”Аркус” не е изнасял незаконно оръжие за Сирия

Прокуратурата не е установила нарушения в износа на оръжие и продукти, свързани с отбраната, във военния завод “Аркус“ в Лясковец.

Обратно в новината

Коментари - ”Аркус” не е изнасял незаконно оръжие за Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой носи отговорността - завода или правителството? Кой е сключил сделките?

Истината само за най тъпите коментатори не е ясна! А тези които имат сиво вещество отдавна знаят каква предположително е била "тънката" схема за продажбата на боеприпаси и евентулно оръжие ! "Аркус" продава чрез американска фирма посредник оръжие и боеприпаси на Катар, СА, и сие... Получава се , че нашите лицензирани оръжейни бизнесмени са гушнали парички които не миришат и са нито лук яли нито са го мирисали ! Чиста водичка -ненапита ! А всъщност всичко е било от ясно по ясно -кой е крайният получател на стоката ! Морал и съвест са нещо несъвместимо с бизнеса , още повече оръжейния ! Всички оправдания няма да направят съвестта на нашите оръжейни магнати от "Аркус " чиста !

То трябва малко мисъл. Всички мюсюлмани по света са 1 млрд, а всички араби 450 милиона, населението на Европа е 750 милиона. Трябва всички да се изсипят в Европа, за да бъдат мнозинство.

Русия реализира най големите сделки с оръжие и боеприпаси със джихадистите от ИД и талибаните във Авганистан!Като при това продава и на двете страни!Иначе ,,дупката"на пазара ще се запълни от китайците

Основните оръжейни пазари на Русия са в югоизточна Азия - Индия, Китай, Виетнам, Малайзия. В близкия изток руснаците продават оръжие точно на най-големите врагове на ИД - Сирия и Иран. А талибаните сащ ги обучаваше като терористи и ги въоръжаваше с последни модели зенитни ракети Стингър, за да прави мръсно на руснаците. Все още има хора които помнят, не сме всички платени ислямистки подлоги като тебе. ИД ги въоръжават пак САЩ, СА, ОАЕ и прочие гнусари.

"В публикацията на Труд се твърди, че оръжието и боеприпасите, намерени в склад на бунтовниците в Алепо, са произведени от ВМЗ - Сопот, а износител е фирма Аркус в Лясковец." НЕ СЕ ТВЪРДИ, А СЕ ВИЖДА НА САМИТЕ САНДЪЦИ, КЪДЕТО СА НАДПИСИТЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ И ИЗНОСИТЕЛЯ. "шефът на фирма "Аркус" категорично отрече компанията му да е изнасяла оръжие за Сирия." ДА, ОРЪЖИЯТА СА ИЗНЕСЕНИ ПРИМЕРНО ЗА КАТАР, А ПОСЛЕ СА ЗАВИЛИ КЪМ СИРИЯ. "Как българското оръжие се е озовало в сирийските бунтовници прокуратурата не е проверявала." ТОЕСТ, БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА НЕ Е ПРОВЕРИЛА НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО. А ТО Е МНОГО ПРОСТО. ВЗЕМАТ СЕ НОМЕРАТА НА ОРЪЖИЯТА И СЕ ПРОВЕРЯВА В РЕГИСТЪРА НА ФИРМАТА ОТ КОЯ СДЕЛКА С КОЯ ДЪРЖАВА СА, НО ЯВНО ПРОКУРОРИТЕ НЕ ЗНАЯТ ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕЩА.... ИЛИ НЕ ИСКАТ ДА ГИ "ЗНАЯТ".

Паисий, всичко си написал и не разбирам какво не ти е ясно! Очевидно е, че прокуратурата е проверила всичко и е установила, че оръжията са изнасяни само за страни, над които не тегне оръжейно ембарго. Относно примера ти, изнесеното оръжие за Катар приемаме, че е получено от вносителя на адреса му в Катар. Реекспортът му от Катар до Сирия предполагаш ли, че е контролиран от българската фирма?

Това оръжие най-веоятно е предадено франко Бургас или Варна и едва ли е стигало изобщо до Катар или СА. Най-вероятно е разтоварено директно на турско пристанище и от там е прехвърлено в Сирия . Така че престъпници са купувачите, а Турция е съучастник в това престъпление.

