Роми от Благоевград протестират срещу агресията

Роми от Благоевград се събраха на мирен протест. Причината е смъртта на 48-годишен жител на махалата.

Обратно в новината

Коментари - Роми от Благоевград протестират срещу агресията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПЛАТИЛИ ЗА ДА ИЗЛЯЗАТ НА "ПРОТЕСТ" ?! ЗАЩОТО Е ВСЕИЗВЕСТНО,ЧЕ ЦИГАНИН НИЩО БЕЗПЛАТНО НЕ ПРАВИ,ДОРИ ДЕЦАТА СИ!!!

Не ви ли прави впечатление, че агресията и смъртта и нараняванията на българи навсякъде и при всякакви ситуации, дори и най-нелепите Е ЕЖЕДНЕВИЕ В БЪЛГАРИЯ!?! И циганите ли трябва да ви го кажат? И те стават ли по-малко или не са истина САМО ЗАЩОТО ЦИГАНИТЕ ВИ НАПОМНЯТ ЗА ТОВА?!?

ЧЕ МНОГО СЕ НАПЪВАШ!ПО-ПОЛЕКА,ЩЕ ТИ ИЗЛЕЗЕ ПЪПНА ХЕРНИЯ! НИКОЙ НЕ ТЕ ОТРАЗЯВА,А?!

Ето няколко от новините днес: "Кошмарна новина от Северозапада! Застреля се Павлин, който погреба баща си в двора, за да му изпива пенсията" "Нов терор в Цар Калоян! 14-годишен пишлигар преби възрастен мъж - счупил му черепа, човекът е с опасност за живота" "Ужас! Сърбин уби българин в прочут курорт в Черна гора при зловещ инцидент!" "Внимание! Нова измама съдира брутално джоба ви, ако наемате жилище може да останете без пари!" София, България24 Юли 2017, 10:00 "За нова мода в измамите при посредничеството за наемане на жилище, разказа пред Дарик Добромир Ганев, заместник-председател на националното сдружение Недвижими имоти...." "На какво прилича това? Софиянци предпочитат да седят гладни, вместо да пътуват 30 минути, за да вземат 1000 лева" "След мелето в Созопол става страшно! Екслейтенанта на Митьо Очите загази заради закана за убийство!" "Приятели изнасилиха 14-годишна мини миска с моркови и се оправдаха, че тя така поискала. Уляновск, Русия, 24 Юли 2017, 06:40 и т.н.

Аз имам само един въпрос към всички онези, които смятат циганите за най-големия проблем на България - за размисъл, за онези, които могат да мислят, разбира се. И той е: Всички знаем, че обикновено престъпниците не признават вината си И СЕ ОПИТВАТ ДА СЕ СКРИЯТ, КОГАТО СЕ РАЗЧУЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ, ДА НАБЕДЯТ НЯКОГО ДРУГ ИЛИ ПРОСТО ДА СЕ СКРИЯТ, "ДА СЕ ПОТОПЯТ" в ТЪЛПАТА, ДА СЕ СКЕИЯТ В НЕЯ ПРИ "ЖЕГА". КОГАТО ИМАМЕ ОБОСОБЕНА ЕДНА ГОЛЯМА ГРУПА ОТ ХОРА, С ПРЕСТЪПНИЦИ, ДОРИ РЕЦИДИВИСТИБВ НЕЯ, БИЛО ТО КОМУНИСТИ, ТУРЦИ, МЮСЮЛМАНИ, ХРИСТИЯНИ, ЦИГАНИ... И ДРУГИ ХОРА, КОИТО НАПАДАТ ЦЯЛАТА ГРУПА, ТЪЛПАТА ЗАРАДИ ПРЕСТЪПЛДНИЯТА НЕ РЕЦИДИВИСТИТЕ СРЕД ТЯХ... ТЕ ВСЪЩНОСТ.НА КОГО ПОМАГАТ, ЗА КОГО РАБОТЯТ - ПРОТИВ ИЛИ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ? Да вземем по-голямата картина - престъпленията на БЪЛГАРИНзад граница - МОЖЕ ЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ ДА СЕ НАПРАВИ ИЗВОДЪТ, ЧЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СМЕ ПРЕСТЪПНИЦИ? И НЕ - ДАЛЕЧНЕ ВВИЧКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА БЪЛГАРИ ЗАД ГРАНИЦА СА НА БЪЛГАРСКИ ЦИГАНИ! Надявам се, че не е нужно тепърва да откриваме топлата вода и да си го доказвме и това с примери.

