Волтова дъга удари дете след опит за селфи

14-годишно момче е с множество изгаряния и в критично състояние, след като е било ударено от волтова дъга в района на Локомотивното депо във Варна.

Обратно в новината

Коментари - Волтова дъга удари дете след опит за селфи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато нивото на възпитание спира на ниво селфита ще е така. Милите му родители и роднини да бяха мислили / но вероятно и техният "интелект" е на това ниво/ преди този случай. И това, за естественият подбор си вярно.

Децата не трябва да се предупреждават, защото така се намесвате в естествения подбор, което си има акъл ще оцелее и само.

хора,родители просто кажете на децата си че горе на вагоните има проводник с високо напрежение от 22 000 волта и ако го доближат на разстояние по малко от 20 см. ще се разрази дъга която ще ги изгори дори и да не са докоснали проводника а при влажно време опасната зона е 40 см. сега е било влажно и може и от 40 см. разстояние да е възникнала дъгата и да го е обгорило

Sm3hurk0

Моля да престанете да ръсите некомпетентни мнения ! Има някаква половинчата истина в написаното, но някои работи се отнасят за променлив ток с висока честота...

Няма нищо некомпетентно! Електровозите се захранват с 25 kV монофазно напрежение с промишлена честота - 50 херца. Пробив на въздуха става и с постоянно напрежение - мълниите - и с променливо, какъвто е този случай. А ти се връщай в Патиланско царство!

Sm3hurk0

" дришсьо " и да обиждаш - все тая.... написаните глупости си остават.... За да съм убеден и да го напиша, значи съм сигурен, че Вие грешите ! Лек ден на всички и не желая да споря в ламери в областта.

Освен списание Славейче има и 5 години обучение. Може да напишеш (защото си сигурен) и, че земята е плоска, но тя не е.

опасни са и релсите когато наблизо преминава електрически локомотив !!

и защо по телевизията не пускат "рекламен "клип ,показващ" ползите " от селфита ???

Еееее, хайде стига, дееее! След толкова фатални селфита у нас и по света, било върху влакове, и на какви ли не други опасни места, още ли не им е дошъл умът на тези - не искам да ги нарека така, но ще го направя, защото се държат като такива - дебилчета?! Толкова ли е трудно да се проумее огромният риска за живота, когато си на половин метър от 25000 волта напрежение?! Безмозъчно ли е това младо поколение, елементарни познания по физика ли няма, или инстинкт за съхранение? Такова масово самоубийствено обезумяване никога не е било сред българите и изобщо сред човеците. Не стига, че се раждат толкова малко българчета, ами и гинат като мухи от собственото си малоумие. Трагедия...

от покрива на вагона до контактната мрежа където има проводник с напрежение 22 000 волта постоянно напрежение има разстояние не повече от 1 метър..момчето се е качило и е доближило опасно до зоната на образуване на дъга около проводника и е образувал волтова дъга която го изгаря......22 000 волта постоянно напрежение опасната зона във въздуха до проводника е 20 см. тоест на 20 см. от проводника е постоянно напрежение то не минава през нулата неговата синосуида и е по опасно от променливото напрежение ....то няма синисуида а е права линия на координатната система....просто момчето е давало назад да се снима със проводника и от разстояние 20 см. се е образувала волтова дъга която го обгаря.....

Sm3hurk0

Има нещо сбъркано в написаното... Я ни кажи как се изправят 22000 волта... и как се казва елемента през който протичат хиляди Ампер-и. Чела си някъде нещо, ама сте на Вие с електротехниката..... Ходи... чети още и тогава заповядай тук със смислен коментар.

ти чувал ли си за тягови подстанции бе дришсьо там се изправя променливия ток..а си прав че това е променливо напрежение извинявам се за грешката и като влезе в локомотива там има токоизправители които изправят променливото напрежение в постоянно ...

Deteto e BG...mnogo sladko...imago FB...no samo lelya?!? Kuraj:-) &//kusmet dano se pre bori

за детето, то е поредното зомбирано Фейсбук идиотче, на което не му се е учило физика.

