Средната заплата за първото тримесечие е 1006 лева

Средната заплата расте и за първото тримесечие надхвърля 1000 лева, за март е 1036 лв. Най-много се плаща в далекосъобщенията, най-малко в хотели и ресторанти.

Обратно в новината

Коментари - Средната заплата за първото тримесечие е 1006 лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лъжа и измама.

Жената вчера наготви кисело зеле. Хубава диетична манджа стана. От терасата на комшията ми замириса, че пече пържоли. Значи средно статистичеки ние двамата с него сме яли свинско със зеле. Та в тази връзка се сетих и за средните заплати у нас...

Къде ги тези 1000-2000 лв. заплати ве мошеници от стъкмистиката? Вие в провинцията стъпвали ли сте? Хората масово работят за 500-600 лв и едва вързват края. И то ги вземат тези пари, ако случайно имат късмета да са на работа. Сезонна работа надник 10-1 5 лв на ден и те изгърбват от бач на полето или друго място, където никой не ходи. Положението е много зле. Партенките, които се пущат за подобни заплати може да важат за София, но не забравяйте, че София не е България. И после недейте да ревете, че всички са се юрнали да живеят в големото село.

леле колжо тапак се е изказал тук! ако един взема 10000, то 1000 вземат 1000 или средно 10000 + 1000 * 1000 = 1010000 / 1000 = 1010 лв! хора, разбирате ли що са ви ниски заплатите? еми не сте много умни просто!

средната заплата далеч не е 5000, както сочат бакалските ви сметки!

Моля...моля математиците не се косете...навсякъде е так в Европа - ето в Лондон един футболист на Арсенал взема около 300 000 лири ,аз съм инженер и вземам 4500 Лири а камериерките в хотел вземат 750 лири заплата - така средната заплата в Англия се получава около 1500-2000 лири така че топлата вода не е българско откритие но тука хората не мрънкат а бачкат !

Средна заплата 1000 марки. А по времето на бленувания соц заплатата немаше и 100 марки. И ми разправяте, че ви е било гот. Сега ви е зле, щото не само вие печелите, а на всичкото отгоре и хората не са ви роби - всеки е свободен да работи където пожелае. Няма изходни визи, няма партиен секретар, няма и 15 години чакане за панелка, 10 за кола и поне петилетка за пералня и телевизор.

А, бе "Бизнесмени", кажете нещо за "маржа" на средните заплати де ..... То ако язи взимам 100 лв, а комшията ми взима 10 000 лв, то седната МИ заплата се явява 5050 лв ...... Като статистика - добре .... ама я вие живейте с 100 лв да ви вида .... , а ?!?!?!?!?

няма , а всички кръчми пълни , това само в България го има.

Стига с тия лъжи бре ..,платени стъкмистики...!?Много ясно ,че тази Средна заплата ще се расто бързо ,благодарение на многохилядната държавна администрация у нас--наред с постоянно растящите /през 3 месеца депутатски заплати ..с близо 2 бр. минимални пенсии...!?/,банкерите като ги сложим -с 6 цифрени заплати...,не 1000, а 5 000ще стане средната ..!?Истината е ,че средностатистическия българин не взема повече от 600-900лв...!?Нужно и минимизиране на Армията от административни кадри,да се заложи на средно-професионалното образование и мощен трасък на Икономиката-производство , преработка,продукти и ..,стоки с ДДС...!?Икон. ръст над 6% ..може да ни извлече от дъното на Европа...!

Защо мрънкате бе ? Заплатите ви били ниски , ами ниски ще са като ви е толкова капацитета и ви мързи ! Аз например и жена ми работим от сутрин до вечер , отделно имам и частен бизнес. Заплатата ми варира между 1500-1900 , на съпругата ми 1000-1400. От частния бизнес си докарвам между 800-1200 зависи от месеца. Само за информация живял съм 10 години в Скандинавието и се прибрах. Тук в момента стандарта ми е в пъти по-добър да не говорим за емоционалната страна !

