ЕС подготвя неустоима оферта за разширяване на еврозоната

Европейската комисия се стреми да направи приемането на еврото по-привлекателно за членките на Европейския съюз, които са извън валутното обединение.

Обратно в новината

Коментари - ЕС подготвя неустоима оферта за разширяване на еврозоната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

gonzales

добре де , аз никъде не прочетох , че тази неустоима оферта е отправена към нас, българите. вярно е , че някои членки може да се "хванат" на въдицата , но защо това да сме ние ?

Сега като ни набутат в еврозоната ще станем втора Гърция. Поне. Тъпи български свине, не ви увират кухите кратуни и това си е ....

Дарги ми сънародници ,Вече почти 30г. избирате все едни и същи кретени , които унищожиха България и я разпродадоха , ограбиха и заробиха- защото не сте способни да мислите !Не успяхте да опазите собственният си дом , и осквернихте паметта на дедите ни , които са гинали за България , защото всички участвахте активно в този процес ( волно или неволно )! Не остана нищо свястно за което можете да се хванете и всичко това от простотия , невежество и алчност ! Не можете да си купите акъл и култура нито с левове , нито с рубли , нито пък с Евро ! Каквато и да е валутата си оставаме една съсипана , ограбена и полуразрушена държава , без ценности, мнение и уважение ,в който и съюз да е !Погледнете живота на децата си , живота на родителите си ,и вашият собствен живот които платихте като цена за лъскавите си ''придобивки'' ! ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ КАКВА ЩЕ Е ВАЛУТАТА ????????????????????????????????????????????????????????????

Дигайте се сички и пред парламента! Обсадете го, защото ако се приеме еврото, ше ви сложат сичкот одълг на досегашната система вие да го плащате! С приемането на еврото ше приемете и активите и пасивите на таявалута, а който ял, писл и се веселил, вие сега накрая ше платите сметката! барабар с бежанците и Дзверкелските безумия! Оставяйте сичкото и сичкте отивайте пред Парламента, и протестирайте - защото приемането на Ерото ше ви избие до крак! в буквалния смисъл на думата!

Валутния борд е доста безопасен. Изпълва ме ужас, като си представя, че на кретените във властта някой може да им отвърже ръчиките за монетарната политика. Щели сме да бъдем гъвкави.. помните ли хипер-инфлацията от 90-те? Хората които я предизивкаха са същите, които управляват и сега. Правете си сметка какво ни чака ако имат възможност да печатат пари..

аЗ НЕ БИХ ИМАЛА ОПАСЕНИЯ, АКО НИ УПРАВЛЕВАХА МОРАЛНИ И ОТГОВОРНИ ХОРА. Защото в крайна сметка решенията се вземат от хора, а не от машини. Затова инстурментите и начините нямат нищо оПщо със ситуацията, те просто биват прилагани от някой, който взима решенията. Но в ситуацията в която мафията ни управлева и умишлено сме унищожавани и ограбвани, избивани и гонени извън страната, ас мислим че валитния борд е по-доброто решение. В ръцете на спвстен и грамотен управник, хората биха били защитени. В ръцете на мафията, никой не е защитен дори с валутен борд. Та, ако последния стоп преди пропаста е валутния борд, то нека да го има и да не се пипа. Наблюдавайте явленията, бих вкарала и аз биткоина като редовно платежно средство. нека имат хората алтернатива, и то законна. Не може сички да сме в ръцете на Рокфенер и да сме избивани само по негов каприз. Требе да има и регулатор, нека да е биткоин, златни резерви или ако щете дори петрол е по-добре, отколкото нищо. В момента висим над вакуума на еврото с всички последствия. Нали не искате да плащате солидарно дълговете на гърция, испания и Италия, както и разходите на мигрантите? С приемането на еврото, се приемат и инфлацията му, и историята му, и дълговете, и печатането на пари, и липсата на гаранции, и истериите на Дзверкел, и азятските орди по нейна покана, и кото там фарФи с еврото......сичкото!

откривам банкова сметка в запад ! после там ще тегля заемите за стройтелство .

Ше откриеш ако ти открият, а Рокфелер иска гаранции и активи за гаранции. И не дават заем на секи льольо дошъл от нищото. Само който не е пробал не е разбрал как Рокфелер отпуска заеми. Бегарите да протестирате пред парламента. Утре може да е късно, погледнете как са подкарали Тръмп с остена, а вашата е ноо по-зле от тая на Тръмп. Не е като да не съм ви предупредила. Опичайте си акъла, после да нема ох и ах, защо тека ни се случи.

