ВАС отмени минималната заплата за 2017 г.

ВАС отмени Постановление на Министерски съвет № 22 от 26.01.2017 г., с което се определи минимална работна заплата за 2017 г. от 460 лева, съобщи БТПП.

Обратно в новината

Коментари - ВАС отмени минималната заплата за 2017 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дежурели са като въвеждащ автор за техния диктаторски обект и банка за отчитане на крупен интерес. нямат полагаем дял в реброто. това не е //тип частен// -- дуален дуел, и страна в отбор за ровичкане. от една поръчка, и са ръчкали и направили депозиране. няма нужда да го плащат тоз пор, тяхната котка и без това не пазарува в образуването, а да дращат, не генерират ново или по ясно. каквото и да виждат, няма право да се опира и да изпотява всичко. продуктивността не може да пие бира на километраж, това е предоставяне на предателство, първо се предвижда ново авторизиране, само ако има за анонсиране развито подкопаване, така се въвеждат досадните символи, а не просто с връщтане на извърленото. от разрез на редовото ценериране се формулира точното искане на /ответника. това е основното право. въвеждането на литерацията на дроби или партии не се прави самоцелно и първо !!! единичния човек беше превърнат обратно всички алинеи има ли като капещи струики в него. поврата, ще им избяга.

чист баровец, отсядане с недостатъци, е това, за, крупно и краино учестиране като на "да, от кога отново" има осоленото сборище, снимат /клипа на паметника само -за- сувенири

саги с въвеждането на поръчката на нов трол

То и без това продуктивен работник на минимална заплата няма. Не знам защо упорстват като проблема с минималната заплата е реално проблем за обвързаните с нея доходи. Т.е. договори при които заплатата се увеличава при увеличение на МРЗ. Реално ако във Франция е ясно, че за нискоквалифициран труд се плаща минималната работна заплата, то в България изобщо не е така. Някъде към 2,70 лв. на час излиза минималната работна заплата у нас. У нас няма възможност да наема някого срещу 10 лева за да бачка здраво 4 часа. Или срещу 20 лева да свърши работа, която предполага 8 часа да се бачка. Ако има то са изключения. Ако работодателите и синдикатите не могат да се разберат относно съкращенията и реално има доста хора, които НЯМАТ достатъчно работа , но не може да бъдат съкратени то това е съвсем друг проблем. МРЗ в смисъла на европейските разбирания за такава ПРОСТО НЕ Е СЪЩАТА У НАС. Съществуването на неадекватна МРЗ пречи на увеличаването на инвестициите. Чуждият инвеститор си прави сметката така - плащам на чистачката МРЗ, на квалифицирания работник 1,5х МРЗ, на инженера 2хМРЗ и т.н. Да ама изведнъж се оказва, че сметките изобщо не отговарят на действителността. Щом тук не излизат сметките значи няма да излязат и за останалите неща....

огън да ги гори тези калпави,крадливи, уродливи, угоднически синдикати!!! как ще защитават хората синдикатите като в бордовете на държавните предприятия е пълно с хора от синдикатите, само Димитър Манолов е член на 6 борда на директорите на предприятия, този мръсен долен грък Йоанис Партениотис също е член на 8 борда на директорите, и как ще защитават хората ? как..та държавата тоест ние ги храним и те нямат интерес, същите са и КНСБ долни крадци и мързеливци настанили е по топлите си местенца и смучат ли смучат народна пара, сега от Европа ще дойдат милиони евра за усвояване по програми на синдикатте и борбата е голяма да се вземат тези пари и нямат интерес да скачат синдикатите....само едно народно въстание ще измете тази долна мръсна сган от парламента и тези бездарни работотодатели, тези синдикати продажни..на бунт братя

Да,всички гледахме мафията ,наречена "работодатели" и простащината и.

"ВАС отмени минималната заплата за 2017 г." ВАС не отмени ли също така цените на винетките, билетите и глобите? Пък те пак си вървят!

Мисля, че тя бяха и дето се изказаха, че пешеходецът е виновен, ако го блъснат на пешеходна пътека също колкото шофьора.

що оставяте мургавия електорат на Тиквата без повишение? Щото минималната заплата има само на държавна работа и само в Чистотата. Я да става направо на средната на чиновниците. Щото това е електората на Боце Тиквата. Останалите марш на Терминал 2.

Когато шефа ти дава минимална работна заплата той ти казва: Пич, ако закона ми позволяваше, щях и по-малко да ти давам.