Ами човече... ти сам го казваш, да има вариант, тук трябва да работиш от сутрин до вечер, да си високообразован и да имаш страничен бизнес, за да живееш горе-долу добре. В същото време в Германия може САМ човек да си позволи, макар и в малко, но иначе чисто и хубаво градче двустаен апартамент, кола и хубава храна, като работи 8 часа, НЕ ГОВОРИ немски и не знае дори таблицата за умножение... Сори, но е истина, брат ми работи там като "ръководител смяна" в една фабрика за пуйки, но иначе там масово работят роми от Берковица. Съответно смятай какъв стандарт можеш да имаш там, ако знаеш немски и таблицата за умножение... Така че, да и тук може но с тройно повече усилия, честно казано е малко мазохистично, да се гордееш, че постигаш със супер много работа, стандарт, който не особено образован човек може да постигне без почти никакви знания в Германия.

Точно това обяснявам , че тук може да работя повече но не ми тежи , напротив приятно и забавно ми е. Просто средата е друга и не искам и да чуя за чужбина ! Като имаш в предвид , че там съм работил 8 часа за средна заплата за страната , стандарта ми е бил много , много по-нисък , пестиш цяла година да си купиш веднъж в годината билети до България , а през другото време тъпееш като маруля в саксия....

Това което пишеш ми харесва . Но ми кажи дали НОИ и НАП приемат Два трудови договора ?Или си на черно ?

На черно работя да !

Да беше проверил ,приемат и ТРИ трудови договора -на едното място правиш пици, на вторто миеш прозорци ,а на третото продаваш домати на пазара,,а може и надомно на четвърти трудов договор да шиеш панталони,стига да имаш сили и желание

Работите от сутрин до вечер, и имаш и собствен бизнес. Ами кога се занимаваш със частния бизнес, като работиш от сутрин до вечер за някой друг.

Работя от сутрин до вечер и за друг и за мен , комбинирам нещата тъй като съм на ненормирано работна време !

Шивачките работят от сутрин до вечер и всяка събота ,а дори и минималната не им дават

Ами да спрат да работят! Капиталиста сам да шие потници и гащи като е толкова отворен да им дава нищожна заплата!

Ехоооо, Дир.бг, вицовете са долу в дясно!

Има някакво разминаване в тези числа . Вижте официалните данни на НОИ и НАП . За МАРТ 2017 - 811,13 лв . За Февруари - 791,26 лв. За Януари - 795,09 лв.

Абе те ГРАП и НСИ дават отклонения от порядъка на 5 хиляди човека за 30 хиляден град, ти за една статистика се чудиш, че имало разлика ...

Значи така : ти ядеш само две кебапчета на ден, а пък аз - 10. Общо са 12, а средно по 6 на човек !! Това е брюкселското мислене на нашите чиновници !! РАЗШИРЕТЕ СТАРИЯ ДРЕБЕН И СРЕДЕН БИЗНЕС, БЕ !! ПРЕДИ ГОДИНИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ "ЕТ" СИ ИЗХРАНВАХА СЕМЕЙСТВАТА САМИ !! СЕГА СМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ВИСИМЕ В ЧУЖБИНА...СТИГА СТЕ КРАЛИ ПАРИ ОТ ЕВРОПА, СЪЗДАЙТЕ ПОЧВА НА ХОРАТА ДА НАПРАВЯТ НЕЩО САМИ !! КЪДЕ СА ВИ ПАРИТЕ ЗА ДРЕБНИЯ БИЗНЕС ? ЗАЩО НЯМА ПРОГРАМИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ И ПОДПОМАГАНЕ НА ТЕЗИ ХОРА ? СРЕДНАТА КЛАСА НА ЕДНО ОБЩЕСТВО ИЗГРАЖДА СТАНДАРТА НА ЖИВОТ, А НЕ 10 % -та СИВА ИКОНОМИКА !!!

Заплатите над хиляда лева- но наемът на тристаен апартамент в София е около 1000 лева. Така че едната заплата на младите семейства отива за наем на жилище и им остава да живеят с една заплата. Положението на младите не е никак леко в София.

А вила в Паначарево не искаш ли.Ще си вземеш двустаен или гарсониера.Или се върни на село.А и защо трябва да плащаш наем вместо ипотека?

