античовешко и нелогично . у нас в последния век процъфтя елит от продажници ,хлебарки и вампири ,което доведе до пълното ни саморазрушаване .

AbuTalib

Тази авторка нестава.Томас МОР е ваторът на УТОПИЯ, преди 1602 година.

AbuTalib

Томазо Компанела никога не е писал книгата Утопия.Писал я е Томас МОР.

и да крадат и убиват безнаказано не образование. Ясно им е че ако работят ще плащат и данъци като другите и няма да има помощи и пари за "евроГейска" интеграция. Не е ясно кой плаща на подобни отрепки като Антонина Желязкова да лъжат хората или за кой фонд събиращ помощи от наивни българи за "бедните" роми / тоест крадливи мързеливи мангали / работи.

Тази преоткри топлата вода.

Абе, краво проста, какво се прайш на ударена! Проблемът е, че тези изроди не искат да се интегрират, а да паразитират! И всички политически отрепки ги купуват с кифтета кога дойдат избори и затова си ги къткат, а циганските шефове прибират евро и всякакви други пари! Ами не искаме да отглеждаме паразити!!!

Базисният проблем е в продажническо-предателския и конформистки характер на елита и в ниския общностен капацитет на стадото да проектира колективни очаквания в автентично лидерство и представителство.

"Стадото" няма думата, всичко друго е илюзия и наивитет.

Амии, целият живот е трибуна за стадото, ама не му достига вътрешна свобода и воля да почувства, осмисли и отстоява общностния си просперитет.

"Стадото" няма думата. Всичко друго е илюзия и наивитет.

Циганолюбците и те са хора като хора...само дето това не е държавата Мангалия, а България...някой трябва нас, българите да уважава и съхранява...в собствената ни страна, да го ева!

Поредния жалък плач на поредния гаулайтер-политслагач. Дори и да си тъп като гьон, за всичките тези години трябва да си разбрал следните ФАКТИ: 1) Циганина НЕ се интегрира, защото НЕ иска да се интегрира. 2) Циганина НЕ се образова, защото няма как да образоваш някой, който НЕ иска. Всичко, което си дал на циганина, той го обръща срещу тебе. 3) Циганина НЕ иска да спре да краде, убива и върши мизерии, защото това му е в природата. Затова и политическите марионетки и техните кукловоди използват циганите и престъпниците срещу нас - народа. 90% от престъпленията се извършват от цигани. 4) Циганина скача според тоягата. С люхото загубеняшко отношение на т.нар. "социални антрополози" и всеки друг вид цоцащи народна пара "учени", работещи за олигархията, се постига преднамерен обратен ефект. 5) Циганина сам по себе си не е корена на проблема, той е ножа, но не и ръката, не и главата. Искате ли да решите проблема, започнете с такива недоучени "учени", като това на снимката и стигнете до марионетките и кукловодите. Рано или късно трябва да си платят за геноцида над българския народ.

ЗАДАВА СЕ КЪРВАВА СВАТБА И ЗА МУТРИТЕ БРАДВА .... ... А РОМИТЕ СА ПРОИЗВОДНИ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ СТРОЙ :)))

Такива експерти като нея ни доведоха до това дередже.

Жалко е ,че в територия Б-я няма държавник като В.Орбан,който видя сметката на соросоидните НПО-та и нарича циганите....цигани,а не роми !

"В образованието е и ключът към решаване на етническите проблеми" ... Едва ли. Но ти твърди, че знаеш за наличието на ключ и знаеш къде е ... Какво иначе знаеш ...

Поредните общи приказки, иначе отлично издържани в дискурса на ляволибералното ала-бала...

Скръб!

Тоталната деградация на българското общество е логическо следствие от силовото включване на България в ерогейската културна общност, която се налага силово от ЕС и НАТО .

Спрете....медии,социолози,политолози и всякакви зоолози да наричате циганите,роми ! Роми са жителите на бившата Римска империя и по-точно на Източната ! А циганите идват от изток-Индия и са най-долната каста на индийския етнос !

Ех госпожо Желязкова , все още ви гони носталгията на татовото време когато имаше подобни програми за ограмотяване на индусите. Историята доказа че всичко /освен КЕЧ и строителни и жп.войски/ беше напълно ненужно и безполезно , облага имаха и продължават да имат единствено хора като вас в чиито проекти за интеграция потъват купища пари. Тояга е нужна за да се вкара ред при индусите , всичко останало е ненужно и безмислено.

