Такева заплаши със стачка срещу децата с ”бръмбарчета”

Синдикатът на българските учители ще напусне демонстративно работните си места за 40 дни, ако родителите продължат да слагат "бръмбарчета" на децата си.

Обратно в новината

Коментари - Такева заплаши със стачка срещу децата с ”бръмбарчета” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази е нагла. Защо не коментира причината това да се случва. Особено в детските градини има много проблеми и поведението на персонала е нагло. Не само ще има бръмбари, ами ако не се вземат скоро адекватни мерки може да се стигне и до сериозни саморазправи.

Ние вече сме подписали договр - обществения договор, ние плащаме данъци, вие получавате заплати от тях. Допълнителни договори, в частното училище. Щом харчите обществени средства, ще има и обществен контрол. Принципно не би трябвало родители да се занимават с подлушването, а следователи, за да има ефективно осъдени.

Съгласна съм с изказванията на много от вас, че учителите в начален курс допускат правописни грешки. Така е, нещо повече: говорят с акцент, говорят на ...ма, на ...бе, но знаете ли как се търсят кадри по селата? Ако не ги назнача, не мога да започна учебната година. И съм щастлива, ако имат диплома, защото се налага да ги назначавам без диплома или диплом за завършено богословие, соц. дейности, публ. администрация ... инженери-химици...и какви ли не??? На думи всички сме велики, но на практика нещата изглеждат съвсем различно. Ако семейството е на място - няма как детето да не получи знания и да не успее, но ако семейството нехае и си гледа бизнеса .... детето е разглезено, не учи, от малко свиква да получава всичко с ... пари. Родителите трябва активно да се включат в учебния процес, той е за децата им.

Така като описваш училището, то е за закриване !!! За по-голямо удобство децата трябва да пътуват до друго училище и понеже това няма да стане родителите ще се изселят от това село.

Скръбна вест Драги учители, Днес научих, че вече 27 години все така демократично избираната от вас и незаменима, другарката Такева си остава вашето най-добро представителство! Днес с прискърбие разбрах, че няма нищо по-добро сред вас от другарката Такева! Искрено съжалявам за загубата ви! Информация за Янка Такева Другарко Такева, Ако вие можете да заплатите заплатите на всички учители, които са имали глупостта да не работят 40 дни, подлъгани от сладките ви приказки за големи, ще мога да разбера призива ви за неработене. Ако обаче смятате, че държавата трябва да плаща на учители, които нищо не са вършили повече от месец, трябва да ви информирам, че аз съм представител на още по-големият синдикат в България - аз съм данъкоплатец. Категорично отказвам моите данъци да се пилеят за заплати на работници, неположили труд! Разбрам, че комунистическите идеали напират у Вас и затова очевидно такъв призив не личи да тежи на съвестта Ви. Но все пак допуснете, че ако искате диалог, той трябва да бъде представен равностойно, а не като въоръжен грабеж!

От какво искат да се скрият учителите, ако всичко е нормално. Щом се притесняват от камери и СРС-та, значи вършат нещо нередно?! Бръмбарчетата не нарушават тяхното лично пространство. Никой от родителите не предлага да се сложат камери в техните жилища. Детските градини и училища са обществени пространства. Тези деца не са техни лични. Родителите имат право на информираност и контрол за своите деца.

На тебе що не ти окачат камера на работното място да те следят как и доколко качествено работиш бе уй заспал ! Като оценявате учителите първо погледнете себе си мама ви дееба и неграмотни злобни плужеци ! бачкайте по строежите и такситата получавайте си социалните помощи и духайте таратора ! Ай ша ви еба в нещастниците !

Искаме камери, защото такива изкопаеми като теб никога не бива да стават и остават учители! Виж си речника (ако можеш де)! Аз отказвам детето ми да има досег до такова чудовище като теб!!!!!!!

Ти ако си даскал просто ужас. Горките дечица на България.

Ти били ли си сложила камера в спалнята , та да може учителката да наблюдава как възпитаваш детето си в къщи?