на пичката -наречена шеф са му дали да пере едни пари другарите - но той е тъп и ще ги загуби освен ако не експлоатира зверски труда

БСП само такива кадри има

Ама то за някакви пикливи 30лв ли става на въпрос?. Бах ти и селските прости мутри бах ти. Я национализирвайте всичко и да слагаме край на тази простотия, че станахме за смях на целия свят.

Това някакъв майтап ли е или ни правят пак театро. Ако не е театро, призовавам Мин. съвет да вдигне МРЗ на 600лв, за да им покаже кой командва парада. А ако пак не разбират, МРЗ спокойно може да се вдигне на 1000лв.

Тези работодатели са се охарчили през зимата.Бяха на Тайланд, Дубай, Камбоджа.....А сега ги зове Италия, Гърция, Хаваите от къде пари за заплати!

Много ми е интересно кой ще ви работи след някоя и друга година.Само в моя сектор (автосервизи)от сега няма кадърни кадри и тия дето идват си мислят че като са видели две видеота в ъуо тубе и са вече майстори.Незнам за вас ама аз не смятам да се връщам вбулгаристан оставям го на супер управляващите и циганите.Айде останете със здраве.

Ооо е малко ще се чувстват феодали! Има -няма двайсетина години. После да копаят ровове,тежки картечници покрай къщите си минни заграждения и т.н Жив българин няма да остане на тази бедняшка територия!

Герджиков ревизира Бойко и откри навсякъде кражби- прокуратура и съд няма да се произнесе, защото пак избраха Герб и сега вижте- веднага съдът се произнесе: Винетките вече са законни, а минималната заплата незаконна! Абе кой глупак гласува за тази гербаджийска сволач???

МИЗЕРИЯТА ТРАЙНО СЕ НАСТАНИ У НАС!!!ФЕОДАЛИЗМА СИ УПРАВЛЯВА С ПЪЛНА СИЛА!!!САМО ЗА ФАСАДА,ОФИЦИАЛНО СЕ ВОДИМ РЕПУБЛИКА!!!

Бафти пикливия "български псевдо- бизнес", дето не може да даде $255 минимална заплата. После се чудят, Що нЕма Ора за работа.

Е пиклив е, не е кат твоя.

Така си е, колега.

Ако вържат ВАС с иниманата заплата ще видим дали ще я отмени. Ама на чужд гръб и 100 тояги са малко. То бизнеса ако може и да не плаща ще го прави. Защо ВАС не реши за криминализиоране на неплащането на осигуровки? Че сме за смях в цял свят, освен Африка, с тази практика с пликчета на ръка!

на 430 лв. Сега за тези няколко месеца всички раноптници, които са получли 460 лева ще трябва да връщат разликата. А кой ще им върне платените данъци върху 460 до данъците на 430?

що работодателски организации сте (Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България) , като не можете да заплатите 460 лв. за труда на един работник за един месец. Което е близо 21 лв. на ден или около 2,63 лв. на час, което е по-малко от 1,5 $ за час. Дори в повечето Държави от така наречения "трети свят", почти не останаха такива "възнаграждения" !!! Вие сигурни ли сте че сте работодателски, а не робовладелчески организации?

... $ 1.5 защото го заслужавате!!! За справка на дежурните ушанки да пиша и друго число - $ 7.25 Поздрави от краварите!

Имаш проблеми, които не отговарят на моята компетенция. Ако желаеш, потърси съответните специалисти. Ако с това си изкарваш хляба, е друго. Аз не мога да съм ти съдник как се препитаваш. Но според мен е неморално !

Изхода е терминал 2 Вместо да плачете тука научете накоя дума на немски Докато има малоумници да работят за 420 лева никой няма да ви даде 460 А като се махне де що може да работи ще почнат и 1000 да дават ама кой ще си зареже работата в Германия да им работи за по 1000 лева

Тези работодателите да не се минат случайно. Ами да, защото минималната заплата се отразява на всички заплати.

А сега да отменят и облагаемия максимум от 2600 лв.че да има повече приходи в хазната .......

2600 е максимален осигурителен доход, а не облагаем максимум. Облагаем максимум няма.

като с винетките, накрая пак ще ви го сложат твърд и напукан, за да знаете кой точно кара влака! Съдиите са в един кюп с останалите власти, раята!

А, утре ще има статия, че няма кадри...

в България - 460 ЕВРО, а не лева!

