US санкциите спъват осем големи европроекта

Осем енергийни проекта, в които участват европейски компании, ще бъдат засегнати, ако САЩ приемат нови санкции срещу Русия.

Обратно в новината

Коментари - US санкциите спъват осем големи европроекта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наивници---сега разбрахте ли що е то "Американски империализъм"?!?!?!:))))))))

НЯМА ЯСНОТА!!!САЩ САНКЦИИ НА РУСИЯ ЛИ ЩЕ НАЛАГАТ ИЛИ НА ОКУПИРАНАТА ЕВРОПА???СМЯХ!!!

Американските ви "братя" взеха да ви ползват като доведени сестри... :)))

Българският език не е за всеки!!! Особено превода на Български език - Колежът на комисарите - такова жовотно не съществува има КОЛЕГИУМ НА КОМИСАРИТЕ. Ама какво ти пука бе, където Колегиум там е и колеж - нали ;-)

КАКВО ИМА ЗА ЧУДЕНЕ ! ТОВА НАЦИЯ ЛИ Е, АМЕРИКАНЕЦ ! В БЪЛГАРИЯ ДАЖЕ РОМИТЕ СПРАЗВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ . ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ КОЙ И КАК ДОИДОХА НА ВЛАСТ ПРЕДИ 20О С КУСУР ГОДИНИ ! ОТ РЯПАТАСЕ РАЖДА РЯМА А НЕ ДОМАТ

А аз си мислех, че Тръмп е приятелче с дрОгаря Путлер! А то КО се оказа .......! МУХАХАХАХАХАХА

Това е Запада -империалисти. Всичко копират от Римската империя - и войниците по света, и купуването на дебили, даже и хълма на "белия дом" кръстиха "Капитолия". Непрекъснато се опитват да прилагат и принципа "Разделяй и владей" - ето за това са санкциите. И затова лаят и в медиите, за да разделят българите (така правят и цветните революции) И ДА НИ ВЛАДЕЯТ!!! Апропо, за това са и войниците им в БЪЛГАРИЯ!! В Ъ Н !!!! НЯМА ЛИ ДА СЕ СЪБУДИ ТОЯ ЗАСПАЛ НАРОД И ДА ИЗРИНЕ ПРЕДАТЕЛИТЕ БЕ??????

Това беше целта , но се препъна в Русия и сега бесовици ги тресът.

Бем ти и Евро-съюзо.

С какво е по-различна диктатурата от това един сенат на една държава да дава разрешение или да забранява на "суверенни" държава по света да правят бизнес или да не правят с друга суверенна държава. Различна от тази на която е сената. Аз разлика не виждам. Или ние скочихме от трън, та на глок, че е по висок.

Нищо не разбираш! Това е най демократичния сенат, не е някакъв си сатрапски държавен съвет или решение на някакъв недемократичен режим, подлежащ на демократизиране!

Ако Горната камара ратифицира, а Тръмп подпише подобен репресивен закон, това би било поредното доказателство за откъснатостта на САЩ от съвременните реалности. Държава, пък била тя и най-развитата, която не усеща тенденденциите в човешкото развитие е обречена на стагнация и разруха. Човешката история помни дестки подобни случаи... При това на империи, господствали над света два, пет или десет пъти по-дълго от цялата история на САЩ

Аз нещо съм объркан. Как така американският конгрес решава кой с кого да работи? И как така тяхното решение засяга европейските компании, респективно интереси, респективно финансии, респективно суверенитет? Как така всички са съгласни и с наведени глави. С какво държи Америка европейските лидери за топките, та те са чак токова уязвими. Някой нещо не казва! С бомби ли ни заплашват? Златото ли не ни връщат? От световна инфлация с опустошителни размери ли се опасяват европейците? Десетките хиляди америкаски войници дислоцирани по цяла Европа ли са пряката заплаха? От какво?

да се чудите. Или ще има санкции, или няма да има. Ако само ще парадираме - Благодаря! Само България да страда ли? Ами ЕС, дето ги измисли тези санкции??

Как така не разбираш?! Това са най демократичните не държавнонамесващи се свободопазарни решения, не виждаш ли?

