Бисер Петков: ЕС очаква от България мерки против бедността

Гражданите на ЕС ще очакват от България да предложи мерки, които да доведат до повишаване на заетостта, подобряване на адекватността на доходите от труд.

Обратно в новината

Коментари - Бисер Петков: ЕС очаква от България мерки против бедността | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Министър Петков, от години чакаме министърът на труда и соц.политика най-после да се погрижи и за работещите бедни в Агенциите към Вашето министерство. Възможно ли е висшисти с над 20 год. стаж в системата да са със заплати близки до минималната, без добавки за клас?! За 10 години - общо 10 % ръст.

ако европеиската комисия срине монопола у нас,сааамо тогава има шанс да се справим с беднотията.проблема е в нас,а не в чужбина

Решението е лесно и бързо изпълнимо и то с трайни и най-добри последствия. Иска се малко смелост и обич към събрата. Златното находище, дадено на концесия, с 1% печалба за България и 1% под масата, за този който го подписа - иска се със сегашна дата още 2%, един % за пенсии и заплати и то познайте какви ще бъдат, поне два пъти по високи от тези на запад; и един % за въоръжението и поддържане на задължителна казарма. Кой от политиците би поискал да се заеме с тази повече от очебийна възможност и то за НАШЕ злато и други. НИКОЙ. Като е така, каквито са спирачките за това, същите са и за промяна в статуквото на българина спрямо бедност и заплати. Всичко останало е разговори срещу добри заплати, на няколко.

Една от най - важните мерки е, да се НЕУТРАЛИЗИРА точка по точка "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД". Като трябва на първо място да се работи върху: "VII. Създаване и поддържане на условия на нищета и безправие 1. Българите винаги трябва да бъдат бедни и безправни, навсякъде да изпитват неудобства и неволи и ежедневни бюрократически спънки. 2. Масовата бедност трябва да поражда масова безпросветност и глупост, а те на свой ред - масова престъпност. ..." От действието на тази програма, приета в Москва през 1988 година от "Световния еврейски конгрес", на всички ни "светна" под шапките, че "СПАСЯВАЙ СЕ ПОЕДИНИЧНО!", не е решението да се спасява всеки от "УДАВЯНЕ" в ПЛАНЕТАРНОТО СТАТИЧНО ТОРСИОННО ФОТОННО СОЦИАЛНО ЕНЕРГИЙНО ПОЛЕ - THE MATRIX. МИСЛЕТЕ! "Разделяй и владей!", не ни ли направи по-умни! Или ще чакаме като УФСИ, пред кланица?!

Много се надявам мерките да не включват смъртта на бедните. Но, съм реалист.

Значи още трябва да даваме за да могат властващите ''бедни'' да живеят на гърба ни защото завалиите нямат пари да си плащат личните харчове и ние ''богатия'' български народ ги поемаме...

Бисер Петков: ЕС очаква от България мерки против бедността Че то некои другари за 27 г. взеха такива мерки против "бедността" , че станаха милионери.

глупостта и мързелът са родителите на бедността!

А работвщите бедни мързеливи ли са ? Или са глупави че още са в България ?

Защо не може да се пребори БЕДНОСТТА ? Защото ще пострадат богатите , нали парите които ще се дадат на бедните ще трябва да се вземат от някъде , т.е. от богатите . Някой вярва ли че това ще стане ?

Май си чел много книги за пролетариата. Отиди в едно бюро по труда и виж обявите със свободните работни места и ще ти се изяснят много неща. Хората вече не искат да работят. Гледат разни филмчета и си мислят, че всеки може да живее в палат и да кара скъпа кола без да работи.

Ако се вземе в предвид, че 99% от циганите не работят /не искат/, то на практика безработица няма. А колкото до "работещите бедни" проблемът е, че държавата ни прибира 40% от изработеното под формата на осигуровки за да храни горепосочените, както и държавните служители. Моля държавните служители не ми се сърдят, но те осигуровки от собствения си джоб не плащат.