ивче малко послъга. начи наем на двустаен в софия е 500 лева и това не е една заплата ами е 1/3 заплата щото ако статистиката казва 1000 лева за българия то за софия е 1500, за само 1000 никои не мръдва прсъто ако не изкарва ощ етолкова бакшиш де... ако сикаш да видиш тая сметка заплата = наем иди в някои от големнмите градове на запад или на изток . .. например апартамент в ню иорк е з000 а средна заплата ч000. в българия пикаете на грешното дърво булче младо , в българия наистина запатите са ниски но дори още по ниски са и наемите и цените... стига мрънкали!

А мед.сестри с 500 лв.къде са в тази система.Вземаме заплати колкото циганките - метачки.Резил за ГЕРБ

Ми показват някакви листчета с цифри, удръжки, съкращения, абревиатури и какво ли не. Но за беда, от тока и водата искат реални, свежи пари, звонк, кеш!!! Не хартийки. Затова гледайте какво имате в джоба, не във фиша. Фиш не храни, само дразни. А те нека си отчитат там нещо си, утре може и да хишат, че средно взимаме по 1999 лв. Важното е, че едва креем с по 5-600 лв. за няколко човека, храним се с боклуци и евтинии и носим стари дрехи, за да спестим от себе си за другите. Цяла Европа го вижда, само тук не и не. Който ме обвини в некадърност, неквалифицираност и т.н., ще му подаря да си има за спомен трите ми дипломи, едната от втория в света университет, другите - от 748-ия. Да са му честити. Защото с това само ги дразним и номерът с ниската квалификация вече не работи! Онзи ден половината хора около мен си заминаха. Много е тъжно, масата още стои от последния общ обяд, чехлите и вещите им още са там, но хората си тръгнаха. Докога бе, скъпи статистици? Пука ли му изобщо на някой какво става и утре какво ще се случи?

СРЗ от 1006лв. но с 40% заплати в сивия сектор

Кажете моля къде намалява ако има такова място или сектор.

Те първо да оправят списъка с професиите, че повечето от масовите ги няма и се чудиш къде да ги приравняваш.

Значи да знаете, на народа не му трябват повече от 500 - 600лв., щото властта ще яде сопа. Един автомат на черно върви 1500лв. Ако на повечето им артисват на тримесечие тези пари, току виж се издразнят от някои политици и наизлязат по улиците с пушкалата.

Заплатите трябва да са такива,кавито са в ЕС.За еднакви длъжности еднакви заплати , в противен случай се получава сякаш живееш в паралелен свят.А и в чужбина разберат ли ,че си българин и там се научили по българският метод да дават ниски заплати.На много места българинът не се ползва с уважение.Включително и в Гърция.

заплатата е такава каквато ти си пожелаеш. Ти си този който се подписва под договора !!!!! Ти си този който одобрява заплатата си !!!!

Ха ха хо, ти досега Малкия принц ли чете. Сега изпей и песента Света ще обърна за тебе и си бетон.

Глупак! В кой свят живееш! На работа ходиш ли? Или си от тияот които като си поискаш по- висока заплата ти посочват пртала! Безработни мноого! Не са по стъкмистиката от бюрата по труда!

1. Факт е, че ако шефа взима 10000 работниците взимат стотинки, но средната заплата пак излиза не толкова малка. 2. Има вече достатъчно западни фирми в София, които плащат относително добре. Работя във фирма, в която работят около 800 човека. Почти няма хора, работещи за под 1500 чисто. Това разбира се не променя факта, че е пълно с мошеници, които плащат по 600 лева и се чудят, защо хората им работят изключително некачествено.

Как мечтая средната за страната 1500,00 лв да стане моя таван на заплата - сега съм със 500,00 лв.

що бе дрОгарю? Що си подписал да си на 500 лева заплата? Ти договора не си ли си гледал като подписваш??? Що не подписа на 2000? Ако самия ти си си от ценил труда на 500 като си почвал работа, кой да ти го оцени по-високо след това??

Аз ям 5 кифтета, въте яде 1 кифте. Средно сме изяли по 3 кифтака.

