Румен Гечев пред Дир за сагата КТБ и играта на политиците

Идеята за банкова ваканция* дошла от БНБ и по специално от подуправителя Калин Христов. Тя била подкрепена от ГЕРБ, но туширана от двама водещи банкери.

Обратно в новината

Коментари - Румен Гечев пред Дир за сагата КТБ и играта на политиците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виновните за краха на КТБ,ще ги откриете най лесно сред тези които придобиха активите и.И това бе целта на мероприятието.

Значи важната стенограма е тази от сутринта, а не тази от 14:00 часа на 29-ти. Там очевидно се предлга банкова ваканция, защото в тази стенограма от 14:00 и дума не се обелва за това, освен че е 'неприемливо' и не бива да се дискутира. И докато не се разсекрети 'другата' стенограма, диваненца като тоа' могат да си ронят каквито си искат глупости и да правят интерпретации както им е удобно. Също така ДАНС са знаели и все още знаят кой стои за КТБ и всичко е описано в доклада представен на Плевнелиев и Орешарски. "РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ: Второ, г-н Борисов, да Ви информирам: аз, като президент, получих писмо от ДАНС. В това писмо... ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА: Но това е секретно. РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ: Знам, че е секретно, но ще го обобщя по следния начин: В това писмо ние разбираме, че ДАНС следи много внимателно ситуацията от години, констатира някакви неща, същевременно информира президента след петък. На това писмо аз съм реагирал изключително остро, надявам се то да е стигнало и до министър-председателя и до председателя на парламента.

Lъже гечев: - защото не е присаствал никои от бсп на срещата в бнб поради пленум на бкп кадето са взети реше- ние с вариянти преди кс при плевнелиев - расекретеня протокол не е за ктб а е за банковата ни система.... - за ктб е втория протокол които не е разсекретен и от него е видно......

КОЙ му дава думата на тоя престъпник, убиец на цялата банкова система през 1996 г.? Да се скрие в миша дупка и да е щастлив, че комуноидната прокуратура не го разследва запрестъпленията му през 1995-1996 г. А КТБ беше фалирана от доган чрез ДАНС и Прокуратурата, които влязоха в Банката да търсят "убийците" на Пеевски. В допълнение вестниците на доган пратиха спестителите пред касите. На такава атака НИКОЯ, и най-здравата банка, не може да издържи. А и никой от властта не пожела да я подкрепи, сал опозиционера Борисов в оня момент. Точка! А защо доган искаше да фалира собствената си Банка? Това не го знам точно, но май създаването от страна на Цв. Василев на политическият проект Бареков и ББЦ не беше съгласувано с Доган. А Василев се беше оплакал, че Пеевски(доган) е искал да му прехвърля активи на Банката. И като е отказал - ПРАС!

Много е приятно като виждаш как управлявашия елит се правят на идиоти. Това внася едно успокоение че всички в РБ са идиоти. Драги политици единствената причина да не допуснете да се срине банковата система, че ВИ СЕ НАРУШАВА РАХАТЛЪКА - нема червени, нема сини и т.н. . А вие никога няма да допуснете това - да изпуснете кокола поради това че някой си крал с ваше знание .Да сте живи и здрави но помнете Г.Д. 'колелото на историята се върти...'

Глупакът е като мъртвеца - той не знае, че е глупак. Само за околните е тежкото...

"Сагата КТБ и играта на политиците..." В света, в който живеем, всеки играе играта, която може. Едни си поиграха с банката, като и видяха сметката, други си поиграха след това и налапаха, каквото можаха, възползвайки се от ситуацията... По какво се различават играещите с банките от играещите си със старците, измъкващи хиляди спестени и кътани с години левове, предвидени за болести, дълбока старост или за да помогнат на децата си?!... Играта е еднакво безмилостна, цинична и жестока... Толкова жестока, че част от пострадалите слагат край на живота си. И се питам, с какво играта на банковите измамници се различава от играта на Андеш Брайвик, избил 77 души в Норвегия, от играта на Муун или Ошо например, от игрите на ИДИЛ, от игрите на комунистическия режим, след идването на власт на комунистите?... Игри... Човекът е играещо същество, само че докато едни си играят с играчки за милиони, други си играят, с това, което природата им е дарила и най-вече момченцата... Та да се върна на Гешев, той си поигра на времето, така си поигра, че помогна да "другарчетата" станат новите капиталисти, макар да бяха идеолози на комунизма у нас, а хората - тези, които днес са обект на цигански рекет, да кътат всеки спестен от храната и здравето си лев. Играта на такива като Руменчо доведе до жмичка, при която затваряш очи на село и като ги отвориш, виждаш, улиците празни... Хората заминали да слугуват по чужди държави, да мият и чистят чужди задници. Играчи - педерас(т)и...