Учителят при пези отношения е специалистът, нает от държавата или общината за да обучава и само донякъде да възпитава детето ти! Ти, като родител и данъкоплатец си му косвен работодател, слудователно той може да ти дава наставления, когато прецени и има компетентност. А ти можеш да контролираш работата му! Обратното не е допустимо. Все едно работниците да управляват шефа си. Затова факта, че ти е криво, въобще не прави репликата ти смислена!

Трябва да се потърси наказателна отговорност на такива родители които използват невръстни деца за техните си цели и използват нерегламентирано подслушване на други лица. Закона в това отношение е категоричен !!! Който ползва такива средства е в състояние и да манипулира записите в своя изгода !!!

Кадрите на другарят им Живков още "работят". Още ни работят!?

Аз намирам контролирането на работата на персонала в едно заведение за най-важната и задължителна дейност. Та без контрол как ще имаш подобряване на дейността си? Как ще имаш реална конкуренция? Как ще отсееш добрите от лошите работници? Как ще поощриш само добрите? Всичко това става невъзможно. Също така, родителите не само че имат право да контролират децата си и какво им се слечва, а дори са отговорни, когато детето им търпи негативи, подтискане или каквито и да било негативи! Та нима някой в България има интерес младото поколение да развие изкривени разбирания за морал, общество, ценности? Да бъде потиснато и страхливо, защото не е посмяло да изкаже честно мнението си или пък защото някой умее да мисли по-добре от учителя си? Благодарение на вечните такевисти у нас нсе още се цени назубреният материал, а не мисленето и разбирането. Защото за да се научиш на това, пред теб трябва да има учител, който поощрява мисленето, а това ще стане само ако той самият може да прави това.

Ти били ли си сложила камера в спалнята , та да може учителката да наблюдава как възпитаваш детето си в къщи?

Спалнята ми не е работно място! А училището не е спалня!

Всичко опира до качествата на матр`яла: задръстени родитеи, задръстни деца, задрстени учители, задръстен народ....

Погледнете добре урода на снимката! Това е човекът, който стои на поста си от 20 години, може и повече, за да затрие учителската професия! Всичко което се случва днес с децата ни и с Българското училище днес е заради това изчадие и подобни на него! Знаете ли колко пъти учителите са искали промени, наказания за учениците, за родителите, охрана по училищата, дори КАМЕРИ със ЗВУК във всяка стая! ДА КАМЕРИ! Защото не тяхната работа застрашава живота на децата, а тези на съучениците им! Учителите искат мерки! Искат да бъдат уважавани! Не да са псувани и ругани! Да не са падари на неадекватни брутални деца! Как не свършихте нищо до сега бе! Как един проблем не оправихте бе! Направихте една кочина, а сега пищите срещу родителите! Не настройвайте учители - родители, защото УЧИТЕЛИТЕ преди всичко СА РОДИТЕЛИ!!!!!!!!! Започнете да работите за БЪЛГАРИЯ и за ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ иначе ще виснете на бесилото един по един!!!!!!

Благодаря ти! Мнението ми изцяло съвпада с твоето! Само да добавя, че Такева е поредният "незаменим" най-висш кадър на посткомунистическата ни демократура! И тук реални промени в името на доброто не се толерират!

но има още нещо важно-голяма част от учителите са НЕОБРАЗОВАНИ и още по-лошо-НЕГРАМОТНИ! Особено в началните класове, кадето се поставят основите на грамотността. Изумена съм от правописните грешки,които допускат тези учители...Това е недопустимо.... Последиците са налице-покажете ми три коментара по дадена тема без правописна грешка...положението е катастрофално...Няма такава въпиюща неграмотност нито в немските,нито в английските, най-малко в руските сайтове...

"Няма такава въпиюща неграмотност" и пишеш за грамотност. пффф

Това не сте родители, а кучки.

