Скандал между Русия и Германия заради газови турбини за Крим

Германия заяви, че скандалът с турбините за Крим вреди на отношенията с Русия.

Обратно в новината

Коментари - Скандал между Русия и Германия заради газови турбини за Крим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно, защо големите демократи не наложат санкции на Украйна, където незаконното и престъпно правителство взе властта с погром, а санкционират Крим, който се присъедини към Русия с референдум, който бе признат за редовен и демократичен от всички европейски наблюдатели?

на руснаците не им пука от никой и от нищо

калпавите руснаци посмъртно нищо не могат да произведат.Могат да пият само водка

Е така с пиене и до космоса стигнаха първи, и в Берлин влязоха. А ти с дрИскане по форумите докъде ще стигнеш?

Следващия народен съд за отровното общество в България е близо ,това от 1944 ще ви се види като младежка забава,да се готвят хелзинския комитет и останалите мухоморки на дъртата жаба -сирос

ГЕРМАНИЯ Е ПРОТЕКТОРАТ ,КАКТО И БЪЛГАРИЯ ,НАРОДИТЕ И НА ДВЕТЕ ОКОПИРАНИ ДЪРЖАВИ ИСКАТ ДА СА В ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ С РУСИЯ НО СОРОС,МАКЕЙН,КЛИНТАНОВИ, РОКФЕЛЕРОВИ И РОТШИЛДОВИ ,НЕ ДАВАТ,ЩЕ КЛЕКНАТ ,ВСИЧКИ В ЕДИН МОМЕНТ СА КЛЯКАЛИ ПРЕД РУСИЯ

ви е партийно окОпирано.

Няма по-продажна пасмина от русофилската. Ще продадат собствената си родина за Путин и Москва. За тях...който не се кланя пред джуджето е предател, доросоид и т.н. Не си гледат посссраната държава и че ако не копаят посъоянно земята си за ресурси ще се затрият от глад.

Турбините са за Русия. Крим е част от Русия.

поредния окупиран анклав ли..

Важното е да се плюе срещу Русия, непрекъснато, независимо за какво! Това е "Политическо позициониране"! Много ефикасна пропаганда, спомагаща за ненормално разрастване на Русофобията в света! Странно защо, по телевизионните ни канали, често излиза надпис "В предаването има продуктово позициониране". Но, никога няма надпис "В предаването има политическо позициониране".

Точен и правилен коментар. Посъщество по-голямата част от русофобите са нещастни човечета, които могат да предложат една единствена стока за продан - самата русофобия. Друго не могат и за друго не знаят, т.е. обществени паразити. Повечето хора ги научиха, но те са само пионки, за да лъснат нещата, трябва да се принудят политиците да носят екипи с емблемите и имената своите спонсори - подобно на футболистите и автомобилните съзтезатели. В крайна сметка не са толкова по-различни професии, все играят за които им плати.

Какво им влиза в работата на германците,къде руснаците ще слагат турбините!Като са ги платили,където искат,там ще ги слагат!!!

Влиза им. Щото са им ги продали с УСЛОВИЕ което е ПОДПИСАНО ОТ ТЯХ, че няма да се ползват на КРИМ !!!! Т.е. казваш, че не е проблем думата на руснака да е мека като пишока му? Ба си наглярите. Нали ако бяха казали, че са за там никой нямаше да им ги продаде бе келеш.

Няма условия!Коъто плаща,той поръчва музиката!

На всички им е ясно че каПутин е ЛЪЖЕЦ, а руснаците НЕКАДЪРНИ да произведат такива турбини

Путин уверил германски министър,че няма да се ползват в Крим-Ха,Ха!?! Та кой вярва на късия. Те в Русия не го слушат защото нещата са зле. 65% на социални помощи и те не стигат до нуждаещите се защото метните мутри ги крадат не важи Путев. Хаоса и гладът настъпват.

Сименс продали турбини на руснаците въпреки ембаргото. Меркел пита Путин - защо платихте, а не сименс - защо продадохте.