Еврото с нищо не е гарантирано. Долара поне е вързан за курса на петрола, макар и на това обвързване да му се смеат. Ма еврото за нищо не е вързано. В мига в който спрът да го печатът, ше изгърми страшна инфлация и балона ше се спука. За последните неколко дни, биткоина се вдигна на почти 2700 доларес за 1 биткоин. Сами си направете сметката в момента колко е паднал реално долара, а и еврото, сравнение с реалните стойности на тези валути. Откак Япония въведе биткоина като законно платежно средство, започна страшно изтичане на капитали в биткоин общностите. Защото никой не иска да си слага парите в продънената от инфлация Рокфелерова банкова система. Затова засилиха Тръмп да проси пари от Сауди Арабия и да крепи еврото също в ЕС. Ко си мислите вие, че прави Тръмп из европа? не е заради дебелата снага на яловата дъртачка Дзверкел и цалуфките й.

Защо спорет вас сауди Арабия? Защото долара е вързан там, с петрола и ОПЕК, а Сауди Арабия е председател на ОПЕК. И защо еврото? защото ситито (демек Рокфелер) смета че ЕС му е лична соПственост..... Но биткоина е разпределена финансова система, и е независима от банки и национални правителства. И в мига, в който Япония отпуши кранчето, и биткоина се наля. Изтичането на капитали към биткоин е огромно - през Април 2017 биткоин беше малко над 1000 доларес. В момента 1 биткоин = 2700 доларес, почти 3 пъти се покачи за нема 2 месеца...... Това показва реалната инфлация на националните валути - защото тикоина не е национална валута и е извън банковата система. ОПЕК от години са под 50-60 доларес на барел петрол.....не им останаха резерви, и това смъква страшно долара и еврото, по очевидни причини. Нема пазар, нема печалби, нема натрупване на активи, има само харчене и задлъжневане към банковата система по целио свет, която е лична собственост на Рокфелер ...... Аиде пак залагайте на евро и доларес......не струват веке и хартията, на която са напечатани!

как е, вързани гащи , биват ли ти ?

Нямам представа за останалия Ви набор от факти и доказателства за неприемане на еврото, но един е в абсолютно противоречие с икономическата логика.Един от основните елементи на хиперинфлацията и обезценяване на валутата е точно печатане на парични знаци а не спирането на печатането на парични знаци.

НЕУСТОИМАТА ОФЕРТА ЩЕ Е БЕЗПЛАТНА ОТРОВА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ И РАБОТНИЦИТЕ КАКТО И ДЕЦАТА ИМ .....

ОТНОВО КАПАН ЗА НАРОДА !!! ПИТАЙТЕ ГЪРЦИТЕ КОЛКО Е ХУБАВО И....СКЪПО С ЕВРОТО. И ЗАЩО СИ ИСКАТ ПАК ДРАХМАТА. ЧЕСТИТ ВИ ЕС, НАТО И ...ГЕРБ С ЗАБРАВИЛИТЕ СЕ "ПАТРИОТИ"

ПЕНСИЯ 100 ЕВРО - ХЛЯБ 1 ЕВРО И АСПИРИН 1 ЕВРО ---- ОСТАВА НИ САМО СИНИЯ КИБРИТ И ВЪЖЕТО ИЛИ БАЛКОНА

Селски подлоги,вие и капитализЪма разпадахте и унищожавахте толкова години а къде е сега великия ви съюз???Ще си умрете все така глупави и зомбирани но вече и бедни и злобни

еврозоната ЗА НАРОДА Е КРАЖБА НА ПОНЕ 50% ОТ ПАРИТЕ НИ , КАТО НАЧАЛО

JMM®

Русофилските подлоги гарантирано държат спестяванията си в някакъв вид капиталистическа валута - долари, евро, паундове и т.н., а рублите се използват като прах в очите на плебеите, но тук в коментарите кресливо обясняват, колко лошо нещо е Еврото ...

Вместо да тролиш,пий си редовно хапчетата, а ако имаш време-пиши каква е минималната пенсия в ,,бедна" Гърция и в България за сравнение.

Да те попитам само-КОЛКО ГОДИНИ В ГЪРЦИЯ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ???А ако не знаеш защо те питам няма и да разбереш защо си беден и злобен!