Аз на нейно място ще апелирам за видео наблюдение и записващи устройства и в училищата и в детските градини, за да видят родителите техните хубостници какво вършат и какво представляват. И родителите също трябва да понесат отговорност за поведението на децата си. И когато доказано едно дете не е в нормите за поведение за възрастта си или да няма право да се приема в нормално детско заведение и училище, за да не вреди на другите деца и на възпитатели и учители, или да се отнема от родителите, които не се справят с възпитанието му и да се праща в специализирана институция. Контролът е важен и трябва да обхваща и двете страни и да се знае какво се случва, защо явно проблем има, трябва да се установят причините и виновните, вместо единствено едните да обвиняват другите. Всеки да си носи последствията.

тая оФца що не се скрие, още от 2004 когато завършвах си я спомянм само врякаше по медиите.

Такева е като Константин Тренчев - 1989 г. защитник на миньорите. Подли и тъпи слуги на върхушката - както и на нашата, така и на чуждата.

женица е СРАМ и ПОЗОР за българското образование щомнастройва учителите към стачка вместо да бъде РЕАЛИСТКА.Само КОМУНИСТИТЕ ПРИКРИВАТ НЕРЕДНОСТИТЕ И ИСКАТ ДА СЕ ИЗКАРАТ НЕВИНИ ВЪПРЕКИ ЧЕ СА ВИНОВНИ..Време е чистката да СТАНЕ на всякъде в държавата дори и в синдикатите за да вървим напред.Такава жена като този синдикален лидер е НЕДОПУСТИМО да напътства учителите.НЕДОСТОЙНА СИ И ПО ДОБРЕ ДА СИ ВЪРВИШ,А ТВОЯТ НАЧАЛНИК Е ДОБРЕ ДА НЕ СЕ СПОТАЙВА И УЖ,ЧЕ НЕ ВИЖДА НИЩО,А ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ ТЕБ ЗАЩОТО ТАКИВА КАТО ТЕБ ЩЕ ОПОЗОРЯТ КНСБ.

Кая е тази тетка, че и си позволява да заплашва? Какво работи тази и изобщо работи ли нещо?

Нищо не работи! Тя е за разстел!

Може би най-неподходящият човек излезе да защитава учителите и персонала на яслите. Това не може да е лицето на българския педагог.

Тъпите селски родители не се научиха да възпитават децата си, а искат учителите да ги възпитават!!! Тука тъй, въй, въй, туй онуй, стйига Вйе, мчИ---- твЪрдо нйеее. Неграмотността е толкова застъпена , че хора от Видинско не могат да разберат хора от Банско или Малко Търново, тези от Силистра са, като чужденци с тези от Самоков - например!!! Не е случайно, че западняците смятат македонците за друга нация спрямо българската- заради българските диалекти и неразбирането между тях!! Затова господа учители, възпитатели и родители намерете общ език, не говорете на чужди езици!!!

Да бе! "Тъпите селски родители" как не можаха да възпитат 2-годишните си деца, посещаващи ясла, като ги удари леличката да и теглят един шут в самоотбрана или да напишат доклад до полицията!

Докъде сме я докарали,даскал да ни обяснява,че неграмотността е вина единствено и само на родителите,учителите нямат нищо общо. И с подобни аргументи ние трябва да бъдем убеди да им увеличим заплатите от данъците си.....?

съм съгласна,че учениците са станали РАЗГЛЕЗЕНИ ЛИГЛЬОВЦИ и нищо хубаво не може да се очаква от такова поколение подръжаващо на ЧАЛГАТА,АЛКОХОЛА,НАРКОТИЦИТЕ .От такива хора не може да се очаква да изградят семейство и да са от полза за себе си и обществото.Трябва да има уважение към по възрастните .ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ КАЗАРМАТА и военното обучение.АМАН от ПРОИЗВОДСТВО на хора БРАК за обществото които да НОСИМ цял живот на гърба си.Но НЕ СЪМ СЪГЛАСНА да се ВЪЗПИТАВАТ децата ни с ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗ и то още от малка възраст защото това запомня детето като правилно и когато порасте го прилага в обществото и семейството като АГРЕСИЯ и така се предава на следващото и следващото поколение.По повод камерите не трябва да иска г-жа Янка Такева да се прикриват нередностите и да заплашва обществото,че щели да стачкуват,а трябва да погледне в къщичката си и да изчисти гнилото от здравото.На децата трябва да се обяснява,дават примери и да имаш търпение да го възпиташ защото характера се изгражда трудно.Истерични и такива с лабилна психика и слаба нервна система не са необходими в нашето образование било то от детски ясли до края на университета.Камери трябва да има абсолютно навсякъде и ЩЕ ИМА защото те са както охрана така и доказателство от това какво става в този ОБЪРКАН свят.А госпожата която подстрекава учителите към стачка нека да се ЗАМИСЛИ дали е за този пост от тук нататък?