На Васаджийте заплатите са им големи и не ги интересува, че мнозинството от хора в България живеят на прага на бедността. Защо някой не каже пред медиите, какъв е размерът на заплатите там въ ВАС, на съдии и правни сътрудници. И те решават съдбата на хората. Може пък и Решението на ВАС да е договорка между политици и съдии, за да не е съсредоточено недоволството на хората само към политиците. Каква държава, какви институции......

Значи винетките, билетчето от 1.60 лв., поскъпването на газ, ток, вода - това всичко е от законно по-законно. Но видите ли минималната заплата не е законно да бъде 460 лв. ??? Тая държава огън да я гори с тия малоумници, които не сме ги избрали, но се натискат да ни управляват, въпреки, че не стават и за домоуправители. Язък за не толкова лошия народ!

NUT

много скъпа вода трябва да изтече...до като българинът получи заслужено заплащане!

Бах маа му тоя съд няма ли вземе някога едно решение в полза на обикновенния човек.

Аз пък искам минималната часова ставка да стане 16 лв. Пък кой колкото си иска часове да работи на месец....

ВАС не е за ВАС , Профсъюзи в България няма , това е група подлоги които с узурпирали Профсъюза , жените им ,братовчеди и всякаква родня е устроена на топло и парично място , как ще разрешат на матреала да живее нормално като европейци ! Това което прави ВАС е анти-Българско и един хубав ден ще им го върнем , ако не на тях то на техните деца , внуци !

Тоя път, ще има камъни и дърве!

А кръв няма да има така ли? Знаеш ли какво са казали комунистите? Казали са че с кръв са взели тая власт (на 09.09.1944 г.), с кръв ще я дадат. Досега кръв не е имало. Под комунисти имам предвид комунистите от ГЕРБ разбира се, както и комунистите от БСП. Без да броим присламчилите се към тях разни националистчета и други кръвосмучещи насекоми.

Кой е този Зайков който слага минуси ?????????????

Тва "този път...бля бля бля" го чета по 5 пъти на ден и нищо. Та и този път. Затова ти слагам минус. Не ти вярвам, че даже и ще пръднеш.

Надали.

За да няма повече "нарушаване на законовата процедура" да определят минималната заплата както при лекарствата. Вземат се минималните заплати на три страни от ЕС и на тяхна база се пресмята тази за България. :)

Следва ли нещо от това, ВАС е установил процедурно нарушение и е отменил МП, но МС ще го приеме отново, вероятно и със задна дата. Отделно решението вероятно ще бъде обжалвано и следващи състав ще намери някаква вратичка в процедурата, при което МО юе се окаже законосъобразно. Тук става дума за пари в бюджета и общественото осигуряване, ВАС ще намери начин да се съобрази с "обществения интерес".

Най големите правителствени гъзолизци и нагаждачи с убави държавни заплати били и синдикати, такива отдавна по света им е бит шута ама тук средата е друга и си живуркат.

българска, завистлива и нагла работа! Особено от тези "работадатели"! Освен това, като вземе някое решение правителството и изпълзяват и съскат най-различни влечуги, само и само да създават проблеми!

Поминък, заплати и яки пенсии за наш'те хора. Вие си дрънкайте празните кратуни.

Ти циганин ли си че така ни мразиш нас българите ?

А как звучи само: "Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България". човек би се заблудил, че става въпрос за някакви бизнесмени... а всъщност обикновени прошляци, които не могат 200 евро заплата да дадат!

"Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България". Това са бивши и бъдещи затворници, наркомани и други отрепки. :)

Само да добавя - и комсомолски секретари и синчетата им. Справка - Васил Велев (АИКБ), Киро Домусчиев (КРИБ), Росен Плевналиве и т.н....

нема случайни случайности... вчера винетките, днес заплатата, утре... дупето да ви е яко! пс: ваша предана и изпълнителна цецка, и с много любов :)

Нищо ново под слънцето това се очакваше. СкАпите ВИнетки остават - законът не е спазен при въвеждането им. Минималната заплата пада - законът същи не е спазен при въвеждането им. Няма такива ВИветки, Няма такава Заплата, Няма такава държава!!!!

Нещо като едно нищо..И какво като са ''отменили'' нещо дето ЧЕТИРИ месеца е в обръщение?????Дали ако пусна декл,1 със заплата от 420 лева ще ми я приемат в НАП???НЕ категорично защото ще излезне надпис че е ПОД мин,осигурителен праг...Поредното манипулиране и баламосване след като се знае че властващите много отдавна не им пука какво е решил съда..