Ебаси държавата е това, ако се налага прокуратурата да проверява дали АРМЕЙСКО ОРЪЖИЕ, АРТЕЛЕРИЙСКИ МУНИЦИИ И РАКЕТИ за СТОТИЦИ МИЛИОНИ ДОЛАРИ е изнесено законно и за страни срещу които няма ембарго?! Няма ли някакви процедури за текущ контрол поне в ТАЯ сфера - за оръжия с които може да се направи средно голяма война?

Голяма и болката на българските тролове,че България е реализирала многомилионна печалба и руската клептокрация не може (засега) да се докопа до тази печалба!

Голямата радост на българските отрепки е, че освен че са въоръжили ислямистките си приятели (съшо толкова големи отрепки и измет), даже прибрали и пари за това. Че и се подмазали на американските си господари.

Това вродено качество ли ти е или си ходил на допълнителни курсове

Най-големите купувачи на българско оръжие са Ирак, Саудитска Арабия, САЩ, ОАЕ, Афганистан, Катар. България все още произвежда основно въоръжение по руските системи и калибри. В Ирак може и да е останало нещо за местната армия, но армиите на СА, ОАЕ, САЩ, Катар не използват такива руски системи и калибри, всичките много-милионни покупки на гореизброените са отишли при ислямистката измет.

Войната е наша, ама на куково лято! Тя е на САЩ, Русия, Саудитска Арабия, Турция, Иран, Великобритания, Франция. България не е фактор в тази война, а прехванатите от руснаците български автомати АК-47 и услужливо публикуваната новина за това във вестник Труд е без значение за кризата в Сирия. Ако някой иска да е кремльовски ибрикчия то ще си е за негова сметка.

Това вродено качество ли ти е или си ходил на допълнителни курсове...

Кипи безсмислен труд в цацаратурата. Човек за 15 минути търсене в интернет може да намери по-полезна информация отколкото тея тулупи на държавна софра са събрали за 4 месеца...

НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. Важно е какво са решили рашките и тези от ХИЗБУЛА. Ние сме вече УЧАСТНИЦИ във войната която се води в Сирия. ДОБРЕ ДОШЛИ В АДА ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ. Тази война вече е и наша.

Правилните въпроси са били: 1.От Аркус ли е изработено намереното в терористите оръжие? 2.На кого са продали въпросното оръжие, как са контролирали за кого е било предназначено? 3.Информирани ли са международните организации, отговарящи за контрола на въоръженията в чувствителни точки на конфликти?

Отговорите са очевидни, оръжията са били закупени от Саудитска Арабия и Катар (като тия страни нямат на въоръжение подобни оръжия). Те са директни СПОНСОРИ и ОРГАНИЗАТОРИ на ИСЛЯМСКИ ТЕРОРИЗЪМ!

Интересното е, че чacтният вoeнeн зaвoд e и c кoлocaлeн кpeдит oт КТБ. Аpкyc АД фигypиpa cъc зaeм oт 33 651 386 лв! КАКВО СЕ СЛУЧВА СЛЕД ФАЛИТА НА КТБ СЪС СОБСТВЕНОСТТА НА АРКУС? И ТЯ ЛИ ПО ПОДОБИЕ НА ВИВАКОМ ПРЕМИНАВА В ЕДНА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА НА ЦАРСКИТЕ ЮПИТА И ТЕХНИЯ КУМИР лицето Сакскобургготски?!

сред които и тези на Аркус са прехвърлени в Търговска банка "ВИКТОРИЯ" към която протяга ръчички ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА с нейната БАИБ.

Разбира се, няма незаконно, всичко е законно и най вече : демократично! Сега....чат пат някой "военен експерт" се самовзриви на полигона покрай ВМЗ Сопот ноооо е демократично, американци са това, връът на демакрацията. Дори да са продадено това е било през САЩ фирми в помощ на братският изстрадал бунтовнически народ на Сирия, никакви терористи! Терористи щяха да бъдат ако бяха с Путин , щом са с баш стожерите на демакрацията са бунтовници

Разбира се, че не сме изнасяли оръжие за Сирия. Само сме го произвеждали и сме го изнасяли за САЩ. А оттам те вече си знаят, те са техни хора ...

Виждал съм български боеприпаси на видеоклипове от Сирия. Това са съвсем редовно произведени муниции , окомплектовани както си му е реда: производител, партида, дата.... Всичко е лесно за проследяване, кога на кой е продадено, но парите на СА и Катар са страшна сила, срещу която никой не смее да се изправи. Така че ще се пошуми малко и толкова.