дебелокожа жена! Дали от добро родителите са сложили "бръмбар" в дрешките на детето си?!

Въпросът е съвсем на друго място : Ако се постави видеонаблюдение ще се види как българският учител си уплътнява времето и дали всичко това не може да се съкрати наполовина. Затова ще има стачка.

Даскалите, ревящи постоянно за по-високи заплати забравят, че половин България в частния сектор работят под постоянно видеонаблюдение на два пъти по-малки заплати от техните !! Засрамете се,бе кръвопийци, вашата ли професия е най-приоритетна пред останалите !!

най-приоритетната! Но за жалост т.н. държава явно не смята така. В резултат, в тази професия с малки изключения останаха не особено стойностни хора.

Млада съм и не знам,кога професията "Учител" е била приоритетна.От родителите си знам ,че и по соца си е била професия като много други,а авторитетна са я правили хората,които са я упражнявали,но не всички.И далеч не е била сред най-високо платените.

ТАЗИ ВЕЩИЦА НОСИ ЗНАМЕТО НА ВЕЧЕ ВОНЯЩАТА КАША НА СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В СИРОМАШКАТА НИ ДЪРЖАВИЦА! САМО ЗНАЕ И ПОВТАРЯ: "УЧИТЕЛИТЕ СА БЕДНИ, НИСКИ ИМ СА ЗАПЛАТИТЕ...", А УЧИТЕЛИТЕ ЩЕ СА СЪС ЗАПЛАТИ КОЛКОТО ЕДИН ПРОФЕСОР, ЧЕ И ПОВЕЧЕ...Е,е...,ДА, АМА НЯКОГА Е ИМАЛО УМНИ И УВАЖАВАНИ УЧИТЕЛИ ЗА ЦЯЛАТА НИ СТРАНА, СЛАВЕНИ ОТ СВОИТЕ УЧЕНИЦИ, А СЕГА СРАМ ОТ УЧИЛИЩЕТО...ЩО НЕ СЛОЖАТ ПЪК НЯКОЕ МАЦЕ-УЧЕНИЧКА В 10-11 КЛАС ЗА ЗАМ.МИНИСТЪР, ТА ДА СЕ КРОТНЕ ДЕМОКРАТИЧНОТО НИ УЧИЛИЩЕ В РАВНОПРАВИЕ И ДА НЕ СЕ ЗАСЯГА ДОСТОЙНСТВОТО НА МАМИНИТЕ ДЕЧИЦА...

Точно, бръмбарчетата най-големията проблем на учителството. Защо няма жалби, защо няма осъдени. Има си закон, има си конституция: Чл.32 (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи. Май само си измислят. Кой ще тръгне да записва учителите. Ами нали после ще трябва да прослушва записите. Абе те родителите нямат време бележника да погледнат, та ще записват ! И детено няма да рабере, няма да се похвали ? Измислена работа. Параноята е по-честа от шизофренията.

ако всичко е нормално, те няма от какво да се притесняват.Даже трябва да се сложат камери навсякъде,да се даде линк на родителите, за да могат да виждат родителите какво става в градуните и училищата.