циганите обвиняват властта, че подценява етническото напрежение? Българите и те обвиняват властта, че си затваря очите за етническото напрежение!? Като се има предвид, че народа се състои основно от цигани и българи, основателен е въпроса кого, всъщност, обслужва тая власт-може би тях-самите политици във властта?!!

Циганина просто си стоял до входа на жилището и оня го фраснал с една плочка по главата...? Защо ли не ми се вярва да е било така? Защото и самотните старци, които биват бити, изнасилвани , ограбвани и убивани просто така си лежат в леглата....!Да вземем да направим и ние един мирен протест, законът да се прилага еднакво за всички!Дали ще остане циганин извън затвора се пита, в този случай?

"а основното им искане беше законът да се прилага с еднаква тежест за всички" Ха ха ха, ох, разсмяха ме, ха ха ха. Ами и ние това искаме, да почнат да си плащат сметките, да работят ... ей такива, простички неща.

Винаги съм смятал , че слабото място на циганите им е тъпата и проста кратуна.Сега се оказа , че и мека.Бой по кратуните им на мангалите !

На циганите им е вродено, но и нпо-рките добре ги шлайфат в нечовешката им наглост. Дали има 1000:1 убити българи от роми и убити роми от българи!? И при какви обстоятелства - дали българите са си защитава собствеността и живота, или ромите!?

за справка на всички идиоти/червени боклуци тук: законът е еднакъв за всички.

Дали ? Ако беше така костов трябваше да е изгнил вече в затвора .

Така е!

ами, ако тебе, путинарю смотан, те треснат с плочка по празната ктатуна, пaк ли ще кажеш, че правилно са те треснали?

Ей, слушай, идиот такъв! Защо всяка баба, дядо или който и да било не мангал, го глобяват, свалят от трамвай, тролей или което и да било превозно средство на градския транспорт, а циганите контрольорите ги подминават и не смеят дума да им кажат?! Защо ти плащаш всичко, включително и социални осигуровки, а те не?! Защо, по села и градове крадат, нападат, бият лекари и никой не ги прибира, поне от кумува срама и не ги съди?! Хайде стига вече малоумие? Циганите се ползват с благоволението на властимащите, а ти си никой на тази територия!

АКО ТЕ ТРЕСНАТ ТЕБЕ,ТОВА ВЕЧЕ ЩЕ Е ПРАВИЛНО!!!ВЪПРЕКИ,ЧЕ ВИЕ-СОРОСИТЕ СТЕ СИ РОДЕНИ ТРЕСНАТИ ПО КРАТУНИТЕ!ТО ЗАТОВА И ВИ НАЕМАТ ТАКИВА...УДОБНИ!!!

Тия черни въглища продължават с наглоста си.

Манговците искали законът да важал за всички еднакво! Тия не осъзнават, какво искат :))))) Представете си по Османско - пристига Беят с гавазите в мангалската махала да си прибира данъците... :))))) Социално слаби ли!!!! :)))))))) А по Бай Тошово ги научиха, че могат само да си берат без да работят и да дават! Направо Циганите трябва паметник на Бай Тошо да си направят до небето, че им построи комунизъм в България за сметка на Българите!

ВЪОБЩЕ НЕ СИ В ЧАС БЕДНИ МИ СОРОСОИДЕ . ПО ТОШОВО ВРЕМЕ И ЗА ЦИГАНИТЕ ИМАШЕ РАБОТА . АМА ТИ ОТ КЪДЕ ЩЕ ГИ ЗНАЕШ ТИЯ РАБОТИ... НАЛИ ВЧЕРА БАЩА ТИ ТЕ НАПРАВИ С ЛЪЖИЦА.

