Ройтерс: Войната срещу захарта взема жертви

Войната срещу захарта, която водят правителства и потребители, за да се избегнат заплахи за здравето, като диабета, забавя растежа на световното търсeне.

Обратно в новината

Коментари - Ройтерс: Войната срещу захарта взема жертви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

миналата година правихме тестови проучвания във връзка с убииства на граждани с инсулти,инфаркти и скоротечен рак.Хората бяха отравени със огромни дози хлор токсични химически оръжия хвърляни в питейни води.

Това е поредна нагла акция на НАРКО МАФИЯТА.ВМесто целебна захар която с е приготвя лесно с варене на плодове ,сладки,сладкиши,мармалади,компоти..Мафиотите предлагат пси активни наркоспец добавки маскирани като подсладители.Чрез тях правят диабет ,СПин,Левкози,рак..ПСихози,обсебвания..

"Потреблението на захар като цяло стагнира в развитите страни", пишат колегите анализатори. В неразвитите страни обаче то не "стагнира" (не забавя растежа си), защото ние сме принудени от "развитите" да си произвеждаме все по-големи количества компоти и ракия, за което ще ни са нужни още по-големи количества всякаква захар!

Пак пишем сензационни заглавия за нищо. Така и не разбрах къде са жертвите, кой е убит от намалената консумация на захар. Може би сланините? Ми чудесно! Ще сме по-малко дебели (но някои няма да са по-малко дебили от това).

После да не се окаже, че захарта била полезна !:)

високофруктозен царевичен сироп . Това е 95% ГНО продукт от ГМО американска/патагонска =монсантовска царевица. Пак химически преработен съдържа ЖИВАК !!!. Свързва се с аутизъм и този цитат за финал 'Установено е че раковите клетки имат специално и доста добро отношение към фруктозата според последните изследвания на университета в Калифорния'...Захарта особено бялата кристална има недостатъци факт но заместителите са ОТРОВА...Най-добре да се ядът само плодове /което аз уви не правя/ и никакви заводски подсладени продукти...ВСИЧКИ лъжат за състава. Пример плодово мляко на известната БГ марка В*я е с лъжливо инфо на етикета че има 15 грама въглехидрати /значи е със захар или фруктоза/ , а при ползване от диабетик за да се вдигне кръвната захар при ниска се държи като обикновено мляко с 3 грама въглехидрати значи е с аспартам или друг подобен подсладител. И да сигурен съм на 1000% защото ползваме CGM /тракер за КЗ на всеки 5 мин/...

Всички плодове съдържат фруктоза. То и оттам произлиза името ѝ. Значи и две ябълки да хапне човек е пак предразположен към раково заболяване. В допълнение аз самият съм диабетик и мога да ти кажа, че и две глътки обикновено мляко 0.1 % вдигат веднага кръвната захар, но това не е опасно. Освен това всеки организъм реагира по различен начин и с различни темпове на захарта, така че генерални изводи не могат да се правят. Относно Вереята те и на киселото мляко не пишат, че има нишесте, но поне си спазат енергийния етикет.

има разлика м/у фруктозата в плода и преработената/извлечен сироп от царевица, но няма смисъл да обяснявам имайки предвид последното изречение/абсолютна глупост освен ако не работите за компанията/ за енергийният етикет. Както казах ползваме континуос глюкоз монитор от 7/СЕДЕМ !/ години и знам много добре че тази компания МАМИ за този продукт със състава съответно енергийната стойност. За киселото мляко може и да е ок но няма значение след като за продукт под същата марка има измама веднъж нали така ? Поне за мен е така. Със CGM всички измамници лъсват за няколко часа...и тези не са единствените...Относно ''ползите'' от ФГС от царевица цитирал съм източника достатъчно авторитетен -имате нет и прочетете

Фруктоза фруктоза, ама имам обосновани предположения че въпросният глюкозофруктозен сироп само името му е такова, защото от безалкохолни с такъв сироп ми пада кръвната захар, и трябва да гълтам глюкоза да си оправя захарта. От безалкохолни със захар нямам проблеми.

Глюкозо фруктозен сироп се произВежда и в България НА НЯКОЛКО МЕСТА С БЪЛГАРСКА ЦАРЕВИЦА! Какво ГМО ви гони?