При такива изгаряния има ли реален шанс за спасение и живот?

За съжаление, подобни случаи винаги е имало-сега са селфита,преди, просто от гъзария-много години преди да се появят мобилбите телефони,мой съученик си замина една ваканция,по същия нелеп начин,качвайки се на покрива на влак. А все пак,тогава родителите,уж бяха отговорни и ни възпитаваха по друг начин...

Еб*си дебилно написаната новина. И да иска човек не може да помогне, защото никъде не прочетох кръвната група на момчето. Или всякаква кръв ще стане, а?! Ей журналята мноооого сте зле.

Sm3hurk0

Ти давай кръв, а държавата кръвопиец ще нагласи кръвната група и резус фактора :)))))

Нали?! Мани бегай.

Е дано приятелчетата дето са го видели как се пържи, да се откажат да се катерят като него по влаковете.

Мдааа, 30-50 литра дефицитна кръв не за спасяването, а за поддържането жив няколко дни (при 65% изгаряне няма спасяване). В училище трябва всеки ден да им се повтаря на тези дебилчета какво се случва като се качиш на покрива на влака. Макар, че се съмнявам и от това да има полза. Дебилизмът е повсеместен.

Е, както казват хората,от глупост не може да се излекуваш.......

А в София може ли да се дари кръв за този случай?

Не мога да повярвам колко злобни коментари. Ясно е, че хлапето е вършело нещо нередно. И аз предполагам, че е селфи. Я да признаят - колко от плюещите не са направили ни една глупост на тази възраст? Повечето по един или друг начин сме подлагали на риск живота си, но сме имали късмета да оцелеем. Предполагам всеки от вас има познато дете (съученик, приятел, съседче), което е пострадало сериозно в тийнейджърските си години от глупост. Защо съдите? Говорим за 14 годишно дете в много тежко състояние!!! Това е важното!

=е.

Младите вероятно ще поумнеят с годините, но като тебе като те чета, явно от злобата лечение няма. Хайде поспри се с тези коментари, че е грехота!

Не са злобни. Отучете са да наричате прямотата към ясни факти популизъм или злоба. Детето или е крадлив циганин, а и де не е огледай се какви са болшинството от децата сега - без елементарна култура и възпитание, но със самочувствие до небесата. От училище редовно кръшкат, а в часовете в които седят не участват в учебния процес. Те не знаят елементарни неща, но знаят да водят полов живот 14-15 годишни, да се правят на важни, да псуват, да не уважават родителите и нищо в обществото. Знаят само да викат аз имам права, ще си правя каквото си искам, защото съм дете и нямате право да ми ги нарушавате. Самозабравили са се до безобразие. Затова преди да плюете обосновани мнения и коментари, погледнете нещата реално и си задайте въпроса - защо става така, че да се случват подобни неща? Всяко следствие е породено от причини, за които си затваряте очите.

Дира както винаги се осира!!!Крие истината от нас, гледа да източи кръвта ни??? !!!Варненци-пишат-пнравило е селфи!!!Четете техвитеновинарски сайтове!!!

Не разбрах,каква работа е имало момчето,в района на локомотивното депо?

При толкова безотговорни родители ще има още такива случай със опечени селфисти дано детето има късмет и оживее,и към всички родители с тинейджъри които четът тази стаия хора говорете с децата си и им обръщайте внимание какво правят.

65% изгаряне,вероятността да оживее е минимална!

Дядото

Ако под минимална имаш предвид нулева - прав си.

От нашите ли е чавето? Ромче? Бих искал да помогна, но само ако е от нашата етническа прослойка. Ако е българче - хелзинският комитет не помагаме.

за Митьо очите може държавата да вдига хеликоптер пълен с плазма и кръв,а за едно обикновено дете неможе,да ти е*а и държавата,аре по скоро да се закрива

Пострадалото от волтова дъга дете във Варна си правило селфи на вагон -link Това е истината, но дира-лъже и маже, крие и трие! Боклуци!!!