Четохте ли стенограмата ?? Това явно не е била първата среща по темата :))) Част от участниците са много по-запознати от другите, явно вече са взели определено решение и явно будалкат останалите ... пък и обществеността! Сред запознатите са: 1. Иван Искров - той се опитва да прехвърли отговорността за вземането на решение върху политиците, да изкрънка пари от правителството и да прикрие виновните за банковата криза; 2. Росен Плевнелиев - той вече е готов с декларация, направена от някой друг, и знае, че от него се иска само да я публикува. 3. Бойко Борисов .... той пък цели да се скрият виновните и да се свали правителството на Орешарски. 4. Орешарски и Чобанов!!! Тия двамата са най-интересни - тях хем ги изкарват виновни, хем те отказват да се защитават, противно на всяка логика!!! Дори и на 100 % да бяха виновни, то тези двамата фиансисти са в състояние да донесат от 9 кладенеца вода и да замажат положението - но НЕ !!! Държат се така, сякаш предварително са им наковали канчетата и са ги инструктирали да не се дърпат!!! Премиерът е това .. към оня момент. Останалите май нищичко не знаят ... може би без Местан.

А бе този за друга среща ли говори, защото в разсекретената стенограма няма нито Румен, нито Гечев. А в новината всно пише: "Румен Гечев, който е присъствал на заседанието на КСНС на 29 юни 2014 г. Пред мен е стенограмата: 29.06.2014 г., "Дондуков" 2, зала 2 (14.00 ч.)

Всичко е безвъпросно ясно, само дето парите ги няма.

Тоя като го видя и се сещам за производството на Ровър Маестро във Варна -сега всеки втори българин кара такава Ровър благодарение на министър Гечев.Е така щеше да оправи и КТБ.Хвала !

и никой не задава най-важния въпрос: "Кой заповяда на Цацаров да влиза в банката, какви документи е взел, и то без протокол, и върна ли ги изобщо?" Това е безпрецедентен случай в световната банкова история, а сякаш никой нищо не е забелязал.

"Това означава ли, че БСП не е допуснала да се случи банковата ваканция ..." - "Категорично да. " Е, няма такива лъжци, като комунягите! От стенограмата се вижда(стр.17/18), че това не е така: "РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ: ...Имаме две банки, които са под особен надзор. Капиталът на едната, която е четвърта по големина в българския сектор, ако бъдат изтеглени спестяванията на всички от тази банка, практически и целият фонд за гарантиране на влоговете е заминал, плюс, разбира се, и допълнителни резерви. Имаме втора банка, която е под особен надзор. Ние, като политици, очакваме истината за това какво се случва в банките. ...Същевременно, обаче, ако ние си даваме сметка, че започна да се говори за ваканции, за банкови ваканции, това ще ни убие. Ако започнем да говорим за Кипър,... но България не е Кипър. България е България, 30% капитализирана банка, в Европа са 8. Тази банка е по-капитализирана от средноевропейската. Защо се случва така?"

Цитатът ти е спам, няма връзка с обидните ти квалификации. Защото не е ясна позицията на Плевнелиев за или против, без лирика, и не е ясно, кога е направил изказването - преди или след това на Гечев. Пък и той няма правомощия да "спре" банковата ваканция. Излиза че си платен трол на Герб.

На конете им слагата капаци, предполагам знаете защо? Цитатът ми е от въпросната Стенограма, която можете да я прегледате преди да давате мнение!

