Йотова отговори на обвиненията за лобизъм срещу Радев

Президентството отговори на обвинението на ГЕРБ, които заподозряха държавния глава Румен Радев в лобизъм заради решението за купуване на шведски изтребители.

Обратно в новината

Коментари - Йотова отговори на обвиненията за лобизъм срещу Радев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е стриктно да спазва тактиката , спусната от Кремъл.

ма вий с резидента много разбирате от айроплани.. Ми то при служебното праителство НЕЗНАЙНИЯТ войн в МО е решил, че е назрял моментът за комисионните и.. праща класацията от журито на авиогения Янев, който дава тоя авторитетен документ на селския кмет Герджиков. Той като изпълнителна власт спокойно сезира Радев за шведската перспектива и... оооо, чудо! Радев дава едно рамо в момент преди избори и при липса на парламент! Секо дете знае, че отговорность за тия служебни лица и решенията им носи ТОЙ - защитникът на парт...пардон - на родното небе, който дължи мноого пари на спонсорите си. Ся кой не би направил комисия да провери пътя на комисионните? Отгоре на всичко ТОЙ се опитва да отмести въпроса по посока " Можем ли да обвиняваме Швеция в корупция". Не Швеция драги зрители...

Цецо умника да не би да е очаквал Президента Радев да дава компетентно мнение по "Цецомобилите" , акциите на полицията с АК срещу деца в спалнята, за действията му срещу български лекари, за наглото му отношение към сьдебната система, и още, и още !?!?!? Може би тандема ББ -Цв. Цв. са мнооооого по-компетентни в областта на авиацията от генерал Радев !?!?!? Тия нямат задръжки !!!!

Какво по-голямо доказателство за симбиозата между соросоиди и рубладжии от другарката Йотова?

И кой от сите ти господари те задължи,бе? Ти някога ще защитиш ли националните интереси на България,бе? С каквото и да те обиди човек,все ще ти е малко и заслужено.

Кой е Радев? Президент,генерал(истински),пилот.Кой е цецо,а да не говорим за Баце-доказано корумпирани лица.И Радев им пречи.Друго щеше да е с цецка или роско.Да,ама не.Народът вярва на Президента си ,не на тия ,дето няма да им излязат сметките.

Служебното правителство е заявило предпочитание за закупуване на шведските изтребители, но оставя окончателното решение по този въпрос на сегашните власти. Преди всичко, на правителството, избрано от сегашното Народно събрание. Ако служебният кабинет с премиер Огнян Герджиков не беше изключил от разглеждане португалската оферта, едва ли щеше да има някакъв шум от страна на Цветан Цветанов и компания. Впрочем, нищо не пречи на управляващите да отменят решението за декласиране на португалците. Така, както нищо не е пречило на цар Борис Трети да изпрати на смърт около 48 хиляди свои поданици - евреи. Въпреки откритите протести срещу замислената депортация. Царят обаче не е направил това, защото си е давал сметка, че в създалата се тогава ситуация, той няма да може да избяга от отговорност за своето решение. Няма да мине извинението, че не е знаел какво се прави от негово име. По същите причини, днешните български власти също няма да могат да избягат от отговорност за своето решение относно закупуването на изтребители за българските военно-въздушни сили. Нервността, която проявява Цветанов показва, че и той си дава сметка за това.

добре е за Цецерон да се съсредоточи от това което разбира - подслушвания, манипулации, прибиране на "данък партия" и лизане на американски з.адници. Доста неща са, да ги върши тях и да не се разсейва със странични дейности-

За всеки мислещ човек е ясно, че глупостите на Цветанов за анкетна комисия са за отвличане на вниманието от истинските проблеми в страната. От една страна от как е създадено новото НС то работи по час, час и половина, защото ГЕРБ нямат готовност за законодателна дейност , а не пускат проектите на опозицията. От друга страна полицаите излизат на протест , защото им писна ГЕРБ да ги лъже. Програмата на ГЕРБ - полицай във всяко село завърши с назначаването на Бъчварова за шеф на кабинета на Борисов. Почти всеки ден научаваме за протекъл саниран блок. При това положение какво да прави Цветанов ? Ами парламентарни комисии.

