Световната банка очаква руската икономика да отчита растеж

Световната банка очаква руската икономика да бележи растеж тази година и следващите две.

Обратно в новината

Коментари - Световната банка очаква руската икономика да отчита растеж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ ИСКАТ ДА Е ТЯХНА ТАЯ РУСИЯ , АМА НЯМА ДА СТАНЕ , НЯМА ДА ГО ПОЗВОЛИМ

ВИНАГИ СЕ Е ОЧАКВАЛ ОБАЧЕ СПАД НА НАШАТА ИКОНОМИКА И ЗАПЛАТИ ПОРАДИ ПЛАНИРАНИТЕ КРАЖБИ ОТ ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА

Истината е друга.След налагане на икономическите санкции срещу Русия ,държавният резерв от 700 млрд. се стопи под 200 млрд. Това истински данни,които лично Путин сподели по телевизията,лично го чух. А тези некомпетентни изказказани за славянската писменост е много явен опит да скара балканските държави-Сърбия,България,Гърция и България и след това да се намести Русия като арбитър и миротворец. Путин е хитъл като азиатец,но този път не позна. Мъжко д.. пе се такова един път. Това вече сме го гледали. Затова ББ реагира отлично. А ако искат ще определим Курдов за сериозен "разговор" с Путин. И тогава...

Първобитна държава не се произвежда нищо за да се говори за икономика, а само се дълбае планетата земя.

не знам за нефт ... но новите технологии са далече от нефта . проблема е там че на руска земя има цялата менделеева таблица ... защо всички искат да я имат според вас ? само че парашута се оказа чадър и на наполеон и на хитлер и на американските ви прятели ... по скоро вижте нашата икономика накъде върви. оставете руснаците да си мислят за тяхната ... ха ха ха

Тея от Световната банка си правят бъзик със смешните ватенки!

Хахаха, растеж НАДОЛУ я очаква рашката "икономика"!

Сигурно ще почнат да произвеждат и моб. телефони освен бомби , ракети и снаряди...да не говорим за одеколон ...за пиене !

ПОРОЗВЕЖДАТ И НЯКОЙ НЕЩА ЗА ПИЯНИЯ ТИ БАЩА И МАКЯ ТИ ДАЩНАТА

Това същата Световна Банка, дето прогнозираше Русия вече да е фалирала ли е или някаква друга Световна Банка е това ? Като знам, че бачкам за компания, дето разчита на Световната банка - малко се притеснявам за бъдещето ... :(

Троловете финансирани от Кремъл пък за какво разчитате на Световната банка?

айде бе, нали Русия щяла да фалира?

става дума, когато този разтеж зависи от цените на петрола.

Ти си тъп, нали?

Необходим ни е руският суровинен придатък

ЦЕНАТА НА СУРОВИНИТЕ,КАКТО И НА ПЕТРОЛА, НА КОЕТО СЕ КРЕПИ РУСКАТА ИКОНОМИКА НЯМА ДА РАСТАТ ДРАСТИЧНО ПОРАДИ НАПРЕДЪКА НА ТЕХНОЛОГИИТЕ. ВИЖДА СЕ РОЛЯТА НА ШИСТОВИЯ ГАЗ В ПРИТИСКАНЕ НА ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА НАДОЛУ. СЪВСЕМ СКОРО СОЛАРНИТЕ ИНСТАЛАЦИИ .АВТОМОБИЛНИТЕ ЕЛ. ДВИГАТЕЛИ И ДР.ЩЕ ЗАВЛАДЕЯТ СВЕТА! СТРАНИ КОИТО РАЗЧИТАТ НА ПРИРОДНИТЕ ИЗКОПАЕМИ КАТО РУСИЯ НЕ ГИ ЧАКА ДОБРО БЪДЕЩЕ !

Като прагматичен българин се радвам, защото щом стандартът на руснаците се повиши повече от тях ще могат да идват при нас да инвестират и просто да си прекарват по-добре тук. Като един русофил се радвам на този факт, защото се радвам за нашите братя в Русия. Русия трябва да я има и да е силна за да има кой да успокоява световните подпалвачи на войни и тероризъм - всички знаем кои са!