над 3000 лева, важното е аз какво вземам-300 кинта. И какво правят. През работно време по GSМ, в интернет, дори някои си правят селфи с дечицата си през работно време, а да не говорим за далаверите им, при банкет-струва 5 хил.б.лева, а се отчитат на 2 хил.б.лева и 3 хил.б.лева в джоба главната счетоводителка, а и някои делят с поставени управители на фирми, и в общините е същото с командировъчните, айде, имаме хора, които ни казват, а и да не ни кажат, пак си знаем. И тези с 3000 лева те да заминат на запад, а не да карат, тези неосигурени с 300 лева на запад. С 3000 лева можеш да си купиш билет за терминал 2, а и можеш с тези пари да си постоиш докато си намериш работа, ама точно вие с 3000 лева и на втората седмица сте хванали кръста и ковчега, не сте свикнали на работа, а с помощта на мама и тати сте на престижни работи, виждаме ви и по телевизията, и в квартала, където живеем. мързеливи, а има деца хем еродирани, хем езици знаещи, хем и вече могат и работят тежък физически труд. и след като герб държи много за младите, еродираните, дай бе бате , нека гласувате закон за висшето образование, който не е започнал работа след завършването, да им бъдат върнати парите до стотинка, ама само знаете да грабите, да мамите, да лъжете, учете, учете и накрая безработни. и това ли ви е правилната водена политика от вас. като ви гледам само ваши хора на хранилка държавна-бюрокрация, защото дупе се иска навън, а и работят за 2000 б.лева, а тук получавате много повече барабар с далаверите ви, виждаме ви кражбите, но трябва да снимаме и да ви изпратим в общините на вас и дпс, как крадете откъде минете, а то не е стар дървен материал, всичко де що старо у вас, а ако някой вземе дори и с разрешение една две дъски и веднага следва най-лошото, а на вас всичко е позволено, на родопчаните, само те трябва да живеят, а че имат висшо и са прости, това е отделен въпрос, ама нали са ваши хора, и само лъжете, че не сте барабар с тях. с дпс , сте всички възродители от дс, данс,

Мдааа, кво ли се оплакваме! Моят син е програмист и взема над 2500 лв , и то чисто.Ние с майка му работим за по 500 лв. Тоест ние благоденстваме със средна брутна заплата почти от 1500 лв.Само че, той си живее отделно и си гради своя живот, а ние с майка му се чудим как да вържем двата края. Смятам, че за критерий за свестен живот трябва да се вземат минималните доходи - на работещи и пенсионери.Трябва да има осигурен минимален доход за нормално съществуване, а от там на татък.. - хората и възможностите им не са равни, съответно и доходите им ще са различни.

Остави въпроса колко взима. И 5 000 да взима, когато опре до съд, прокуратура, или каквото и да е на тая държава, свят ще му се завие. Парите не са всичко. Когато територията е скапана и да те позлатяват - бягай надалеко.

Дали има някой в РБ, който да вярва на НСИ? Некакви измислени "индустриалци" се пазарят като цигани за 10-20 лв повишение на МРЗ, а НСИ ни лъже с някакви 1006 лв. Хайде холан.

И колко Ви платиха да публикувате тая новина????

Хм. Интересно е наблюдението на Петров по-долу. Средно осигурителният доход според НОИ е с над 200 лв (20%) !!! по-нисък спрямо НСИ за средна работна заплата. 811 1036 Това ще рече, че има много хора, които имат заплати над 2600 лв

В сайта на НОИ е публикувано, и всеки може да направи справка.

Корнелий

Е да де . . . то и в сайта на НСИ е публикувано. Само че едното е Средноосигуроителен доход, а другото е средна заплата. Разликата между двете е, че има таван на осигуровките и само от там може да дойде разликата

Най-вероятно разликата идва от СРЗ в публичния сектор - с който се вързват заплатите на "публичните личности" и която СРЗ е по-висока от СРЗ в реалния сектор - с това СРЗ се вързват пенсиите;) Абе - измислили са го кърлежите и пиявиците;( как да смучат повече...

Па саде държавните хрантутници, прокуратура, съдии, комитети и агенциии дето се роят ежедневно са с НАД 2600 лева та и осигуровки не се бъркат в джоба да платят...

ами и разнообразни "командировки", така, че досадната директорска заплата да се компенсира от "работни дни" извън работната среда. Нема да говорим за парите, получавани като дарение от зависимите лица.

Отново една огромна ЛЪЖА! И къде в науката расте, лъжци скапани и долни!