Цитат и спам са самоизключващи се понятия

Как е участвал този, като в стенограмата името му не е описано? На срещата присъстват: Росен Плевнелиев - президент на Р България Михаил Миков - председател на Народното събрание Пламен Орешарски - министър-председател Бойко Борисов ГЕРБ Владислав Горанов - ГЕРБ Сергей Станишев - Коалиция за България Янаки Стоилов Коалиция за България Лютви Местан ДПС Йордан Цонев - ДПС Евгени Узунов Николай Бареков България без цензура Красимир Каракачанов България без цензура Меглена Кунева Реформаторски блок Радан Кънев Реформаторски блок Поканени са да присъстват: Иван Искров управител на БНБ Калин Христов подуправител на БНБ

ВСИЧКИ ГО ЗНАЕМ ТОВА. Техни фирми изсмукаха парите. А какво стана с руската ВТБ, която бе акционер в КТБ? ЗАЩО НИКОЙ НЕ КАЗВА КОЛКОМИЛИАРДА ИЗТЕКОХА КЪМ РУСИЯ? Защо никой не казва, че руснаците скриха Цветан Василев в Събия и го пазят?

БНБ, Боко, Доган и Цацаров.

ЗАЕДНО С ВИДЕНОВ, А ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ ОТ ДИР НИ НАТРАПВАТ БРЪТВЕЖИТЕ МУ.

дето замениха КПСС, БКП със СДС, ГЕРБ. Да фалира банки има полза само опозиция, която представлява задкулисните сили, в резултат на което идва на власт.

ГЕЧЕВ Е ЗЛИЯ ГЕНИЙ НА БЪЛГАРИЯ. МЛАДИТЕ, КОИТО НЕ ЗНАЯТ, ДА ПИТАТ. БЕШЕ СЕ СКРИЛ ЗА ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ. СЕГА ОТНОВО ИЗПЪЛЗЯ И СЛАВА БОГУ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ФАЛИРА БАНКИ...1996, 1997. ДОЛЕН ГЯУР

на вложителите, които трябва да знаят, че процентът на лихвата е процентът на риска. Даваш си парите с голяма лихва и с голям риск. Ето това е причината този вид пирамиди да съществуват.

с безкрайно глупавите внушения, че вложителите били виновни. Първо и преди всичко трябва да се знае, че банките фалират от несъбраните кредити, а не от депозитите. Лихвите в КТБ не бяха така драстично по-високи, отколкото в другите банки. Преди да пишете глупости, намерете и цитирайте истинските числа. Но както и да са стояли нещата, държавата НЕ МОЖЕ да се прави на невинна при фалит на банка. Не случайно има специален закон за банките и банковото дело, който възпрепятства Сульо и Пульо да отворят банка, има БНБ, има комисии към НС, има банкови надзори, одитори, ДАНС и купища чиновници, които трябва да следят за стабилността на банките, защото те могат да съсипят държавата. Вложителите си имат закон, основаващ се на директива на ЕС, че вложенията им са защитени. Който е издал закона има грижата да гарантира банките. Не се правете на улави и спрете да сочите с пръст най-невинните в дадения случай.

Никой не говори за проблема, че вложителите са на загуба и плащат за КТБ. След "фалита" на КТБ държавата разреши на банките едновременно да свалят драстично лихвите по депозитите, но не и по кредитите, а да увеличат банковите такси, в замяна на тяхното мълчание по случая. Всеки такъв случай би трябвало да се разследва за картелно споразумение, но те са имали такова разрешение още в самото начало. Четете ли всеки месец с колко милиона са се повишили печалбите на банките, въпреки, че непрекъснато отписват лоши кредити? Защо пък да е справедливо само банките да печелят, след като стоката, с която работят - парите, им се предоставя от вложителите?

Колкото и да прикривате ГЕРБ са виновни за Фалита на КТБ , никога няма да разберем ББ-3 , колко милиарда прибра от Фалита и в коя Офшорка да ги търсим после !