Бръмбарчетата са още по-голяма наглост от изстъпленията напоследък на разни циганки /!!!/ и полуграмотни фльорци женени за също полуграмотни миризливи "бизнесмени", които нахлуват нафукано в училищата и се репчат, та даже и демонстративно /пред децата/ шамаросват учителки. Ама не било добро образованието у нас . . . Веднага може да се оптимизира - училищата под строга охрана, никакъв /!!!/ достъп на родители по никакъв повод вътре, и при най-малкия опит за някаква намеса на родители в работата на учителите - изключване на ученика и неприемане в друго училище, та да бъдат натрити мутрите на миризливия "бизнесмен" и намаханата му фльорца, а кретенчето им овреме да осъзнае някои житейски стойности. Ако не одобрявате подобни крути мерки, идете в елитен колеж или пансион в белите страни, за да видите как се работи там. Бръмбарчета и циганки и нафукани фльорци нахлуващи в колеж ?!? Моля ?

другарката да не бръмчи много.. по-добре камери и бръмбари отколкото детски трупове

Децата не могат сами да се защитават срещу изкукуригали лелки!!! Припомнете си акушерката и битото бебе. Ами ако нямаше камери!?! Инвалидизират децата ни вместо да ги учат и възпитават

Тия врякащите майки дали сами си вярват че не се карат на децата си, не им повишават тон сякаш хората не ги виждат из градините.. Като сте толкова загрижени за децата си си стойте в къщи и ги лигавете колкото искате както се вижда че това сте правили преди да ги дадете на градина..За мене това са превъртели ''родители'' дето се чудят какво да направят вместо да се заиграят с детето си, да го научат на някакъв ред какъвто се изисква и в градините, да му обяснят че не е ''центъра на вселената''. Не оправдам и учителите и лелките ако наистина без основание се държат така, но все пак би следвало реално да се гледа на нещата.. Да седнеш да зашиваш ''бръмбари'' из дрехите на детето си е най голямата простотия за едни родители..изискващи от другите ама към себе си такива изисквания нямат

Независимо, че много от хората искат г-жа Такева да се пенсионира, в едно е много права, но досега не съм го чула от никого. Децата съвсем невинно споделят в детската градина много лични неща и за мама, и за татко, и за това къде си държат оръжието, и за това как си печелят парите и това е много опасно, в годините на пълен бандитизъм в държавата! Това иска да предотврати госпожата! Всичките 700 коментарии засягат само следствието от това!

а въпитателките които заплашваха децата че ще ги оставят без ядене и издевателстват над малки деца какви са ? или за това не помислихте преди да пишете глупости.

Наякои от децата са свръхразглезени катилчета с напомпано самочувствие като това на нафуканите им майки, прилапали полуграмотни гурелясали "бизнесмени" и изживяващи с по тази причина като голяма работа. На подобни катилчета - шамарчета, а не само заплашвания.

НЯМА, НЕ Е ИМАЛО И СИГУРНО НЯМА И ДА ИМА ПО-НЕАДЕКВАТНА ПОЗИЦИЯ!! Публична тайна е, че учителите, "възпитателите", персоналът на наша издръжка и цялата гилдия, на която е поверено обучението, опазването на здравето и изграждането на добродетели в подрастващите НЕ се справя с това и е далеч от очакванията ни!! ТРЯБВА ДА БЪДАТ КОНТРОЛИРАНИ ОТ ВСИЧКО, ЗА ВСИЧКО И ВСЯКОГА!! Благодарение на полученото "възпитание, обучение и наложени навици" още от детските ясли, през училището и семейството в обществото се появяват малолетните убийци, биячите по шосетата и криминалните престъпници!!!

"синдикатът на българските учители", начело с дрогарката Такева, ще напусне демонстративно работа за цялата лятна ваканация. И в знак на протест ще телоположи телесата си на пясъка на кой и да е плаж по българското и всяко друго черноморие. Бъди Готоф! Винаги Готоф!

Някой да си спомня стачката от 2007 г. да доведе до нещо? Вече е 2017 г. и заплащането на учителския труд продължава да е мизерно.

За постигнатите "резултати" и това им е много!! На тях ли да дадем повече или на лекарите??? Да вземем от магистратите и цялата правна гилдия и да дадем на КОГО????

По-мярляв профсъюз от този на учителите няма - Такева си живее в САЩ и прескача тук за някое събрание и ,задължително, за да я преизберат. Я посмей, Такева, да кажеш такова нещо в САЩ с техните закони за закрила на децата и не само ще вземат зелените карти на цялото ти семейство, ами ще ти спретнат проверка как стана милионерка - всички имоти на учителския съюз, които" купи", ще излязат на бял свят.