Повдигайки МРЗ ,се повишава и СРЗ! Така ,че все тая. А ако я обвържат с МРЗх 10 / Или СРЗх3/.... Пак е тая. Но тези дето ще плащат ще станат повече . Осигуровките ще скочат и ще налеят още... Следва повдигане на цените / за да може търговците да "устискат" на увеличената МРЗ ... и те така започва "Виденовата зима"! А печатниците за банкноти ще имат мноооого работа.

има и други места където хората да обсъждат интересуващите ги теми и на Вас приятен ден

Държавата много лесно може да им го върне. Забранява вноса на всякакви чуждестранни работници извън ЕС и готово. Ма нямали кадри! Как да няма, 28 държави има в ЕС и могат да си вземат от която страна искат стига да е в ЕС. Ако им е скъпичко отиват в първото ц*ско гето и си наемат колкото искат безработни м.ли, които само реват: "Нема работа, бе бате!" Да им дадат работа батетата.

Абсолютно ЗА въпреки, че Меркеловата пожела на нейните домбази работници-роби от Африка, които станаха храненици.

460 лева им е много. Тези бизнесмени читав работник няма да видят. Само мангали и пенсионери. Това заслужават и ще го получат. Аман от цигански работи в тая държава!

Хора, не се лъжете, че държавата в лицето на Б.Б. няма нищо общо с това решение. Нали заедно са си го поръчали за да им е по -лесно на бюджета и да се хвалят с излишъци, които да си разпределят помежду си. Как може да си мислите, че Б.Б. не знае за тази мерзост?!!!

държавата се управлява от Бизнеса.. така че не знам кой на кого, какво ще връща, а и бой и е...е не се връщат :)

така де, незаконно е - хората масово, особено по провинцията, работят легално, и де факто и де юре, за под 460лв на месец..

Ще ви трием и ще продължаваме да го правим, докато не започнете да спазвате правилата, едно от които е никкаъв капслок. Приятен ден.

Най- после едно правилно решение наВАС.Само ,защото богатите обжалват т.н. работодатели9едрият бизнес КРИБ! Ако бях аз да обжалвам тия идиоти от ВАС нищо нямаше да предприемат. Независимо от това ,че богаташите го обжалваха аз също съм против това нарастване на минималната заплата.1. Такава заплата НЕ ТРЯБВА ДА СЪЩЕСТВУВА КАТО ОПРЕДЕЛЕНА ОТ НЯКОГО! 2.Нарастването и ннарушава БАЛАНСА МЕЖДУ ПЕНСИИ И ДРУГИТЕ ДОХОДИ! 3. тОВА Е ЕДНО ПОРОЧНО ЯВЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯ МИНИМАЛНО ЗАПЛАТА НА ХОРА ,КОИТО НЕ СА УЧИЛИ.Някои нямат и образование. 4. Какъв стимул да имат тези ,които учат? Никакъв. 5. Понсиите драстично намаляват с повишаване на тази т.н. минимална заплата. Моята пенсия падна със 120лв, защото пенсиите НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ПРЕИЗЧИСЛИ.ВСЕ НЯМАЛО ПАРИ.ЗНАЕМ КОЙ ИСКАШЕ ДА УМОРИ ПЕНСИОНЕРИТЕ, ЗАЩОТО БИЛИ НЕНУЖНИ.Същият Бойко Борисов ,койтао тТЪПИТЕ БЪЛГАРИ ОТНОВО ИЗБРАХА СКАПАНАТА МУ ПАРТИЯ ОТ НЕКАДЪРНИЦИ!

Бих бил доста по-рязък към теб, но разбирам, че си пенсионер, омерзен, не вярващ на нищо и мразещ всичко. Не разбирам защо си мислиш, че растежа на минималната заплата пречи на повишаване на пенсиите?! А смисъл от минимална заплата няма само за пенсионери и неработещи, но няма да ти обяснявам защо, че няма и да разбереш.

Човеко, Вие сте се побъркал!!!! Как може да приветствате отменянето на минималната работна заплата от 460 лв на 420 лв.?! Вие луд ли сте или нещо такова. Хората са повечето на МРЗ и сега с тия мизерни заплати ще ги връщат назад. Това нещо никъде не се е случвало. Това е геноцид и вие го приветствате. Отидете веднага на психиатър. Няма никаква пряка връзка между пенсиите и заплатите, освен тази, че при по- големи заплати се очакват по-големи пенсии