ДА БЕ- АКО ПОГЛЕДНЕТЕ ВЕДОМОСТИТЕ В ШИВАШКАТА ПРОМИШЛЕНОСТ- ТАЗИ СРЕДНА ЗАПЛАТА Е ЗА ТРИ МЕСЕЦА.

Всяка събота работят,никой проверяващ не вижда.Накрая вземат триста лева чисти.Норми убийствени ,нейзпълними,а работодатвлите уж работят на загуба,а само иняестират и имоти и екзотични почивки.Тъкава е реалноста.Поинересувайте се

споко ,бе хора . Като вдигнат праговете ще има още по-високи заплати, така средната до края на 2018 г ще е 1700 лв

Един шофьор се обърнал към шефа си -шефе и аз имам голяма мечта - е каква е тя -попитал го началника- е някога и аз да имам личен шофьор....

Къде ги видеха тия заплати, бе?! Лъжци!!

в джоба ми, глупчо. :)

Чия средна работна заплата е тази?По каква методика на изчисление достигнаха до тази средна работна заплата?

Средната заплата за първото тримесечие е 1006 лева Средната работна заплата в България за последното тримесечие по месеци е както следва, съгласно официалната статистика на НОИ: 1.ЯНУАРИ 2017- 795.09 ЛВ. 2.ФЕВРУАРИ 2017 - 791.26 ЛВ. 3.МАРТ 2017 811.13 ЛВ. ТОВА СА ДАННИ СВЪРЗАНИ И С ПЕНСИОНИРАНЕТО НА ХОРАТА. А ако средната заплата е 1036 лева, веднага уведомявам Цацаров за престъпление от страна на НОИ.

Петров, Данните на НСИ са за две групи хора ;) - обществени незначими - тук попадат пенсионери, социално слаби, майки и т.н. - обществено значими - тук попадам аз и останалите магистрати, министрите и заместниците им, висшите държавни чиновници, депутатите! Смени си групата бе, Петров!

Средна заплата :) Аз ям картофи, шефа яде пържола - средно и двамата ядем пържола с картофи :) Един зима 10000, други земат 600. Делено на 10 средно 1060лв на всеки :) Със една "средна" заплата в София, човек не може да си плати наем, сметки и храна, ако е сам!!

Дано не си даскал по математика, нито с пържолата е вярна сметката / ядете по половин пържола/, нито с парите.

тъй де, става въпрос за две пържоли, не се вързвай на възмутения човек. То другото си го знаем....

(9x600+1x10000)=1540. Сега ясно ли Ви е, че ИТ сектора и банките хранят всички пенсионери?

Тази статистика или пропаганда се прави за да може да се вдигнат заплатите на депутатите законно -виж за пенсиите нищо не говорят - гъзолизниците от дира

пълни глупостии...за софия средната заплата е 700 лева..глупости на търкалета..да не говорим че за софия тия пари не ти стигат за нищо

Че в прованса , тока, водата , храната, интернета да се без пари ??

1. Заплатата на депутатите да се обвърже със средната заплата. Само така ще имат (макар и минимален) интерес. 2. 1500 лв не е непостижимо за 4 години 3. 600 лв заплата в хотели и ресторанти . . . . НЕАМ ДУМИ. Тоя ли туризъм за милиарди развиваме, че даже имаме и министерство, което да обгрижва нагона на хотелиерите. Ай сектир. 4 милиарда приходи от туризъм . . . . прекарани през г..за на 4-5 олигарха - Велчев, Доган, Гергов . . . че и министерство си имат. По добре да имаме министерство на ИТ. Там поне има 99% добавена стойност и реален принос към БВП.

По т.1 - И СЕГА заплатите на депутатите са вързани със СРЗ - затова и на всеки 3 месеца СРЗ "расте ли, расте", а с растежа - хвъркат и техните заплати;) Както и заплатите на сюр бюлюк министри, заместници, магистрати...

Корнелий

Мда. Права си . . . Мислех че са функция на минималната . . .

Така расте, че все по-рано през месеца свършват парите.

Пенсиите НЕ трябва да се вдигат: Минимална 160, Максимална 910, Средна (160+910)/2=535 лв Ех "живот" здравей, здравей...