Аз пък да те попитам : Ти за партия Пасок , чувал ли си ? А ако не знаеш защо те питам , никога няма да разбереш защо си толкова тъп !

За да говори за такава оферта в този момент, явно че еврогейската партокрация и олигарси са в паника.

JMM®

"бай Абдале", да не гледаш само новини и репортажи на медии от Русия, че за олигарси си тръгнал да говориш, а и още една неточност намирам - гей двойката Путин-Медведев, макар и с европейски произход и корени, като манталитет е много далеч от Европа ...

към разпад отива родината ти - Рашка

Може ли България да стане по-зле, сегашното положение ? Радио Ереван отговаря: Може, Може - ако приеме еврото !

След това бат Бойко пита Радио Ереван: А може ли България да стане по - добре? Радио Ереван отговаря: С толкова много руски подлоги, много трудно ще стане!

Руска или Американска ''ПОДЛОГА '' - все полога - Каква е разликата ?!

РУБЛАТА, тогава че се опраим

И то само за 400 дни:-)).Няма да се налага да чакаме 800 дни. А може и южнославянския дируб да въведем(валутна кошница м/у руска рубла,беларуска рубла,сръбски динар и македонски денар)!!Хем славянска,хем православна валута:-)).Мечтата на Третият Рим ,втори Константинопол:-))),а именно Москва:-))

Едва ли сте чули за сделката, която определи кой ще печата националната ни валута занапред, тъй като медиите премълчаха за осъществяването й, макар това да касае националната ни сигурност, та и суверенитетът ни. Сделката е крайно неизгодна за България. БНБ се договаря с Франсоа Шарл Обертюр Груп, Франция (ФШОГ) един от най-големите производители на банкноти във света да се създаде общо дружество за производството на българските банкноти, в което Печатница на Българска народна банка ще има дял от едва 30%, макар че френския ФШОГ ще вложи нищожните 22млн. евро. Според БНБ сделката, която определя кой ще печата българския лев била изгодна, защото ПБНБ ще участва само със стара техника, а са ни обещани големи инвестиции за бъдеще време и поголовно увеличаване на напечатаните банкноти (защо?!). БНБ обаче пропуска да извести народа и парламента, като беше закупена от Швейцария техника за над 60 млн.лв. общо с цялата инфраструктура, която подаряваме на френската компания сме вложили в пъти повече от техните 22млн.евро, но им предоставяме 70% от печатницата, в която се печатат бюлетините за изборите, винетки, българските левове и др. Който печата парите на една държава той я притежава

да платим с ракия!

Въвеждането на еврото в България е поредната примка около шията на народа ни. Само не става ясно в какъв размер е неустоимата оферта и към кого точно е отправена?

JMM®

Казваш примки около врата ти се привиждат ??? Стяга ли те чепика, когато утре след като вече ще е въведено Еврото във всички държави от ЕС и малкото злобно кремълско джудже няма да може лесно да клати икономиката на тази или на онази източноевропейска страна ?

каква примка при положение, че лева така или иначе е прикрепен (pegged) към еврото? Кажи точно с факти какво имаш предвид или просто така си говориш по навик щото лошия ЕС ни е виновен за пропадъка.

Идея си нямате какъв четвъртит ще го изядете като вкарат еврото. Защото с еврото вървят и европейски цени. Гледах го този цирк в Австрия преди години. Идея си нямате какъв го отнесоха, въпреки че мина доста цивилизовано упражнението.

време е да обуем източноевропейците. То е ясно че шведите няма да можем.

Какво противопоставяне в България. НИЕ ИСКАМЕ ЕВРОТО!?! , - само мошенниците не го искат, защото не могат да правят делаверите си....

Вие не сте България. Освен вие има и ние, които не искаме еврото. Ще ни го наложат знам, насила, но заради тормоза, на който подлагате хората, с кървави сълзи ще заплачете, да знаете господа изроди.

Какви кървави сълзи бе руско сополиво тролче. Кого плашиш? Само бандюгите и слугите на Москва не искат еврото.

московсики не беше ли министър на БДЖ

A сме приели еврото, а окончателно сме загиналЕ. Всички цени само за няколко месеца ще имат същата цифрова стойност, но в евро.

Това е абсолютна лъжа, но явно са ви спуснали и тази опорна точка да плашите хората. А всъщност може и да си прав, като пишеш "ние". Явно вие се готвите да изтърбушите още някоя банка и/или да сринете лева и приемането на еврото би осуетило плановете ви. Ами има за какво да се притеснявате явно...