не плащат данъци крадат убиват и протестират на всички отгоре . Само един ли е пострадал? Жалко че не са хвърлили по циганетата две - три бойни гранати тогава нямаше и да има кой да протестира и щяха доста пари за "помощи" да се спестят на държавата.

Браво на този достоен българин; ако всеки мъж българин направи същото, жизнения ни стандарте скочи поне няколко пъти. Трепайте тези паразити навлеци от Индия ги видите и сварите.

Аз кака Кури,предлагам нашите братски партии ДПС и ЕВРОРОМА да подкрепим справедливите ромски протести. С много обич ваша КОРНИ,ВЛАШКА ЦИГАНКА..

Еми включете се на готово, а кой ги организира!?

не знам защо ,но страшно се притесних за плочката ...тя как е ?

защо бродят по кварталите и си пъхат носовете навсякъде и вечно са на групички вечно вдигат шум за триста човека говорят високо и вметват български думи между техните, как ще се интегрират като не знаят езика и не са грамотни

Това беше и една от причините да не ползвам вече градски транспорт, при положение, че имам личен автомобил! А пък те и билетите ги направиха по-скъпи, все едно егати и лукса... но не се знае всеки ден на какъв матрял можеш да попаднеш!

този дядо заслужава паметник пред нар.събрание !правете веднага подписката !

Утрепал го е защото не е бил канен в неговата собственост а циганина най вероятно е влязал да си вземе каквото му е нужно от чуждия имот (да краде) но закона разрешава да се скрият от лоши метрологични условия в чужд имот и те много добре го знаят (как да се измъкнат от затвор) а бившия военен не трябва да бъде съден за убийство а да бъде обезщетен от родата на убития за нарушаване на собственост и нанесени психически вреди с цел грабеж и последици от него.

75-годишният!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Баси агресора!!!!!

Може ли да импровизирам какво се е случило? Човекът е живеел в район където преди е било тихо и по-бяло. На този ден са дошли не един а поне 20 'рома', които са ломотели нещо на висок глас. Човекът му е казал да намали децибелите, онзи го е заплашил. Тогава нашия е хванал камъка от кацата за зеле и го е метнал през прозореца. Истинско чудо е, че не са се събрали около 500 'рома' около къщата на човека и не са го пребили. Може би са знаели, че е бивш военен, а не тинейджър и може да извади поне макаров - само това ги е спряло - гаранте.

Утрепал го е защото не е бил канен в неговата собственост а циганина най вероятно е влязал да си вземе каквото му е нужно от чуждия имот (да краде) но закона разрешава да се скрият от лоши метрологични условия в чужд имот и те много добре го знаят (как да се измъкнат от затвор) а бившия военен не трябва да бъде съден за убийство а да бъде обезщетен от родата на убития за нарушаване на собственост и нанесени психически вреди с цел грабеж и последици от него.

циганска работа. кючекчийска.

Ramsezsh

Невероятно! И това доживях да прочета - "основното им искане беше законът да се прилага с еднаква тежест за всички".

Стига бе?имало и пострадал циганин?!

То, ако съдебната система изобщо работеше, щяха да бъдат заведени под отговорност всички престъпници. Тогава щеше да има и страх от наказание и всеки щеше да се замисли какво прави в чуждия имот и кой кого с какво ще удря...етносът по принцип няма значение. Проблемът е възпитанието. Голяма част от циганите са невъзпитани или неправилно възпитани, несоциализирани и оттам им идват проблемите, не от цвета на кожата...всичко друго е спекулация.

Циганин и "възпитание"!?!? По-скоро дресировка. Хич не си в час, но не си само ти. Много сте, силни сте. Затова и ще ядем фуя.

като искат еднакво да важи закона за всички, дали са си платили като всички тока, водата и топлото? И не се разбира по каква причина се е стигнало до конфликта. В България 75 годишните, в 99% са жертви на грабежи и насилие, а тук нищо не казват.

