Млад мъж нападна и би лекарка от Спешна помощ

30-годишен мъж от котелското село Тича е задържан, след като нападнал и бил лекарка от Спешна помощ.

Обратно в новината

Коментари - Млад мъж нападна и би лекарка от Спешна помощ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък мисля, че за глупави предложения също трябва да ти бъдат отнети правата на мед. обслужване. Става ли?

В село Тича няма българи. Пишете че е цига нин.

пишете че е мангал де, що го криете

Мда, то и в един друг новинарски сайт бяха написали заглавие "КРЪВ! 14-годишен българин убит с брадва в Германия - момчето посечено в шокиращо меле", но от снимките ясно се вижда етническата му принадлежност. Впрочем, странно защо не видях в дира тази новина.

Огромна грешка на Химлер,че е направил "Аушвиц" в Полша.

Момчето е цигане, сто процента съм сигурен, а човек колкото е по-прост, толкова по-първосигнале е.

Дираджиите отново са използвали политкоректно определение - млад мъж - за престъпника. Това буди основателно подозрение, че последният е от циганския етнос. В противен случай щяха да изпишат и трите му имена. За дир.бг циганските престъпления се извършват от "тийнейджъри", "младежи" и "млади мъже". Спестява се обикновено колко присъди или висящи дела има въпросният "млад мъж" и колко пъти антиБХК го е отървавал от ударите на закона.

Когато няма справедлимост започва да действа Закона на джунглата. До сега Народното събрание беше пълно с юристи и лекари, които си направиха такива закони, каквито са изгодни за тях. Помисле те си само колко осъдени лекари, нотариуси, магистрати, юристи и политици има.

Абсолютно си прав. И все групи от интелигенцията, пък нямат мозък да сътворят нещо за общо добро, не само за лични и най-много групови интереси. А най-често просто бандитски интереси защитават.

Там не бих и стъпил, дори и милиони да ми дават. Око ми не мога, за тези арбати..

В България няма болници, защото няма лекари. В България няма съдилища, защото няма съдии.

ЧЕ от всичко останало има по много. Най-вече - много са умниците. От там следва и многотията в другите области на живота извън здравеопазване и съдебна система.

Една прилична присъда от 2 години ще го научи да не прави повече така! А и не само него... но да видим съдът какво ще отсъди!

Това ще реши ли проблемите на българското здравеопазване, което гълта 12% от БВП и по този показател е на първо място в ЕС?! Издържаме садисти и убийци!

Браво, много точно!

1 месец санитар доброволен труд е достатъчно.

начи Бързата помощ в България работи нещо като таксиметрова компания но е напълно безплатно а има и безплатни процедури ...освен това ако клиента е алкохолик и не е доволен от безплатната услуга може да набие доктора или шофйора по желание

Крайно време е лекарите /и лекарките,разбира се/ да имат вграден пистолет в апарата за кръвно или в лекарската слушалка и да не носят отговорност след ползването му...../ЧЕРЕН ХУМОР,породен от родната действителност.

Млад мъж , така ли трябва да наричаме циганина?

Незнаем повече подробности кой е крив и кой прав. Обаче моята колежка заведе баба си в спешното и там никой не искаше да я премести на количката, а камо ли някой си даваше зор да я прегледа. Та тя самата едвам е преместила пред погледа на 2-ма мъже от "спешна" "помощ". Баба и почина, защото не можа да издържи операцията, но лекарското отношение беше престъпно отвратително. Да Ви пик..я на цялата българска смотана лекарка помощ. Това го няма в нито една европейска страна да кибичиш, да се пулиш и да се подиграваш на болните и безпомощни хора.

това го няма и в африканските държави ....а в Америка като си повикаш бърза помощ само струва 800 долара а ако те вземат в клиника 2000 на вечер а в България всеки алкохолик може да викне бърза помощ за такси и после да ги бие ако не е на кеф

Дори и 5000 лв да им дадеш нето заплата повечето пак няма да ти обръщат внимание - те не са свикнали да работят. Има разбира се и много добри специалисти, но те са много малко и липсват в малките градове. В Гърция и Румъния там е прекрасно отношението към пациентите /в България няма кой да те пренесе до количката или носилката/. В Гърция и Англия всичко се покрива от здравната каса или здравната застраховка, а в България ти си докупуваш над 50% от нещата. Много е зле положението тук.

ромите ни научиха да крадем,сега да ни научат и да си търсим правата .

Е , кажете сега : КАК да не Ви пикае човек на Европата ??? Само за сравнение - в Братска Русия , лекарите имат служебен статут като този на полицаите ! Если посегнеш и пипнеш - ще ти изгният кокалите от каторга и чукане на камъни ! А колко бой ще изядеш през това време - оно си е башка ! Да , обаче тук ромите имат казвали ПРАВА ! Та затова Докторите избягаха ...