Те не могат да забранят реално да правят общ бизнес, но пък могат да глобяват с милиарди долари ако наруши някой санкциите.

Рашките веке едни турбини за Електроцентралите си не могат да направят. Измамиха Сименс, Сименс си замина, сеира дойде, като начало в крадения Крим.

а да си се замислял че всичко е игра на сименс ... продава в крим без да бъде санкционирана ..... или мисленето е трудно дело

кажи?

Е па кое е по-изгодно?

естествено ... как шефа от белият дом ще остави слугите си от Брюксел да печелят повече от него ... какво значение имат методите ..санкции срещу русия или др идиотщини

Евро-Азиатски проекта, всъщност. И да, време беше.

Всичко на този свят се заплаща. Нито Западна Европа, нито Изтока щяха да бъдат това, което са без американската финансова и икономическа подкрепа.

КАК ТЕЗИ САНКЦИИ ЩЕ ЗАСЕГНАТ РУСКО-ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОЕКТИ? ДА НЕ БИ БЕЗ АМЕРИКАНСКИ ТЕХНОЛОГИИ, РУСИЯ ДА НЕ МОЖЕ ДА ДОБИВА ГАЗ И НЕФТ? ОБЯСНЕТЕ ГО.

не може да отнеме на руснаците китайските лопати, така, че ще си копат колкото искат !

На 100% сте понесли голям удар с лопата по главата..и пораженията явно са невъзстановими...

До колкото знам - ако фирма от ЕС работи на руския пазар в съвместни проекти с руски полу-държавни или държавни дружества, то тя може да бъде санкционирана от Американските държавни органи. Това е така, тъй като маса от фирмите в ЕС правят бизнес и в САЩ, а и там са борсите, сметките в банките за целият им бизнес в Северна америка и т.н. Тоест международна компания може да бъде принудена да плаща милиони/ милиарди на Американската държава, поради това че е нарушила санкции/ правила наложени от същата държава.

само така, бой по мужика със санкции, докато започне да пасе като в сев.корея

Вчера пуснах на вода чисто нов САМОЛЕТОНОСАЧ. За к'ъф ми е този самолетоносач, ако Вие "старите" еврогейци и новозаробените от мене страни от бившия "Варшавски договор", НЕ ГО ИЗПЛАЩАТЕ?!

Че какво им дреме на САЩ за европейския бизнес... Важното е техният да не е засегнат.

Тези санкции явно са антиевропейски. Защо ли американците не блокират нито един руско-турски газов или ядрен проект?

щото султана ще им покаже,отново, среден...

.... без руски газ ли ще го правим? Въобще ..... блокират само проекти, в които няма американски фирми. Интересно и сега ли Обединена Европа гузно ще мълчи, или ще се опъне на този явен американски икономически експанзионизъм.

на ПИНДОСИТЕ и АМИШИТЕ.

Впрочем всички тези глупости за суджуците и прословутата "боса" президентска снимка, които протестърските медии и протестърските активисти в интернет щедро раздухват напоследък, имат за цел да отвлекат обещственото внимание от три(минимум) далеч далеч по-важни процеси и събития, както у нас, така и по света.... Това са: 1. Поредната вълна от антибългарска агресия от страна на мангалското малцинство у нас, която е само стъпка в процеса на подготовка за създаване на българското "Косово" 2. Окончателното поражение на САЩ в Сирия. 3. Надигащата се вълна от недоволство в Еропа срещу все по-безпардонното американско колониално управление. Да си знаете.

Точно в десятката. Ето и допълнителен аргумент що не обсъждат това, което е от вчера: Борисов се срещна със заместник помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Хойт Ий. Обсъден беше също напредъкът на интерконекторната връзка България-Гърция. Министър-председателят поясни, че този проект е от ключово значение не само за двете страни, а и за региона на Югоизточна Европа и ЕС. С осъществяването му ще се постигне диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на природен газ от Южния газов коридор. По време на разговора беше отбелязано и развитието на проекта за изграждане на европейски газоразпределителен център Балкан. Министър-председателят Бойко Борисов и заместник помощник държавният секретар Хойт Ий Те разговаряха и за засилването на двустранното партньорство между България и САЩ в интерес на общите цели на двете страни като съюзници. Акцент беше поставен върху сътрудничеството в областта на сигурността и отбраната.

