Инвеститор ще съди Столична община за над 1 млн. лв.

Изабела Сярова - инвеститор и собственик на имота в "Младост 1", който доведе до протести и оставката на районния кмет, възнамерява да съди Столична община.

Обратно в новината

Коментари - Инвеститор ще съди Столична община за над 1 млн. лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

its

Съвпадение. "Инспекторатът по опазване на културното наследство към Министерството на културата проверява сигнал за унищожено от багери неолитно селище в Пловдив. Става дума за могила на "Брезовско шосе", археологически обект, датиран към 6-5 хилядолетие преди новата ера, но все още непроучен. Част от него е била разрината от багери и безвъзвратно унищожена от започнал в понеделник строеж, съобщи археологът Росица Миткова, завеждаща фонда "Праистория" към Археологическия музей в Пловдив." Мадам Сярова пък искала да си реституира улица. Ама като просто промени кадастралната карта и на мястото на улицата да се нанесе неин имот в картата. Ма нема лошо. бе.

Лакомията до това води :) 1.Взела една пари да спре строежа 2.Взела една пари да го пусне Не може да се цоца отвсякъде ;)

Сярова да не е толкова категорична "от какво разбира българина". Че ще се изненада колко му е ясна тя самата.

Алчна селянка

а гейовете ... за тях не мислите ... я едно одържавяване на тоя имот ... и паркче ...да могат да щъпуркат пернатите

its

Да ѝ приседнат, дано. Не наядоха се, не накрадоха се.

Здание? Збогом? Малко са им трудни буквите "С" и "З" на членовете на Партията и на журналистите от техните сайтове :)

Точно така се пише - Здание.

Поне да беше погледнал в Гугъла. Нищо, че не си ходил на училище

Въпросният "инвеститор" е партиен спонсор на ГЕРБ. Като я слушам имам чувството, че ще строи Тадж Махал или Бурж Халифа, а изпълнението на въпросния строеж ще вдигне ръста на икономиката с 5%.

Законно или незаконно, хората не искат повече сгарди и бараки в между блоковите, пространства. Инвеститорите да разширяват инфраструктурата след околовръстното и да ходят на севвер и на изток. Да изградят нови квартали с инфраструктура, канализация, паркоместа(по две на апартамент), училища, детски градини, паркове, болници и всичко това да бъде регулирано и поддържано. Това е бъдещото на нормалните кватали. Останалото вече е изгубено.

хХАхахаха и заплати по 3000лв за чистачка, а пенсията минимум 7500лв... ХАхахаха, ало другарю, социализЪма умре... Слез на земята и разбери, че в частната собственост човек може да прави КАКВОТО СИ ИСКА, защото е някак си... хм, НЕГОВА!!! Купи му я на пазарна цена към днешна дата (по 150-200 евро/ кв.м) и си посади лайка за 300 000 евро... Най-обичам такива праведници, но с чужди пари да работят... Евала бе плановик, евала...

Плямпаш, колкото да се намираш на приказки! В цял свят има регулации, дори относно частната собственост - като почнем от безопасността, после регулациите по градоустройствен план, до съществуващото изискване в Щатите да имаш благоустроено пространство около къщата! Тя си е най-частната частна собственост, обаче не можеш да загрозяваш квартала, трябва да се грижиш и за тревичката, и за цветенцата, иначе глоба. Знам го от близки, които си наемат периодично градинари да им поддържат лехичките. Така че частната собственост си е нещо добро, но не е свободия.

its

Плямпаш, колкото да се намираш на приказки! Бях в Барселона преди 10-на години. Нов квартал, извън града, пълна инфраструктура, а по средата - парк. Защото инвеститорът е задължен. Иначе няма строеж.

Това е било ясно още от самото начало. И няма значение кметът от коя партия е или дали е безпартиен ентусиаст. Спазваш ли процедурата - имаш разрешително. Имаш ли го - строиш. Който те спре си плаща. Ако искат да спрат тези строежи, трябва да ги атакуват на ниво връщане на земите, не разрешителни. Отделно ако хората искат паркове в частни земи, трябва да знаят, че ще ги платят. И е честно, защото биха платили и техните земи.

Ако може някой да ми обясни какъв е смисълът на ПУП, ако всеки собственик на земя иска да строи и никой не може да го спре? Разбира се частната собственост е неприкостновенна, но това не винаги е вярно, особено когато отчуждават земи за някакво строителство за общо благо. Тогава има значение чии са земите и на кого колко.

Смисълът е, че се определя какво строителство е допустимо. Не можеш да строиш ТЕЦ или небостъргач. Но можеш да строиш.

