Забележителен напредък в търсенето на извънземен живот

НАСА досега не е открила безспорни доказателства за наличие на живот извън пределите на нашата планета, но изследванията бележат напредък и ще продължат.

Обратно в новината

Коментари - Забележителен напредък в търсенето на извънземен живот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз

Още не знаем какво е живот, ама го търсим...

След като гледах в "тубата" филмът "пробуждение 2017" не вярвам нито на НАСА нито на руснаците. Лошото /за някои/ е,,че е на руски ,но има изказвания и на Клинтън ,и на Обама ,и на Путин... 4 руски и 3-ма американски космо и астронавти ... и още...много Пропуснах и бивш канадски министър на отбраната и Жан Клод Юнкер... Интересен е ! Препоръчвам Ви го!

Ставам все по-голям привърженик на теорията за единството на разума който както е в нас така и извън нас. Тоест той съществува независимо дали ние съществуваме. Демек живота зависи от него. За сега тази теория има повече аргументи "ЗА" отколкото "ПРОТИВ". Е все още е теория. Но така като гледам за сега сме единствените във Вселената които виждат и разбират живота по познатия ни начин. Според мен дори и да успеем да смалим хипер големите разстояния пак ще получаваме същите резултати. Истината според мен се крие в микрото а не в макрото. Освен това там разстоянията постепенно почват да не зависят от времето. А всъщност точно времето е ключът към всичко. С две думи безброй въпросителни а само единици отговори.

Не мога да ги разбера вече тези от НАСА - БУДАЛИ ЛИ СА ИЛИ НИ БУДАЛОСВАТ? Преди 1-2 дни директорът им заяви на конференция че до една година трябва да очакваме нахлуване на високоразвит разум от космоса,А СЕГА ПАК ОТ ТАМ НИ ОБЯСНЯВАТ ЧЕ НЕ СА ОТКРИЛИ ДОСЕГА ПРИЗНАЦИ НА ЖИВОТ! ???????????????????????

Май има надежда за българите. Живот на Марс,но без Бойко Борисов и кликата му.

...допълнителни изследвания и изчисления след войната доказват, че тунгуският метеорит е бил извънземен летателен апарат. Най-вече за това, че в определен момент летящото тяло променя посоката на движение, т.е, започва да маневрира. Иначе, ако е спозвало първоначалната си траектория, щяло да падне в населено място. Освен това се е движило с променлива скорост. Трето, навлиза в атмосферата на земята в 60 милната зона, където сега се приземяват нашите космически совалки. Има и др. доказателства, че е било изкуствено тяло. От книгата "Ние от космоса", документалистика на А. Мостович. А извънземните, ако силните на деня умишлено не ги крият от нас, лесно ще намерим на Луната и Марс. Под повърхността.

Не разбрах какъв "забележителен напредък" има НАСА,след като нищо не са открили и все още тъпчат на едно място!

или нищо не са съобщили...

Не знаем има ли няма ли, но от американските космонавти стъпили на лината един се побърка, фругия стана чного набожен, а руските космонавти отказват да говорят какво са видели...

Задгробният живот води ли се по закон извънземен? Защото ние всички тук водим богат задгробен живот, живеейки точно зад....гробищата.

ТЕ отдвна са сред нас--еднополови микроскопични гадове, които управляват планетата ни и източват ресурсите ни. Виждали се под микроскоп--затова някои хоря забогатяха чрез продажба на микроскопи....

заглавието е от времената на в. "работническо дело". само наса трябва да се замени с партията. с главно п. типично по дойче велевски в днешните времена.

Микроорганизмите са с кораби от обратната страна на луната , а те тръгнали по марс да ги търсят !

Защо търсят толкова далече извънземни , те са си тук сред нас !само чакат да се самоунищожим и да се заселят на планетата ни!

Микроорганизмите не са интересни, а разумен живот и да има някъде във Вселената, ние никога няма да можем да си гостуваме с него. Разстоянията просто са непреодолими. Ще си останем вечно сами с нашето Слънце, което, уви, е обречено да угасне.