става дума за селфи, нека кръв да даряват журналистите! Те положиха доста усилия да популяризират и налагат тази "мода". Спомням си репортаж в "Темата на Нова" преди време, в който се наблягаше върху "тръпката" от селфи на опасни места, а не върху риска!

Едва на 14г, но вече се е прежалил, следвал максимата: "Гладът е по-силен от тока!"

Тц. В този случай върховната простотия е по-силна от тока.

Понякога се питам : Може ли толкова тъп народ да обитава тези географски ширини ?? Да, оказва се, че може !!

По сто тояги на голо на двамата родители на детето като за начало. След това по други пет тояги всяка минута, докато намерят донори.

над 30% оцеляването е на кантар! над 50% оцеляването е чудо. Кръводарителската акция едва ли е за Даниел... но щом може да прави волтови дъги безпричинно значи опита трябва да се изучи и ще ни отърве от енергийната криза...

Цацаров да си хвърли оставката, прокуратурата не работи!!!

Това какво общо има бе? Или ти си караш наред?

Вижте, може и да не е от берящите кремави събрята, може да е от правешите си селфи тийн ентусиасти, сега е модерно ... Миналатагодина 13 годишният ми син си беше правил селфи на една скала в Рила, постнал във фейса, майка му видяла и замалко да получи кардиоарест... Опитах по еуро толерантният начин да го попитам какво го е принудило, а отговора беше: да не сме нарушавали ЛАЙФСТАЙЛА МУ....е мОре шамара излющя като на стара вършачка каиша и сериозно наруших правата му, държа му няколко месеца доста добре, за съжаление младостта, глупостта , хормоните и новото време си казват думата и периодично се налага да провеждаме опреснителни сесии

:)

Как просто ей-така се образува волтова дъга? Явно е са правили нещо което не трябва на място на което не е трябвало да бъдат! Журналистите, дайте информация, за да преценят хората дали става въпрос наистина за инцидент или пострадал крадец при опит за кражба от високоволтови съоръжения!

Детето е българче, не е от етноса искам да кажа, има снимки в други сайтове. Който желае, нека помогне! Дете е все пак! Лелята, която се цитира обаче е някаква бизнес дама - има складове, фирми, сдружение с нестопанска цел. Предполагам няма да и е проблем да намери 20 кръводарители, на които ако трябва да заплати, щом обикновени хора със скромни възможности намираме по 10 човека да дарят кръв, ако трябва да оперират наш близък.

Въпрос - къде са родители? Какво прави това дете в локомотивно депо? Къде контрол от семейство? Нека оздравява, но след този случай социални служби трябва да видят какво се случва, че на 14 години той няма понятие за волтова дъга. Училище не е посещава?

Когато аз бях ан 14 години моите родители бяха на работа-от сутрин до вечер! Неговите -правят същото. Никой не е в състояние да седи с пушка на рабо до задника на сина или дъщяри си! А и те са много различни сега, неуправляими , със стадни чувства, без никаква мисъл за опастност в главите им! Помните ли оная пикла, миналия месец не чу и не забеляза цял влак!!!да приказва по джи ес ем-а??!! С майса си! За последно! Е, това е същия безмозъчен сдлучай и още много ще има такива!

На работа, да изкарват прехраната на себе си и на детето си. Не са били на воайяж в Санкт Петербург или на Канарите. Такива инциденти, предполагам, стават и в Русия и навсякъде по света. И едва ли на 14 години са много разбирачите от волтови дъги.

Я кажете какво е правил в депото?

Ама я пишете коректно новината и не прикривайте важни детайли. Въпросното момче или си е правило тъпо селфи или е крало нещо. Друга работа дете на депото няма. Още повече на място с риск от волтова дъга. Тя не се образува къде да е.

Това да не е Синия кит?

Естественият подбор действа.

"Възникнала е волтова дъга" означава обвиняване на случайността за този инцидент. Всъщност виновникът е детето и неговите родители. Назовавайте тях.

Както гледам родители ги няма - цитират само леля

споко пред отделението за кръводаряване бай мангал продава кръв... евтинка и прясно източена...

ТО САМО Е БРАЛО, НЕ Е ВИНОВНО!