В Гърция стана по същият начин. Даваха им заеми дс се оправят,хубаво,ги оправиха. Сега има някой много бедни.

Държави , като Чехия, Швеция, и Дания , са страни , които ние НЕ можем да стигнем и в следващият живот . Те по-глупави ли са от нас та Не искат Еврото ?! Ние ли пак сме най-тарикатите и хоп с двата крака в дупката ?! Умните нации гледат как да излизат - Ние как да се наврем още -повече !!!!

Влезем ли в Еврозоната - ставаме Гърция , ако ви харесва !!!!!

Ами Холандия също е в Еврозоната, но не е станала Гърция. Нещо да има да кажеш по въпроса?

Имам какво да ти кажа и ще ти го кажа с удоволствие : ТИ драги ми смешнико НЕ СИ ХОЛАНДЕЦ и НИКОГА няма да станеш , защото това е въпрос на : Манталитет , култура и мислене ,качества които ТИ с твоето чалгарско мислене НЕ ПРИТЕЖАВАШ - и за да не съм голословен ще ти дам само пример с 27г. ни ''преход'' , с който ти дори не знаеш нито накъде отиваш - нито къде и как ще свърши !!!!! Това стига ли ти или да продължа ?!

А забравих и още нещо : Ти виждал ли си Холандец или холандка да танцуват кючек полуголи върху маса бе Ганьо нещастен ?Кога ще ги стигнеш ти холандците - дето ми се правиш на големия Европеец ???

Украйна например със радост би се отървала от гривната.Те се смятат вече истински европейци.А и вече ще пътуват свободно.Крим наш ваш ама украинските паспорти не си ги изхвърлиха и сега друга песен се пее.Смяна на конюктурата.

Да бре Украина са не 100 ами 1000% Европейци...Забраняват на участник от друга държава да влезе на територията на украйна и така да участва на стъкмената Евровизия, Забраняват се една камара чужди Социални мрежи за 3 год, Убива се екс депутат от Руската дума посред бял ден на уживен булевард в Киев , има доказано наличие на нацистки настроени украинци които са създали нацистки батальони на територията на украйна които извършват деяния които са далеч от законите в тая страна...да редя ли още? и вие на това казвате че в Украина се чуствали вече Европейци ? хахах тъ ние у Бустаня сме 100 години зад Европа ти за Украина подпали да говориш

за нас влизане в еврото = страшна мизерия и глад .

Каквото е и в момента!

ВБА

Ще стане, още по зле?! Има данни, до какво води приемането на еврото. Еврото може да се приеме, когато минималната и средна заплати почти се изравнят тук и там. Приемат ли го под натиск чакат ни бунтове, защото еврото не е само пари, а пълна зависимост без право на обжалване. Само за миг, някои, ще станат милионери /както преди с долара/ и още 27-35% нови бедни, които сега са малко под средата. Каква държава може да бъдем с 50-65% бедни. Досега, да сте забелязали да са ни помогнали да изравним стандартите, а правят тъкмо обратното, което не е само вина на нашите политикани. С тази полуприкрита мафиотска структура не само тук нещата могат да станат неконтролируеми, в което може да се убедим, ако направят тази глупост.....демокрация ли....наужким... Явно живеете в друго време или само искате... Ареала си е ареал, и няма мърдане, за никой. Ако не се вземат правилните решения, които касаят целия народ, а не единици сме за мустака...

Идеята за отмяна на Борда е от началото на световната финансова криза и ни се предлага усилено от 2010г. когато дори се водеха и неофициални разговори. МВФ и Световната банка вече не подкрепят Валутните бордове, а Европейската централна банка публично се обяви срещу тях още преди години на конференция в Прибалтика. Навремето в неофициалните разговори се обсъждаше ново съотношение от 4.50-5.00 лв. за 1 евро, но сега, години по-късно, България е в технически фалит, с просрочия по свои заеми и липса на чужди инвестиции и рефинансиране отвън, с недостиг в бюджета, в огромен брой лоши кредити, с намалял фискален и валутен резерв и с разпадаща се икономика и обществени сектори от здравеопазването до социалното осигуряване, от енергетиката до БДЖ, в тежка международна изолация. Съотношенията, които можем да очакваме сега не са много по-различни.