Ама къде избягаха лекарите, в Русия ли, че не разбрах добре.

В Англия ! Която пък избяга от ЕС ! Анадънмо ???

В България лекарите по закон също имат статут на олигарси, но това изобщо не притеснява селските цигани. Виж градските, софийски цигани никога няма да посегнат на лекар. Ще ви изтърбушат спокойно в подлеза до гарата. Но лекар - никога! Просто положението е неспасяемо, господине. Проблемът не са законите, а двойният стандарт на хората, които следят за тяхното спазване. Ако тази лекарка убие майката на пациента, тя не нови никаква отговорност. Няма лекар с отнет лиценз в тази територия. Ако момчето се вбеси и удари шамар на лекарката, влиза в затвора от 3 до 10 години. Съмнявам се, че дори робите в Древния Рим са били третирани по този начин.

Браво Дончо-"Проблемът не са законите, а двойният стандарт на хората, които следят за тяхното спазване. " Впечатли ме колко си прав и смятам,че това е отговора на проблемите ни.Вече не ромите се чувстват и третират,като малцинство,а българите-те са просто "РАЯ" без право на глас.

Абе тиквеник руски, ти не четеш ли какво пише бе, нали точно това пише- че в БГ от 2013 лекари се приравняват на полицаи. Руската ти злоба към ЕС е очевидна, има за какво, вие ще си карате в Азия.

Необходима е корекция-на визита лекарите да се придружават от полицаи.

Срутването е голямо в здравеопазването поради подобни постъпки! Също и смешно ниското заплащане!

Бих искала да знам защо фелдшери, рехабилитатори, лаборанти, който също имат пряка връзка с пациентите, защо са извън определената група медицински лица!? Тях към каква група ги причисляват? Тяхното медицинско образование не се ли признава? Или те спокойно могат да служат за боксова круша!?

Пак циганин . пишете ЦИГАнин мръсен нс социални помощи защото го мързи да работи и учи. аман от тия хлебарки.

Преди 9.09.44г. лекарите са били част от 5% интелигенция на България, хора уважавани и имотни. Идва обаче революцията и лекарите ги превърнаха в ,,медициндски работници" да не се отличават от стадото.сега при капитализма пак трябва да се научим да уважаваме тази професия , както е в нормалните държави . И както писах по -долу недоволните да ходят в съда и там да си търсят правата.

Лекарите в България и след 9.9 са били част от интелигенцията. И даже след 10.11 пак са част от нея, макар вече да не са толкова уважавани, точно заради дивашките капиталистически отношения в здравеопазването.

и пак ги бият!!

Абе вместо всички тези глупости, просто окачете на ВСЕКИ член на медицинския екип по един служебен пищов, осигурете им курс за употреба на огнестрелно оръжие, тогава да ги видя биячите! "Абрахам Линкълн даде на хората свобода, а полковник Колт им уравни шансовете" .

Благодаря Ви. Нямам нужда от пищов. Всеки циганин, който реши, че иска да лежи в болница, ще го настанявам. Нека всички вземат Телк. А народът да им плаща, щом няма закони, които да пазят медиците. Логично, нали. А сега политизирайте.

80% от лекарите са за затвора ,бизнесмени!!!Отврат!!!

Ами не ходи при бизнесмените,бе! Никой не те кара насила! Лекувай се при врачки!

да ,нормално е.Баща ми беше приет в спешна помощ в 5:00 дежурния пулмолог не пожела да дойде понеже в 8:00 ще има редовна смяна.Евала на тия цигани ли са българи ли са,да ги бият

Нали искаш безплатно,бе муньо.Ей това е безплатното.Ако беше броил 500 лв на пулмолога щеше да дойде.Щом не е дошъл значи баща ти не е бил спешен!

баща ми лека му пръст беше онкоболен.Определено не е бил спешен случай.

Нормално е вече циганите да потрошават кокалите на нашите лекари, горски или полицаи и "обективните" ни медии да скриват, че деянията са извършени от цигани. Днес се появи и новината, че млад циганин е бил убит с брадва в Германия от друг циганин. Разбира се, както винаги етническият произход на циганина беше спестен и той беше наречен "българин". Впрочем ДИР-овците забравиха да я оповестят. Те обаче не забравят да трият постове, които не им харесват.

its

Няма никакво значение, каква е лекарката, здравеопазването, системата или държавата. Г-жата е служебно лице, следователно - бърза процедура и затвор. За да има и лекари, и здравеопазване, и държава.