Да съберем на военния по 10 лв за награда!

На войникът за отплата дайте ... ъъъ по 10 лв. ?

Доживяхме мангал да е пострадалия , а не българче или българин.

защо ли пък този дядо е ударил този здрав циганин по главата?

Български граждани са все пак.

Цигани, тавариши, цигани е на български. Колкото и да ви пълнят главата с лъжи, истината че на български се казва ЦИ ГАНИ

Вие може ли да сте толкова тъпи? Не осъзнавате ли че властимащите мафиоти целят и подкрепят подобни напрежения с цел отвличане на вниманието от основните проблеми в държавата. В България няма политическа воля за реалното решаване на проблема с циганите, защото на никой не е изгодно в тази държава да има образовани и знаещи хора, които биха подкопали статуквото. Говорите за това как не работели и крадяли? Ами как да работят като се раждат в пълна мизерия и не могат да стигнат и до 8-ми клас! И като плюете по тях и ги обиждате и ги гоните, мислите ли че това ще оправи нещата?

Моника, това почти всички разумни хора го знаят - нищо ново не казваш.Бих бил благодарен , ако направиш поне едно - ЕДНО - конкретно предложение, което да отговаря на въпроса:"Какво да правим?" Останалото са празни приказки.

Решението на проблема е просто - ограничаване на социалните помощи. Или разпределяне на сумите според образованието. Без образование - няма помощи...да видим как циганите ще напълнят Европа и ние ще си изчистим боклука...Който иска да просперира - да се изучи и да работи...Закони нямаме, а и да имаме - няма кой да ги спазва и да следи за тяхното спазване!

"Ами как да работят като се раждат в пълна мизерия и не могат да стигнат и до 8-ми клас." 1. Ако раждат по едно дете в мизерия ще ги разбера, но те раждат по пет-шест без да се замислят, че самите те (родителите) ги обричат на мизерия. 2. Средното образование в България е безплатно. Дори "насила" държавата ги принуждава да пращат децата си на училище, където най-малкото са нахранени и обгрижени.

В светлите години на социализъма - ние бяхме 10 годишни, а в класа си имахме трима Рома-нина 13 годишни с наболи бради. В края на годината останаха да повтарят за пореден път.

"Как да РАБОТЯТ, като се РАЖДАТ в пълна мизерия...."?????????? Ами те нито искат да работят, нито да се образоват, нито да си ограничат раждаемостта. Претендират само за права и помощи и никакви задължения. Докога! При тази висока раждаемост, когато станат повече от тези, които работят, плащат данъци, за да им осигуряват помощи - тогава???? Та ние ли сме тъпите?

Това звучи като "пиромани за мир", "нинфоманки против порнографията" или "садисти за ненасилие"...

Е да де, и ние искаме закона да е еднакъв за всички, ц.ганите да работят, да плащат данъци, застраховки, ток , вода и т.н., а не на наш гръб да искат еднакъв закон. То , ако се прилага закона, ще трябва доста затво Рим да построим и м.ангалите ще намалеят по улиците драстично.

една хлебарка по малко .

Каква точно работа е имал циганина в блока на военния и какво значи кротко си стоял. Циганин стои кротко само когато се оглежда какво да гепи. Жалко че е починал, но работа той в блока на военния няма ! А за да го ударят с плочка по главата, явно на подканите да си ходи нещо се е изрепчил. Лошото е че военния сега ще го съдят все едно е убил човек. И те така ......................... !!!