Абе защо никъде не ви срещам в реалния живот такива антиевропейци и хипер русофили. Не знам по селата ли живеете, къде сте, не ви виждам. Цялата ви анти европейска реторика съвпада във времето със санкциите срещу Русия. Май най-силната руска армия ще се окаже тролската им армия. С малко пари облъчват и манипулират много хора. Щом почна да се чува, че в Русия било най-хубавото място за живот, че Сталин бил добър и че преди 1989 сме били потънали в разкош ;))))

А нещо и не виждам русофил да се е изнесъл да бивее в русия, руснаците се влачат тук и ми живеят масово в страната а и русофилите ми идват в повече

По-добре руснаци отколкото миризливи тигани, които прииждат на талази от бившите колонии на заПАДа ти. Руснаците имат пари и ги внасят тук, а сачовете точат навсякъде, където се появят. Хайде беж към черна Европа смешник, какво търсиш в български форум, дрискай в немски, френски, отивай да нищиш проблемите на идолите си.

лепиш етикети на хората, които ти казват - Има проблеми, и те трябва да се решат ? Ние сме във валутен борд. Вързани сме за еврото. Влизането в Евро зоната за нас е по-скоро формалност. Просто ЕЦБ трябва да разрешат (наредят). Защо месиш Русия ? Ние не сме част от РФ. Избрахме ЕС и си носим последиците от избора. Друг е въпроса, че избора го направиха политиците, но последиците ги плаща народа. Но това е друга тема.

на Белене! НАЙ СКЪПАТА "братска" газ! Ремонт на военна техника на КОСМИЧЕСКИ цени! Опрощаване на 1,5 МИЛИАРДА на Газпром за монополно високите цени! ТОВА СА ПОСЛЕДИЦИ ОТ ЕДНА ДРУГА ОКУПАЦИЯ!

Няма не искам, няма недей. Ще ни набутат в Еврозоната и никой няма да ни пита. Така, както не ни питаха нито за НАТО, нито за ЕС. Просто една сутрин ще се събудим и ще разберем, че сме вътре с двата крака: цените европейски, а заплатите - африкански, естествено. От всички телевизори гордо ни гледа Vladi G. Кеф, а?

Ами имигрирай в Русия бе ПИЧ! Там няма НАТО , няма и ЕВРО! Още повече че живееш на място което не те ограничава къде да ходиш! ВЪПРОСЪТ Е - СТИСКА ЛИ ТИ?

Пари нема и ...за кръчмата! Къде да одим пут. . си майна?

България е против приемането на Еврото!? Медиите на олигарсите ли? Онези олигарси - и сини, и червени които си мислят как да падне валутният борд, ако може някоя годинка по-рано преди да се приеме еврото , за да се предизвика обезценяване на лева, което е равносилно на ограбване на населението държащо спестяванията си в левчета! Другите които са против са тези които могат да "бутнат" още някоя банка и да останат ненаказани! Всички занем #КОЙ е способен на това! А за пред простолюдието се размахва несъстоятелният аргумент , че това е отказ от суверенитет , или другият , че цените щели да се повишат двойно ...! ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОТО ОЗНАЧАВА СИГУРНОСТ, СТАБИЛНОСТ И ПРЕДВИДИМОСТ ... особенно при политици , банкери , прокуратура и съдебна с-ма като българските!

Еврото не е отказ само от суверинитет. То е .национализация в полза на Германия на всичко, което имаш. Със всяко евро в Бг, което неминуемо отива в Германия ти отнемат собственост и то частна на тази стойност. Докато накрая не остане нищо и започнат да го изземат. Така както стана в Испания, Гърция и Португалия и е на път да стане в Италия (ама засега им трябват италианските гласове в Брюксел). Изобщо това си е германско робство. И с тези управници дето са ни ги натресли ще ни сложат хамута като рамка, която не може да откажем. Виж къде Меркел като съучастник на Обама успя да наложи финансова криза -- във всички страни от еврото и в нито една извън еврото. И това разори доста хора чийто имущество отида в международни фондове контролирани от демократи от САЩ, лица от кръга на Сорос и от германско-швейцарски концерни. След това тази чисто финансова криза, предизвикана от това че ЕЦБ не даваше на страните необходимите пари за покриване на прибавената им стойност бе превърната в криза на външния дълг, като държавата трябваше да поеме целият принаден продукт като дълг. За да растеш като икономика в еврото натрупаш дълг, защото това е единственият начин да вземеш евро от ЕЦБ. Заем от по-силните в еврото и в крайна сметка от Германия. С тлъста лихва, която е по-голяма от икономическия растеж на страната, т.е. е ВЕЧЕН. И след това тези държави трябваше да вдигнат данъците и лихвите по техните вътрешни заеми дотолкова, че се всичкият им бизнес на техни си фирми, които не могат да избягат от данъци се разоряват. Или преминават на черно, като във всеки момент могат да ги вкарат в затвора. И естествено на мястото на разорените идват германски фирми, които не плащат данък, плащат в Германия, на която всички плащат лихви. Ето това е преславеното от Германия и все още от Франция евро. Пладнешки обир. И колкото по-голяма е разликата в нивото на доходите, толкова по-бързо се ограбва населението. България могат да я изсмучат за година-две.