Бойко много обича Меркел и Германия.Но съм сигурен че както Бойко и много други Българи не знаят са социалната им политка.А за да се преборят то трябва на днешно време е да вземаме заплати или социални то наполовината на немските .В Германия който търиси пари от социала Първо не трябва да има никакви пари в банка може би някъде 1000 евро не съм сигорен точно но повече не кола до 1500 евро и да няма нищто от недвижимо имущтество на негово име.ако има то трябва да го продаде и да отиде на квартираи като свърши парите именно тогава има право на пари до 400 евро на човек от семейството му и му плащтат квартирата интернета тока водата отоплението му.и му дават една карта може да ходи безплатно на басеин да си копува ядене с почти изтекъл срок от социалните магазини и дрехи на половин цена от червеният кръст.така че на днешно време в българия трябва да плучаваме поне наполовина на немците за да се справим а мин.заплащтане в момента в Германия е 9.23 ЕВРО на час.А мургавелите които ходят с мерцедеси да си получават социалните и палати времее да се замисли правителството

Взе ми коментара от устата! Аз също се чудя, как дават социални помощи на хора с пари по сметки, с имоти, рента, земи, коли и отказващи работа??? Също се чудя, как може социално слаби и инвалиди да прекарват повечето си време в Западна Европа? Също се чудя защо социалните не взимат справки от служба ГРАО, колко човека живеят на един адрес за да се водят някои "самотни майки" /защото, ако майката живее с още 10 души на един адрес няма как да е самотна/? И т.н..

Мерките които се вземат е унищожаване на малкия бизнес и пращането на българите в чужбина. Опитайте да правите бизнес в Бг и да го разраствате. Смазват Ви от бюрокрация и косвени данъци. Имаш, нямаш даваш!!!

И хората отакват такива мерки, но досета не са (сме) дочакали още.

ми с чакане можеш само смъртта си да дочакаш! за да стане си иска да работиш здраво това що можеш!

"ЕС очаква от България мерки против бедността"... Какви мерки )) В българия трябва да мине някъв Робин Хут и да открадне всички пари от богатите крадци (политици) и после да раздаде на бедните.

Като очаква нека евро банките, ЕРПтата и прочие евро нашественици да спрът да ни ограбват!

Тръмп очаква пък по-високи военни разходи ...

И демокрация ,...ЙОК ! БУРОВ : ''В малка и бедна държава , никога не може да има демокрация '' .

Абе, млади момко, тебе, ЕС ли те въздигна, та неговите въжделения ще преследваш?!НАРОДА,НАРОДА ОЧАКВА ОТ УПРАВНИЦИТЕ - ЗАГРИЖЕНОСТ И ХУМАННОСТ, НАРОДА, А НЕ ЕС.!!!!!

а ми аз знам как се изкоренява бедността! да ме питат, и ще им кажа!

Мерки против корупцията, за да намалее бедноста. Корупцията е проблемът на ограбваната от мафията България.

Личи си, че и този мини-стер е учил повече марксизъм-ленинизъм в АОНСУ, отколкото други науки. Защото му личи, че не е чел Ломоносов (гаден руснак, чийто портрет наскоро един наш образователен мини-стер скъса пред ученици). Въпросният Ломоносов, а преди него и италианеца Лайбниц доказват преди 300 години (перифразирам), че енергията не се губи, а само се преобразува от един в друг вид. Заменете "енергията" с "пари" и ще получите отговора. Защото за да са богати едни народи от "евро-атлантическото ни семейство", паричките трябва да се "изчукат" от другите такива. Нещо като при "демократизирането" на Америка, когато първоначално срещу шарени стъкълца и най-вече огнена вода, а после поради болести и малко кютек, индианците са дали на дългосрочни концесии природните си ресурси и доброволно са се озовали в СПА центрове от затворен тип. И се радват, че са станали рентиери нищо не работят, получават си рентата и за удоволствие садят картофи, за да си допълнят пенсиите.