Да бе . . . те 300 милиона са дребна работа. Ти да не си Пеевски?

Цецко физкултурника като го заболи зъб отива на зъболекар, като го заболи задника - на лекар. Ако си купува компютър ще пита някой дето разбира от компютри. Ама като стане въпрос какъв самолет да закупи Българската армия, физкултурника и пожарникаря са най-компетентните.

Тя и Цецка е красавица

че е грозна - грозна е и то много. Ама питате ли Радева-втора каква радост за нея е този факт.

Погледни си твоята скапана шунда бе Мекокиткоф...

Първо да декларира, истина ли е че държавният глава е лобирал за самолети "Грипен" преди решението на свужебното правителство, второ да обясни защо толкова скоростно в рамките на служебния мандат за 3 месеца това правителство взе решението за тази сделка, трето кой щеше да вземе комисионните и тогава да прави обобщения дали това е език на конфронтация. и противопоставяне .

Защото от 700 самолета при комунизма сега имаме само три, благодарение на такива евроатлантически дупедавци като теб

червените ви началници накараха подчинените да ликвидират двигателите на маса изтребители, други продадоха в Африка за паметници.

Цецо,даскале защо не се върнеш в Полски Тръмбеш да преподаваш физическо.Летецо мой,от кога започна да разбираш и от самолети.Изучи политиката и реши да станеш инженер.Хайде заминавай на село.

Летците са от друга галактика бе гьотверени. Най-смелите мъже.Такъв беше и Маккейн, но лежа 8 години в помийна яма и напълни главата си с бели мишки...Това да не са пожарникари ,или цвъковци...

дърпат конците на външната търговия на България.

я пак, че нещо не разбрах. То не е до обилното изказване, а до смисленото.

БСП търси сметка, защо някой им търси сметка. От дръга страна, Нинова търси сметка на Борисов за всяка дума, което било нормално. Дайте да запишем направо в конституцията, че сметка на социалист и комунист не може да се търси - по никакъв повод! Ще впишем и Пеев - поименно!

се изказва по този въпрос Втората дама, а не Първата, т.е.Радева - втора. Тя Първата, Радева-втора вече няколко години прихваща от Радев, а е и интелигентна , та тя трябваше да се изкаже по въпроса. Друго си е да спиш с летец - знаеш, че "льотчик високо летает , много денги получает..." и т.н.

Тази се е охранила, загладила, това е то да взимаш висока заплата.

Но пък Мария Габриел е отличен избор за българки еврокомисар! Тук с другарите от ГЕРБ сме единодушни.

"Искаме да проверим с парламентарните механизми, как се стигна до този извод, до това решение и дали действително има постъпила информация, която не е отработена и е дисквалифицирала един от участниците служебно", коментира Цветанов. Ето това е черешката на тортата. Както е редно за ГЕРБ не са важни националните интереси, а чуждите икономически интереси и то на конкретен участник. Този участник е известен. Това е участникът, който предлага престарелите 30 годишни F 16. Около Цветанов винаги мирише на корупция, но този път направо вони.Кои са кандидатите : това са употребявани Eurofighter Tranche 1 от Италия, употребявани F-16MLU от Португалия, с логистичен пакет от САЩ и новопроизведени Gripen C/D от Швеция. Самолетите F 16, които предлага Португалия са произведени през 1983-84 г. Предлаганите самолети са навъртели половината от своя летателен ресурс, който е около 8000 летателни часа. Чрез модернизация са доведени до стандарта MLU, който ги приравнява до самолетите 4-то поколение. През лятото на 2014 г. в САЩ откриха, че повече от половината им налични двуместни F-16 имат пукнатини в силовата конструкция, което наложи спиране от полети на пострадалите самолети и стартиране на скъпи ремонти. Възможно е това да е основна причина португалците да поискат да се освободят от тези самолети. Румъния купи португалски F-16 през есента на 2013 г. и от тогава тази опция вече е затворена. Но по света продължават да се експлоатират близо 2700 броя F-16 от различни модели и винаги ще има държави, които ще искат да пласират ненужните си остаряващи изтребители. В началото на октомври 2013 . в гръцките медии се появи информация, че южната ни съседка е готова да продаде на България 6 - 8 от своите F-16 Block 30 (доставени в Гърция между 1988 и 1989 г.). Шведската компания Saab предлага Gripen C/D. Машините са новопроизведени в завода на шведите в Линчопинг, Южна Швеция и това е единствената реалистична възможност на България да се сдобие с чисто нови изтребители.