И клетото обяснение тъй или иначе на Сименс: "...те ни казаха, че ще го ползват другаде" За пръв път чувам, продавачът да иска обяснение от купувача, какво ще си прави покупката, че и да се оказва че купувачът се е обяснявал все пак... Нещо като дебат с продавача, докато си купуваш телевизор - за хола ли го вземаш или за спалнята, като продавачът направо си ти държи сметка, защо го искаш за хола...

След като Италия,Бразилия и Южна Корея изпревариха по БВП Русия,прогнозите за 2017г са,че Мексико и Испания също ще покажат по-силна икономика и ще изпреварят Русия и тя ще затъва надолу.

Тя (Русия) от 700 години си е все така зле и я чакат да се сгромоляса. Първо я чакаха отТевтонските рицари и Монголската орда, после Жечпосполита, Шведската империя, Османската империя, Наполеонова Франция, Хитлер щеше да" ритне врата и гнилата колиба да се срути".... Ама тези дето я чакаха да се срути, не дочакаха, а те самите станаха история.

....когато си купя нещо ,то си става мое и ще правя с него каквото намеря за добре !...Cименс се правят на "ядосани " от кумова срама !....така трябва да изглеждат !...иначе са си прибрали парите !...Kрим е руски и Pусiя ще поставя там каквото реиши за добре !

Следващия път руснаците ще си купят китайски турбини, а от Сименс, ще гледат тъжно.

Пита се в задачата защо руснаците не могат да си ги направят сами? :)

западен хуманизъм? Тези газови централи ще решат спешните нужди на Крим от ел. енергия, защото Украйна отряза доставките на ел. енергия и дори спря водоподаването към полуострова. А това доведе до хуманитарна катастрофа и тежки ограничения за 2 милиона жители. А това са повечето стари хора, жени и малки деца. Русия се опитва да реши проблема, а Запада е против, тъжна работа.

Най-интересното в цялата новина е, защо Русия не си прави сама турбините? Страната, която има най-голям добив на природен газ, да внася газово оборудване... някак не ми се връзва. Или "скандалът" е изсмукан от пръста или някой бая е топнал пръсти в меда с тлъста комисионна.

Щото ти да си видял руски смартфон, телевизор, хладилник, печка, автомобил...? Няма и да видиш скоро. А питаш за газова турбина. На рашките им дай да правят танкове, които закъсват на Червения площад.

Моите родители имат работещ хладилник "Бирюса", купен е 1970 г., само веднъж му е сменян компресора и работи непрекъснато. Така, че по-полека с критиките.

Ееееее хе хе хе хе Само промит ЕвроГейски мозък може да напише такава простотия ! В Братска Русия приятелю , автомобили , телевизори и хладилници са се произвеждали ОЩЕ от времето ПРЕДИ ТИ да се родиш ! Произвеждат се и днес ! Ама това , че НАРОЧНО НЕ СЕ внасят , е съвсем отделен въпрос ! Даже нещо повече : Лада Веста която отговаря на стандарт Евро 6 , в Русия струва 13 000 български ЛЕВА ! С Климатика и заводската навигация . Същият автомобил е натоварен с толкова много глупави акцизи , че в БГ струва ДВА пъти повече ! ( Нарочно за да не се продава ) ! Я да те попитам сега : Все още ли вярваш в демокрацията и свободния пазар ???

Може би Саудитска арабия произвежда оборудване за добив на петрол? А какво точно произвежда Канада, която е на същите географски ширини ? БВП се формира 90% от услуги, добив на дърва и риболов !

Не разбирам, какъв е проблема. Сименс произвели, продали, платено им е и точка. Тия турбини вече са собственост на Русия, може да си ги прави каквото си ще. Когато ни задължиха да купим реакторите за АЕЦ Белене, нашите управници веднага се опитаха да ги препродадат на Иран. Е, не им се получи, но никой нищо не каза, че е против.

Човек трябва да държи на думата си. Един русофил трудно би го разбрал.