България няма братя в Русия, руснаците са виновни и за двете национални катастрофи в България. Заради тях няма национално обединение. Русия е най-голямата ислямска държава в Европа и половината ИДИЛ са руснаци!

По каква линия сме братя с нация, чийто ген е фински с 30% татарски примес? И 1% славянски. Според гена си сме значително повече братя с италианците. Хайде стига това папагалско пропагандно братство! Руснаците са едно друго племе, при това заразено с империализъм - това изобщо не ги прави добри братя, вижда се ясно. Може да са братя на някои лумпени, по внушение. Никакви братя не са на българите и на България. Золумлии някакви, изтървани и доста уродливи като манталитет. Малко са изключенията там.

пак виждам - ще

Шило

Ами какво очакваш при прогнози? "Ще"-то касае всички. И СА, и САЩ и т.н. На база "Ще"-то се формират инвестицииоте и т.н. Отделен е въпросът, доколко ще останат да "почиват" руснаците пак на кълката "високи цени на петрола" или ще развият и други сектори в икономиката си. Нямам предвид само прякото държавно участие, а и създаване на условия за това от частни компании, лица.

Това са предположения. Всъщност Световната банка намалява прогнозата си от 1,5 на 1,3 % за 2017 г., а до края има повече време и то при доста условия. Другото е интересно, че очакват 4% инфлация, т.е. реално ще има в крайна сметка спад 2,7%. Разбира се и инфлацията е предположение. За миналата година беше 5,38, а тази смите руснаци очакват да е 4,13% Уровень инфляции в 2016: 5,38% Уровень инфляции за 12 месяцев: (годовое исчисление 2017) 4,13% Уровень инфляции за 60 месяцев (5 лет): 49,63% Уровень инфляции за 120 месяцев (10 лет): 132,99%

Руската икономика ще има растеж когато порасне товарищ Путин.

Напрово го заби в кратуните на путенодупеновците. Гледай кви миниси са ти нацъкали. хохохоу

кое е по-добре 5% или 100%??? Германия преди 100 евро/час, сега взимаш 105 евро - УУууууу... слабУУУУУУУ Русия - преди взимаш 5 рубли/час увеличено на 10 рубли/час.... бравУУУУУУУУУУ ЕВАЛА. ГолЕма работЪ. Та и тука така. Срината икономика се вдигнала с 1.5% щото САЩ стабилизирирала курса на долара си и петрола на шейховете си запазил цената.

петрола пада(не и в Лукойл) въпреки споразумението между Раша и Опек. Това ще вкара рашка до края на годината отново в рецесия. Няма какво да изкара тая бананова бензиноколонка на зелено.1,3% растеж е в статистическата грешка.Напъните и глупостите на Путьо в международен план само влошават положението.

След подобен анализ ... Ти си направо за финансов Министър.

Путин може без останалия свят. Светът обаче не може без богатствата на Сибир. Путин си седи в Кремъл и всички се редят на опашка, за да му плащат. Където е текло, пак ще тече. Който е плащал, пак ще плаща - отърване от това няма. Всичко друго е тролене и въздух под налягане от търбуха на магарето.

Питин може защото е мултимилиардер.Въпросът е :обикновенният рашняк дали може?

Путин може, явно дъщеря му не може, защото е в Холандия, тази на лавров е в сащ където са и синчетата на нинова и кадиев, а серГЕЙ топли място в ЕВРОпарламента :).

Русия става все по-силна и независима икономически от западните страни. Работи се в много направления и се решават въпрос след въпрос. ТОВА Е ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

с тия 1.3% ръст ли стана "независима и силна" рашка ?

може през 2040г. една рубла да струва един долар!

Малко е!

Военните разходи - САЩ -650 млрд. Китай - 300 млрд., Русия -69 млрд. дол. Руската икономика е многократно по-слаба, но отделя най-висок %. Напълно неефективно и за сметка на стандарта на населението. Всъщност Путин е в омагьосан кръг без изход. Силовите структури няма да позволят намаляване на средствата за тях.