Както правилно сте писали португалските F-16 вървят с логистичен пакет от САЩ. Няма да се учудя, ако ГЕРБ предложат за член на парламентарната комисия американският конгресмен Маккейн.

Много е удобно, когао някой започне да ти търси сметка, за това или онова изказване или решение, да ГО ОБВИНИШ В КОНФРОНТАЦИЯ. Също като онези, които като им поискаш нормални заплати - те обвиняват в политически искания. МИ те нещата са свързани драги ми смехурковци. И е редно всеки да може да обясни какво и заго е направил или казал иначе излиза, че е безмозъчен кретен, който не носи отговорност за действията си. Каквито са 99% от бившите комунисти в милата ни родина.

Йотова е била готино гадже, което не мога да си представя. Щото е протеже на Първанката. Ако навремето е изглеждала така както сега нямаше да бъде нито евродепутат, нито на този пост, от който няма нужда.

Ясно, и Грипени няма да има. Не ни дават американците да имаме авиация - нито шведски, нито руски, нито дори американски самолети. Какво ли си мислят - за какво да ги въоръжаваме българите, ако се наложи, нито един от тези самолети няма да полети да бомбардира Севастопол. Ами може и така да е, те американците знаят. Ясно е как оценяват настроенията сред българския народ.

Тоя Радев е като малко дете,та вместо него говори грозната му гледачка Йотова!Е,гати президента-генерал!Смешници!

Изработиха си конституция,която не се корегира освен от Велисо събр.!!?? Та тая дето доста е наддала кво прави.Няма нужда от такъв пост. Нека поработи в земеделието и тогава да приказва. Та тя все е на такива безплодни добе платени постове и с държавни грижи. Такива постове бъка държавата. Трябва да се махат.

Интересно от кога Цвъки разбира от самолети.? По-добър президент България не е имала. Да е жив и здрав !!!

А за крантата му,да не говорим....

Се прави на корназ,а клепоухият тъпак,се изходи и ...се скри......

Как си бе разпутеният от Путин ???

Крадецо....

Радев - десет пъти се изказва, 12 гафа. Един гаф - дето си мълча за Путин Един, дето и мълчи за самолетите. И все пак е по-добре от Нинова, която е олицетворение на поговорката "хем нaсрaн, хем гoлям"!

А като го сравниш с Цачева как е?

Корнелий

Като дойде Цачева ще разберем!

Така удобно си вдигат топката БКП-1 и БКП-2. Бай Хъ, бил задължен от служебното правителство на Радев... Жива да не бях. Пеевски си отивал... Жива да не бях. Болтовете на Мерцедес се саморазвиват...Жива да не бях. КТБ е ограбена от чистачката и парите ги няма...Жива да не бях.

В близката далечина черна точка се белее... Това бил ЦвЦв - борец срещу корупцията. Хахахахахахахахахахахахахахххххххх, задавих се от смях.

Доста се е позаоблила.Грозотия!

Разкопан Фараон...

Защо се обажда втората дама? Първата да не би да не е компетентна? Тя разбира от всичко, а от самолети - най-вече. Прихванала е познания за всякакви самолети по полов път от първия фатмак, който пак е в обяснителен режим и чака първата, втората и третата дама да си дадат мнението и чак после, ако има нужда, да даде и своето!

Няма лошо,нека се проверява ,така и за Радев е по-добре .Не очаквам нещо гнило да има ,но нека отпадне съмнение за каквото и да е. А да се скача че искат проверка е глупав шум-Радев не е свещенна крава че да не подлежи на проверка.Човека разбира от самолети и нека специалисти ,икономисти и дипломати правилно разиграят партията шах, така че да се издействат най добри условия Не допускам Радев да е искал Йотова да го защитава,нека не прави от мухата слон И-по кротката и да не се пъха дето не разбира.