Еврогейците не бива да се притесняват ! Целта на този "закон" е да принуди европедофилите да се откажат от голяма част от руските енергиини доставки /които не трябва да са повече от 10%/ и да преминат на по-скъпия ,затова пък "демократичен" американски втечнен газ ,който носи "независимост и щастие " за еврогейците !? Разбира се това ще направи еврогейската икономика напълно неконкурентна и ще трябва цели отрасли да изчезнат ...от металургия до химическа промишленост ,чиито продукти след това отново ще бъдат купувани от "демократична" Америка ,а не от "лошата"Русия ,която е под санкции !?

Война за Независимост на Европейските колонии...

да се промени прага на руското участие в енергийните проекти от 10% на 33%. ??? А не е ли обратното ? От 33% да го свалят на 10% ?

ами като забранят на техните си фирми да участват Русия ще дигне процента на участие...то е ясно.

направо на 100% ще си го вдигнат участието руснаците - хаха !

конгресмените твърдо са решили да изфърлят американските фирми от всички международни петролни и газови проекти, както и да оставят цяла европа без ресурси за няколко години.

ЮжнокавГазкият газопровод на ВР и Лукойл -- мноу са готини кифлите от журналистиката у БГ-то напоследък

Ето, заради вас чакащите не могат да си пуснат откраднатите за Крим газови турбини.

Кой ги е откраднал бе?

Хватит квичат.Каквото повикало такова се обадило

тепърва предстои обаждането и тогава ше видим кой квичи...

Пак на разпиртошиниха.Каква я мислихме каква стана.

Кой ва би у простити глави да нападате Украйна да анексирате Крим и да бомбити Сирия.

когато човек е аненцефал тое завинаги!

Крим не успяха да го анексират и да го направят база, щото Русия го включи в границите си след референдум, ако не знаеш! Пропуснал си Ирак!

Законите на САЩ си важат в САЩ. Тук не важат. Като санкциите срещу Куба, които никой друг не ги спазва. ЕС обаче как се е загрижил за техните газови проекти! А за Южен Поток, защо не се загрижиха така? Русия да забрани търговията с долари там и да продава газа в рубли. На азиатски срещи Садам бил предложил петрола да се търгува в евро, а Кадафи в златни динари. Реакцията на САЩ я знаете. Това би било заплаха за долара. Само че Русия е ядрена сила номер едно във всяка класация. А рублата би придобила златно/газово покритие. Долара отдавна няма златно покритие. Нищо че държат златни резерви на страни като Германия и не им ги връщат.

ВЕЧЕ ПОЧНАХА ДА СИ БЪРКАТ САМИ ПО ДУПКИТЕ ... :)))

Интересно ми е по кой международен закон санкции, наложени от САЩ, важат за целия свят и ЕС в частност?

да възприема нейните санкции. Така, че това за целия свят е производна на руското МВнР.

Предлагат САЩ да налага санкции на европейски компании. Ти четеш ли въобще?

Евроатлантическия закон, как кой!

Не е ясно от статията, но предполагам, че в тези проекти изпълняващи са американски компании, и именно те попадат под ударите на санкциите и оттам ще трябва да се търсят нови изпълнители и т.н.

Ега ви еврогейския дето видите ли ще си спира проектите защото на сащ не им е изгодно..Тези приказки са доказателство за безнадежността на Европа и еврогейския докато измекярите я управляват...

на тези тъпанари от ЕС ще им светне, че това е икономическа война на сащ срещу Европа.

А не е ли срещу руската бензиноколонка?..Това може да се провери по банков път към Швейцария.

не, не е...щото хартийки се печатат, а парното и промишлеността вървАт с газ и нефт, ако не знаеш!

ама за Шывейцария им миришат карката на кравите

малко евро ли снасяме на русняците с шлемовете.. Ако ще са санкции да са както трябва.

Акционерите на Шел , БП , Ени във възторг , възхитен от новина ! Световните борси тържествуват , рекорден приръст в ценни книжа на споменатите акционерни дружества ! Най търсеното , техните облигации !

да си сложите плюс.