Всеки българин е убеден в своята безукорност като работник, служител и най-вече като родител и недай си Боже да разбере, че някой го следи с камера как точно се справя със задълженията си.Когато става въпрос за останалите българи обаче, тогава нещата се променят диаметрално - всички са мошеници,мързеливци, крадат и ходят на работа основно, за да тормозят неговите деца!Просто не е честно! Какви хора ще отраснат от децата ни, ако ежедневно им втълпяваме, че учителите не са никакви авторитети, техните изисквания могат да бъдат игнорирани,а те самите могат да бъдат поставяни на място всеки път, когато отрочето се почуства недооценено.За какъв свят подготвяме децата си ? Насилието в училище не е нищо друго освен проекция на родителското безсилие при възпитанието на децата у дома!Уви!

такиева т трябва да эаплаши теэи учителки коити тормоэят бият децата и карат родителите на сила да слагат бръмбари

Защотолкова много се страхуват учителите от камери в детските градини и класните стаи? Нали ако си вършат работата добре без да издевателстват над децата тези камери няма да им пречат, а ще са полезни, защото ще може да се види и агресията на учениците над учителите? Защо тогава ученици и родители нямат против камерите, а само учителите са против това? Нима наистина в градините и училищата се случва нещо, което никой не бива да разбира? Това ли намеква Такева? Особено за детските градини... какво се случва там с малките деца, които все още не могат да разкажат...

Изпи ли си хапчетата,тази сутрин!Учениците посмъртно не искаме камери!Кога ни пита,че говориш от наше име!

след тая доза си объркал форума, бро! Тва Тролчетата нещо много сте активни в Този форум! Защо ли? Гузен негонен бяга, казваше баба ми!Та и дъртата комундела такева. Абе, за тия пенции няма ли, а?

Не само учителите са против камери в детските градини и класните стаи, има и много родители които сме против камерите, но това че някои си присвоихте правото да говорите от името на всички родители не ни прави малцинство чието мнение не трябва да се зачита. Ние говорим с децата си и им се доверяваме, ние не искаме някой да шпионира децата ни, независимо от доводите които изтъквате !!! В горните класове има и много лични отношения сред учениците които не желаем да стават достояние на всички.

Тая бабичка е вредна за образованието. Такева е част от проблема, тя е пряко виновна за състоянието на образованието днес, а то е трагично.

Персонала в градините работи на минимална заплата ,с изключение на учителките,които съвсем от скоро са на 600 лв. брутна заплата.За какво говорим?!?Хайде сложете и видеонаблюдение в къщите си да видим как си възпитавате и гледате децата и тогава да имате претенции.Защото накрая ще си ги гледате сами!

заплащането с пребиването на децата ни от изперкали "възпитателки"? Нашите деца какво са за нещо виновни, простако?

Кое дете са ви пребили че нещо не разбрах???Ами гледайте си го в къщи, дондуркайте си го в къщи а не всяка година да врещите че нямало места за лигавите ви отрочета

Прочетох ви писанията и разбрах че ще да е малко да бият детето ви ако има такъв език и такова отношение към другомислещите.

Такевата мноого е обидчива! Само парички иска за образованието, а качеството? Без бръмбарчета, но и без Такева!

На такова детенце е педагогически целесъобразно да му наврат "бръмбарчето" там,където слънце няма да го огрее.

защо се притесняваш от "бръмбарите"? Защото знаеш какви ги вършат някои учители и не искаш истината да излиза наяве. Ако учителите бяха жертвите, щяха да искат камери, за да доказват, че децата са виновни за агресията. А те са против, и щели да стачкуват! А родителите как да стачкуват, за да имат информация какво наистина се случва в детските заведения?

На това баба ми му викаше "ела бой бий ме"

Официално да се монтират камери в класните стаи във всички училища и детски гради, да се включат и микрофони и да се регламентира реда за достъп до записите. Тогава и децата и учениците ще знаят че са записвани докато са на училище. В почти всички магазини има камери и нито продавачите нито клиентите имат против.