И за фалита на България през 1997 година ли е виновен Бойко Борисов??? И защо все се случват тези фалити при управление на Червени Боклуци??? Един път за 27 години не се е случвало при други управления.....Явно е че Червените Боклуци са некадърни......Когато ФАКТИТЕ говорят,и комунистите ( пардон-боговете :-) ) мълчат!!!!

Точно другаря Гечев ли взеха да питат за банкови фалити,източване,далавери!?!?! Кой беше финансов министър на правителството на Виденов,фалирало цяла България,не само една банка!?!?! Този ЧЕРВЕН БОКЛУК още не си е понесъл вината за огромната далавера през 1996-1997 година,когато няколко хора станаха милиардери с криминалната хиперинфлация,а целия Български Народ изгуби всичките си пари и фалира!!!! Този боклук продължава да се смята за финансов експерт и да дава съвети и мнения!!! Е това се казва Комунистическа НАГЛОСТ.......

Другарят Гечев беше министър на икономиката. Ама лесно е да се забравя...

Ами логично е! Кого да питат, ако не този, който разбира от банкови фалити, източване и далавери?

АКО ИСКАШ ДА ВИДИШ БЕЗСКРУПОЛЕН БЕЗДАРНИК, ВГЛЕДАЙ СЕ В ЛИЦЕТО НА ТОЗИ ТИП !!!!

Ако искаш да видиш Тъпа Герберска Подлога вгледай се в НАБОР 41 !

Идеята за банкова ваканция щеше да бъде опустошителна и част от опита за компрометиране на валутния борд. Ако заподозрем две три банки и лицата, които стоят зад тях, трябва да отчетем и политическите кръгове, които имат интерес от хаос и мизерия. Тогава да не се окаже, че малко в страни стоят истинските демони, които се правят на жертви, докато всъщност са жестоки зверове? Иван Искров, може би не, но Калин Христов, който става финансов министър е дал опустошителна идея, която по някакво недомислие и неразбиране не минава за щастие. Това би било тежък удар върху авторитета на цялата държава и се пита кой точно има интерес от това по това време? Какво би станало с държавата и икономическите отношения? Определено нещата щяха да се усложнят и май някои видяха че номера няма да донесе резултат и позамлъкнаха. Политиците, видно от стенограмата се оказаха по- отговорни като хора и всичко се успокои, Но разследване така и не се случи.

Нека да благодарим веднъж на бившите комунисти че не позволиха на #Кой (разбирай ББ) да срути банковата система чрез банкова ваканция.

Стенограмата от тази среща са неоспорими ФАКТИ! Всичко което ЦИТИРА Гечев са Факти от Стенограмата=Записаните Разговори от срещата ! Избраните от ГЕРБ Искров и заместниците му опитват да Фалират КТБ ! Само БСП и отчасти ДПС са Против ! ГЕРБ на Боко искат Фалит и Избори !! 2 в 1 !!?? ГЕРБ и Борисов Раздуваха постоянно че хорат трябва да си вземат парите от КТБ=Run on the Bank=Обезликвидяване на Банката =ФАЛИТ на която и да е банка !! Когато Фактите Говорят , троловете Замазващи Фактите ...да млъкнат !!

Превъзбуден си! Говориш страшни глупости! Успокой се и свикни с мисълта, че БСП е в основата на всички банкови далавери у нас от 1989 г насам:) Айде сега глътни хапчето и лягай!

Гечев ==> затвора?

В нашия век пари и фирми не изчезват, просто няма как. Въпроса е на кой е удобно, какво и кога. Четейки стенограмата днес, много се зачислих как звучат определени лица -- Бойко например. Чудех се, какво ли е правел Искров. Каточели те всички са знаели нещо, което не дискутират на срещата. От друга страна, не е ли криминално да се премълчават неща и да не се правят активни действия от тяхна страна, за да се е била спряла кризата. И защо Бойко, все повтаря и иска оставки от кабинета на Орешарски тогава (т.е. защо иска да замени кризата с банката с няколко оставки в тогавашния кабинет), и защо от време на време казва "аз не съм го направил". Никой не го пита там той ли е.

