Как безопасно да посрещнем лятното часово време

Какво да направим, за да не навреди на здравето ни превъртането на часовника? Съвети за оцеляване при преминаването към лятно часово време.

Обратно в новината

Коментари - Как безопасно да посрещнем лятното часово време | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Западноевропейските ни подлоги никога няма да обърнат внимание на въжделенията на народа. Те безропотно следват Брюксел, от което не сме видели никакъв прогрес за страната си. АКО ИМА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ЛЯТНОТО ЧАСОВО ВРЕМЕ, СЪС СИГУРНОСТ ПОВЕЧЕ ОТ 80 % ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ПРЕМАХВАНЕТО МУ!

Карам си по астрономическото за абсолютно всичко. Променям единствено нагласата си за началния и краен час на рабата. Сиктир.

имао и по-готин начин. НЕ СМЕНЯЙТЕ ВРЕМЕТО БЕ!

Няма лесна адаптация към промяната на часовника в разрез с астрономическото време! Стига с този тормоз над хората,достатъчно са другите ядове-дупки по пътя,скъпотия,надути сметки ,лошо здравеопазване,нелюбезни чиновници,агресия и злобни шофьори ,шумни съседи ,никакво спазване на правила повсеместно и т.н.

За да не се използват такива странни начини, предлегам един радикален. Както се сменя часовото време от зимно на лятно, така да се сменя и работното време с един час. Ако зимата се работи от 8 сутринта, лятото да се започва работа в 9:00. Така няма да има нагаждане към новия часови ритъм.

Легнеш си с някой примерно в един, размениш две минути ласки, но се оказва, че си бил с него цял час! Не е за вярване. Да посрещнем поредното издевателство над организма ни с презервативи и закъснения в понеделник, че да видят.

Защо се сърдите бе, така ще има 1 час повече за пиене и един час по-малко за главоболие.

винаги съм казвал, че популацията трябва да бъде терозиризана и ошашавена дотолкова че вече не само да приема с радост терора, но и да има нувда от него, да се самотероризира, да участва активно в него!

Днес е празник на ИДИОТИЗМА И ИДИОТИТЕ ! Какви икономии,какви 5 лева.На борба за незабавно премахване наЛЧВр.

Внимаааателно се обръщаме на другата страна и продължаваме да нанкаме...

не разбрахте ли най-сетне, че тази смяна на времето е замислена нарочно, никаква икономия и алабализми няма, чисто и просто се тормозят хората и това е

Ами то и в казармата навремето беше същото- важното е да се тормози личния състав...

Ами станах в осем, а то всъщност е седем.

"Идва хубавото пролетно време. Край на студа,слънце,дълги дни-радвайте се! " А с него идва и изравнителната сметка за парното и топлота вода. Купете си валидол! Шефа на КВЕР, обикновен реаниматор и десейбар, услужливо изчака и точно преди изборите вдига цената на газта с 30% за българския пазар. И то защото руснаците щели да поискат увеличение 13%?! Те го по поискаха през Декември 2016, на което десейбаря отговори "САМО" с 5% през Януари 2017. На луди ли ни правят?! Мръсни долни ДС-ейбари и костококи! В услуга на банкянската безкнижна мутра, която губи тези избори.

Връткането на стрелките е пълен спам. Хубавото е,че денят става по-дълъг откъм вечерта.И дотам. Свиква се.Една седмица е леко тегаво,но нищо животозастрашавощо няма.Камо ли,"опасно"за здравето. Идва хубавото пролетно време. Край на студа,слънце,дълги дни-радвайте се!

Дори да ви оставят астрономическото време през лятото пак няма да сте доволни тези, които роптаете срещу смяната. Защото през юни ще се съмва в 4 сутринта. Ето такива сте всички. На крив народ слънцето му пречи.

НЯМА ДА ЧУВАТЕ НАРОДА БЕ ПОЛИТИКАНТИ=СМЯНАТА НА ЧАСОВОТО ВРЕМЕ Е ВРЕДНО ЗА ЗДРАВЕТО И НЯМА ИКОНОМИЧЕСКИ ЕФЕКТ.

