МОН въвежда осем нови такси за училищата и градините

Министерството на образованието и науката въвежда осем нови такси в системата на детските градини и училищата.

Обратно в новината

Коментари - МОН въвежда осем нови такси за училищата и градините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ма кво се възмущавате, бре? Стригането на уфсите се подновява на следващ по-висок етап! И това, между другото, се нарича "рИформа"...Значи не щете да ви "риформират"? Чакайте, още нищо не сте видели!

МОН прави децата ни хамали! Едно време чантите ни бяха с две три тетрадки и толкова учебници а сега дори на първокласниците тежат по 10 кг! Нормата за жени е максимум 2.5 кг Осакатчваме децата си заради корумпирани чиновници!

Първо да се спрат субсидиите за частните училища където се обучават децата на паралиите! Второ след първата година да се проверяват знанията на първокласниците по единни критерии и да се спират социалните на тези които не могат да четат! Имам сведения че многи от циганчетата не могат да четат!

да има нови етични правила за леличките в детските заведения , те не трябва да клеветят учителките, да фамилиарничат с родители и да фаворизират определени деца, трябва да си вършат работата, а не само да пушат по терасата и да се мотаят

Всичко това се случва заради това,че всички вие сте роби!!!! Всички дето пишете тук и изпадате в потрес сте роби!!! Вместо сега да сте по улиците,а депутатите да горят,като факли,вие стоите пред компютрите си и мърморите глупости,защото сте роби!!!! В другите държави всичко се извоюва с цената на протести и бунтове,а тук всичко живо спи пред компютрите и се вайка,че го били драли,а на всичкото отгоре преизбира едни и същи крадливи капути през няколко години да си го дерат... Ами роби сте и такива ще си останете!!!

Събират такси, но на преподавателите - НИЩО! Жълти стотинки. Съпругата ми за извънреден час получава само 2.20 лв., а ги задължават да вземат часове катопостоянно им увеличават хорариума. Ако откаже да вземе час я наказват с глоба 15 лева на час! Аз работя в голяма фирма и решихме да участваме в Европейската прогарама за студентски и ученически практики. Така искахме да привлечем ученици на работа. Попълнихме 28 страници документи, сложихме 10 подписа, регистрирахме се в МОН. Е, оказа се че на ученицте ще дават стипендия 330 лева месечно, а на нашия специалист който ще ги обучава 30 лева за група от 10 човека. Да ви казвам ли какво се случи? Разбираемо е. Специалистът им тегли енда майна и всичко се провали.

ай честито ....след 4 год пак Боко да изберете.....

Питай Радев

Така по герберски се увеличава раждаемостта.Ясно е, от това Държава не става.Почна се.

Правителството е на червените боклуци!

Че то има ли в БГ други!

ЗА ОГРАМОТЯВАНЕ - ПРОГИМНАЗИАЛЕН КУРС, ЗА ЦИГАНИТЕ, ДАНЪКОПЛАТЕЦЪТ ЩЕ ПЛАЩА ПО 1080 ЛВ НА ГКАЛПАК !!! ЗА ДА СЕ ВОДЯТ ГРАМОТНИ ПРИ ГЛАСУВАНЕ ЗА САМОТО ГЛАСУВАНЕ - ОТДЕЛНО ЩЕ ИМ СЕ ПЛАЩА ! МАЙНАТА ВИ !

Обединени Патриоти + Герб...вземаме първите букви и се получава точно ОПГ....сиреч Организирана Престъпна Група! Така всичко е по местата си, точно и ясно!!!

Българите ще плащат за да учат,докато на циганите ще им плащат по евро проекти за да ходят и да учат,защото те пари за учене нямат,за ток,и вода също.ето от къде идва проблема,докато ги носим на гръб тези цигани.Гробарите ще ни съсипват от всякакви нови данъци,до година се гответе и винетката да стане 150лв,нищо че като минавате през някой Тунел,като този на Ечемишка,може вече да не сте жив,всичко е като на Руската рулетка.или си ти,или е друг!!Оставка на Герб!!!

А майчинство 340 лв., вие верно сте за.......

Гласувано ли е вече това предложение,а?и кога ще гласуват да спрят помощтите и детските на циганки,които са родили на 13г,и кога ще им бутнат,незаконните коптори?

КОГА ЛИ--- НА КУКОВО ЛЯТО НИКОГА

без пари образование и здравеопазване няма, който не му харесва да си търси друга държава!!!!

Герберуидната Курешка биде изцвъкана и тука от Банкянския Селяндур

Можеш да извикаш кака ти Курнелия да ти плаща осигуровки и да ти учи децата без пари, дръвник!!!

Ами те си търсят. И намират. В Германия има безплатно образование! В САЩ от тази година също обявиха че някои университети ще приемат безплатно! Какво ще кажеш на това, а? После защо сме намалели на 6 милиона... ми и на 3 милиона ще станем с тези "престижни" платени детски градини, училища и университети. Ще видиш, помни ми думата!