това живот ли е!

Да не бъдем толкова критични.. хората имат да оправдават бюджет.. ;)

В нашата слънчева система от 8 планети, на 7 от тях няма живот. За нас това е почти целия свят и живеем с идеята, че животът е много рядко и крехко нещо. Но да се замислим за две неща. Че животът така се е вкопчил в Земята, че нищо, никакъв катаклизъм или термоядрени войни не може да го унищожи. И че слънчевата система е прашинка, незабележимо атомче във вселената. Може би ще се окаже че животът е в изобилие и е част от обичайните неща за вселената.

Няма живот защото не се намират на точното разстояние от слънцето, но това не означава че на милиарди други планети няма други такива подобни на нашата .

А защо извъземната форма на живот трябва да е въглеродна и да зависи от местоположението на планетата си спрямо слънцето, т.е. да прилича на нас?

Забележителен напредък във формирането на обосновани предположения, че липсва извънземен живот.

Напредък в ТЪРСЕНЕТО? След като не са намерили нищо, как ще го считат за напредък? На базата на какво напредък? Може да са се доближили с 1% до целта си, а може и да са се отдалечили.

Напредък в търсенето, казват хората. Не напредък в намирането :)

Всеки ден - по нещо за НАСА ... Някой май ни заНАСА ...

САМО НИ БАЛАМОСВАТ!!!НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ Е ПЪЛНО С"ИЗВЪН"ЗЕМНИ,КОИТО ЩЕ СЕ ОКАЖАТ ТОТАЛНО ЗЕМНИ!!!ЩЕ СЕ ОКАЖЕ,ЧЕ НИЕ СМЕ ГОСТИ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА!!!

Всеки го тълкува по своему и никой не може категорично да каже какво точно е, защото хората не са единствените на този свят които имат своето енергийно поле, което поле е един от признаците за съществуване на жива материя и взаимодействието й с останалия свят!

Вселената е изконно македонска още от времето на Александър Македонски, нормално е да има македонци и на Андронмеда.

Зора на НАСА да намери извънземен живот е да обори християнството. Ама все не им се получава нещо.

Ку-Ку! Религията отдавна е хванала пътя към музея на историята и без извънземни.

По времето на СеСеСесеРе комунягите и рубларастите бяха върли атеисти, ама сега се превърнаха в първи християни. Това ако не е демагогия, не знам кое е. :)

И как точно намирането на извънземен живот оборва християнството, я ме светни защото не мога да вдена?

Защо не се замислите за изконните права на извънземния живот? Ами, ако той не иска да бъде намерен точно от нас?

Днес агенция НАСрА СА пуснахме най-големия балон на света. Това е голям успех в овладяването на космосите. Ако има и хубав вятър смятаме да изпратим и още един до Марс.

В Рассия са открили извънземни още по времето на Сталин, но го пазят в строга секретност. Всъщност интелигенцията, която пращат в Сибир преди и сега - не е избивана, а отиват да изучават извънземните, които са там.

Наса е политически инструмент за отвличане на вниманието! Откакто, трима се "лендзеха", относно "откритието" за вода на Марс..................., ТОЧНО по време на речта на Путин в ООН, страшно ми паднаха в очите! Очаквам развитие в Кореа, Сирия, или Балканите!

че по големи извънземни от нас има ли бреее да даоидат в столипиново и да снимат ! що харчат толкова много пари на вятъра ...

Не са открили но напредват кравите. Това като вица дето питали радио Ереван, мъжете могат ли да раждат и то казало след като помислилио малко - абе не, но в Анадола опитите продължават.

Вчера не намерихме извънземни. Днес не намерихме извънземни. Вие пак имаме напредък. Остана да претърсим само още 99,99999% от познатата вселена.