Както Западът удържа на думата си при първите протести в Украйна ... или забрави какво обещаха тогава Германия и Франция!

Да, достойно е човек да държи на думите си. Проекта "Южен поток "ли имаш впредвид или "АЕЦ Белене"? Или може би визираш петролопровода Бургас-Александропулис?

Всички русофили да изпратим в Коми, а всички американофили в Аляска и да останем тук само българи че ми писна от чуждопоклонници!

Проблемът на България са именно българите. Дай му на един прост народ свобода и той сам ще се затрие.

Не "свобода", а "слободия"... и сам си затри физиономията и човек го е срам да каже откьде е. И Паисий не помага ...

Всичко, което ви съветват колониалните държави е правилно и добро, за тях. Ако сте ги послишали, да ви е сладко. На печелившите честито, на загубилите_ участвайте отново в следващия тираж, другия век.

Хахахаха! Германчетата искрено ме забавляват...

Да го духа путкин и неговите бьлгарски симпатизанти да не се радват защото може Бьлгария да стане втори Крим.

Нацистите и краварите все повече не ми харесват ! Аз съм за руснаците !

Знаеш къде е летището, заминавай...

или-или Крим трябва да стане германски и да се напълни с турци, или руснаците да се научат да произвеждат турбини, няма как

Купувам си хладилник и от магазина ми казват: - Няма да го слагаш в лятната кухня защото имате спор със съседа за дворното място. Ще го слагаш в хола. По голямо малоумие -здраве му кажи. Ще ги погледна и ще им кажа ; -Абе, що не си е....е майката.

Що не си е..... майката на Путин. Не можеш да окраднеш кухнята на съседа си и свободно да си слагаш там разни работи

ку съседа ти я е заградил знаейш ли къв шут че му отпериш ...ама париш (по-точно си) на лизач де

Я да налея малко бензин на козяците и брюкселските зеляри! С искането си, Крим да бъде "върнат" на Украйна, ЕС и САЩ реално подкрепят една исторически доказана агресия. Реално Крим е бил анексиран от Украйна, при това със сила. ПРЕДИ разпадането на СССР, в Крим се провежда референдум, с който се създава Автономна република Крим В СЪСТАВА на СССР (НЕ В СЪСТАВА на Украйна), със собствена конституция, парламент и правителство. Т.е. Крим е излязъл от Украйнската ССР. При разпадането на СССР е трябвало или да стане или независим или с нов референдум да се присъедини към Украйна или Русия. Но, украинската Рада суспендира приетата в Крим конституция и въвежда украинската армия на полуострова, който Украйна просто анексира със силата на оръжието. Това е. А Елцин - добре съветван от западните си съветници, просто си е претраял.

Били насила анексирани от Украйна? Да бяха мислили руснаците, когато дадоха българска Македония на ТИТО. Да бяха мислили, когато подкрепиха Сърбия, Гърция и Румъния в Балканските войни и ПСВ. А не да наблюдават как ония разпокъсват България като озверели чакали. Същото, което ни направиха Русия и Сърбия с Македония, Западните покрайнини и Беломорието, сега им се случва на тях. С Украйна и Косово. Гот ли е, братушки?

Значи : НИЕ обявяваме ДВА ПЪТИ ВОЙНИ на Братска Русия , Пък после Руснаците са ни виновни , така ли ??? Добре , че беше Мъдрият Товарищ СТАЛИН , че иначе сега ИЗОБЩО НЯМАШЕ да имаме Държава !

кати си тъпанар и слушаш разни протетъри ко ти дрънкат и ти ръсиш глупотевини ...иначе ако си граммотен знаеш че даваш Македония ама запазваш София и Пловдив ...щото много умния и готин тейко на Симо ментата прави иначе така че да сме победена страна и Гърците си искат до Пловдив, Югославия до София ...запзават ни при разни условия от Москва ....безплатен обяд няма драги и ти го знаеш щото даже и козяк си плащаш нали?

