Нинова: Симеонов ли е премиер, че да нарежда за стажа

Традиционно и последователно, БСП е против отпадане на класа за прослужено време. Това ще доведе до намаляване на доходите на хората.

Обратно в новината

Коментари - Нинова: Симеонов ли е премиер, че да нарежда за стажа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Важи само за бюджетните служители. Навсякъде в частния бизнес се договаря заплата заедно с класа. Не знам какво толкова скачат синдикати и бесепари. Само си правят пиар. Със сигурност прослуженото време не те прави по-добър от един млад специалист или по-квалифициран

Не, Симеонов не е премиер, а Пеевски, образът на Борисов в огледалото, а Симеонов се отчита директно на Катарзиса и свежда на Борисов нарежданията. Точно както бе при Олигарски и Станишев (и избора на Пеевски за шеф на ДАНС). Нинова ако и това не е разбрала, или се прави на убита лисица или хептем за нищо не става. Ако нещо не й е ясно по въпроса да пита Домусчиев, той ще й обясни.

корнелия е права, защото винкела по тоа начин узаконява пришълците без стаж в бг-то и доказана професионална експеренция, за тоа циганин само дърво (ударението е на ъ)

Идиотски коментар. То си знае само за краставиците и това си повтаря

Симеонов е в управлението. А ти другарко Лъжа, каква си?

Гледай им акъла, пък тогава им скрой шапката. Не искат да им се отнема класа, но не искали Нинова да ги защитава. Ами намерете си друг да ви защитава или се откажете от класовете, след като вашите любими политици искат това. И това ако не са промити мозъци, здраве му кажи.

Проста селска гарга,хапе се там,където не се стига. Дано запомни,че никога няма да бъде премиер. Ще стои отстрани и ще джавка!

Проста селска гарга,хапе се там,където не се стига. Дано запомни,че никога няма да бъде премиер. Ще стои отстрани и ще джавка!

Кобри ли ви спусна идиотската опорна точка ? Влезте малко в час не се излагайте като последни цигани

Той поне е вице Кобри , а ти си никоя :))) Не че съм съгласен да ми отнемат "класа" без съраземрна компенсаци с поне 10% над сегашния ,но не ти си ми гласа който да ме защитава

Хайде по кротко! Не бързайте да вземате страна в зависимост от това кой е човекът, който коментира. От "нашите" или от "вашите". Завърших висшето си образование с мн.добър успех- 5,4 . Постъпих на работа по разпределение и когато започнах, се оказа ,че от хилядите страници по различни предмети които съм учил, ще трябва да познавам, работя и внедрявам нова технология, за която се споменава в моите учебници информативно на 5-6 страници. Тогава започна моето голямо професионално учене. Дори работниците с по-голям стаж знаеха някои тънкости повече от мен.Колегите, които заварих, макар и без висше образование също ми помагаха. Разбира след това успях да наваксам и заслужих уважението на всички, но без помощта на дългогодишния опит на по-старите практици можеше и да се проваля в рамките на поставените срокове. Разбира се това беше преди 1989 г. Възможно е сега принципите и да са по-различни.

Умно предложение. Няма що. Значи остава класа за време при по- старите а на по- младите бонуси на тримесечие. И тогава старите какво ще кажат? За тях бонуси няма ли да има? Това дали ще им хареса? А докога един работник е млад и кога е стар? А дали пък няма да има дела за дискриминация по възраст? Умно курни. Умно.

Този мач вече е игран. Стига с глупости и стари спорове. Симеонов, да му прочетат неговите съветници някоя и друга наредба за труда и възнагражденията. Прилагам:От 1 юли 2007г е в сила новата Наредба за структурата и организацията на работната заплата (ДВ, бр.9/2007г., доп. 147 ПМС/2007г., ДВ, бр.56/2007г.). През м. юли въз основа на 4 от наредбата Министърът на труда и социалната политика издаде и Указания п.к.25/1//23.07.2007г.по прилагането на наредбата. Наредбата е плод на продължили близо две години разисквания и спорове между експертите на синдикати, работодатели и няколко министерства. В основата на дебатите около нея стоеше допълнителното възнаграждение за продължителна работа, т.нар. клас, уреждан от отменената вече Наредба за допълнителните и други трудови възнаграждения (чл. 3, ал. 2 НДДТВ). и сета пак отново. Доплащането се нарича " трудов стаж и професионален опит", от където е ясно и неговата цел. Престанете с израза "клас за прослужено време". Това беше преди. Ако защитавате нещо, то поне трябвя да знаете неговото точно наименование - ТРУДОВ СТАЖ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ..

