Брюксел пак плаши Полша, Варшава: ”Не приемаме шантаж!”

Европейската комисия (ЕК) е готова да предприеме действия срещу Полша заради една от оспорваните реформи в съдебната й система.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел пак плаши Полша, Варшава: ”Не приемаме шантаж!” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЩЕ СЕ ЕМИГРИРА В ПОЛША ИЛИ УНГАРИЯ!!!НЯМА ДРУГА ОПЦИЯ ЯВНО...

И от къдя на къдя ще се бъркате в хорските работи, бре, ора от ЕК?

еврочиновници, независимо в ко я структура и на какво ниво са: - Какво ще стане и какво реално ще можете да направите, ако в резултат на Вашата наказателна политика към суверенните държави в ЕС, ако всички или някоя от тях, в частност Полша, изведнъж решат да се откажат да изпълняват всички "указателни" искания и отхвърляйки всякаква възможност за намеса от Ваша страна изведнъж решат да се сближават икономически, политически и военному с Русия, с което да поставят под угроза цялата политика на ЕС, та дори и тази на НАТО?! Май единственият верен отговор на този въпрос от Ваша страна ще бъде повторение на безсмислената Ви политика и тоталното безсилие да се справите с проблема по същият начин както при масираната "хуманитарна" инвазия във всички страни от ЕС и то извършвана главно през страни от прословутия Ви "Шенген"!

Нали нямаше клаза за излизане от ЕС. Англия как така ще излиза.

Я, там пановете да привикат във Варшава Вишеградската четворка и мужиците и да му дръпнат един Нов Варшавски договор. Тъкмо ще могат да си дръпнат всичките по нещо от Циганелската Покрайна!...? Прасенко ще остане сам в Киева!

Има и нещо друго, което не се споменава в тази статия. В началото на бежанската криза България е заявила пред ЕК определена бройка бежанци, които се ангажира да приеме. Не си спомням точното число, но беше доста голямо, направо огромно за нашите възможности като държава. Пита се кой е поел ангажимент, който очевидно не може да изпълни. Да, всички бихме предпочели да нямаше криза с бежанци... Но когато обещаваш нещо, трябва да си спазваш обещанията!

Тоя ЕС отива към разпад.

На фона на това, поведението на ГЕРБ от тази сутрин е просто убийствено. Как трябва да защитиш държавата си. Прави го и Виктор Орбан. Нас обаче ни управляват Цуни-Гъз.

Недей да прибързваш. Ще си говорим след две-три години, като се види дали поляците ще продължат да се правят на отворени и ако да какво ще ги сполети.

има Polexit

а, кой да ги уволнява, колегите им боклуци, които също си вярват, че са бог!? Има ли някой уволнен или осъден съдия в брюксел или и там всички са светци, като тези в мутристан? Marc Dutroux - това е името, което изцяло изчерпва темата за брюкселското "правосъдие". Не им пречи да искат цялата власт, разбира се.

От къде...на къде ..ЕК ще се бърка във вътрешните уредби на европейските държави....!?Всяка държава си има Конституция и ще си изгражда законодателството спрямо ..нея ,без да бъде шантажирана ...от ЕК...!?

Ами защото ако немец почнат да го съдят в Полша се очаква да има честен съдебен процес, а не да бъде съобразен с мнението на полския премиер. Е затова като си член на ЕС трябва да отговориш на определени условия. Не може един съюз да функционира ако няма спазване на определени стандарти. Това, че овцете от източна Европа си искат абсолютна монархия с един Господар, не означава, че тези в Западна Европа искат да се връщат векове назад. Като не искат да се съоразяват с Ес да върнат парите , които са усвоили и да напускат. Прав им път. Да си избират Господар и да се оправят.

Точно за пари недей да говориш, че не знам кой от кого е "усвоил". Това е като да кажеш на британските колонии да си върнат средствата дето имеприалистите са вложили за да им "цивилизоват" народа. Само дето незнайно как империята богатее от цялата работа, а колониите остават в "третия свят".

Точно така, има си конституция, която трябва да се спазва от всички, вкл.и от законодателна власт. В случая въвежданите промени я нарушават и разделението на 3-те власти спира да съществува. Управляващите и в момента по един дебелашки начин не се съобразяват със действащите закони и затова има постоянни протести.

от едно робство та на друго... тези и земята ни ще ни продадат ...а хората вече ги изгониха ...