ИМА ЧОВЕК ИМА ПРОБЛЕМ. Той звучи и така - ИМА ЗАВОД ИМА ПРОБЛЕМ, НЯМА ЗАВОД НЯМА ПРОБЛЕМ. НЯМА ДА ТИ КАЗВАМ ЧИЙ Е ТОЗИ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ. ТОЙ НЕ Е ОТ ВЧЕРА И КАТО ПО ПРАВИЛО СЕ ПОВТАРЯ. ВПРОЧЕМ ТОВА ВАЖИ И ЗА ЗАВОДИТЕ В КАЗАНЛЪК на лицето Ибушев. Бараме котката за опашката. Сметката ще я платим малко по късно.

Шило

Че то няма отговор на основния въпрос!!!!! Ба си проверката!

72 000 лева ще бъдат отпуснати към съдебния бюджет за изготвянето на доклад на тема прозрачна ли е съдебната власт.

инфото беше друго на руското разузнаване а именно - американски фирми легално са изкупували на безценица от робите в Бг лицензно оружие, с което снабдявали борците талибани обучавани в САЩ в Сирия и имаше бая снимки на сандъци мандъци

ДС не изнася за чичо ти САЩ, а за майка ти Русия, ченге гадно

Всичко е ясно, Аркус е изнесъл оръжие за СА и/или Катар- законни сделки. Но това оръжие е заминало директно за Турция и оттам е прехвърлено в Сирия. Всичко е ясно, няма загадки, но няма и воля да се спре това. Решението е оръжейно ембарго на на недобросъвестните купувачи, но.....това вече е ненаучна фантастика, няма да стане.

БРЦК

Гледайте филма с Никълъс Кейдж - Lord of War. Там всичко си е показано.

Какви "бунтовници" това са радикалните ислямисти - главорезите от Ал Нусра в кадър със сандъци, на които пишеше ВМЗ-Сопот !!

и после путин е виновен че ние продаваме оръжие на кравари да избиват невинни

Твърдящите,че всичко е законно са престъпници.А кой назначи Цацаров-овощаря?

"Как българското оръжие се е озовало в сирийските бунтовници прокуратурата не е проверявала. " Въх, завалиите! Откъде да знаят, че всяко оръжие си има сериен и производствен номер, че само трябва да погледнат фактурите..... и да установят купувача - чичо Сам. Или... не е политкоректно?

Vinetou

"На 29 декември м.г. шефът на фирма "Аркус" и основен акционер в дружеството категорично отрече компанията му да е изнасяла оръжие за Сирия. " Ами, прав е! Те са изнасяли законно за Ирак, и то с американски посредник. А оттан вече "... неведоми са пътищата Господни, и тези на ЦРУ ..."

Каква наглост, пошлост и цинизъм!!! Ние не сме изнасяли оръжие в Сирия, а то е намерено там! Ние не подкрепяме джихадисти, а те стрелят с наше оръжие!! Е, как след това да признаем, че тези, които използват нашето оръжие са терористи? Не са! Те са умерена въоръжена опозиция от убийци! А после плачем, че ни наводняват бежанци-терористи!!! Ами поне да им плащат тези, от Аркус, дето прибират кинтите от този мръсен бизнес! Защо да им се плаща от държавата? Или такива като Аркус и сега да правят кинти и от бежанците, а последствията да ги плащаме всички ние!

Напушва ме смях, като чета как маскалски идиоти се опитват да се представят за българи! Жалки палячовци!

Vinetou

"На 29 декември м.г. шефът на фирма "Аркус" и основен акционер в дружеството категорично отрече компанията му да е изнасяла оръжие за Сирия. " Ами, прав е! Те са изнасяли законно за Ирак, и то с американски посредник. А оттан вече "... неведоми са пътищата Господни, и тези на ЦРУ ..."

Плевнелиев и Борисов на съд, за това, че въоръжават главорезите в САР!!!

Ти май не прочете че всичко си е законно! Като всички мръсни далавари на ББ и калинките му!!! Ума си хас да не е законно, слкед като те си пишат законите и те си ги променят, когато и като си искат!

Законно!?! Чисто формално да! Но всички знаем, че е въоръжаването на главорезите с българско оръжие става със санкцията на Борисов и Плевнелиев...