Абе не е съвсем така, но се казва дано не ми се случва. Както навсякъде другаде и при лекарите има калпави пръчки.

А ако положението е било найстина лошо, недай си боже да почине жената на тази лекарка ще и отнемат ли правата и да има затвор? Не че смятам че трябва да се пребиват лекарите но има и такива който и убйиство им е малко! Мен лично лекар ме е изнудвал с цената на живота ми.

Бийте, бийте, скоро няма да остане кой да ви лекува. Ама споко, социално слабите държавата ги погребва безплатно!

По-добре който не става за лекар да го пребиват. Така ще останат само читавите. Така и така дерат здраво поне да си струва плащането.

Аз викам и който не става за пациент и него да пребиват.

Гоуем си баце, признавам те. Следващия път като те заболи там ,дето слънце не огрява, хвани самолета за Щатите и се прегледай там платено. А? Нали си гоУемата работа?

Да ви сем у новините. Отваряш вестника - убийства, кражби, изнасилвания. Пускаш телевизора - същото. Батттти депресняка. Пък после, защо хората са озлобени?!? Ай, сиктир!

Все се чудя защо бият само лекари, дори един инженер или художник не са набили?!?

Ти какъв си - инженер или художник? Я иди им нарисувай една картина на циганите, че да те опердашат малко!

Абе за инженерите и техниците от ЧЕЗ не се знае дали няма набити :)

Хората просто вече живеят сами затворени в себе си. Нямат на кого да разчитат и взаимната помощ вече я няма. Всеки сам за себе си. Хората вече не вярват на лекарите. Защото здравеопазването първо ти гледа в джоба и после изобщо не е сигурно дали ще направи всичко възможно за да те спаси. Хората са озверели от страх за своето съществуване. А говорим че тоталитарния социализъм бил лош. Да лош е .... но хората не помнят такъв скотски живот. Кое е лошо и кое добро май вече е от без значение.

можеш да си говориш свободно колкото си искаш!Дето се казва можеш да си умреш говорейки....!

Най-тъпото е, че и преди 1990 година си говорех каквото си исках. Е и какво от това? Мечтаната свобода стана свободия а ЕС....СИВ. Разграден двор без никакво бъдеще сме ние.

...е нещо страшно , но соцuaлизъм има във всички нормални страни ! францuя ,канада , белгuя , данuя , швецuя и т.н.

Познавам един човек- лекар в Бърза помощ- Пазарджик. Изключително възпитан, кълтурен, добър, богобоязив и смирен човек. Добър- та- добър! На мравката път струва! Вече 22 години тренира усилено винг чун и кунг фу- има сертификати, дипломи, награди от състезания, включително и от чужбина, и както казва той- тренирам за здраве и самозащита, а не - за се бия с хората. Не е назобан, няма тяло на мутра, щангист или културист- от лежака едвам вдига 70 кила 10 пъти. Защо някой от тези "млади мъже" не попадне на този мой познат/ Гарантирам му,че за 3 секунди ще бъде размазан и ще лежи на земята със счупени няколко ребра, раменна или коленна става и без половината зъби.

Повечето лекари в българия са възрастни жени. Ако ще три черни колана по винг чун да има, някоя 65 годишна жена няма шанс срещу 30 годишен бияч.

Много си в грешка, патко. само няколко месеца тренировки и въпросната лекарка ще се справи със 90 % от мутрите и псевдобиячите в София или страната, които на външен вид са страшни, но са страхливи като зайци и с пилешки сърца! Те просто са едни назобани с Омнадрен и Ритаболил, метан и боанабол, татуирани, торби с екскременти.

На мен пък друго ми стана интересно... лекарката не могат да я бият, защото тя е длъжностно лице и наказанието е много сериозно, а шофьора на линейката мога да го спукат от бой... явно той не е длъжностно лице, там е отишал по своя воля.... магизинерката в магазина също не е длъжностно лице и нея могат да си блъскат като брашнян чувал, а учителката в училище да я млатят като мече у дерек... нещо не го разбирам това... с какво работата и длъжността на някой е по-специална с тази на друг....

По принцип разлика голяма няма, но лекарите общуват с афектирани хора, пияни, бити и биячи, и това ги излага на по-голям риск. За това имат нужда от по-голяма защита. Законодателят е преценил, че вместо да ходят с полицай на всеки адрес, по-добре да се увеличат наказанията и младите 30 годишни бабанки да бъдат съдени.

Той като е афектиран, ти мислиш ли, че на него му пука за наказанието? В такива моменти човек изобщо не си дава сметка какви ги върши...

