Сблъсъци между израелци и палестинци взеха жертви

Напрежението пред джамията Ал Акса в Йерусалим продължава. Сблъсъците са се разпрострели и извън Йерусалим до окупираните от Израел Западен бряг и Йордания.

Обратно в новината

Коментари - Сблъсъци между израелци и палестинци взеха жертви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

благодарни за доброто на евреите

Моисей е дал Закона тъпчо и Спасителят Исус Христос еврейският принос за благословение на семействата света от Библията а езичниците фалшиви богове

не са хлебарки а ти си езичник

една религия в Израел юдеизма спасението е от юдеите Христос каква е тая джамия и зли езици те са си в земята си не са окупатори а Божият народ върнал се в Обещаната земя четете пророците от Библията

Всичко в Ерусалим е на Израел

почитам Израел и евреите заради Исус Христос вярващи и от араби и евреи има Христос ги обича

Евреите са народ на близо 4000 години. Всичко започва с Авраам и Сара. Между другото Авраам е и прабаща на всички Араби чрез Агар и Исмаил. Но Бог е обещал земята на Ханаам (днешен Израел) на Авраам и на неговото потомоство чрез Исаак и Яков. Бог променя името на Яков на Израел и от тогава народа се нарича Израел макар, че са имали 12 племена. Ето какво казва Господ Бог на Аврам: Битие 12:1-3 Bulgarian Bible (BULG) Тогава Господ каза на Аврама: Излез от отечеството си, измежду рода си и из бащиния си дом, та иди в земята, която ще ти покажа. 2 Ще те направя голям народ; ще те благословя, и ще прославя името ти, и ще бъдеш за благословение. 3 Ще благословя ония, които те благославят, а ще прокълна всеки, който те кълне; и в тебе ще се благославят всички земни племена. Битие 15Bulgarian Bible (BULG) 15 След тия събития, дойде Господното слово на Аврама във видение и каза: Не бой се, Авраме; Аз съм твой щит, наградата ти е извънредно голяма. 13 Тогава Господ каза на Аврама: Знаейки - знай, че твоето потомство ще бъде чуждо в чужда земя и ще им бъдат роби; и те ще ги угнетяват четиристотин години. 14 Но Аз ще съдя народа, комуто ще робуват; и подир това ще излязат с голям имот 15 А ти ще отидеш при бащите си в мир; ще бъдеш погребан в честита старост. 16 А в четвъртия род потомците ти ще се върнат тука; защото беззаконието на аморейците не е още стигнало до върха си. 17 А когато слънцето залезе и настана мрак, ето димяща пещ и огнен пламък, който премина между тия части. 18 И в същия ден Господ направи завет с Аврама, като каза: На твоето потомство давам тая земя, от Египетската река до голямата река, реката Ефрат, 19 земята на кенейците, кенезейците, кадмонейците, 20 хетейците, ферезейците, рафаимите, 21 аморейците, ханаанците, гергесейците и евусейците.

"През нощта палестинец се промъкна в къща в израелското селище Халамиш на Западния бряг и уби с нож трима израелци. "--Вижте каква паплач е дошла в Европа.

нищо чудно, че наследниците на терористите от бкп се радват на всякакви терористични акции.

сащ са виновни и това че трябва да има промяна от либерални към консервативни политики

Ако поставим евреите под общ знаменател са невероятно мъдри хора, отлични търговци и, ако щете вярвайте, изобретатели. Но върхушката им са с горните качества но и с един огромен порок - егоизмът. Още в библията пише, че Давид в крайна сметка изпада в немилост заради точно тази си черта. Но който не обръща внимание на историята е орисан да повтори същите грешки. Та това ще се случи и с евреите. Много пъти съм писал по въпроса - за мен ционизма се нарежда на равно с национал-социализма като една от най-големите злини на миналия век. И двете са продиктувани от невероятния егоизъм на шепа хора. Разликата е, че докато нацизмът е порицан, ционизма е дори на почит в някои държави, като САЩ, например. А нима това, което извършва Израел над палестинците не е геноцид, съизмерим с този, който Хитлер е извършвал над тях? Нима унищожението на палестински къщи, цели квартали и прогонването и убийството на всеки, дръзнал да се изправи срещу еврейската власт не е част от този брутален геноцид? Какво да говорим за спирането на елементарни средства от първа необходимост за палестинците - ток, вода(отклонение на водоизточници от техни земи за облаги на евреите). Разликата е, че евреите в окупираните от Израел територии правят това бавно и методично а не на веднъж, както беше го направил Хитлер. Необходимо е само да се погледне демографската картина на териториите в които са се заселили ционистите 45-а година и сега. Фактите говорят. Не съм фен на палестинците, ни най-малко, но държавата Израел има сбъркан фундамент още от начало. Как ще наложиш една религия на определена територия, като половината население не я изповядва - вариант едно - гонят ги и им правят живота ад, както се случва или чрез физическо елиминиране - както също се случва. И това под строгия поглед на ООН. Егоистът си е егоист. Това се отнася за всички нас. Фактът, че цялата земя си затваряме очите пред такъв апъртейд показва, че не сме мръднали и йота от средновековието. Изход? Разбира се - има. Просто Израел трябва да се откажат от юдейската си същност и да приемат, че на узурпираните от тях земи живеят и хора, различни от тях. Хора с различен бит и култура. Сами са си го избрали евреите. Ако не го направят, в крайна сметка и Бог няма да може да им помогне и прогнозите ми за този проект са доста мрачни.