НА БЪЛГАРИ СРЕЩУ РОМИ И ОБРАТНОТО Е ПРОЦЕС КОЙТО УМИШЛЕНО СЕ ПОДДЪРЖА ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА НИ ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА В КОЯТО ОПОЗИЦИЯ И УПРАВЛЯВАЩИ СА ЕДНА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА. РАЗДЕЛЯНЕТО ЗАПОЧВА ОЩЕ С ПРЕДОСТАВЯНЕТО НА ПРЕВИЛЕГИИ КЪМ ЕДНА ЕТНИЧЕСКА ГРУПА която трябвало да бъде "преобщавана" към нацията. Нещата са доведени до такова противопоставяне, каквото няма между БЪЛГАРИ и ТУРЦИ! ЦЕЛТА Е ПРОСТА - да бъдат прикрити скандалите с грабежите в държавата, КТБ и очакваната справедливост ще бъде прикрита с РОМСКИЯ ПРОБЛЕМ. РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ - стар и изпитан начин за господства на една англосаксонска династия която трайно е пуснала корени в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!

Само да отбележа.Защо не се получи противопоствянето на турци срещу българи.Защото турците се образоват , а образования човек трудно ще го манипулираш.Колкото и да се опитваха коркорбашиите от ДПС и голия охлюв ДОСТ, не успяха.Само че с тази пасмина циганска нещата са много сериозни.Стадния животински инстинкт и умствената обремененост създават идеални условия за манипулиране и бандитите от СИК които сега са на власт се възползват.Докога ли?

ФАКТ ЛИ Е,ЧЕ ИМА ЦИГАНСКИ НАПАДЕНИЯ?!ФАКТ Е!!! ТОГАВА ЗА КАКВО "НАСЪСКВАНЕ "ГОВОРИШ?! Я КАЖИ КОЛКО ИЗНАСИЛЕНИ ЦИГАНКИ ИМА ОТ БЪЛГАРИ?!ЩЕ ТИ КАЖА-НУЛА,ЗИРО,ЗАЩОТО НИКОЙ НОРМАЛЕН НЕ СИ Е НАМРАЗИЛ ОНАЯ РАБОТА ЧАК ДОТАМ!!!КОЛКО УБИТИ ИЛИ ОГРАБЕНИ СТАРЦИ-ЦИГАНИ ИМА ОТ БЪЛГАРИ?! НУЛА,ЗЕРО!!! ТА ТАКА С НАПРЕЖЕНИЕТО!!!

ако не бях стерилен нямаше да съм така комплексиран сега.

НИЙ СТЕРИЛНИТЕ САМО ГИ "РАЗРАБОТВАМЕ" И СЛЕД ТОВА ГИ ОТСТЪПВАМЕ НА ВАС МЪЖЕТЕ ИМ :)))) ... АКО ИМАШ НЯКОЕ ЖЕНСКО ЗА РАЗРАБОТВАНЕ - ОБАДИ МИ СЕ И НЕЯ ДА Я РАЗРАБОТИМ :))

Много са се активирали двата шороски отпадъка , яко скачат в защита на паразитите . Вие почвен ден нямате ли , бангии ?! Колкото до циганина пред блока , на тия години сигурно има поне двайсетина присъди за побои , грабежи и насилие . И е бил там за поредното престъпление . Няма пряка връзка между смъртта му и удара с плочата . Най-вероятно друг от неговия вид го е смлатил в пияно състояние . Пък е предполагамият извършител има желязно алиби, беше ми на гости и погат да го потвърдят поне стотина човека :))) АнтиБългарските престъпни групировки - отровените , циганския комитет , конрад аденауер , за насаждане чувство на безнаказаност в коняците . Затова и подобни спонтанни прояви на гражданска доблест ще зачестяват . За наша радост ! Моите почитания на бившия военен !

Pesh0

както са групово на протест ,да сеизвозят към най близката съпуена фабрика .

колега хубаво си го написал ама сапуна дето ще го направят на кого ще го продадем с такова качество в европа няма да го вземат.

Един мангал по малко дори е супер. Дай боже всеки ден по десет циганина по малко

ПРЕДЛАГАМ ДА ИМ ПОМОГНЕМ В ТОВА ПРОГРЕСИВНО ДЕЛО

Всичко е въпрос на численост и чувство за безнаказаност. Като дойдат и соросовите хранени ренегати и ветровете ще се обърнат и там както вече в почти цяла България.