Даааа пътуването по света явно също е вредно, стой си на село и не се обаждай тогава.

Какви са тези идиотщини за бавноразвиващи?

е смяната с лятно време и трябва да се премахне. Инфарктите скачат всяка пролет по тава време с 30% първият месец, а не с 5%, както лъжат тук. А и 100 пъти се доказа, че няма никакъв икономически ефект. Поне да беше само за 3-ше летни месеца!

За това питайте Пимпира ... големия "професор" перач на мангизи ...

Дълги години сменам времето на 20-ина часовника у дома, все пропусках някой. Тази вечер ги налепих с непрозрачно тиксо, хартиено, ще го сваля, когато преценя, че съм се адаптирал.

Будех ги за детска в 6:30, до вчера. Съмваше към 6:30. От Понеделник трябва да ставаме по тъмно, 5:30 сегашно, зимно време. Много е здравословно и енергоспестяващо, цял час сутрин на лампи, до съмване и ходене до детската в полумрак ;-(((

Понеделник: Изгрев 07:18 ч. Съвет, г-жо дайте на децата и на себе си една седмица ваканция за адаптация.

Не е въпроса във ваканцията, защото не всеки може да си я даде. Цялата тази безсмислена работа се прави уж в името на СПЕСТЯВАНЕТО, а е видно, че това не е така! На кого по дяволите му трябва в 21ч вечер да е светло?! Да не говорим за пряката връзка на смяната на времето и увеличението на насилието.

Щом специалисти от цял свят казват,че смяната на времето е всячески вредно за хората,а решението това да става е праветелствено,то извода е ????

Вместо тъпи статийки и още по-тъпи съвети, не е ли по-добре да спре тази безумна смяна на часа (лятно-зимно)?

Спас Делев вкара два гола на Холандия! България, от кога чака такава футболна радост...Българи-Юнаци !!!

Верно ли всички си лягат в точно определен час и никога не нарушават режима си? Какви са тия дето светят на Нова Година или на Великден до никое време тогава?

Трябва да остане зимното часово време, и да се прекрати тази тъпотия с лятното такова.

Как безопасно да посрещнем лятното часово време - s bira...

ОТМЕНЕТЕ ГО! ЯВНО ХОРА УМИРАТ ОТ ТОВА!

няма такива глупости като смяна на часовото време, хората там са умни и ценят здравето на поданиците си

Обективността изисква да кажем, че и там правеха тази "гимнастика" с часовниците. Но се вслушаха в желанието на хората и доводите на биолозите. Отчетоха го като безперспективно и престанаха да го правят. А нашите пуяци чакат да го отмени Германия, че тогава и ние.

4 ктр розе. пиле по индийски със зелена салата. После за разкош половинка узо със зелена салата, а заранта тигрите да вият, че им е зле от времето. Часовата разлика пречи някак си незабелязано. Ние сме на обедната класация, а следобед- избори, предсрочни избори. А! И да го духат куките! Аааааааааааааа

Като пратим гербавите при майките им

Отменете тази глупост лятно часово време!

Ние за пръв път сменяме времето и не знаем какво се прави...Айде, моля ви се! Статия-пълнеж...

"как да посрещнем вълка в кошарата си, като премахнем кучетата". поредната идиотщина, която не е премахната, но се дават щедри съвети, как да преживеем и тази върховна глупост на "многото скорости". същото е с храната. първо се продават отрови, а после се дават щедри съвети как да се предпазим от тях, като не ядем криви краставици, докато умрем. това е поредното доказателство за мисловното/умственото състояние на "лидерите", които освен другото, предвиждат и 100 годишен юбилей на топлите местенца на най-голямата бюрокрация сътворена някога от "цивилизация"..