Дами и господа .... стига сте гласували за такива хора, ще се улесни животът в България. Аз казвам така: От БСП като са знаели за "КТБ" защо не са сезирали "Конституционния съд" за тази далавера се пита в задачата???? Та нали и те "БСП" са в кюпа с единия крак. Пожелавам на "ВСИЧКИ" мазохисти пак да си избират "ГЕРБ" "БСП" и редица "ДРУГИ", които да и източват паричките и спестяванията. С любов Показоитко.

Кога ние българите ще се събудим и да спрем тоз пладнешки обир.В Румъния протестират за 40000 евро ,а тука в България откраднаха 2 милиарда лева от КТБ и никой не протестирал

Защо никой не провери житието и битието на "ГУВЕРНЬОРА" Иван Искров. От тук ще излязат много истини!

Кой е използвал пералнята в КТБ? Цецо до кога ще е св крие на 100км от столицата? Как може да няма нито един подведен под отговорност? Къде е Европа? Банковите дела нямат ли някакъв контрол, който да гарантира парите на хората от подобни измамни схеми? Каква е тази мутренска идиотщина 25 години по-късно? Бойко защо нищо не прави? Защо му е гладувано доверие ако постоянно се случват шмекерии в държавата? Една улица не асфалтираха като хората...бездарници и се хвалят с разпадащите се проекти...метростанциите като завали тече от къде ли не, улиците са под всякаква критика, санираните блокове и те течат...банките и парите изчезват...въобще страхотна история. Как е възможно да има толкова прост народ, сляп и без никакво усещане за самосъхранение. Само чалга, селяндури, комунисти и простолюдие. Плюят срещу пълнежа в парламента ама това си е извадка от народа...така че купувайте тоалетна хартия да има обилно, че скоро и еврото ще ни набутат...ей така за да ни повишат стандарта. Хаха

Свирено е вече... Парите ги няма, няма и да се върнат. Добре планирана и достатъчно дълго покровителствена от ресорните надзорни органи операция... Ще си поделят парите и ни лук яли, ни лук мирисали...

БЕЗ СЪДЕЙСТВИЕТО НА БНБ,ЕДНА ТЪРГОВСКА БАНКА НЕ МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ СВОЕВОЛИЯ!!!ГЕЧЕВ ТУКА Е НЕОСПОРИМО ПРАВ!!!

И д-р Менгеле е прав за хуманността на медицината.

Хайде като е започнал, да раскаже и сагата по фалирането на банките/държавата през 1996 год .Той е министър на икономиката и вицепремиер в БСП правителството на Жан Виденов . 1 $ = 3000 лв., заплата 3 $ Комунистическо управление- "мечта" ! И сега при Корнелия пак изпълзя, манипулира, че и съвети дава .

Браво,много добре казано.Този Гечев и компания докараха цялата държава до фалит,а сега се изведнъж,ще я спасява.Ти да видиш!

Има акъл колкото трима без акъл за пазарната икономика,прилича ми на Орсовец

Абе кавал с кавал то пак имаше банкова ваканция за хората с две карти към КТБ как не ви дойде на акъла, че тия които ги оставихте без пари зад граница за билети и нощувки никога няма да се върнат и ще ви го начукват докато сте живи.

След активното мероприятие за поменуване на изтрепани мутри и обикновени отрепки от 90-те, днес дира ни налага Румен Гечев - бивш министър от кабинета Виденов, довел България до национална катастрофа в края на 96-та. Тогава Гечев бе известен с изключителната си тъпота, наглост и малоумщина.

Всъщност повечето министри на Виденов бяха бандити от най-висока класа, Боковите ряпа да ядат. А кой беше другаря дето се беше изцепил - бахта и държавата щом аз съм министър?

Нейчо Неев, той беше от кабинета Беров.

По-големи бандити от днешните и бандата на Иван Костов няма,те окрадоха България.

Тоя Гечев трябва да е в панделата за фалирането на Държавата. Толкова е тъп, че за него има хиляди вицове. Като този - когато си лягал вечер на нощното слагал две чаши, едната празна а другата пълна с вода. Защото можело да му се пие, но можело и да не му се пие. Това е за припомняне на младежта да не си забравят историята.