Бих Ви посъветвал , преди да "пишете много", да четете сто пъти по много. :)

Инженерче

Благодаря за забележката. За втори път се засичаме из форумите. Предполагам, че сте евреин. Предпочитам нещата да са ясни. Не желая никому зло, не съм фанатизиран като този палестинец, който се е промъкнал в селище и е избил цивилни, нищо не направили хора. Но религията, която има ударение върху вашия живот и върху този на арабите е редно да стои на заден план. Исторически сте по-мъдрия народ. Защо се подведохте по ционизма? Защо? Това ли е начина? Вие да сте вся и всьо. Така е разсъждавал и Хитлер. Една напреднала нация има както привилегии, така и задължения. Вие предпочитате да се възползвате от привилегиите. Знам, арабите са трудни хора. Имам вземане-даване. Един колега от работа, роден в Багдад ми каза, че имат поговорка за тия хора - те мислят една педя от пъпа си. Първо мислят една педя над пъпа, а когато стомахът е пълен - една педя под пъпа. Но интелектуалното ниво на тези индивиди не е оправдание за геноцида, който извършвате спрямо тях. Спрете се! Имате капацитета да ги елиминирате, значи имате и капацитета да ги промените. Ако продължавате така Израел няма да го бъде, но лошото е, че има реална опасност да затриете половината човечество!

От еврейския Щулхан арух: Закон 6 Евреин, станал акум (християнин), е проклет до такава степен, че даже когато той жертва в синагогата свещ или нещо подобно, то е забранено да се приеме. Закон 7 Молитвата Симун (евреите я четат след като обядват; в края на молитвата се благославя и хазяинът на дома) не бива да се чете в дома на акум, за да не се благославя и акумът. Закон 11 По време на шаваш на евреина строго се забранява да купува или да продава. Като изключение му се разрешава да закупи от акума къща в Палестина (дн. Израел) и в този случай е позволено дори да се напише документ, за да може в Палестина (Израел) да има един християнин по-малко и един евреин повече. Закон 13 На еврейската акушерка е не само разрешено, но тя е длъжна да помага в шабаш на еврейка и при това да върши всичко, което при други обстоятелства би осквернило шабаш. Обратното, да се помогне на акумка (християнка) се забранява, дори когато това е възможно да се направи, без да се осквернява шабаш, понеже тя (християнката) трябва да се разглежда като животно. От Корана: Неверниците са ваш явен враг. О, вярващи, не вземайте юдеите и християните за ближни! Един на друг са ближни те! А който помежду ви се сближава с тях, е от тях!

Писна ми от тия хлебарки евреите!

Знае ли някой къде се канят да строят третия храм знае ли / а аз знам че тук има които знаят / нека пишат а да не мишкуват !!!!

Построен е вече - в сащ.

Ха ха гоУема смешка не пиши че ще ти се смеят и със задника тия които се клатят но ще се клатят по силно от смях !!!!

да живее израел само боя ги оправя тия палестинци

Палестинците и тяхната религия исляма в Израел не може да остане безнаказана. Палестинците са прости хора, както и останалите мюсюлмани в близкия изток.

палестинците са много добри човеци .

Разбира се,че Израел е в правото си,като много добре знае подмолните номера на ислямските араби,продиктувани от омраза и кръвопролития.Израел Бог няма да го остави има пророчества в Библията,че еврейския барод Бог ще го събере в светите земи,които Бог им е дал!Армагедон трябва да говори на всички ни за последната битка!

А, евреите служат ли си с "подмолни номера"!?

В КОЕ СИ ПРАВО ??? ЗАГРАБВАШ ЗЕМИТЕ НА ЕДИН НАРОД,И ГИ ОКУПИРАШ ,ПОСТОЯННО ГО ТЕРОРИЗИРАШ,А НАКРАЯ ИМАШ ПРАВО(СПОРЕД ТЕБ) ОЩЕ ДА ГО ТЕРОРИЗИРАШ ?!