Преведено на български, новината е: НАСА има нужда от още пари и финансиране. За да продължават безсмислено да си вземат големи заплати. Обаче в днешно време все по-малко хора ги интересува безсмислената им астрофизична маструбация. Та се налага от няколко години да се опитат да изкрънкат още някое милионче финансиране. НАСА в общи линии се заформя само като марка.

теб кратуно проста какво те бъркат милионите за НАСА? Да не би от твоите данъци да ги вземат?:) С твоите данъци най-много някоя програма за оптимизиране на каруцарския транспорт до циганското ти село да се финансира...Трай си по-добре....жалък и тъп си:)

Уф, разконспирира ме колко съм жалък и тъп :))). Само не казвай на никой. А представяш ли си, колко е смешен прозрачен цирка на НАСА, дето един кораб не могат да направят да литнат до космоса, щом като толкова жалък и тъп като мен, с празна кратуна го е забелязал. А мен ми е все тая, нали не плащам аз за шоуто НАСА, но му се наслаждавам безплатно.

..навярно ти.

Ердо и Хуйло.

..и Мадуро.

Може пък и Роскосмос един ден да постигне някакъв напредък...?!

добре че от холивуд спряха вентилатора на лунния вятър

Е, тези от НАСА решиха всички земни проблеми та и извънземен живот сега търсят. Защо не си признаят, че искат да кажат- ние сме първите в света, които имаме военна база на някаква си там планета- нищо, че на планетата няма граници и живи съшества.

Колкото и странно да звучи, търсенето на извънземен живот е съпроводено с развитие на технологии, които ни помагат да разберем самите ние как сме се зародили. имам предвид живота на земята, а не ние хората

Ти все още не знаеш ли как се е зародил живота на земята.Кой ще ни помага,това е известно още от древността.

руснаците са намерили многоброини съществителни на маркс. хванали един да го дадат на путлер.

Чел съм много и съм гледал док филми за Космоса. Извънземен живот има сигурен съм, но трудно ще го открием при тези огромни разстояния във Вселената. Някъде по развит от нашия, някаде и по примитивен, зависи кога се е зародила дадената галактика и планета. Реално погледнато ще е жалко и немислимо при тази огромна материя от милиарди галактики и планети да е само нашето самоунищожаващо се алчно племе.

първо откриването е едно, съобщаването за това е друго... второ, поради необятността на космоса, теоретично наши събратя може да са по напреднали и те да ни открият преди ние тях, като също остава въпроса с разгласяването...

Щом започнахме да пишем статии тип Работническо Дело ... работата хич, ама хич не е на добре.

Как може да има напредък в търсенето на нещо, което не знаеш дали изобщо го има.

Ами, нали за това го търсиш, бе ждрольо! Той и Айнщайн не е знаел, че има теория на относителността, ама я е търсил и намерил.

Точно Айнщайн е търсил теорията на относителността. Вземи прочети малко за всички разработки преди него, които той просто ги конкретизира в една обединена теория. Много мразя хора чули, недочули да се изказват.

Къде е новината????!!!!

а бе тия от наса не разбраха ли че по големи"извънземни от нас човеците няма"стремим се по всяко време да се унищожим,а па после да ходим по чужди планети,и защо? заради ината на спонсорите на наса,вместо да се хванат да направят света за хората,те се стремят да набутат изкуствен интелект на хората да им работят без пари и да станат роби,да го духат всички мислители на интелект,ние сме ХОРА

В москва е пълно със извънземни..ха.ха пият лосиони за вана , а хората за други неща го използваме.ха.ха

Чудя ти се, тъп ли си или се правиш на такъв ?

Подмиваш ли се

Тъпак, я се поинтересувай колко популярни са т.нар. "соли за вана" в САЩ. Използват ги за дрога, но официално се продават като Соли За Вана. Потърси - имаше цял филм на тема наркотици. Та това става в държава номер 1 - САЩ. Представяш ли си Соли ЗА ВАНА да употребяват, а?

Поредната глупост за пари и отвличане на вниманието.