АМИ ЕС И САЩ-КАНАДА АКО ИСКАТ ДА ВИ ПОМОГНАТ ДА СПРАТ ДА ВИ КРАДАТ МИНЕРАЛНИТЕ РЕСУРСИ :)) ... НАХОДИЩЕ ХАН КРУМ КРУМОВГРАД ... .. 900 000 000 ДОЛАРА ДОКАЗАНИ ЗЛАТНИ ЗАПАСИ (БЕЗ ПРОГНОЗНИТЕ ПЛОЩИ)) ... КАНАДСКИТЕ БЪЛГАРИ СОБСТВЕНИЦИ НА ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЩЕ ПЛАТЯТ КОНСИЦИОННА ТАКСА 90 000 000 ДОЛАРА :))

Всеки се прави на патриот,преди да стане депутат ,,относно концесийте,, а после бърза да да даде каквото е останало,с цел да се облагодетелтва. Грабят ни външни,грабят вътрешни,а всички казват,че работятза доброто на народа,а реално беднотия и жестока престъпност

А от умрял писмо не очакват ли?

важно е да отчетем пред началниците, а народа кво иска - не е важно. Ама Боко нали работи по въпроса за изкореняването на бедността - ще вдигне с 25 евра мин. заплата, ама другия път))))))))))))):

оправи НОИ тотално,сега ще оправя социалната сфера в България.До кога ще извисяват послушковци и безхаберници на високи постове.

Бедност ли се нарича пенсия след 40 години тръдов стаж в размер на 85 Евро месечно? Гърция непрекъснато иска помощи за бедните си пенсионери, които получата по 500 ЕВро месечно. Кога Европа ще помогне ба БГ пенсионери с 85 Евро мессечна пенсия?

к'во праим с работещите бедни, които са огромен дял от населението?

Не само Европейския съюз - 85 % от населението го очаква!

Е! След като "ЕС го очаква", вземете да направите нещо по въпроса, че "да не срамим пред чужденците" поне за 6 месеца!;)) Пък това , че българските граждани отдавна го очакват от управляващите - е, ще чакат, к'ва им е работата!

Ние също очакваме. Да видим на кого ще угодите първо - на ЕС или на българите:)

Страхотни глупости, ама страхотни!! Бедност се "лекува" по два начина - единия е като вземеш от тия, които имат и дадеш на тези, които нямат - ама това в държава от егоисти/антикомунисти не става, и вторият начин е - като се осигурят напечатани много и евтини пари! (или заеми, както я караме сега), ама тогава пък парите се обезценяват. И кво правим ся, драги зрители? ЛАЕМ. Лаем, колкото да клатим въздуха!!!

Мутрите, които управляват държавата нямат никакъв интерес да ставаме по-богати, защото така и претенциите ни ще се увеличат към съдържанието на мозък в тъпите им кратуни..... така че каквито и пари да даде ЕС те ще бъдат окрадени без да има някакъв краен ефект- жалко за иначе красивата ни страна!

Думи,думи,думи.....герберски залъгалки!Нищо няма да направят за хората ...НИЩО!Борисов се интересува само от "магистралки" , %панелки" , саниране"и други авантаджийски дейности!Да го е чул някой да говори за публично - частно инвестиране и изграждане на фирми със смесена собственост?А това е основата на западния възход!Да го е чул някой?НЕ , Той си остава еднокнижен егоист , втренчен в собствения си пъп и интерес!А тоя ...Бисер ..лъже като дърт мангал!

Една от важните мерки е да се приеме ЗАКОНА ЗА ЧАСТНИЯ ФАЛИТ по немския модел, колкото и банките да се противят!

Би било идеална задача за ОмбудсМая, ако посмее да се противопостави на банките...

Като си нямат работа да чакат! Тук на власт е мафията и безпогрешният признак че е така, е точно бедността!

Няма да стане да се повиши жизненият стандарт на народа,,нали няма да остане за тях,ако дават на нас.Нали режисиьорите на прехода ,това им беше целта,да присвоят всичко градено половин век да стане ,,лично,,тяхно.Намериха си изпълнители,хареса им ,че има и за тяхи тъка си върви ,,кервана,кучето си лае,, и нищо. Ще стане също като с пенсийте. Дадоха ,,трохички,,на тези с малко стаж,а ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ,,ДА ДУХАТ СУПАТА,, ОТ КОМУНИСТ РАБОТОДАТЕЛ ,, ,,НОРМАЛНИ ЗАПЛАТИ,,Е НЕВЪЗМОЖНО. БОКО ПРОДЪЛЖИ ДА СЛУШКА И ДА ГУШКА.