Не съм адвокат на евреите, но за земите на кой народ говориш? Палестинския? Палестина, никога, ама никога не е съществувала под името си държава. Територията Палестина, е била под владение на Римляни, Християни, Араби, Турци (Отомани) и т.н.. Палестинците са си араби и до заселването на евреите не се е чувало за Палестински народ, народност и т.н.. След разпада на Османската империя, Палестина (територията), минава под Британски контрол. Там все още няма Палестинци, има Араби. (Само)Определянето като палестинци, става след като арабите живеещи на териториите там бягат в Йордания предимно, но и в Ливан и Египет, след войната от 1948 м/у арабските съседи на Израел и последните. Това е накратко. Понякога е по-добре да почетеш, преди да говориш/пишеш.

българите сме цъфнали другите се оправят не са тъпи

българите сме цъфнали другите се оправят

не ме интересува

аз съм за промяна на статуквото

100% Израел

промяна на историята както си е

Като че ли Господ иска по светите на трите религии земи да има все човешки жертвоприношения. ...Цар Ирод и избитите младенци... ...По тия земи се пролива кръв и от времето на Барбароса (тоя с българския герб с трите лъва върху щит, дето се удаил на югоизток от Българската планина в Мала Азия) и от Саладин и от Бай Борис (султанът на Египет - далеч по-добър пълководец от Саладин).

"Бай Борис (султанът на Египет"!?!? Я, надуй, dedo, каваля...

колко е несъвършено вашето У!бразование Бай Борис - българин,, станал в плен от роб - мамелюк, по погрешка убил султана на Египет и водачът на мамелюците му посочил престола. Победител на кръстонсци. Смачкал монголите в битката при Аин Джалат 1260 г. Арабските историографи го отминават с мълчание заради принадлежността му към мамелюците... А по тубата даже има игрален филм за него -изкарват го кипчак...

Да живее Израел

все едно да напишеш "да живее Марс или да живеят марсианците" ...

Фридам фридам вън окупаторите с багажа им

време за почивка

да са живи и здрави

се разкарат тея оттам с постройката си пречат на пейзажа

осмирителна риза за незаковозастроени площи какво е това

бой на въстаниците да има екшън

Да приемат християнството и двете страни в този конфликт и да се приключва.

окупирайте и джамията та да има мир

Ами се разберат какво правят там още некои индианци

Евреите нямат шанс в перспектива. Арабите просто са твърде много и стават все повече. Точно както и ние нямаме шанс срещу циганите. Когато простата аритметика говори... и журналистите са безсилни :)

Ем, те и индианците бяха много.

Пишеш глупости. Деветмилионен Израел държи в шах вече няколко десетилетие повече от 120 млн. араби. Това са факти. Дори и Иран не смее да закача Израел. И това е факт. как ще коментираш фактите?

С ядрено оръжие и сащ зад гърба си.

Така е, евреите държат в шах 120 милиона местни, но историята доказва, че това не може а трае вечно. С течение на времето местните се сдобиват с технологията на окупаторите, намират се луди смелчаци, които да организират съпротива. USrael има най-модерната армия и тайни служби, но статуквото се държи от продажни арабски, които натискат своите.

не познават историята некои туземци

търсят си го некои

Да се чудиш какво искат арабите след като убиват мирни граждани...И у нас това е пътя с циганите. Вземете опита на Израел и след две години циганите ще бъдат като котенца...

Какво искат ли ,ами това което са искали Левски и Ботев за България -ФРИДАМ от еврейския поробител

балгарите не ги мислете евреите с всякаква ситоация са се сравяли и са си уредили дарявата и си живеят както казва една евреика която е родена в балгария ние израел от пустиня я направихме раи а вие балгария от раи на пустиня

Неграмотнико, ти на практика показа, какво се случило с българското образование!

България я ограбват, Израел го дотират.

първите пирамиди на Чьорни и Гад Зееви бяха все на Евреи парите отидоха от България в Израел, и от пустинята направиха рай.

Израелската полиция е действала професионално, толерантно, със зачитане на правата на човека и в съответствие с израелското и международното право.

Демокрацията в Израел цафти и върджи. Не е като в България дето викат на ромите "цигани", когато някой ром ги убие или изнасили, под закрилата на "без"пристрастния съд.

Сблъсък на две извратени, психопатски религии и политически системи! Днешните т.нар. евреи са поюдейчени хазари и принципно изобщо нямат работа в Палестина, от друга страна арабските олигофрени трябва да бъдат държани под контрол. Но за света са вредни и двете страни.

Най-добре да останат само българи!

Да не дава господ да останем само българи.Ще съсипем света, както съсипваме Булгария.