военни разходи САЩ какво постигнаха? Русия е ясно - държи всички за топките с богатствата на Сибир и ако Путин реши, тези богатства няма вечно да крепят долара, а ще подкрепят юана като световно платежно средство. И без това долара няма стоково покритие с щатски стоки и богатства, виси му и 200 трилиона дълг - вътрешен и външен на Щатско, та не гледай тези цифри, гредай кой има потенциал и кой има на гол г.з чефте пищови.

кое не е вярно, та не си съгласен. Дай поне мнение???

Това гледам. Руските военни разходи са най-големи процентно. Русия е страна от третия свят с ядрено оръжие.

Ще перифразирам, че модераторите трият ! Ти ли си поредният с ментални проблеми ? Би ли подплатил твърденията си с факти.

Всъщност това са само факти и цифри.Простотията не е аргумент. Интересното е, че руснаците са на обратното мнение.

..някой друг път.

Перспективата на Русия е да бъде суровинен придатък на Китай. Китайската икономика е многократно по-голяма и расте със 7-8 % годишно.Технологичната разлика е огромна.

руските ресурси като цяло и като допълнение петрола от Иран китайската икономика ще можеш да я отпишеш, бъди сигурен.

От руските ресурси до китайските продукти има няколко века разлика. Умствена и технологична.

Вече 5 мес. цената на петрола е около 50 дол./б. В момента е 51 -53. Т.е. вероятно ще има спад на руския БВП. Значението и консумацията на петрола ще намалява в следващите години и десетилетия. И конкуренцията ще расте. Икономика на петролна база е изостанала и безперспективна.

Това важи за С. Арабия. Русия изнася и други стратегически суровини, и оръжие, и техника, отделно енергоносителите. И ми кажи прогнозна дата близките 100 години, когато няма да има нужда от петрол и газ. Според Щатите през 2040г един барел петрол ще струва 242 долара. Ти как би коментирал? Отделен е въпроса през въпросната година дали доларът ще е още световното платежно средство, или тогава вече ще се разплащаме в юани???

През 2040 нефтът може да е и 300$, защото потреблението ще се е свило, а добивът скъп, така че кой знае каква печалба едва ли ще има.

Руската икономика е суровинно-олигархична. Цена от 242 дол. /от 2017 г./ е абсурдна и няма такава прогноза. Освен ако доларът се обезцени 5 пъти. Проблемът на руснаците е технологичната и структурна изостаналост , трагичната инфраструктура и ниското качество на човешкия фактор.

Растеж от 1.3, 1.4 % е символичен и означава изоставане. Руските икономисти смятат, че растеж скоро няма да има. Реалните доходи на населението спадат 4-та година поред. Ситуацията е доста нерадостна.

Русия няма спиране

РаЗтеж? Ще се скъсат от разтягане..

Щатите супер-недоволни от 1.9% ръст (и с право!) , а в 'енергийната свръхдържава' подскачат от радост че МОЖЕЛО да са +1.3%

Бре ква радост у русолюбивите малоумници от тоя "растеж " от цели 1,3% За сравнение - в "загниващият ЕС " Германия завърши 2016-та с излишък от 300 млрд.евро.

От какво икономиса ? От гостите ли ?

Въпреки "гостите" главчо.

да да. с печатане на "количествени улеснения" от 40 милиарда на месец!

1,Световната банка "очаква"! 2,Русия "ЩЕ"! 3,ушки на подушки -ако руските се напият !!!!!!:)))

Нещо май не те свърта, а, нещастник?

чакаха Pусия да фалира пък то взе че фалира украина . Cамо дет подкачаха за амфетаминови курабиики укрите .

ааа недеите пуска такива новини че ще испукат фобите от злоба хахаха

едни злобеят... други се забавляваме на гърба на гладните руснаци и незадоволени рускини

голямо забавление за безработни плужеци

ела в Cозопол да ги видиш от глад са напълнили ресторантите още от сега xaxaxa

Русия ще си остане за дълго бедна и нещастна държава - 10% от населението разполага с 80% от парите на държавата

Русия е петролна държава. Жените печелят по Европа,Африка и Америка....знаем как. Мъжете пият одеколон и веро че няман пари. Баба Тамара яде убити от нея руснаци че няма какво да яде. А в дивашка СА всичко е безплатно даже здравеопазването и висшето образование....