Много обичаме да си плюем в устите! Грипени за нас, саниране за вас! Мария Габриел е супер!

Много ми харесва как някои хора бодро критикуваха Грипен, преди Йотова да изкаже позицията на БСП по въпросът. ..сЯ "по-добръ самальот от туй нема, баце! Пробвал съм ги всичките!" ..не че някой е искал да купува Ф-16, при положение, че не отговарят на изискванията. Ех, да можеше руски да си вземем, а? Ама пусто НАТО и ЕС - не дават! Едно време Варшавския договор без проблем ни позволяваше западна техника!

"диалог, който цели противоречие в обществото" Къде, къде по-добре е без диалог да се избере угодна нам фирма. Хем ние ще сме доволни, хем обществото!

Чудех се защо Борисов номинира Цецка Цачева за президент , при положение че един Томислав Дончев щеше да отвее фатмака като свръхзвуков самолет - запорожка ! А то просто е било хубаво да има няколко комунистически келемета на властови позиции , които както винаги ще се издънят , ще им се червенеят посраните дупета , и избирателя ще има едно наум като гласува , да не докара пак червената измет на власт !

Защо си се чудил толкова много време Тролски ? Та Борисов още тогава обясни, че Цачева е най-евтиният вариант за ГЕРБ. Всички останали Дончев, Фандъкова и Николов са вързани в далаверата и са много скъпи на своите места.

вече ми писна на оная работа, да вземат там квот щат да вземат. Като се свършат парите и ще свършат интригите. Най-добре да купят с тоя милиярд нови коли за депутатите.

Г-жа Йотова съди по нейната партия, как се чудят за какво да се "заядат" с правителството и мисли и другите правят така. Престанете, а работете за благото на народа, ако трябва се обединете, но да стане живота на Българина по-хубав.

Пускат се теми за отвличане на вниманието на глупав и немислещ народ!!!! По тъпа и нищо неказваща пресконференция от тази на герба не се е случвала. Дори не си правят труда нещата да звучат по-достоверно и интелигентно. Но за какво ли им е като вече е осигурено 4-годишно крадене и плюскане!!!

някакво самозвано диктаторче обещало да купува американска скрап от Португалия, за това ли?

ако ще купуваме скъпите и употребявани боклуци ,за да трепем бълг.летци ,аз съм абсолютно против .а че това са практиките на крадливите гробари е ясно дори и на децата -те печелят основно с кражби и геноцид ,затова и са подкрепяни от еврейския съюз .герб е еврейската(ционистка) партия под прикритие !!!

Нали основната задача на едно служебно правителство е да организира изборите !? Какви са тия поръчки за милиарди за самолети , и то в ресора на който доскоро беше шеф Радев !? Смърди яко на корупция и конфликт на интереси ! Май старшинката ще вика скоро време "Увооо..." ! Тъкмо и цялата журналистическа гилдия няма да ни занимава с Деса !

Поръчки за милиарди само в тиквени глави може да се срещнатъ защото завалиите не разбират какво четър а като им се обясни гледат като телета...Лъжите и манипулациите им гербераски нямат край защото който иска да не го вземат за абдал намира и прочита това за което при 99% герберасите лъжат..

Малиии, треторазрядни политици си разменят реплики по медиите, ей така - за спорта! Народонаселението следи диалога и даже споделя мнение, сякаш някой му обръща внимание

ГМО Тиква и Каунь се оплетоха като патки в калчища (лъжи), пък и от бая време не са се облажвали с някой и друг щатски долар от комисионни. Ей го на - на Цеко Кауня щерките пораснаха, пък сватята не смогва с едната пенсийка 7-ми партамент да му купи.

щом сме в ЕС, ще купуваме от ЕС, американците да си продават в Америка

г-жа вицепрезидентката разбира и от самолети, та трябва да отговаря от името на президента Радев. Все пак човекът е пилот. А може би това са част от задълженията вменени й от президента - да отговаря на критиките/стрелите с/у него?

Не вицето, ами свинаря Гергов е на нивото на Цецо и той трябваше да му отговори - хахахахх

физкултурникът, ще има интересна МОЛИТВЕНА ЗАКУСКА в Белата Колиба следващия път