Това пък къде го прочете? СИНДИКАТИТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ СЪГЛАСНИ ЗА ОТПАДАНЕ КЛАСА ЗА ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ. А в статията пише дословно- "Вчера бизнес и синдикати влязоха в остър спор за премахването на надбавката."

Г-жа ЛЪЖА постоянно се занася с мъжете в правителството.....особено с премиера и вицето.

Ти какво си?Мазохистка или си свободна професия на околовръстното.На никой не му пука за Нинова или кой да е български политик.Става дума за заплащане труда на милиони хора и всеки който защитава техните доходи е добре дошъл.

В момента в който това влезе в парламента и ГЕРБ го подкрепи,ще има нови избори и Боко пак ще се чуди от къде му е дошло.След като и Мента Стоянова - счетито на цар Киро подкрепя предложението герберите май пак ще падат от власт преждевременно.

Анти, тия реват за каластирката.

Мене ако питаш всичките ни политици реват за сопа.

Естествено, бизнесът ще е доволен да ореже заплатите на възрастните и да ги ПОНИЖИ до тези на начинаещите, нали разликата остава за пишман-бизнесмените ни. Подобен подход е в пълен синхрон с безскрупулно-алчната същност на нашите парвенюта-бизнесмени. Много неприятно впечатление прави явният лобизъм на Симеонов за джоба на бизнесмените. Тоя семпъл индивид и, прости Боже, вицепремиер, непрекъснато прави грешни стъпки и ми се струва, че електоратът му почти се изпари. Това разбира се, не е толкова страшно, по-страшно е, ако бъде оставен да взима безумни решения.

Най-тъжното е, че младите не искат и те да са добре, а искат по-възрастните да са зле. При едно отпадане на класа, ще се смъкнат заплатите на всички - на младите с по-малко, на по-възрастните с повече, като няма да го има това ежегодно повишаване заради класа. Това младите ще го разберат след години, когато ще осъзнаят, че заплатата им не е мръднала от да кажем 10-20 години. Никой не плаща според работата, както наивно си мислят доста от младите.

След 3 дни пяна, злъч и неистини, БСП забрави Бузлуджа и импровизира несръчно по други теми.

Опитът не може да се замени с кудкудякането на младите, колко били велики те. Всеки е минал по този път - като млад си е мислел, че може повече от опитните си колеги, а после му идва акъл в главата и вижда колко много е бъркал. Измислица е добре звучащото: ще се плаща според работата. Реално няма измерител кой колко работи, освен ако не произвежда някакви бройки или обеми, които могат да се измерят, което в съвременния свят все по-рядко се среща.

Никой не е длъжен да отговаря на въпросите на Нинова. Отговорите Нинова ще получи в пленарна зала , защото такъв е редът.

Стига с тези отживелици! Трябват НОРМАЛНИ заплати за всеки който работи , не измислени пари за някой некадърник с 20 г. стаж и никакви умения.

Тои може да си некадърник и с 1 година стаж, и с 10 години и с 40 години стаж. Въпросът е, че почти винаги колкото повече стаж имаш, толкова повече знаеш и можеш, а за това се палща, което мутрите-работодатели не искат да правят.

Само показваш колко си тъп.Тоя с 20 години стаж има 20 години опит и ще свърши 20 % по-качествено работата си.Дебил виж как е в Германия и после пиши глупости.

Нека ви отпаднат и класовете и заплатите и трудовия стаж.А, бизнеса нека прочете защо Спартак е станал пълководец!