Що не се засели в СА, като е много убаво.

И с какво това е по-зле от в останалите държави? Че то май за света твърдяха, че 1% от населението е по-богато от останалите 99%.

А пък на запад 80% от населението нямат никаква недвижима собственост. И не само,че нямат недвижима собственост, а и са длъжници на банките. Това едва ли ги прави. най-щастливите на планетата. Не всичко на запад е цветя и рози ! Ти влизал ли си в гето ?

а мужиците не само че не притежават земя но са придобивка към нея. Някой купува земя и всички мужици на нае..ха.ха.ха в Русия процъфтява системата на крепостничество, при която селяните, по силата на закон, "се прикрепяли" към земята, която владеели помешчиците, и те напълно определяли тяхната съдба.

по време на османско иго българина има право на земя,народност,традиция и собственост. По времето на руско иго всичко това е отнето.

Голяма работа е Русия. Има БВП колкото град Ню Йорк...може да проверите цифрите:)))))

1. Това просто не е вярно. Само Москва има БВП около половината на Ню Йорк. И за ти е гадно (БВП на Токио е доста по-голям). 2. БВП отдавна не е фактор при оценката на икономиката. Не ми се занимава да ти го обяснявам. Почети малко. 3. Да си трол не е срамно, да си кух трол е срамно.

По първа и втора точка съм съгласен с теб. Но да наричаш идиот - трол не . Тролът може да е дебил. Но не и идиот. Тролът може да няма морал и го прави за пари. Идиота няма мисъл, той дори не знае какво прави.

Потребителската кошница сигурно е по-показателна от БВП, а? Нищо че руската а пълна с картофи и макарони и символични количества месо и риба, а в тази на загнилите западняци влизат такива 'изгъзици' като посещения на ресторанти и културни събития и битова електроника.

Първо, са числа, а не цифри. Второ, самите американци са сметнали, че една от старите съветски ракети Сатана/Войвода е достатъчна да унищожи напълно Ню Йорк. Името идва от новия Йорк, който иначе е в Англия. Като са взимали всякакви други имена тип Берлин, Белфаст и така нататък.

Прочети пак опорна точка 12 на 65 страница. Не става въпрос за града, а за щата. 10 лева глоба. Излагаш ни. Хората ни се смеят.

Според wikipedia населението на Русия е 146 804 372 души. Според wikipedia БВП на човек по(ППС) е 25 636 $ Като се умножи населението по БВП на човек по(ППС) би трябвало да се получи БВП по(ППС) на Държавата. Полученото число е 3 763 476 880 592 $ Туй Ню Йорк, ще да е голяма работа :) Вярно преди време леко бе фалирал, ама Джулиани явно се е престарал :) А в Русията глад, глад. Някакви си 3,7 трилиона $. Като бананова република, ама с ядрено оръжие :)))

Добре че е прословутата ППС, та да даде на кремълските статистици поле за 'творческа изява'.

"Великата сила"ако продължи с тоя "растеж" от 1.3% току-виж догонила Испания или някой по-изпаднал щат на САЩ.

Великата сила може да Второто пришествие да продава и да си пие питието - кеф ти шампанско с хайвер, кеф ти водка със сельоска, кеф ти антифриз, и да не се притеснява за бъдещето. Другите обаче не го могат това. И вият от злоба.

Аз съм българин живеещ в България -сто пъти по-добре от обикновенният рашняк.И се гордея с това.Ти,руското мекере ,не те знам на какво се радваш.

Въпрос към лаещитепудели във форума - след толкова писания Русия по-бедна ли стана, че целия останал свят постоянно иска нещо от нея? Та кой иска от бедния? Слабия и бедния го ошушкват до кокал, а нея не могат да я бутнат, защо? Дори ревнаха, че след Крим Путин милитаризирал и Арктика.