ХА, ами да съди, всеки има право... Първо трябва да докаже пред съда, после да изчака да мине по всички съдебни инстанции, а накрая сумата може и да е 100 000 лв.

... може би да, а може би не... всичко и е кяр, а междувременно ще си и строи сградата......

Сдание, а не здание.

Здание, но Сграда.

Не се ли свършиха тези реституции, бе?! Чак до 2050та сигурно ще изникват уж реститути. Оср.хте България, презастроихте я, а после ревете колко е прашно, мръсно, пренаселено, как нямало къде да се паркира, как селяните се бутали у градО

И най-вероятно ще ги осъди. Иванчева забърка страховити каши и сътвори безбрежни гафове. КОЙ ще плаща!? Както винаги-всички столичани. Колективната безотговорност не само в Общинските,а и във всички администрации,води до това. Народът да плаща за тяхната неграмотност.

Да наложат плоски финансови корекции на район Младост и да им намалят бюджета за следващите години, докато си погасят съдебният иск ! Няма аз да им плащам за глупостите !

Чакайте малко, защо столична община? Да съди онази, която не спазва закона, тя да ги плати тези 1 милион лева.

Еми нормално е... Хайде сега на всички идиоти новодомци в Младост да им се увеличат данъците за да си платят за избора на фризьорката... Защо аз който живея в Борово да плащам с моите данъци частните искове на инвеститор, който е рекетиран от Даскалица и Фризьорка ?! А ако всички такива инвеститори решат да съдят общината заради криворазбраната селяндуркса мания за собственост на някакви пришълци в Младост? До вчера живееха в похлупени къщурки, днес У ГРАДО и хоп, компетентни по всичко...

Защо новодомците в Младост да плащат, а новодомците като теб в Борово не? Не разбирам... И какво са виновни хората, че са я избрали тази и после тя не спазва закона? За неспазване на закона трябва да се влиза в затвора и да си носи пълната отговорност. Това нейното е злоупотреба със слъжебно положение, да си понесе последствията...

Защото имота ми е наследствен от 40 години и малко ми е трудно да съм новодомец за разлика от пришълците, които чакат петък за да заминат по родните си местенца, затова! Виновни са защото всички екотерористи там подскачаха като лумпени пред камерата на манипулативната БТВ, как искат повече зеленина и видиш ли това била тяхната градинка пред блока, защото там играели децата им... Еми аз да си пусна тогава децата ми да поиграят малко във Враня или Резиденция Бояна?! Еба*ти дебилните хора... Тази кметица (фризьорката) е тотален нон-сенс... Неслучайно и го казаха, че не може да чете нормативни документи (сиреч е проста и неграмотна...)и тая същата подскачаше как щяла да спре строежите и прочие. Десетки грамотни хора обясняваха, че това е частна собственост с влязла в сила виза за строеж... Тук има финансово наказание и това наказание ще е за сметка на всички данъкоплатци в София заради малоумните искания на шепа неориентирани и нереализирали се хорица без работа...

Бюджета на Столична община за 2017 е приблизително 1 000 000 000 лева. Бълха ги ухапала за някакви си 1 милион лева.

Всички такива "инвеститори" в Младост първо трябва да се подложат на една хубавичка проверка как са се сдобили със терените и после строежите им да се следят под лупа. Не може да се строят блокове през 5 метра без 1 паркомясто и после всичко да минава за законно

Ами конкретният строеж е проверяван 4 пъти и всичките пъти се оказва, че е напълно законен!? А за подземни паркинги да сте чувал? Или щом не е както на нас ни се иска, значи не може... Няма да ви плащам фризьорските грешки. Ама и забелязвам, че не мрънкате от строителството на Бизнес парка, защото масово почнахте да продавате с по 200-300 евро повече, а?...

А терена през колко прекупвачи е минал от как е "реституиран" ? И да чували сме за подземни паркинги но това не обяснява как в Младост 3 на мястото на пазара изникнаха 7 високи блока на по 5 метра един от друг и с подземен паркинг, който за колела да беше разграфен няма как да ги покрие бройката.

Точно на въпросния строеж пред 64 блок подземен паркинг нито е предвиден, нито е възможен да се направи. А под земята се оказаха едни тръби на Топлофикация.

loyola

Цялата работа е,че от столичната общинска мафия правят сечено на кметицата на Младост (дето я избраха по погрешка, защото просто си отстояваше гражданската позиция). От друга страна няма проблем със съденето. защото се плаща от общите пари - губещ няма, има само печеливши (всъщност губещ е данъкоплатеца, но той губи при всички случаи).

И да не забравим да гласуваме отново за учителката по руски.