.."....Традиционно и последователно, БСП е против отпадане на класа за прослужено време. Това ще доведе до намаляване на доходите на хората....." Да, това е безспорно, но под хората трябва да се разбира " на някои хора". Ако, целта е да се дигат доходите "на хората" с процент върху трудовия стаж, това означава да се дават пари без покритие, при наличие на връзка между трудовия стаж и приносът на самия работник или служител парите трябва да се дават мотивирано, а именно да се определят по ясни критерии свързани с участието на конкретния човек в работния процес и получения резултат от неговата дейност, в противен случай няма равенство между положения труд и полученото възнаграждение. Може да се получи така, че който работи по-малко да получи повече. Наличието на такава норма действа демотивиращо, особено за тези, които нямат трудов стаж, няма да се зорят, ще чакат да им дойде с годините... Това общо взето не е работа на политиците и не бива да заиграват с него.

Жалкият слуга Симеонов, влязал в ролята на парцала на ГЕРБ, в който да си бършат лайната...

а какъв твърд коалиционен партньор на бсп щеше да е, а?? къде ли се объркаха нещата?

САЩ освежена и се развихри,размаха метлата.Днес говореше да не се продава зем.земя на чужденците/само на руснаци,щото за нея и другарите им не са чужденци/,сега почна да плюе и Симеонов за прослужените години.Само търси поводи да се заяжда.А като Симеон Дянков отне през 2012 г. прослужените години на държавните служители,къде беше Курни.И какво стана,работните заплати на държавните служители си останаха същите и нямаше намаление.Въпроса,че с оценяването на служителите се създадоха и създават големи проблеми.

На всяко ниво в милата ни държавица и нейната раздута администация е пълно с окопали се 70+ годишни пенЦионери скрити зад ТЕЛКове,синдикати и партийни членства източващи бюджета с клас прослужено време и изгонващи малкото желаещи да работят. Точно затова трябва да бъде отменен този клас,и ако не то поне да му се прави дефолт при навършване на пенсионна възраст.

Когато бях млад специалист /както ни наричаха тогава/, също се бунтувах и твърдях, че младите са по-добре подготвени, с по-модерно мислене и трябва да бъдат по-добре оценявани от възрастните. С времето разбрах колко не съм бил прав! Няма по-добро от приемствеността, защото натрупаният опит не може да бъде заменен от никаква подготовка - младите трябва да се учат от опитните, които пък трябва да бъдат оценени достойно за своя принос през годините.

класът трябва да остане, защото така се стимулира мотивацията на хората, но оспорвам, че младите понякога могат повече, но и старите пушки не се даваме!

важно е че класа е свързан с приходи от ДОД и осигровки и със застаряване на работната сила този момент ще тежи още повече! Патриотите като нови и жадни не го отчитат този момент,но ББ вече е врял в тези неща,определено не вярва на бизнеса,че ще замести с други доходи класа/ами ако е така,що да ручат жабета!?/ и затова мълчиииии...... Иначе преди августовската ваканция е време да го навърват на наивните си избиратели!Септември може да стане сложно,колко и овчедуши да са синдикати и потърпевши

ееех курнелия, курнелия, симеонов може да е, може и да не е! все пак е вице! а ти още не можеш да преболееш онова: аз съм следващият премиер, дето го каза ден преди изборите! нищо, ще ти мине след.....пет петилетки!

С подложен задник може и премиер да стане симеоновия ако го подаде на точното място както боко прави вече бая години..

навярно не помниш, че курнелия каза преди изборите, че ще прави коалиция само и единствено с патриотите?? тогава симеонов подлога ли беше, или не?

Популизма да спре да се разраства защото вече ми се повдига. Като няма значение стажа защо герберасите непрекъснато изтъкват как ту тоя ту оня от тяхнага кабинетна групировка имали много стаж и за това били ценни???И след като някой е давал над 20-30 години труда си за някаква работа давайте сега да го направим със заплата колкото младия специалист че той видите ли бил ''по ценен'' ама не оценен?????Поредното отклоняване на вниманието на хората от реалните манипулации във властта и тук подкрепям Нинова че симеонов с тези си приказки рече да си обърше задника пред домуса, На идиотите ще да обясня нещо елементарно което явно не са проумели - практиката прави даден специалист професионалист а не тапията и то особено тапия от днешното образование..

премиера с доходите на българите? Премиерът е надскочил националното ниво и оправя дереджето на целия полуостров...че даже и по натам.... Сигурно е дал карт блаш на Валери ... да реже...НО не и да дава.. щото Томислав е зает със следствието около НДК.