ВИНАГИ СА ИСКАЛИ ДА СЛОЖАТ РЪКА НА РЕСУРСИТЕ.А РЕСУРСИТЕ СТАВАТ ВСЕ ПО-МАЛКО,И ПО СКЪПИ,Т.Е РУСИЯ НЯМА КАК ДА ОБЕДНЯВА )))

Русия ако беше богата държава нямаше да окупира и заробва десетки народи и да им краде богатствата. Русия е просто паразит от как съществува.....може ли да ми опонираш..ха.ха

РУСИЯ ОКУПИРА НЕЙНИ ИЗКОННИ ТЕРИТОРИИ НАСЕЛЕНИ С РУСНАЦИ,МОЖЕЩ ЛИ ДА ГО КАЖЕШ СЪЩОТО СА АМЕРИКА ? ..АЙДЕ ОПОНИРАЙ СЕГА !))

Средна заплата от 180€ (според Ведомости) богата ли я прави? Тва ,че Путьо и неговите солоташаци са мултимилиардери -теб топли ли те нещо?

Русия е по-богата от целия останал свят в пъти, има справочници, чети. А това кой какво заплата и пенсия получава, не е мерило за богатството, с което разполага една държава, фирма, органицация. тези цифри служат само на тролещите умници.

Разпутените соросоидни фъшкии бълват, ли бълват фекалии...Кой ви Бръсне за слива бе гьотверени ?Питайте миналата година на 9 Май, къде беше старият Ротшилд, който постави Макрон ? Ха ха .Тъпунгери... Путин дал пари на Льо Пен явно. Да ! Защо бе бърдуци спукани....Нямате гънки на мозъка, освен една на задниците ви. Факт !

" Не е честно Сибир да е само руски..." Чифутке нападни Русия и го превземи за да го експлоатира утайката на света....

Русланд продава природни ресурси!Русия нищо не произвежда!Празните приказки за ядрените реактори и космическите ракетни двигатели ги оставам за двутактовите почитатели на путин които си подмокрят от,, успехите"му!В Русия е корупция и ниска производителност на труда(както и у нас)!Русия понася загуби от санкциите ,а също и заради Крим и войната която води в Донбас кредитният и рейтинг и нула!Русия не може да пласира свои дългови ценни книжа или да предложи акции на свои големи компании на международните борси!Русия само може да предлага нови и нови количества ресурси на световните пазари защото не може,нама други източници на приходи!И още нещо.Никой не иска да завладява Русия!Светът иска Русия в лицето на Путин да престане да бъде заплаха за съседите си,Европа,Близкият и Среден Изток!За Далечният Изток знаем,че Китай не си поплюва и е започнал вече експанзията... с хора и рари!

Много си зле! При теб няма факти. Има само омраза! Затова ще си позволя да те светна малко. 1.Преди седмица САЩ са направили опит с ракетен двигател, който е аналог на стария руски ракетен двигател РД-180,който купуват от Русия. Опитът е неуспешен, а двигателят РД-180 е създаден преди много години! 2. Русия е започнала производство на ракета "Циркон",която се движи със скорост2,6 километра в секунда!!На всичко отгоре непрекъснато маневрира в пространството по време на полета си.Специалистите са категорични,че в близките 10 години САЩ не са в състояние да създадат такава. Ха сега си помисли и кажи,каква държава може да създаде такива изделия? Как трябва да изглежда технологично според теб?

Растежа на Русия е право пропорционален на растежа на Путин..ха.ха.ха Най-късокракия Президент на света..ха.ха.ха

....Е ЩОМ ТИ ХАРЕСВА НЕГЪР С ИМЕ барак ХЮСЕИН обама !)))