с какво ги мамя ? Че 99% от световното производство е от царевицата която съм написал ? Това че има няколко производителя тук е похвално особено ако работят наистина с БГ царевица /една фирма в Северна България например дали не използва 'интересни' сортове царевица за посеви след като сте специалист в областта ?/. Айде приемам на доверие че царевицата на тези БГ производители е нормална. Има ли ЖИВАК в сиропа ? Изследвали ли сте ?и ако да къде И как ще гарантирате че всички ползватели на този продукт ползват от вашият ? А не вносен от посоченият произход който е ПО-ЕВТИН със сигурност от вашият ? Какъв Ви е пазарният дял в страната ? 5-10% има ли ? Продавате ли на големите интернационални хранителни компании с производство тук или те си внасят всичко ? Кой проверява вносните подсладени продукти какъв сироп е ползван ? Е мерси АЗ НЯМА да рискувам живота на близките си ! Разбира се ако успеете да накарате държавата да тества всичко и навсякъде /включително и Вашият/ аз нямам нищо против да заплатя разликата в цената затова, а докато няма контрол не мерси...Успех...

Глюкозо фруктозния сироп не е по-полезен от захарта, но е по-малко вреден! Най-малкото това е така, защото е 75% по-сладък от захарта, а имат почти еднаква калоричност/ енергийна стойност!Тоест, с по-малко калории се подслажда .

Някакви "войни" страшни, някакви оплаквания на производители, някакви оплаквания на потребители ? Абе оставете хората на мира, захарта е естествен продукт, произвежда се от захарно цвекло. Всичко с мярка, малко спорт, изкачване до 5-я етаж без асансьор, недопускане на затлъстяване (което не е само от захарта) и всичко ще бъде наред. Няма храна, която ако я поемаш над мярката да не доведе до затлъстяване със всички следствия за здравето ! Е дай да поведем "война" срещу хляба и сланината ! Какъв тук ройтерс, какви ти журналисти !?!

Тъпчете се със захар и мрете, че да спасим миличките производители! Само 1% им бил растежът! КОШМАР!

захарта, че вреди вреди, ама никой не казва нищо за заместителите... тези сладки сиропи /фруктозни/ също са от захари, макар и различни от обикновената захар. те също са от рафиниране - изкуствен продукт, със своите вредни свойства. истината се крие в простотата - яжте натурални продукти - плодове и зеленчуци. всичко изкуствено вреди и пристрастява.

А, и този избор вече ни е отнет ;)) Кой прост плод да ям - ГМО-то круша с размер на малка диня и вкус на портокал ли? ;)) Или натуралните "бабини" краставици, дето баба ги е ръсила с онези шишенца от селската агро-аптека?

Това с кампанията срещу рафинираната захар си е типична лобистка атака за пласиране на кафява захар и други подсладители.На 70 години продължавам да си консумирам средно количество захар - 4-5 чаени лъжички на ден и нямам нито диабет,нито съм напълнял /82 кг при 179 см/ а за рака - това си е божие дело,всеки от нас ги носи тези клетки. МОЗЪКОПРОМИВАЧКИ И СТРЕМЕЖ КЪМ ПЕЧАЛБИ

Не знам на колко години си, ама не те слуша главата... Производителите на кафява захар са същите, като на бялата. От търсенето зависи дали ще я продадат като кафява или ще я рафинират. А 4-5 чаени лъжички не е толкова много. Една чаша кока кола (или друга) съдържа 10 лъжички захар.

Борят се със захарта гейтаците...и едновременно с това разрешават гей браковете и наркотиците...абе шарен свят.

Чакай сега, правилно ли разбрах? Производителите обвиняват потребителите, че не купуват отровите, които произвеждат???? Т.е. по-важно е да растат печалбите на разните концерни за сметка на здравето??? Съвсем изтрещяхте, но така е било и в Рим. Самозабравили се хора, които после стават с една глава по-ниски.

Капитализъм, колега, капитализъм.

В края на краищата е въпрос на личен избор как и какво човек ще яде. Ако в детството не са му изградили навици да набляга повече на здравословното хранене, то в къна възраст е много трудно да се изградят такива. Това обикновено стане като по някаква причина ножът опре до кокала....

А аз се чудех защо тукашните търговци гледат да я махнат от складовете си ,и вече я подаряват безплатно! ;-)))))