Много ми е интересно дали сте съгласни да стане като в Полша. Най-общо казано Бойко Борисов да има по закон правото да назначава съдии. Така като ви чета мненията явно това искате. Защото в Полша се случва точно това. На всички вас проблемът ви е , че нямате никакви виждания, кое е правилон и кое не. Имате само омраза към ЕС и винаги сте на страната на този, който прави обратното. Независимо какво е. Та пак да питам - искате ли да дадем право на Бойко Борисов да назначава директно съдиите? И съответно да ги уволнява ако прецени, че не отсъждат правилно, според неговите виждания. Или е по-добре да няма чак такава власт, защото и таз с която разполага му е много.

Иска се пресичане на чуждото финансиране от разни НПО-та! Стига си чел пропаганда!

"Комисията настоява полските власти да не уволняват и да не изпращат принудително в пенсия съдии от Върховния съд" Я първо чети, а после коментирай.

Ти май последните дни си в Полша, а не в България! Питаш, дали искаме бб да назначава съдиите унас. Изостанал си с цели две обиколки. Това у нас вече е факт. Любим лаф на народа е ти сам си го назначи за прокурор. Пародията за избори на съдии във ВСС конкурира комедиите на Дарио Фо. Съд. система у нас е изтърбушена и изпълнява съответние поръчки и това е от години. Друг е въпросът. Защо безобразията само в Полша биват забелязани? Защо в България се толерират по големите безчинства?

Човече, говориш на стадо затъпели овци, на които им е ясно че ще ги колят, но нищо не могат да направят освен да намерят обща цел за плюене и да плюят. Защото в България останаха само партийните другари които са виновни за това положение, нормалните хора бягат и се спасяват навън. А партийните другари навън няма да бъдат партийни другари а никакъвци, затова стоят там. Ако си в България, единственото спасение е да ги зарежеш, както те са зарязали бъдещето ти и на твоите деца. Това е положението. Като искат да оцелеят да направят нормални условия за живот.

Едно е шляхи и ганьовци да се шлаят свободно из Европа, съвсем друго е да се ликвидира национален суверенитет. Неизбрани от никого бюрократи колят и бесят без да се съобразяват с нищо друго освен със собствения си джоб! Взеха се за велики а са едни нищожества които живеят на наш гръб! Раздута и некадърна администрация, назначила се управници на цяла Европа! Баста! Време е да се разтури това недоносче ЕС и да се разгонят брюкселските зелки с бой ако трябва! После ще си направим друг, безвизов съюз и без чиновници! Няма незаменими!

Не съм фен на поляците, но в този случай мога само да ги подкрепя. Държат се достойно през шантажа на мафиотската върхушка, наречена ЕК. Дай Боже - и други след тях.

Една шепа хора, които искат да си гласуват повече права ли? Тези ли се държат достойно? Ами то и нашите олигарси се държат достойно - не желаят да изпуснат контрола върху властта, колкото и негативни доклада да с писани. Истински патриоти.

Не само олигарсите, а и чрез НПО и други налагат контрол върху властта, това не искат поляците !!!

Браво , Полша! С терористи не се преговаря , а тия от хазарската лихварска шайка са по-опасни и от тях ! БУЛекзит !

се прекланят пред шантажа на ЕК

Са цял живот роби!Шантажът на путинските агенти и все по явен и все по вече насочен в гъ...а на путлерастията

удряш в тавана?

Мразя еврогейска Меркелска Европа

ЕС това само е Германия, Франция, Австрия и Италия . Другите държави е роби на ЕС.

И ние шведите ли сме роби? Не знаех.

нали?

Англия напусна смрадливия евросъюз, няма да се учудя ако и на поляците им писне и се изнесат на бърза ръка ... пък после и останалите източноевропейски държавици.

има голяма диаспора на поляците, а поляците още преди голямата промяна са правили всичко, което им кажат от САЩ, за което щтатите са им опрощавали милиони кредити.

преди 30 години западняците правеха всичко възможно да откъснат от соца и приберат при себе си Полша, Унгария и Чехословакия. След промените 1989-та, веднага ги приеха като Вишеградската тройка. Чехословакия се разпадна на Чехия и Словакия и стана Вишеградска четворка. А сега заплахи към Унгария и какво се случи? Едно голямо нищо. Заплахи срещу Чехия и какво - нищо. Сега са погнали Полша и какво? пак едно голямо нищо. Тези държави са независими, отстояват позициите и националните си интереси. Не са гъзoблизци като нашите тикви от които ще чуеш "Да кажат първо началниците..."

Браво на поляците! Браво и на унгарците, чехите и словаците! Колкото по-бързо се разпадне Еврогейския съюз, толкова по-бързо ще се освободим и ние от оковите на Брюксел. Който съсипа и окраде всичко, що имаше България!

Бегай у ГБ-то бре, нали ще се "освободят" - бягай там като ти е писнало от ЕС ...