Не на ЕС, не на Еврото, не на обезличаването ни като народ и превръщането ни в стра на от третия свят!

а бе, патреоте...че ако не е ЕС да сме не в третия ами в 33тия свят...

С тия крадливи и мутрясали тикви дето си ги избираме да ни управляват и в 44 тия свят ще сме.

Ами като не искаш евро си купи рубли! Навсякъде където има евро - има и свобода да си държиш парите в к'вато валута ти е кеф! Руски рубли, венецуелски боливари или пък севернокорейски вон!

За каква оферта става дума, бе? Нали има фиксирани критерии? Или има-няма, кой ти гледа вече, след като тръгна разпадът на ЕС? Сега е въпрос да не повлекат крак след Брекзит и други. А това ще е далече по-трудно, ако са вкакантени и с обща валута! Маските почват полека-лека да падат! Но според мен, в този му вид ЕС е обречен независимо с или без еврозоната и еврото. Май тия, от Вишеградската четворка се оказаха доста умни копелета и си запазиха собствената валута за всеки случай! Сега могат да отстояват собствени позиции пред ЕС и много не им пука какво говорят за тях! Изключението е Словакия, но там имат интерес от въвеждането на еврото, защото с автомобилната си промишленост работят основно за износ.

От една страна ЕК иска да заличи различията между севера и юга, от друга иска да има Европа на 2 скорости. Ясно ли е всъщност какво точно иска ЕК и къде е България в този план, че да могат и българските политици да разберат какво трябва да правят вместо да чакат нещо да се случи от самосебе си. Защото ако нашите политици не взимат решения какво да правят, ще правят каквото някой друг решава. И тогава няма нужда от тях.

Европа на две скорости означава нещо много просто - присъединяваш се когато решиш че си готов! нищо повече. Недейте си измисля разни дискриминоционни конспиративни теории. Ако отговаряш на определени изисквания и си твърдо убеден че го искаш - присъединявай се.

Европа на две скорости означава - разделяне на бедни и богати. Със съответните последици - уж еднакви, ама различни.

Ако беше чел малко повече чичко Маркс (един от петимата най-велики икономисти на съвременността!!!) за Съединените Европейски щати, щеше да знаеш, че това обединение е възможно единствено и само тогава (т.е. това е задължително и достатъчно условие), когато икономическото развитие на страните е сходно. Когато не е - имаме това, което се случва в момента - Европа на 2, 3....5 скорости и подобни глупотевини за колонизиране и диктат от богата Германия и частично Франция над останалите. След като британците решиха, че и тях слагат на пангара, си биха дузпата от тоя обречен (в този му вид!) т.н. "съюз". А за Еврозоната не е необходима нова оферта, защото има строго определени и ясни критерии! "Офертата" в модифицирания ѝ вид е само стръв за нови балъци! А стръвта, както се знае от всеки, е закачена на кукичка......

Хехехехе, русовилягите не искат еврото, искат си преводната рубла, със златното покритие! Хехехехе!

В България, чрез валутният борд, така или иначе е въведено еврото, макар и през задният вход! Не виждам причини, от валутният борд директно да скочим в еврозоната. НО! Много е важно това да стане именно директно от валутният борд, а не през някакъв междинен етап, при който няма да има валутен борд! Вярно, сарафите ще пийнат студена водица, както и банките ще лишат от някои приходи, но да не ги мислим банките :)

Двойното повишение на цените къде го тури А? Опитът показва, че при въвеждането на еврото заплатите остават към курса, а цените са същата цифра, но в евро.