Децата са много невъзпитани ,с малки изключения. Ако в къщи им говореха от малки, отпреди ясла и градина, че трябва да се отнасят добре един към друг, към учителите, към възрастните...............е, беше някога. Родителите нямат време за такива подробности, те трябва са слушат тъпи чалги, да си пият ракията на спокойствие.

Sm3hurk0

Безсрамна кукувица ! Всеки родител има право да знае какво се случва с детето му по всяко време ! Средствата са без значение ! Дърта консервена кутия !

Ако сте толкова "отговорни" родители детето Ви няма да е на ясла, а ще е в къщи да се грижите, възпитавате и да му се радвате. И понеже днес е ден на матурите, днес нямаше да има нужда от хиляди камери за да следят дали Вашето дете няма да се опитва да преписва.

И кат не работи как ще се издържа?????????

много си проздт бе, Сашеее! Ако можехме да живеем нормално, жена ми да си седи вкъщи и да гледа децата, щяхме ли да ги даваме в "детска" градина (между другото задължителна, обяве но от държавата), кажи бе, нещастнико! Не сига, че си прост, ами са те пуснали и да тролиш!

Как не ви е срам, госпожо Такева !? Кой е виновен, че учителите загубиха авторитета си ?

Янче,недей да плашиш гаргите ,че дяволите ще ви вземат всичките вкупом !

Не разбрах Гошев ли си или гарга

ТАЯ ПЪК КОЯ БЕШЕ?КОГО ПЛАШИШ БЕ?МАРШ НА СЕЛО ДА СЕЕШ БОБ И КАРТОФИ!

Добре, ще забраним "бръмбарчетата". Но... във всяка стая ще с есложат съвсем законно камери със запис на звук. Съхранение на записите - 1 м. Достъп до видео-сървърите - ограничен. и ако някой си позволи да не записва и ли да трие нещо - дисциплинарно уволнение. Много е лесно да имаш само права. Но когато на записите се види какви глупости приказват даскалята нещата ще придобият и други измерения. И нека не забравяме кои стават учители - 90% от тях не стават за нищо друго.

А не казваш, че от тези родители които искат бръмбарчета, камери и т.н. един не става за родител. Всичките агресивни, мнителни, всички са им длъжни и виновни за тяхното неблагополучие. Всички искат да знаят какво се случва с техните деца, но от камери. Всички са много заети и нямат време да отделят време за собствените си деца , а искат да превъртят лента на бързи обороти да видят как е минал деня на тяхното "слънчице" или "звездичка", и забравят че учителката е една а "звездичките" са 25. Не очаквайте учителката да замени липсващите майчини грижи които не полагате Вие към децата.

Не, това, което аз предлагам е обективен контрол. Учителятъ няма как да замени първите 7 години. Но нека със средствата на видеонаблюдението да с евиди кой крив кой прав. не само за учителите. и за учениците. И родители, които си позволяват да влизат в училище нерегламентирано. И който се държи неадекватно - вън. Закон ли трябва да се промени, трябва ли по-строго да с еприлага действащия зкон, не знам. има си юристи дето ще го измислят по-добре. Но така, както е сега не може да продължава.

Защо ми се струва ,че този път няма да ти се получи.Ти доведе образованието в България до пълен упадък.Ти си виновна ,че децата ни са неграмотни.Ти с твоята стачка,издейства само права на учителите без никакви задължение.И ако сега управляващите вдигнат учителските заплати просто ей така образованието напълно ще затъне.Те може би си мислят ,че това са същите учители от преди 28г. и много грешат.Тази е за затвора.

Разбрах най-сетне!!! Не е толкова важно какво става вътре в детските ясли и градини. И децата не са важни! И родителите не са важни! ВАЖНОТО е да няма " Бръмбарчета"

Важното е и за възпитанието децата да няма нерегламентирано подслушване, да няма злонамерено оклеветяване както на учителите, така и по-късно в живота, не ги учете от сега че нещата могат да се случват и по друг начин.