този червен паразит гечев който е основен виновник за фалита на държавата при Виденов не трябва да е на свобода до края на живота си а камо ли да дава интервюта на фалшивите медии

самия измекяр червения псевдоексперт гечев е за разстрел че фалира 28 банки при Виденов и докара държавата до колапс а той сега акъл и обвинения раздава

Като гледам минусите, още има мазохисти, които искат да ги оберат и фалит пак.

Това им остава на чебурашките, могат само минусче да лепнат от слижебните компове, не могат да дадат факти.

Факт е , че ГЕРБ, т.е. Боко на два пъти можеше да спаси КТБ ( както Европа задължително прави с банки в затруднение ). Веднъж преди да падне правителството на Орешарски (БСП, ДПС и БНБ предложиха и гласуваха за, но Боко бе против ) и втория път, вече с правителство на ГЕРБ,( Катарския фонд и ВТБ предложиха много изгодна сделка но Боко пак отказа ) И след това на спокойствие със синдици , прокуратура и правителство си разпредели активите на КТБ. ДПС и БСП атакуваха Цв. Василев, но Боко довърши банката и я глътна.

нали имахте супер експерта боклушарски защо чакате бойко да ви спаси банката която обрахте с доган ве червен боклук

Лъжи, лъжи, червени лъжи от червени зарази! Гечев, нали ББ искал ваканция при президента.... излезе стенограмата... няма такова нещо. Сега лъжи как ББ искал това в БНБ!!!! Долна червена зараза!

Прав си. Но по-точно червено-бяла, на райе и звезди на син фон... стига се пеняви...

мое да говри смислено- за мачлета, магистралки , филии с мас и тн и пр...

ДИР престанете да ни натрапвате този безхаберник Гечев. Той не е коректен спрямо другомислещите. Червен е в червата и друг цвят не признава. Помним "заслугите" му като финанасов министър. Стопи спестяванията на милиони българи. Той ли ще ни говори за краха на КТБ. Всички знаем кой е виновника - тоз който прати ДАНС в офисите на банката при управлението на БСП и ДПС. От тази целенасочена акция тръгна фалита на банката. Всичко останало е последствие.

Калин Христов , внедрения агент на Борисов в БНБ, който е трябвало да осигури повторение на краха в банките по подобие на тоя, който предизвика Иван Костов с отказа си да подкрепи интервенция на МВФ с въвеждане на валутен борд!Това са хората Иван Костов и Бойко Борисов , които за власт са готови да затрият България!Но ....ще се плаща накрая , има време!

Те само изпълниха сведените им указания! Костовото ликвидира СДС, армията, продаде ключови отрасли на икономиката и нац. сигурност на чужди собственици, а вчера по Всяка Неделя (?!) неговото аверче Радевия Муравейчо хлевоустеше и раздаваше безплатно акъл на лековерната и с къса памет бълг. публика.

Искам журналята да се разровят и да попитат БНБто вярно ли е, че Калин Христов управлява отдела който се занимава с преструктурирането и оздравяването на банките при положение че той е искал банковата ваканция. Така се говори. ГЕЧЕВ ДА ПОПИТА БНБ ВЯРНО ЛИ Е?

задкулисието е ясно- ДПС: Чобанов, Орешарски, Искров все марионетки на -> Пеевски, а Баце е искал главно да измъкне политически девиденти и от двете страни.

Баце може и да е поръчителя на цялата дандания...

откога Е е станало МОЖЕ))))?

Битият- бит, ебят- ебн,да влезе следващия.......

Този професор толкова се е провалял и само плеще глупости,много прилича на всезнайковци ,като кака Кури и Кире Добрев(куфара)

По всички големи телевизий та и тук, червените изроди са се наговорели и говорят едно и също, че те спасили банковата система, гадовете всячески се стремят да избягат от отговорността за случилото с КТБ, та и този червен боклук говори за "банкова ваканция" и колко е лошо това, да това е горчиво лекарство за вложителите но оздравява банката, само че червените изроди не пожелаха да оздравят банката и окрадоха 4 милиарда от народа и сега лъжат и мажат гадовете!!!