това са пълни глупости, нищо не е безплатно по друг начин се взимат парите и не се правете, че не разбирате.....надявам се да разбирате все пак

нищи не е безплатно, а тогава беше и крадливо с частни уроци- това безкрайно зубрене на тъпи теми и на лекарите се плащаше на ръка в пликче, те скромно си казваха колко и пак нямаше гаранция, че ще си жив

дело на патриотите долни мръсни доностници много добре си пасват с техните побратими в парламента

На мен ми се струва, че това е мярка за увеличение на неграмотносттал Но вероятно и това е целта!

Сигурно ги намалят масово! Само на две места видях колко са били старите такси и там има увеличение 30% и 50%, но това видимо е по0скоро изключшние, защото иначе нямаше да е в новините! браво на ГЕРБ! Така трябва да работят всички политици като тях! Казано - сторено! С гаранция от ББ!

СКОРО ЕДИН БЪЛГАРИН ЕМИГРАНТ В ЕВРОПАТА НАПИСА ТУК ЧЕ НАРОЧНО Е ГЛАСУВАЛ ЗА ГРОБ ЗА ДА ГЛЕДА КАК НИЕ ТУК СЕ ГЪРЧИМ КАТО ЧЕРВЕИ!

А вие как нарочно искате да ни вземете гражданството? я си помисли, кой на ного може да прави мръсно, и пак се опитай да правиш мръсно на емигрантите! Ше ви смажеме, буклуци! Ние сме 3 милиона, а вие не останахте и 1 милион работещи, останалото е циган, пенсионер и турчин! Сами се закопавате, а емигрантите ви виновни! Защо най-напред изгонихте тези емигранти, АААААААААААААААААААААААААААААА! МРЪСНИ ЖИВОТНИ, СИЧКИТЕ ДА ИЗМРЕТЕ ДАНО! МАЛКО Е ДА ВИ СЕ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ! НАЛАПАХТЕ ЛИ СЕ СЛЕД ЕМИГРАНТИТЕ? АМА МРЪСНОТО ГО НАПРАВИХТЕ, ААААААААААААААААААААААААААА! Бог да ви убие, че изгонихте половината народ, а сега ви е криво, а!

хахахахха, герберската логика отново на власт, радвайте се всички, наред с "пАрИотите: :) Значи пак народът ще плаща, за да вдигнат заплатите на учителите, нищо ново под слънцето, , какво ли ще следва после :)

Лапачи

Атакса за тоалетните в училищата - дано поне тогава се сетят, че тоалетните трябва да се мият от сутрин до вечер - след всяко междучасие. Сега децата не смеят да влезат в тоалетна.

Със сигурност ще увеличим неграмотните.

Най-хубавото на предишния режим, строй или както и да го наречем, беше безплатното образование и здравеопазване.................... Уважението към учителите, тяхното съвестно отношение към работата.

не бяха съвестни, а най-тъпите неприети другаде и верни на партията доносници

А Билетчето на 2.00 лева. Айде, че много време мина вече

Всичко по реда си. И на билетчето ще му дойде времето. Първо са винетките, че иде летния сезон, пък някак не е редно цените да са миналогодишните.

А минералната вода в пластмасовите бутилки откога не са я вдигали? Не е редно някак да пием евтина вода... Докога ще ни унижават така?

искахте Бойо ТИКВАТА Е НАВИ ГО ХАХАХА САМО ЩЕ ПЛАЩАТЕ ДА ИМА БОКО ТИКВАТА ПАРИЧКИ А ВИЕ СИ СЪРБАЙТЕ ПОПАРАТА

Дали в празната ти глава изниква представата, че и ти си част от цялата тая помия? На кого се присмиваш и на кого триеш сол? Ти от Марс ли спамиш?

пакистанска политика, лош управленски матрял, в ЕС такси няма

Таксите са си вид данък , защото са задължителни и няма как да избягаш от това. Политиката в Бустаня е на нивото от каменната ера

Нали Вожда им обеща на учителите двойни заплати. Сега ще взима кинти от всички за да дава обещаното т.е учители които има деца ще си платят за да имат по-високи заплати :) Гробарите са на принципа " Вземи от тук и дай там " и това всички трябва веднъж завинаги да го разберът

до вчера щяха да се борят с демогравският срив и хората да не бягат от тая пародия наречена бг......

Накй в администарцията не е направил разликата дали ще се плаща такса, която следва да покрива административните разходи за съответното действие или да се плаща друго - това вече е бизнес. Затова с две думи - бизнеса е в училищата и всеки друзнал да отиде на пазара трябва да плаща.

Не забравяйте, че бюджета трябва да се пълни. Имаме само няколко години да претупаме АМ Хемус.

ФАНДЪКОВА ОБЕЩА БЕЗ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДАНЪЦИТЕ И ТАКСИТЕ В СОФИЯ

Нали уж щяха да намалят на всичко таксите и административната тежест? Дебили!

УЖАС, ДЕРЪТ НИ КОЖИТЕ!!!