Горанов подкрепи по-висока минимална заплата

Смятам, че има възможност да се увеличи минималната работна заплата. Ако бизнес и синдикати не се разберат за формула, ще я определяме ние.

Обратно в новината

Коментари - Горанов подкрепи по-висока минимална заплата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моля запознати да ми отговорят на следните въпроси: Кой има полза от вдигането на МРЗ? Кои такси са свързани с нея? В много фирми се плащат официално МРЗ, а другите пари отгоре са кеш, или по друг начин. По този начин ще се вдигнат и данъците, и съответно по-големи приходи за бюджета, но може да намалят скритите пари за работниците (малко вероятно). Малко хора работят само за МРЗ. Защо постоянно се опитват да вдигат МРЗ, а не говорят за вдигане на масовата работна заплата?!

влече след себе си повдигане на 6 данъка, ускорява инфлацията, покачват се цените, увеличава се потреблението и оттам хазната се пълни с още данъци.

Всъщност много хора работят реално за МРЗ, но това в София не го виждат. По селата няма никаква работа, който е останал там и за 300лв. работи. В малките градове МРЗ е основна заплата и понеже много хора избраха терминал 2, сега има липса на работна ръка, която доведе до вдигане на заплати, макар че някои работодатели се правят на хитри и осигуряват превоз на хора от селата, за да им работят за без пари. Бизнесът из провинцията мародерства, а заплатите далеч не са като в София, слезте малко от пиедесталите си вижте реалността. Това вдигане на МРЗ е единствения законен начин в тези времена на криза, най-бедните хора да видят малко увеличение.

Лошото е само ,че това увеличение ще бъде от полза за тези ,които получават заплата по формула"2 или 3 МРЗ". А дребосъка само ще излезе от графата на освободени от данък поради МРЗ, защото не се говори за повдигане на нивото на освобождаването. Не го формулирах точно ,но се надявам ,че ще ме разберете какво искам да Ви кажа!

ни натресе над 20 милиарда държавен дълг. Сега чака синдикати и работодатели да се изпокарат за да отложи максимално увеличението на минималната заплата и пенсия. КАКВО ОЧАКВАТА ДА СЕСЛУЧИ В ЕДНА ДЪРЖАВА В КОЯТО ОТГОВАРЯЩИЯТ ЗА ФИНАНСОВИЯ СЕКТОР СЕ НАРИЧА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ Какво очаквате от един пожарникар и мутра?! Чудеса ли? Чудеса стават само по коледа и то в главите на малоумниците гласували три пъти за един и същи боклук. Такова чудо в историята на България няма! Всъшност има - по времето на този който БОРИСОВ охраняваше. Дебелащината и почерка са същите.

Имаш ли пари, на Лилето Дебелата, за Новата, чанта? Матряла... да чака! Цуни баба Тодорка.

какви пет лева бе тъпанари? Всичко което може да работи се изнесе в ЧУЖБИНА!! Останаха само циганските гета и недоубити от системата ви пенсионери. Скоро и пенсии няма да можете да плащате. Хората се пенсионират по рано за да имат някакъв сигурен доход. Това е процес който вие с вашите празни обещания за 650 лв. минимална заплата НЯМА КАК ДА СПРЕТЕ. Кризата с РАБОТНАТА РЪКА е процес който е необратим. Тойнеизбежно ще доведе до срив на ПЕНСИОННАТА и свързаната с нея СОЦИАЛНА СИСТЕМА , с всички произтичащи от това последици. !

Горанов подкрепи по-висока минимална заплата Бизнесът даде едно логично предложение,минималната заплата , да се определя по сектори на икономиката а не така "ангро", защото има високотехнологични отрасли, където няма да е необходимо въобще да има такова понятие , като минимална заплата. За дребия , семеен бизнес определянето на 650 лева минимална заплата просто ще го унищожи.

точно така е. Не виждам защо държавата,в лицето на точно този човек,се ангажира да регулира заплащането.Бизнеса и синдикатите /ако им стиска/ да се договарят.

Бизнесът хем реве на държавата, че нямало кадри, хем държавата да не му се бърка. Нямат угодия някои хора, ей!

Бизнес, който не може да осигури жизненият минимум на един човек (560 лева по данни на НСИ), си е за унищожаване. И любопитно защо срещу МРЗ реват големите работодатели, а не малкият и среден бизнес.

Разбирам, че вчера си гледал изцепките на команданте Манолов от КТ Подкрепа,и се учудвам на това елементарно говорене. Който иска да работи за повече пари ще отиде там където ги дават, ако е квалифицира. В дребния бизнес ще работят само хора , които нямат нужната квалификация. А ти явно не си наемал поне един човек да ти работи , и да му плащаш, ама плещиш смело напред.

Баси и бизнеса , ми да умирга тогава .

МРЗ се отнася само са професии и длъжности определени, че могат да плащат такава! Може би не е вярно, че в телевизиите в София не знаят какво е това, защото примерно не са чували за заплата нето по- малко от 1000 лв. Та в провинцията за много добра се смята заплата от 500лв чисто А тия които получават повече са щастливци! Крайно време е да се коригират осигурителните прагове- може да вземаш два или три пъти повече, но те осигуряват на това което е записано в осиг. праг! Е, нека тогава по отрасли МРЗ стане равна на минималния осигурителен праг! Представяте ли си тогава какъв работодателски вой ще се чуе? Всъщност, най- добре е да не се плаща, ама знаете какво е станало с магарето на Настрадин ходжа, който го учил да не яде. Тогава и лелеяните евтини, без претенции висококвалифицирани чуждестранни работници няма да ни помогнат!

Към Горанов: Какво ще "определяш" ти/вие бе, сопол нещастен!... Типичен пример за самозабравил се олигофрен! Поредният...

Никакви заплати!Казах!!!