:))) Ми, по твоята логика - и ние да сме мислили, след като сме подкрепяли на два пъти Германия... Както правилно ти казват - няма безплатен обяд.

Който не вЕрва , че Крим е Руски , да отиде и да си изкара ВИЗА за там от Украинското посолство ! Че да видим какво точно ще му дадат ... И пред кого ще му послужи ... Ааааааа ха ха ха ха ха .

тя е Ухарйната безвихзова ама за Крим требе виза и то руска ....щот Крим е хохолски зер

:)германци пак се правят на ощипани девици но от историята всички знаем че подлостта коварството алчността високомерието са основни техни качествата. на зло куче зъл прът .

Руската окупация на Крим отключи Нова Студена Война. Руската агресия в Донбас показа на света кой е агресор номер 1 - ВВП. Руски Фашистки фюрер. Което ще закопае Русия и самият фюрер. Между другото, започва процесът срещу Генщаба на Руската армия за сваляне на МН-17 над Донбас

Скандал между Русия и Германия няма. Скадалът е вътре в Германия, защото Сименс са доставили 4 турбини на Путин, а той ги е преместил в Крим, без да има право на това. Светът затваря Русия

Кой си ти бе , че ще казваш на Путин какво и къде да мести из Държавата си ?

Ако си умен човек и искаш да си убедителен, меряй думите си.За какъв руски фашизъм бълнуваш, когато вече и в ЕС независимо,че те са виновни за преврат в Украина и лицемерно подкрепят Украина, започнали и там да се притесняват за откритите фашизоидни националистични изблици и бандеровщина, а в САЩ е забранен бандински батальон Айдар. И именно Украина съвсем сериозно се откроява като радикално националистическа държава, където провъзгласяват лозунги Украина за украинци. Мисли, ако има с какво.

Бай Ставри

Рускинята, бий си шута от България, боклук. Ако въобще си в България

до Стоил Стоиле, руснаците могат да си направят газова турбина ако с нея се стреля.

А БГ каква турбина може да направи, дори за детска площадка?Или вертолет или самолет или АЕЦ, или кораб или поне да възстанови селското производство, което е унищожено от ЕС.Умник, гледай задника си преди да почнал тъпо и неуместно да иронизираш.

Руският народ живее зле заради малоумната агресивна политика на Путин.700-800 хиляди руснаци бягат на запад от Путин.Сайтовете са пълни с рускини които искат с брак на запад да се спасят от дребния малоумник.

Не му е за първи път на Путин, да лъже безскруполно международната общност и собвения си народ...

Приятелю, т.нар. международна общност загуби през вековете преките си двубои с Русия, а зорлиите даже затвърдиха резултата. Като следствие са налице стойка партер и пълна тишина, нарушавана спорадично от нови обезумели кандидати за слава.

Руснаците бягат на запад ...???

Т.е. да разбираме, че ако Крим беше анексиран от Германия, то щеше да има германски доставки за полуострова?

Руснаците ако не пиеха толкова много можеха и сами да си ги направят

Стършел

Каквото им трябва - правят си го - справка, двигателите за въртолети и кораби, които преди правеше Мотор Сич (усрайна)! То преди и България правеше турбини за централи (ВЕЦ), ама де ги сега?

ГФР незаконно анексира ГДР(без референдум). И затова са толкова нервни за Крим. Да не би някой да се присети ,че с анексията на ГДР са нарушени резултатите от ВСВ. Ама къде дреме "международната демократична общност".

Че каква е разликата между Косово и Крим,та лаят още?В Косово живеят Албанци на които осигуриха комфорт а на руснаците от Крим не може...

Няма такава анексия на ГДР . Има възстановяване на разделена от руснаци и американци Германия . Чети поне близката история !! Не внушавай на младите комунисти фалшива комунистическа история , така както римляните внушаваха история на поробените и смазани от тях народи !

Брато,фалшива е цялата българска история!Като се почне от внушенията,че произлизаме от прабългарите,и сме братовчеди с тюрките.Направени са няколко изследвания на ДНК през последните години и науката доказва точно обратното.А сега на кого да вярваме?