преминаването към лятното време- ПОВЕЧЕ ИНФАРКТИ, КРАВИТЕ ДАВАТ ПО-МАЛКО МЛЯКО /заглавие/ С 25 % нарастват оплакванията от сърдечни проблеми /съгл. статистиката на болниците/,катастрофите по пътищата се увеличавант с повече от 20% от предходния месец, немските железници негодуват -трябва да синхронизират разписания и 120 000 часовници! А бе какви римски декларации-като за начало на разумните промени-направете спрете тази идиотщина с лятното време!

gonzales

предците ни не са местили стрелките и живяха до 100 год. ние до 50-60 с мъка изкарваме.

преди сутрин ми ставаше в къщи, сега - в метрото!

важното е че ти става! веднаж оставиш ли го да задреме, събуждане няма!

Няма покитически новини, но успешно компенсираме с всякакви други тъпизми. И разбирасе има тъпанари които са се вързали... Айнщайн е бил наоълно прав с твърдението си, че безкрайна е единствено човешката глупост. Дрезайте другари, и дано преживеете у тоя път смяната на времето.

Предлагам да изместим часовниците с 24 часа напред и така да дръпнем на конкурентите. Също голяма изненада ще бъде да светим с фаровете през деня, а не през нощта.

ще трае тази идиотщина! В Русия въведоха лятното време, видяха, че носи само вреда, отмениха го. Защо винаги трябва да сме най-големите идиоти??? Тази смяна влияе зле на всички /независимо дали го осъзнаваме или не/-също и на животните. Или сме свързани с разписания и др.такива със страните от ЕС? Ами ако бяхме в друг часови пояс? Едва ли е невъзможно да се отмени тази идиотия, от която няма никаква полза...

Ние не сме идиоти, тях ги подбират днес по урните.

Абе като е опасно за здравето защо не се отмени!? Здравето е най-важното нещо! Що за глупост, прави се нещо дето тормози хората!

Значи, то било опасно за здравето! Оня ден Пимпирев-Всичкоразбирачев се изцепи , че не било вредно това! Май требва да се отнеме измислената или купена диплома на такива!

послушайте експертите! знаете ли колко много хора са загинали, щото са пренебрегнали съветите им!? с времето шега не бива! тъй де.

Че кое му е опасното , за да го посрещаме безопасно?

Разбира се, че лятното часово време влияе ужасно зле на хората. Ако се събуждате една седмица с час по- рано, и се върнете към нормалния ритъм - вреда няма да има, но ако ставате един час по- рано с месеци, проблемът става жесток. Жлезите, произвеждащи хормони си объркват работата и стресовите фактори влияят по- силно!!

и ставаш черен? що си ставал с месеци по рано?

Малцина са тези на които смяната на времето наистина влияе сериозно. Аз лично не познавам такива. По мои наблюдения повечето хора се лигавят. Аз лично, преди време останах за доста време без работа, и свикнах да си лягам към 3-4 ч. след полунощ и да ставам към 10-11 предиобед. Намерих си работа и ми трябваха около 48 часа за да свикна да си лягам към 10-12ч. и да ставам към 5-5.30ч. сутринта, а не съм и млад. Според мен само хората с хронични заболявания наистина усещат сериозен дискомфорт.

Че кой над 30г. няма хронично заболяване в днешно време?

Ще гласувам за този който обещае да махне лятното часове време, поредната простотия измислена от държавата с цялата си идиотщина!

gonzales

за следващото гласуване и това може да влезне в предизборните обещания. утре отиди и пусни поне невалидна (но не празна) бюлетина.

Това "Време" е пълна простотия и всички го знаем. Ставам рано и на работа ходя Буден , а не Заспал. Все ми е едно. Тази вечер съм си стъкнал ледена "рашън" и с от останалото хептен кисело зеле на фурна има и скумрия на скара, маслини, зехтин и оцет. Удрям 3Хчаша. Утре отивам да гласувам и? ... това е Живота...

Я му ударете някоя и друга ракия , па да видим дали няма да заспите

Станали сме бройлери!