КАТ хвана 4 пъти повече нарушители за 24-часова акция

КАТ отчете, че са установени 4 пъти повече нарушения от обичайното по време на проведената акция „24 часа контрол на скоростта“.

Обратно в новината

Коментари - КАТ хвана 4 пъти повече нарушители за 24-часова акция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Vinetou

"тъй като единствено в ЕС, само в България разрешената максимална скорост е 140 км/часа, поясни Рапчев. Рапчев, явно не си чувал за Германия или според теб тя не е в ЕС.

Sm3hurk0

Миналата година едва ме догониха, та да ме спрат... 239 км/ч.... имаше -штау - задръстване... Събраха ми документите, провериха ме и с усмивка- Данке.....

Какво правят катаджиите през останалото време на годината?

Припечелват за себе си

Ал

И те се чудят - "И ко праим ся?"

Ха сега една викторина! Само в България ли на магистралите ( в България единствено има различна макс. скорост на различните магистрали....) е разрешена максимална скорост от 140км/ч.? Май някой не е запознат с правилата в EU и е добре да си подаде оставката поради некомпетентност! Гл. инспектор Росен Рапчев за Вас става дума!

БРЦК

Тия ако работеха всеки ден , а не по един ден в годината... Иначе имаме 'супер' закони. 1. Каране с превишена скорост от 30км - 300лв глоба. 2. Каране на микробус без номера,без ГО и без книжка и блъскане на такси в центъра на София - 200лв глоба. Ха познайте сега има ли справедливост в БГ!

тия "спуснати" новини си ги дръжте в редакцията

Един от любимите ми рок певци Сами Хагар изпълнява парчето "I cannot drive 55". И аз не мога.

...то и той не може да пее, но пее.

Значи могат и да работят, но защо не го правят всеки ден? Малко като вица: Мога да копам, мога и да не копам!

вчера към 18,00ч. на отбивката на Черния кос имаше една червена Астра с буркан. Валеше силно и стъклата й бяха запотени, ама дали е имало камера не видях. Там ограничението е 40км/ч., аз минавам по два пъти на ден и досега не съм видял някой да кара с толкова....

Nqkoj si

Еи много ги обичат тези "акциики" нашите "катаджиичета"... то ако ставаше така контрола по пътищата щяха да са най-добрите на света... Ден-два контрол, а през останалото време от годината "к'во прайм"...

...и КОГА точно, всъщност Е проведена ТАЗИ акция, че нещо не разбрах точните дати?!..

Ха ха ха, какво означава това, че при обявена акция за скорост, на хората не и пука, карат си четворно повече. Беззъба полиция, това е!!! После да кажат колко пари са събрани, 10% ха ха ха!!!

Бизнесът е сериозен!! Поредната официално обявена кражба на пари от народа!! А паричките ще потънат някъде, както винаги досега и всичко случващо се в помията на България. Честито 44то народно събрание, което още от първия ден започна с публично показване на схемите на Валери и заплахи за убииство (или нещо подобно) директно от парламента. Прост народ-Слаба държава!!!

Добре! Но колко е сложно да се напише един софтуер: камера - скорост - четене на номер - емаил за нарушение...

Ал

И за какво са тези безумни глоби за превишена скорост? Пълнене на джобчета. Защото нашите пътища са осеяни с "хранилки". Толкова е лесно да "съгрешиш", без даже и да разбереш. Всеки път като слизам към Кулата имам чувството, че съм като агне насред вълчи глутници - хиляди капанчета и хранилки. Като, подчертавам, опитвам се да шофирам според правилата! А глобите за ПТП, осакатен и или убит човек са почти същите. като за превишена скорост... А да превишиш скоростта не е престъпление. Не е като да убиеш човек. Превишаването на скоростта, в повечето случаи, на хубав, прав, извънградски път, в едни разумни граници, НЕ Е даже и опасно.

Споделям Вашето мнение напълно сама ще добавя, че много често мобилните камери се позиционират на места където няма смисъл, но винаги засичат нарушения пример: от околовръстното на София към Костинброд или Перник / Радомир в района на кв.Бела вода, къде е скоростен път няма къщи и дори тротоари, но е след табелата "населено масто" и гориш....

ееехеее,баш.ще напълнят хазната!!!за пенсии!!!

Всички Глоби да се запишат към Плащането на Данъците на съответния ИНДИВИД.

това не са пари за пенсии така,че не точете лиги.....камери ще се купуват а за вас по кофичка кисело мляко за гергьов ден

Голям праз!!!! "Сега какво ще правим" е наказателната мярка!

10000 да хванат по 100 кината са 1 милион! така за дни могат да изкарат милиони и да си осигурят и за заплати и за оборудване ,а не да се скътават и само да пушат!

От 10 дни по всички медии съобщават за тази акция. И пак има умници. Съвсем отделен е въпросът защо съобщават и защо е акция, а не ежедневие.

Голям шум вдигнаха, аз пътувах от София до Варна и не видях ни кола, ни камера на КАТ. Къде и как проверяваха 24 часа не ми стана ясно

Не те знам какво не си видял но от София до Варна има поне 5 стационарни камери. 1. На тунел Правешки Ханове и евентуално точно след моста на същия тунел мобилна. 2. На бензиностанция Шел (ако не се лъжа) малко след Български извор, като в селото редовно има и мобилни камери. 3. На Велико Търново. На около 3-5 км преди табелката 4. На 5-ти км. на Шумен. 5. На 10-15 км преди табелката на Варна.... Не те знам какво си гледал ...

Ти да не си с ТЕЛК бе ,като ония ултравиолетов ,дето прал пари .....

Т.е. КАТ контролира 25% от нарушенията... и то при положение, че вчерашната акция е постигнала 100% обхват... явно реално не повече от 10% от нарушенията влизат в полезрението на КАТ - какво очакваме тогава?

Да, без някой да ни бие по главата и да ни бърка в джоба няма да се научим. Демокрацията не е за говеда. За тях си трябва сопа.

Ал

Ти изглежда бъркаш демокрацията с говедарник

И защо този контрол не е непрекъснат,а чакаме от ЕС инициативи?