кой кво внушава не знам ама скоро

Извинявай, не съм плагиат, но същата теза изказах по долу като реплика на друг автор под заглавие грешка, просто вашият коментар не се беше появил. Ето и други интересни паралели: когато крим е бил руски манхатън е бил на индианците, хавай на хавайците, да не говорим за калифорния, флорида...

Големите демокрации, на първо място Великобритания (спомнете си позицията на Тачър), а донякъде и щатите, в началото бяха против. Позицията на франция едва ли някой разбра, но във всеки случай нямаше категорична подкрепа. Обединението стана благодарение на съгласието или бездействието на русия (по точно на елцин, който не е изтрезнявал за да разбере какво се случва) и, разбира се, най вече на волята на немския народ за обединение. Нещата се развиха много бързо и политиците бяха поставени пред свършен факт.

и на немския народ ще му бъде набито канчето както се полага

На вниманието на Соросоядната пасмина , кривите краставичари и щастливите ЕвроГейски кокошкари : 1) Крим Е АВТОНОМНА република ! 2) В автономната република Крим , се проведе НАПЪЛНО ЗАКОНЕН референдум. Резултатите са над 90%. 3) Приказките за някаква мистична видите ли "Руска" окупация са напълно несъстоятелни и даже смешни ! Същата тази Руска войска си съществува в Крим още от времето ма Екатерина Великая ! Съвсем случайно СЪЩАТА тази така наречена "окупационна" войска , си беше в Крим , даже и когато той беше под Украинска юрисдикция ! 4) В Крим се говори изключително предимно И САМО на Руски език ! 5) Прочетете най-после КАКВО означава думичката "анекс" и чак после си пишете глупостите ! Анекса ВИНАГИ е едностранен акт , а тук обединението на Крим с Русия беше ВЗАИМНО ПОЖЕЛАНО ! И доказателство за това е РЕФЕРЕНДУМА ! 5) Глас народен - глас божи ! ( А не глас Хамерикански - глас божи ) ... 6) Тъкмо Германците да ни учат на коректност за каквито и да било договори - това е висша форма на цинизъм ! Който не вярва - да прочете пакта " Рибентроп- Молотов"! 7) "По делата им ще ги познаете" - както правилно казва библейската мъдрост

Крим е на украйна, а украйна е част от русия и, което е още по вярно, руският и украинсият народ са един народ. И ако по горното може да се спори, то безспорно е, че крим бе присъединен далеч по законно към русия отколкото източна към западна германия. По силата на кой закон, решение на парламентите и на двете държави или референдум тези две независими държави се обединиха.

Ми не, реално Крим е бил анексиран от Украйна, при това със сила. ПРЕДИ разпадането на СССР в Крим се провежда референдум, с който се създава Автономна република Крим В СЪСТАВА на СССР, сс собствена конституция. Т.е. Крим е излязъл от Украйна. При разпадането на СССР е трябвало или да стане или независим или с нов референдум да се присъедини към Украйна или Русия. Но, украинската Рада суспендира приетата в Крим конституция и въвежда украинската армия на полуострова, който Украйна просто анексира. Това е. А Елцин - добре съветван от западните си съветници, просто си е претраял.

"НАПЪЛНО ЗАКОНЕН референдум"под дулата на калашниците ?А дали в Крим, са толкова щастливи когато паднаха визите за украинци а?:)))

Ми ходи и ги попитай бе ! Аз досега НЕ СЪМ чул за нито един разбунтувал се жител на Крим ! Що тъй ? Дали щото Украинската Гривна поевтиня 4 пъти ??? И кел файда , че са им махнали визите , при положение , че средната заплата в Украйна , под МЪДРОТО ръковотство на Петя Вальцман ( пардон Фарашенко ) СЕ СРИНА до има-няма 100 долара ??? КЪДЕ точно ще отидат със 100 долара , как ще нощуват и КАКВО ще си купят с такива пари , на мен лично НЕ ми е много ясно ...