Още в първи клас трябва да има поне1-2 часа седмично,в които да се обяснява на децата кое в околния свят е опасно и как да се пазят. За какво са им всичките знания и електронни неща,като не знае кога да пресича и от какво да се пази.Пешеходците като пресичат си говорят по мобилните ровят си в чантите,изскачат внезапно между спрелите коли и не се оглеждат,като че ли са си у дома в стаята.За велосипедистите и мотористите няма и да пиша,нямам думи колко са невнимателни.Всеки е длъжен да се пази!

От първи клас е късно, мнооого късно. А майките да излязат от фейса и да се заемат с възпитанието на чаветата.

Или е брало жилезо, или си е правило селфи. И в двата случая се касае за ненужен никомо представител на простолюдието...

Случка: Млада изрусена студентка пътува до нас във влака от Бургас до София. Малко преди да стигнем гара Казичене влакът спира и кондуктурите обясняват, че няма ток по релсите поради авария и трябва да изчакаме. Девойчето се обади по телефона на майка си и й обясни ситуацията със следните думи: "Няма ток и не можем да продължим... да бе, то и аз не знах, че се движи с ток, ама така казаха...". Просто за какво си говорим?! Дали е мургаво или не, младежите нямат елементарни познания за света около тях, нито как да се предпазят от него.

И ти не си много по-напред от младата изрусена девойка с материала. Никой жепеец няма да каже няма ток по релсите. Там винаги няма ток. Напрежението е горе, в контактната система, в жицата по народному.

Объркал се е с метрото

В събота!В района на локомотивното депо??? Кражба, превърнала се в урок по електротехника?

или просто поредно идиотско селфи?

Другите мангали да му дадат,ако на такова се влее човешка кръв може да стане по зле,мангалската си е за него.

Много, благопожелания, много благини се изляха много агнета се изадоха за "Светлите празници"! За курбан на магистрали, дадоха се, много жертви, а върху бедните българи, се посипаха Гръмотевици

Изказване на баба Тодорка в скорошна статия: "Бих му легнала, но той, няма да ме хареса!" За парички ли си лягаш, Тодорке?

Т.:- Яяя, келемето пак са обажда ? Х.:- Интересно, винаги знае кога ? У.:- кEлешка е! Стаен агент: Крка*

Сега е моментът Митьо Очите да върне малко от оная кръв, с която го спасяваха!

Каквото и да е правил, какъвто и да е, това е един млад човек и му трябва помощ.

Те и много от манг_лите които грабят и убиват възрастни също са много млади и им трябва помощ... Затова ... Не всеки я заслужава!

МНОГО КРЪВ ЗА ЕДИН МАНГАЛ,БЕ...

Опасна мода, ако пак иде реч за т.нар. селфи. За жалост, на тая възраст децата не мислят много за евентуалните тежки последствия от подобни неща. Но дано новината е предупреждение за други такива деца, тръгнали да вършат глупости! Евентуално, други човешки животи биха били спасени! Страх лозе пази!

родителите спът......

Аз на 7 години знаех, че горе има ток и не трябва да се качвам. Никога не съм се качвал на вагон и не бих го направил освен при крайна нужда.

Нека родителите да обяснят защо детето им е в опасна зона и покажете снимката им, щото ако е от берачите на джилязу, при тях си има кръводарители. Може да съм малко груб, ама защо трябва да се харчи ресурс за глезльовци или малоумници, а хората със здравословни проблеми по рождение все да чакат за ред.

Цинично, но вярно!

когато е вярно не е цинично!

"дарители" "даряват" само срещу около 150 лева,поне такава е сумата в Русе. На мен не ми звучите цинично, а реалистично! Приятен ден!

В София пред болниците цигани предлагат кръв по 200-300 лв.банката. Сега да идат и да му дадат

Джилязуту на български е ЖЕЛЯЗО!!!

Дано да не е пак селфи!

деца за да обясняват и контролират детето си. Ако пак е селфи върху вагона да се отнемат родителските права, а родителят на съд!

Не е селфи....., а е цинги-манги!

Не е. Успокой се!

не си е правил е селфи а алангле