ДА ПЛАТЯТ НАТРУПАНИЯ ДО СЕГА ДЪЛГ НА ЕВРОЗОНАТА :) ....И НОВ ЩЕ ИМА, ЩОТО ЮЖНИТЕ ДЪРЖАВИ ГО ТРУПАТ ВСЕКИ ДЕН!

"Московиси, който говори на форум на европейския бизнес в Брюксел (European Business Summit), предупреди за "бунт" в еврозоната заради икономическите различия между юга и севера, които комисията иска да изглади, предаде Франс прес." Общо взето, от цитираното се вижда, че богатият Север е против еврото, докато бедният юг мечтае да си въведе еврото като национална валута. Аз тук не мога да разбера - къде се бутаме ние българите между шамарите, да се правим на богати??? Каква е тая неистова съпротива срещу еврото, все едно всички сме богати като шведи??? Ами наскоро например ходих до Сърбия, трябваше да си купя евро, които след това пък да ги обменя за динари - така ми излиза обмяната по-изгодно, отколкото да си купя оттук директно динари. В Черна Гора са приели еврото без никой да ги пита (тоест почти нелегално). И са си добре. Колко по-лесно за всички е навсякъде където отидем да има евро - няма нужда от обмяна, харчиш на воля колкото си искаш. Единствени губещи от това са сарафите (за банките не знам). Ще обменят по-малко и съответно сигурно по-малко ще печелят от обмяната.

Дали пазаруваме в евро или лева няма никакво значение. При положение, че сме във валутен борд и сме вързани за марката, която всъщност вече е евро. Въвеждането на единна валута е много добро решение. То е като да се въведат общоприети единни мерки в цял свят, като метър, литър и т.н. Тая функция при парите я изпълняват конвертируемите валути. Проблемът е в обезпечението на валутата ! Помниш ли 1996г. в България ? А чел ли си за Голямата депресия ?

А чел ли си за Германия след първата световна война?

Направо като по търговските вериги - промоция на залежали ''стоки'' или като ''безлихвените'' заеми от банките дето на всеки час ви казват колко е ''изгодно'' да задлъжнеете към тях.. Стига с тази еврозона ами погледнете как България да се развива като хората а не как да пълни чужди гуши

Ако не се лъжа архитекта на валутния борд за България е германец и той категорично писа,че България не е готова за приемане на еврото и че по-скоро ще е катастрофално.

Рублата обаче можем немедленно да я въведем нали, мурзи?

Дон Корлеоне- "Ще ви направя предложение, което не може да откажете."

Ако беше толкова хубаво и лесно, всички до сега да са се качили на евровлака. Да де, но ние сме антикомунисти и русофоби. Разбрал, недоразбрал, тролът соросоиден се гневи, че не му се връзват на словоблудството. Ми защо направо не се "вържем" към долара, нали то на там отиват нещата 1 долар = 1 евро? А пък Поляци, унгарци и чехи, те са си направо "рубладжии" - тала ли 1чко?

Забрави и всички скандинавски крони.

Ами никой не е казал че е лесно. Кой те е излъгал че е лесно? Но пък е хубаво!

Щом приготвят неустоима оферта тези дето не могат да ни траят, значи искат нещо да ни преметнат.

В Гърция стана по същият начин. Даваха им заеми дс се оправят,хубаво,ги оправиха. Сега има някой много бедни.

Не разбирам кво би му пречило еврото на един нормален българин! Или тук не се пенят нормални българи, а разни копейкаджии май! А!

Хора дето упорито пишат "Афганистан" с "В", каква мислиш им е майчиният език?

Да, така е, не могат да пишат на кирилица, обаче се възмущават от 6lyokavica-та. Нали?

на нормален българин не би пречило, ама на руските гъзомииници им пречи и то много, щото това с още една крачка ни отдалечава от матушката им

Мога само да споделя от личен опит какво видях и усетих когато сменяха еврото в Гърция , че цените в магазините се повишаваха през 2-3 часа и сред хората настана масова истерия да се запасяват. Помня също че заплатата ми беше към 800Е в драхми но като смениха драхмата с евро паднах под 700 , помня също че зеленчуците на пазара бяха стотинки докато беше драхмата но като влезе еврото не можеше да пипнеш нищо за по малко от 1Е за килограм. Общо взето цените ще се променят по магазините от левове в евро но не очаквай и със заплатите да стане същото , така че ако имаш поне малко математически познания ще разбереш че покупателната ти способност ще спадне в % и ще трябва да се лишаваш от доста неща. Еврото е добро за държави със силни работещи икономики , докато тук никой и нищо не работи а само с далавери стандарт не се поддържа.