абе моше я да ни кажеш защо на всичик езици думата шарлатанин крадец и нечист човек съдържа корена моше??? тогаз ке ти поверваме)))))

Всичко добре! Защо обаче Крим е международно признат само от 3 държави в целия свят? Това са Афганистан, Венецуела и Сирия. Дори проруските Сърбия, Гърция, Беларус, Китай, Индия и др. не признават Крим за руски. Защо?

Не признават Крим , щото чичо Сам не им дава ... Ама иначе Косово го признаха ! Що тъй ???

Разликата между умните и простите народи е че при първите политиката служи на икономиката а при вторите е обратно.

Повратната точка беше 2014-та година, когато Путин съзря възможност да окупира Крим и прати руските спецчасти да организират оня уж велик референдум. После му се услади и опита да окупира цяла Украйна. Украинцитезапочнаха да стрелят в руснаците и да защитават страната си от руско нашествие и оттогава русия стремглаво пада надолу

Сак май дък, укроцървул. Отдавна всички знаем,че не си българин.

Ако Русия искаше да завземе или окупира Украйна, то военната операция не би траяла повече от месец. Русия не е правила опит нито да окупира, нито да превзема Украйна.

Я припомни, колко години траяше операцията Чечня - 150 милионна Русия срещу 1 милион Чеченци - мъже, жени, деца и старци?

бляд, цялата истина е , че руснаците няма как да дадът градът герои-севастопол на американските пиндоси и крим на татарските опг, а ти скоро ще бъдеш арестуван и натикан в затвора

русия има многовековен опит в разкъсването на обсади и блокади !

Крим е руски колкото България е турска. То Крим е много по турски или византийски или монголски.

Добре че са руснаците, защото с натото ще сме като Кипър - разделени отдавна на две!

Проблемъ има просто решение: немците си прибират турбините и връщат на руснаците газта. Затварят всички Северни потоци и започват внос на демократична газ от Кравария в бурканчета от детска храна.

И това ще стане. Нищо чудно тая лъжа да спре СП2. Газ ще се намери, пари за Путя няма от къде да дойдат. Защо боклука Путин води война в Сирия? Заради газта от Катар. Кой е на зор тогава?

Да но руснаците ще трябва да върнат парите за газта, която са взели! Де ви копат такива политолози? :)))))

Стършел

Само за сведение: повечето страни, вкл. Германия, плащат СЛЕД като получат газта! От усраинците се изисква да плащат предварително, защото те се правят на тарикати и отказват да плащат!

Путьо да не лъжа за първи път? Кой вярва на тоя боклук.

Санкциите... Те винаги удрят обикновените хора, не тези които ги управляват. Да не би, управляващите в Иран аятоласи да са останали без лекарства? Ми, не - обикновените хора остават. И тука е така - да не би Кремъл да остане без ток? Не, хората в Крим ще останат. А нашите ЕС(ЕС) управници - поне да не се опитват да лъжат, че нямат нищо против руския народ. Така и така ни е ясно - с икономически санкции се опитват да постигнат политически цели, въпреки че непрекъснато твърдят, че икономиката не трябва да се използва за политически цели (напр. когато Пуитн плаши, че ще врътне газовото кранче).

Абе идиот, само руските санкции удрят по руският народ. Санкциите на ЕС не са срещу простия руснак.

:)) Хей, Оли(гофрен), по-спокойно, че ще се задавиш в собствената си простотия и злоба! Не се пеняви - при такива като тебе медицината (уви) е безсилна.

Разликата между умните и простите нации е, че при първите политиката служи на икономиката а при вторите е обратно.

Брей какви евро-атлантически ценности. Ще оставят хората без ток и вода, само щото искат да са в Русия. И яо никъде не пише ,че турбините са произведени В РУСИЯ? Сименс като са толкова отворени да си продадът бизнеса в Русия и да се изнасят. Ама май не искат да се откажат от големия и богат руски пазар? Да не са луди като българските идиоти?