До скоро и аз защитавах безусловно лекарите при подобни случаи. Но за жалост започнах да се сблъсквам поради здравословни проблеми с лекари-бакали, а не лечители. Както във всяка професия има и чудесни специалисти и ХОРА, и такива, на които ти идва да им извиеш врата. И сред лекарите има такива. И смятам, че не само на мен ми се случва да се сблъсквам с подобни "лечители". Поклон пред човечните истински такива, но позор за техните алчни, некомпетентни и незаинтересовани за страданията на болните антиподи.

Това е по принцип,а в конкретния случай как стоят нещата?А колкото до бакалите-ами те работят в търговски дружества.А в Рим трябва да правиш като римляните.

Всяко стадо има мърша. Така или иначе, те стоят между нас и смъртта всеки път, като се разболеем. Трябва да ги уважаваме.

Хайде най-сетне да се изясним ,че спешна помощ е при пряко засягащи живота ситуации, за лечение си има направление и хоспитализация от ЛЛ.

Да извика лекар без нужда в почивен за цялата страна ден,и то рано сутринта-това и английската кралица не би си го позволила.А щом лекарката е отишла на адреса,нормално е да изяде боя-така ще преизпълни изискванията на Хипократовата клетва.

Пишете дали е циганин , не че,е млад мъж.

Бял е, работи за Корнелия. Пише коментари във фейсбук и дира за пари.

ТЪП И ПРОСТ НАШЕНСКИ СЕЛЯНДУР, НЕ СЕЛЯНИН, А СЕЛЯНДУР!!! КАТО ТОЛКОВА РАЗБИРА ОТ МЕДИЦИНА, СЕЛСОКОТО ГОВЕДО, ЗАЩО Е ИЗВИКАЛО БЪРЗА ПОМОЩ!!?? ДА Я ЛЕКУВАЛО САМО, МРЪСНА СЕЛЯНДУРСКА ИЗМЕТ!! ДО ВСЕКИ ЛЕКАР-ПО БОДИГАРД!

Не обиждайте селяните-този не е селянин,а циганин.В това село отдавна живеят само цигани.

Ще дойде ли някога време,когато тази новина ще бъде по-смислена и полезна като например: Биячът, два часа по-късно,бе осъден на 3 г. затвор ЕФЕКТИВНО?

да видим дали ще го осъдят на затвор. Селянин, не ги понасям. Като разбира повече от медиците защо вика линейка.

В новината пак е "икономисана" информацията за образованието, възпитанието на този 30-годишен син, както и тъмнозеленият му цвят. Но след като го осъдят набързо, в панделата ще получи подобаващо възпитание и нарязване на лява резба.

Недей че може да се окаже Българин.Да ти кажа доста често се случва да стигнем на циганското ниво което е много жалко

Не мога да сбъркам, вида на българина. През 1953-та година, в първи клас, стоях на един чин със сина на тогавашен български депутат ... имам и снимка за разсейване на съмнения в тази връзка.

Понеже имат списък кога може и кога не може да те взимат в болницата за обстоен преглед се оказва, че Бързата помощ нямат право и ги наказват като карат някой дето не е в списъка. Това, че може да умре след два часа или на другия ден няма значение. Това, че плащаш осигуровки всеки ден и не те питат стигат ли ти парите - също няма значение. Докато Здравната каса не се замени с икономически оправдаващо съществуването си заведение, няма да се оправи и болничната и доболничната помощ. В момента ако нямаш голям началник в болница/министерство/инспекторат да рита задника на смотаните докторчета надолу и те работят на принципа на най-смотания "майстор" разглобил колата ти - плащай, за да ти сглобя.

Няма начин да не си от БХК или от "цветните" им защитници!!!

Аз съм българин и мои приятели българи за налитали на бой на лекари, за това, че не си изпълняват задълженията в служебно време. Примерно трябва да преглеждат, а те пият кафе с часове. Или отказват да отидат на сигнал за спешен случай, докато си прехвърлят топката между личния лекар и бърза помощ. Трябва ли да си от БХК, за да ти пука за близките ти?

Тя работата е силно гнила, но проблемът е пълната липса на съдебна система. Подкупните съдии и техните приятели лекари, които имат огромно присъствие в парламента и пълната безнаказаност до това водят. Ако осъдят някой друг лекар за допусната грешка да видиш дали ще подхождат толкова безгрижно към задълженията си и дали тогава ще ги бият хората? Лекарите като ги гледам все с нови и по няколко апартамента, но това не им стига, за да са доволни, времето минава и службомера се върти дори и за тях.

ха дано 3 ама надали?

Аз се чудя, не може ли, само по 2-3 пъти в месеца шофьори на линейките да са братя Пулеви или Багата, когато си е в България.... Да им пукнат кофите от бой. Като видят 1-2 пъти United Airways-пиниз, ще си траят нататък