Рохани преизбран за президент на Иран с 57% от гласовете

Хасан Рохани спечели президентските избори в Иран с 57 процента от гласовете, обяви министерството на вътрешните работи, цитирано от ТАСС и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Рохани преизбран за президент на Иран с 57% от гласовете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво ли означава отваряне на иран към запада?

Най-вече завръщане на петролния пазар, където хич няма да са привърженици на замразяването на добива...и ще има недоволни доста от това.

добра новина за Иран.

кофти ако така е решил. А Путинчо толкова надежди възлагаше на него. Въпреки, че отказа да купи С400 и реши да си прави сам. Ама никои не им беше виновен, че се изложиха така здраво.

В шиитски Иран има все пак избори и президентите се сменят!? За разлика от подкрепяните от ФАЩ сунитски монархии в региона - С. Арабия, Бахрейн, Катар, Кувейт, ОАЕ и др. кралства, където думите "демокрация" и "избори" са забранени със закон, дори хвърчат части от телата на хора, които си позволят да ги споменат.... Та такъв вид сунитска "демокрация" искат ФАЩ и протежетата им да налагат в региона чрез ИДИЛ, Ал Нусра и др. подобни "умерени демократи"....

По-кротко със свободните съчинения. Властта в Иран принадлежи на 'Върховен лидер' и Съвета, които не ходят на избори, а стоят над Президента и Парламента.

Приятелят му Путя,ще бие с 99,99%...

А приятеля на Кравария - саудитския крал с колко процента ще бие.... Аааа... всъщност там няма избори, извинявам се за въпроса?!

Щото са едни от малкото руски съюзници по нефтените въпроси..

Честито !!!

Май Иран е доста по-демократичен от "великата демокрация" Германия, където Меркел беше избрана за председател на ХДС с 89%, а Шулц - на СПД със 100%! А германският народ трябва да избира между Мелкел и Шулц, което на практика е едно и също...

Уееуе, колко си проста!

с колко беше избран ПРЕЗИДЕНТА на Германия? или ще продължаваш да сравняваш домати с ябълки? да беше казал каПутин с колко беше избран? Или мъжът му Асад?

Което ще рече, че дори Иран е много по-демократичен от Расия...Където тавариш Путин гони 90%....Стадото е почти единодушно..Който не е съгласен...Се самоубива в гръб..С няколко куршума

Котео ще рече , че тоя уй дет си го захапал от сутринта, колкото и да го лигавиш, банан нема да стане. Палячо мошонков, паницата с лещата дадоа ли ти я, или ти я дават кьм вечерта, че кат си гладен си по зъл и усърден!хахвхвх

пак руснаците са виновни с техните кибер атаки а ха ха

въпреки Путkин - той имаше обратните интереси, защото му таковаха цената на петролните продукти откакто са ОК със "Запада", а вие русски свини сте в Азия завинаги

Азия ли??? Да те клатим у потурняшкото робско животно!хахах Москва (на руски: Москва Москва, [mɐˈskva]) е столицата и най-големият град на Русия. С население, според преброяването от 2010 г., от 11 милиона души Москва е най-големият град в Европа и пети в света и едно от основните политически, икономически, културни и научни средища на континента.[4][5][6] С разширението на територията си на югозапад, проведено на 1 юли 2012 г., градът увеличава площта си 2,5 пъти до

Москва е най големият град на бившия СССР където Путин е взел власта и е несминяем!А Иран е ислямска република където има повече демокрация и приемственост от русия!По същество изостанала диктаторска клептокрация!

Май май Ислямска Република Иран е по демократична от православен путлямиски алкохолистан?

ЪхЪ и блъснаа един кючекли гюбек у българската гимназия за 200 лева!мбухахаха Палячоууу скрии се ве!

Една добра новина за младите и прогресивни иранци, дано и за света...

Името му е РУХАНИ, а този преди него АхмадинеЖад. Журналистите да се ограмотят и да не повтарят като папагали американските.

Ако трябва да сме съвсем точни - Роух'ни. Буквата "воф" в случая се чете като дифтонг 'оу". На мястото на апострофа пък е буквата "алеф" - чете се нещо средно между "а" и "о", така че и Рухани съвсем не е правилно.

Важното беше дрогаря по-горе да надуе бузи и да се изцепи авторитетно.

Мерси за урока обаче главната новина тук е мощния шамар който младите иранци изплющяха на догмата и анти-американизма.