Ами ако се отварят още малко, най-много да се простят с бизнеса си в Русия и с производството на въпросните турбини. И те го знаят това, но явно има много силен политически натиск върху Сименс и те сега са между чука и наковалнята. Принудени са да декларират няква позиция, макар и вяло.

Всичко си е самата истина. турбините са за Русия. Не са за Крим. Само, чеее - мааалка подробност. Крим е Руски. Просто има малък граматически спор. Шахматиста пак прецака еврогейовете.

... спорът е само в главата ти, след като изрично путя е обявил, че турбините не са за крим, значи не трябва да са..... получава ги и кривокракото, лъжливо джудже, първото което прави е да ги пренасочи към крим.....

Абе, руснаците една турбина ли не могат да си направят? Знам, че техниката не им се отдава, ама чак пък толкоз...

Турбините са произведени в Русия.

Сигурно затова не могат да ги пуснат :)))

путин полага големи грижи за крим,а те(запада) вместо да са му благодарни ....

ммм,май отдавна не е имало атентат при меркел ?

Тъпунгер, ти наввярно си сидераст?

Винаги ме е разсмивала безрезервната (по комунистически) вяра в "демокрацията" в Германия. Ето и сега - хванаха най-големите немски автопроизводители в картел и престъпне сговор за измами и веднага "цъфна" нов скандал за "лошите руснаци". Иначе казано - добрият немски бизнес и лошият руски бизнес... Мисля, че щетите от преместването на турбините са по-малко от 0.001% от нанесените от производителите на автомобили, но не - вижте руснаците колко са гадни, забравете картела и договарянията за измами...

... що бе, хората си изнасят и своите и чуждите кирливи ризи, при путя как е... а да там, ризите са кристално чисти..... или викаш путя раздуха скандала с колите, а пък германците отричат .... махни чугуна от главата.... хахахаха....

Най интересното като я монтират и пуснат си излиза от строя. Профилактика на бизнеса.

На Путин не може да се вярва!Неговият манталитет е като на печен мушенник!След като плю на собственя си подпис и договори за Украйна,неговата дума е обикновена лъжа,дума на шарлатанин!

Аре по-кротко с Укроленд! Всички помним, кой се подписа под договореностите за смяна на властта на Янукович! Франция, Германия... Вкл. и ЕС като цяло го забъркаха. И как си претраяха само 3 часа след като подписаха споразумението, когато сегашните управляващи го нарушиха.

А че Путин няма да погаси заемът на руския цар към американските евреи, е повече от ясно. Не подписът на Императорът Путин, не думата му са важни, а ОБЕЗПЕЧЕНИЕТО НА ЗАЕМА-полуостров Крим. Зад цялата комедийна ситуация, стои цензурата налагана от "Световния еврейски конгрес". За пример може да се посочи приетото решение на негов таен конгрес през 1988 година в Москва под заглавие "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" ... с ХИБРИДНА ВОЙНА в която "щурмоваци" са така наречените "ЧОВЕЦИ"=РОМИ.

За зла участ безродните боклуци у нас са на всеки километър!

"Всеки договор с Русия не струва колкото хартията, на която е написан" - Ото фон Бисмарк.

абе нали руските реактивни двигатели били най- най ? Турбините им на компресорите били титаниеви па не знам какви били там специални. Бе те кат са толкова ербап и напред с технологията що им трябва да вземат турбини на такива технологично изостанали и пропаднали евро-педалски компании кат СИМЕНС??? Нали руският хетеросексуален инженер прави най0добрите турбини??? Защо дават долари на загнилият запад за таквази фасулски лесна за Русия турбина???

Въпрос на търговия. За да продадат на немците стоки за XX евро, редно е да купят немски стоки за приблизително ХХ евро. Така правят всички нормални държави. Само ние безпричинно и угоднически си спираме турбините и реакторите, щото били съветски...

А Сименс защо им взима парите, тя стана една- га ядоха кюфтетата мълчаха, га се осраха-плачат.