Пропускаш обаче разликата , че те бяха на плаващ курс, а ние сме фиксирани към еврото от много години . Така че , хайде малко да мислим

gonzales

аз пък не разбирам защо да премахнем лева? с измислената валута по-добре ли ще живеем?

Другари и другарки от форума, Генерал Аугусто Пиночет го е установил отдавна - с комунист не се преговаря, комунист се разстрелва.

За да не се получи ефекта на "удвояването" на цените трябва за 2-3 дори за 4-5 години да се въведе еврото като втора официална валута в България. Бюджет, цени, помощи и всичко друго да се обявяват, и в лева, и в евро. Така хората ще свикнат, че кафето е 1лв.-0.50евро, хлаба ... и т.н. и като остане само евро-то, на търговците ще им бъде трудно да вдигнат цените двойно. Обясних!!!

Освен храните в хипермаркетите, всички останали цени са в Евро или в Долари отвреме ОНО - отпреди дори Жан Виденов!

Друг е въпроса, че политиците това няма да го допуснат.

Напротив, страните, въвели еврото обявяват по правило две цени - и в евро, и в национална валута! Проблемът обаче е, че това стана СЛЕД въвеждането на еврото, в течение на 1-2 години, а НЕ ПРЕДИ това.

Неустоима ? И каква ще бъде тя за България. Приравняваме евро на лев за да запазим размера на мижавите пенсии ли - хахахахахах

Странно защо приписвате научният прогрес на Вавилон, когато в действителност той воува срещу познанието и науката чресз своуите еволюциони митологи и суени човешки философии. 1260 години вавилонската блудница (римокатолическата езическа църква) воюва срещ Бог, Божието слово и народ. И благодарение на нейните усилия средновековна Европа тънеше в невежество и мракобесие. По време на нейното управление са убити повече от 80 милиона християни само защото са искали да следват Божията истина и воля, и не са приознавали авторитета на самозванци, които искат да заемат мястото на Бога, за да угаждат на своит еплъткси страсти и похоти. Но след като дойде рефорацията и божиите хора разпространиха Божието слово и просветиха европейските народи, стана възможен прогреса в науката и културата. Това е времето на рененаса, фундаменталните научни открития и изтъкнатите математици и физици. За съжаление блудницата отново набира сили и Бог чрез своите пророци ни казва че тя отново ще потопи света в сатаниско мракобесие и ще наложи своят белег на авторитет - неденият закон на тези, които не са записани в Книгата на живота на Агнето от създаването на света.

Аз вярвам в Рама! Марш оттук с твоето юдо-езичество!

Библията съдържа повече от 3000 прорчества, които са се изпълнили през човешката история със свръхестествена точност столетия и хилядолетия след като са ни били дадени от Бог чрез Неговите пророци. Тя е исторически, фактологически, пророчески и научно утвърдена сборна на истината и спасението, дадени ни от нашият свят Създател за да не се лутаме в мрака на суетните човешки философии, водещи ни към сигурна гибел. А хиндуизма е култ към безсмислието и по съшество е сатанинска идеология.

прогреса в науката и изкуството е не заради НЯКАКВА религия, а въпреки ВСИЧКИ религии. религията винаги е дърпала света назад поради самата си същност, защото когато един човек вярва, че от него нищо не зависи, а всичко е "писано" от някакав бог, той няма стимул да се развива. живото доказателство за това са мюслитата. и ако се замислиш, християнския свят е по развит, точно защото религията е отделена от светската власт и не се приема толкова сериозно, а развитието му започва в момента, в който църквата започва да губи позиции. а при мюслитата религията заема основно място, за това и развитието им е спряло някъде около 14 в.

Всъщност азиатските религии не са против науката и прогреса. Това им личи, колко бързо се адаптират и се развиват. За разлика от разните православно-ислямистки кочини!

Фактите са налични и лесно проверими за тези, които търсят истината. Но истината никога на е лесна. Няма ниакква нужда да бъдеш религиозен (макарр че си и дори не го осъзнаваш) и да вярваш в човешките религии създадени от едни хора за да им служат други хора, каквато е езическата религия на вавилон, а да бъдеш вярващ в живият Бог на любовтта и истината, който ще извърши своите съдби и ще съди този свят правдиво.