Суша мъчи Рим, Ватикана спира фонтаните

Властите във Ватикана започнаха да спират водата в стотина фонтана, включително два изящни водоскока в бароков стил на площад Свети Петър.

Обратно в новината

Коментари - Суша мъчи Рим, Ватикана спира фонтаните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мда... това да спрат фонтаните във ватикана наистина е ОГРОМНО лишение! що не продължат и със средновековната традиция на самобичуващи се поклонници да правят шествие за дъжд? и там свещениците са следели и подпомагали с камшиците си не достатъчно усърдните самобичуващи се...

ДА СВИКВАТ!!!ЩЕ СТАВА И ПО ЗЛЕ!!!

Да им карат вода от Луната. В недрата ѝ имало много.

Не виждам смисъла от спирането на тия фонтани.Ако може някой да ми обясни! Те са пълни с вода от преди засушаването и тази вода се върти от помпите.Това не е течаща вода, която да се губи.Т.е. излиза, че тази вода от фонтаните сега са я изхвърлили в канализацията, защото няма как да се опразнят фонтаните иначе - къде е екологичното мислене на Папата тогава?Реално тази фода не би могла да се ползва за нищо, а като така или иначе фонтаните са били пълни, къде е логиката да се опразват?

Ако в час беше внимавал вместо да си бъркаш в носа, щеше да знаеш че при температура от 30 градуса водата има навика да се изпарява. Така че във фонтаните непрекъснато се вливат големи количества нова вода

Айде стига бе!ти пък се извади голям физик!Защо заблуждаваш човека?Като си толкова умен я кажи колко време и трябва на тая вода да се изпари, че фонтана да остане празен?Водата пръска във всички посоки и е по-вероятно да излиза от обсега на фонтана и тогава се губи.Отделно от това в статията се споменава за засушаване, а не за небивали жеги, които да изпарят водата!Засушаване може да има и при 25 градуса.В момента в Рим температурите са като в София, но влажността на въздуха е много по-висока, така че теорията ти за изпаряване можеш да си я скриеш там, дето слънце не огрява!

Както е казал народът "дебел сняг, дебел комат". Ако не се изпарява, как ще завали?

Или просто вече не могат да се справят с тумбите цветнокожи дето се къпят там.

Нибиру идееее

Да не спрете водата на Треви, че тревите ще пожълтеят.

Обаче продажните медии надуха фанфарите! А бе ко ще кажете за престъпноста, ко ще кажете за корупцията! не съм чул от няколко години че са хванати наркотрафиканти, търговци на дрога и т.н. онзи ден хванахте нарушители на границата ни наричани от вас бежанци заедно с помагачите им. Помагачите били гнусните ченгенца! За тва нещо нямали да кажете?

ВатиканЪТ

Правило: Собствени имена на хора, институции или географски обекти, прозвища и прякори НЕ СЕ членуват с пълен член, дори да се явят като подлог в изречението.

Да ги мъчи и да ги умори!! Италия, Гърци и целият запад са фабрики за фалшификати и требе да се закрият!!! а католицизмът е световна вредност!!! и той да се закрие! И най-вече европата и морските народи!

някое "00" (WC). Там няма опасност да те тормозят някакви "фабрики за фалшификати" и "световната вредност". Там ще си сред себеподобните си - едни такива безформени и кафяви.

Ама ти кълнеш,като жена ве маму стара--недей така,нали и нашите глави ще дойде-сушата.