Тая мантра за образованието на ромите я слушаме отдавна

Културна антропология - специалността на некадърните

"Международния център за изследване на малцинствата и културните взаимодействия" - това май е някаква паразитна организация

Отвратен съм от слагачите псевдожурналисти и пачаврата, даваща интервюто. Щом досега не са разбрали, че не образованието е проблемът, а неспазването на законите, поради липсата на държава спрямо циганите, няма какво да се пише повече!

Интересно ще бъде да се узнае кой финансира тази организация с гръмко заглавие. Освен това не става ясно кой е задаващия въпросите? След като квалифицира патриотите като "бабаити", как ще нарече циганите, хвърлили се да бият беззащитни деца със сопи и колове?

Кой...Дж.Сорос и неговите НПОта ! наричайки циганите,роми !? Ако беше жив Г.Ю.Цезар щеше да му откъсне главата !

"Те не си представят, че е възможно - вместо да търсят мъст в Асеновград - да кажат "ето, нашият клуб по гребане, ще включи и роми, за да се радват децата на спорта заедно". Значи, госпожо, когато някой посяга да хвърля камъни по деца и редовно посяга на момичетата от клуба, последната ми мисъл ще бъде да го поканя в клуба си, за да е с децата всеки ден. Точно в Асеновград има програма за безплатни спортни и културни занимания за деца през лятото, която се организира от Комисията за борба с противообществените прояви. Хората, които хвърлят камъни и удрят с колове и брадви се нуждаят от ударите на закона, а не от тренировки.

ВЪН от България.

И на такива идиоти дават заплата?!

Никакви помощи без да са положили труд. за мъжете- цигани има трудова повинност, за жените -циганки има спирали против забременяване. стига с тези "права на човека"! Човеци ли са тези мързеливи, крадливи, ебливи циганори? Докога ще ги хрантутим, за да се разгонват от 10-12 години.

Лелее,тая на коя планета живее?!Тази статия виц ли е или приказка с щастлив край?Как пък никой не говори така мило за българите?Какво все ги дундуркат и възхваляват тия специалните?Отворете си очите и вижте реалността каква е!

Госпожо Желязкова, когато пуснеш свинята в къщата, свинята не става човек, но къщата става на кочина.

Пореден МИШ-МАШ.Не образование дели българи-роми, а ПРОСТОТИЯТА обхванала здраво двата етноса.Това е така защото политиците в БълХария нямат интерес от образован електорат,затова и сринаха образованието до ниво ПОЧТИ малограмотни зрелостници,които познават добре само ЧАЛГАТА и тук-там има някоя БЯЛА ВРАНА,която учи и после хваща ТЕРМИНАЛ 2.

Не знам какво ви става,не виждате ли че циганите станахо повече и от китайците,каква интеграция кви пет лева бре? Бай мангал ще превземе света с оная си работа че то с 10 деца до 25г. се водят малодетни не му трябва образование а детски надбавки.Китай им забрани на китайците да правят деца без разрешението на държавата а тука и плащаме за всяко следващо повече, а тази с очилцата решила да ги образова чак!!!

Посредствено и тенденциозно. Кой им пречи да учат ама не щат. Тази сган няма управия и ще ни погребе.

Каквото и да правите,цели вагони с пари да ви дават да действате против БЪЛГАРИТЕ,няма да успеете.А тая като я гледам ми прилича на питието.

Демокрацията изхвърля ромите от пазара на труда. Израсна цяло поколение до сега от неграмотни, безработни, агресивни, крадливи роми, с две думи боклуци в обществото. Те са проблема в момента, жалко че са мнозинството, а образованите и работещите са малко. Не се ли преобърне отношението проблема няма решение. Работа и образование, там е решението. Нима няма и българи без работа и образование? Те са същите. Обществената среда прави човека добър или лош. Трудът и парите от него са велик стимул за изграждане на добрия човек, първо в семейството и после в обществото.

Другарко, разбираме какви директиви са ти спуснали, обаче циганите един шофьорски изпит не могат да издържат, а ти ми плещиш лъжи, Томазо Кампанела и други бози! Образованието трябва да е плод на личен стремеж, а не пренаторен плод на държавна политика. Който иска да се образова - никой не им е забранявал.

Не образованието , а абсолютното толериране на паразитната прослойка е зоната на разделение ! Струват три милиарда годишно на Българските данъкоплатци . Отделно още толкова от ограбена инфраструктура , разрушени цели сгради , превърнати в сметища китни кътчета на прекрасната ни Родина ! И още толкова от безплатно ползване на ток , вода, транспорт и медицинско обслужване . Най - извратеното е , че и НК не важи за смрадливите . Абсолютно безнаказано грабят , насилват , пребиват и убиват . С любезното съдействие на Държавата - мафия . Кристално ясно е , че сме във война ! Или ние , или те ... Времето за компромиси отдавна отмина .