Както върви ...Русия ще е мюсюлманска и вместо петолъчка на знамето ще има полумесец.Славяните остаряват и умират, мюсюлманите напротив, са млади и многодетни. През последните 15 години броят на мюсюлманите в Русия се е увеличил с 40 на сто. Седем от десет бременни рускини завършват бременността си с аборт, а мюсюлманките не абортират. И не мюсюлманите погубват своя живот в шишетата с водка. Сред младите жители на Русия мюсюлманите ще заемат все по-голям превес. От демографска гледна точка през 2050 г. Русия ще бъде предимно мюсюлманска страна. А през 2020 г. (след някакви си 3 години!), повечето от войниците в руската армия ще бъдат... мюсюлмани. Какви ще бъдат последствията от това? При една спокойна и мирна трансформация в рамките на мултикултурна обстановка, няма ли да се получи мюсюлманско общество? Или това ще доведе до една гражданска война по примера на босненската, само че в огромни мащаби? Или ще има ислямски държавен преврат? Или ще се стигне до нарастване на сепаратизма по примера на Чечения? Джохар Дудаев беше съветски генерал, летял на стратегически бомбардировачи, докато не осъзна, че е чеченец и мюсюлманин. Може би той е първият, но съвсем няма да е последният от руското командване, на когото може да му хрумне подобна мисъл. Така или иначе, към 2050 г. Русия ще се превърне преимуществено в ислямска страна, владеещо ядрено оръжие. Ако бях на мястото на руснаците, които обичат цивилизацията на Пушкин, Достоевски, Солженицин, аз бих се тревожил повече за бъдещото на страната си. Но в кръга на нещата, които предизвикват страх у мен за съдбата на Русия, не биха били западните противоракетни системи. В този списък аз бих включил съвсем други неща. През 1571 г. кримските татари-мюсюлмани са запалили Москва. Възможно е в навечерието на 500-годишнината от това събитие столицата на Русия да не бъде Москва, а Бахчесарай - някогашната столица на Кримското ханство. А Русия вече да не се нарича Русия.

както винаги този растеж, като не си поиска 1,5 МИЛИАРДА от монополните цени на газа с които руснаците са ни скубали!

Това кой ти го каза?

РАСТЕЖ ПРИ САНКЦИИ ! ...А АКО НЕ БЯХА САНКЦИИТЕ ЩЕШЕ ДА ИМА САМООБИЛИ СЕ СОРОСОИДИ )))

тея санкции всъщност са полезни,според Путьо.

КАККВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА ? ВАЖНОТО Е ЧЕ ВЪПРЕКИ САНКЦИИТЕ ОТЧИТАТ РАСТЕЖ !

Пич, вземи и иди на 200км от Москва и ще видиш как живеят хората в най богатата страна на света. НЕ случайно ние българите не ходим дори на екскурзия в русия

ПИЧ А ТИ ВИДЯ ЛИ КАК ЖИВЕЯТ В БРОНКС ПРИМЕРНО......КАК ТЪНАТ В ОХОЛСТВО ?

Всъщност Световната банка е понижила прогнозите си за Русия. През ноември даваха 1.5% ръст, а сега дават 1.3%. Отново е свързано с цената на нефта.

1 рубла =3 стотинки....следващата петилетка 1 рубла ще е = 5 стотинки :))))))

Ами злобейте колкото искате, а американската икономика без саудитските пари е равна на тоалетна хартия в зелен цвят.

Да те светна,че Калифония (коети е щат)има по-голямо БВП от рашка.

Обяснението е много просто- в Калифорния има повече бандити, та и по- добра икономика от там.

Путьо скъса всички рекорди по помпане за тоя "ръст" от 1.3% След 4 г.рецесия си е як успех... Ама средната заплата за 2016-та за цялата "велика сила" била 180€

" Русия ще".. ще ..ще ..ще ..ха.ха.ха.ха Всичко в бъдещо фантастично време..ха.ха.ха

в бъдеще мечтано, но все неосъществимо

твоите думи са по точни

русия ако иска растеж да се погрижи повече за вътрешния си пазар. С други думи, да наблегне още повече на произвоството на одеколон.

парфюм, може памидорка. Важното е че наби канчетата на Западна Европа които искаха да я унищожат икономически. А русофобите леят ли, леят крокодилски сълзи.

И санкциите и те се клатят да паднат.

ха ха ха,след като за 3 г.рашка изтри 80% от БВП -то си днес с гордост обявява ръст от 1.3% 2013-та беше 2 трл.usd гонеше Италия -днес е 1.3 някъде към Испания.И то при цялото лудо помпене на петрол и газ.Велика сила! Смях!

Колега, куца ти математиката. Разликата между 2 трилиона и 1,3 не е 80%. Или този урок си го пропуснал?

Мурзилка

Явно на много хора им куца математиката.